2010 şubat bebişlerinin dogumgünleri geldi çattı

güle güle giysin yiğitciğim inşallah üstüne göre olmuştur .Bizde size teşekkür ediyoruz :)
Doğum günü kutlu olsun Allah uzun ömürler versin inşallah.

İyiki doğdun iyiki varsın yigiit

yok annem nerdee sıska benim oğlum onları önümüzdeki kış giyer inşallah.. ama patili çorabımız ayağında canım sağol tekrar..
bu arada ben yanlış yere yazmadım dimi bu hediye olayını bu topicde olacaktı:)

DEREOTLU POĞAÇA

Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
aldığı kadar un

Hazırlanışı:
Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

--------------------------------------------------------------------------------

BANYOLU KURABİYE (KAKAOLU OLUYOR)

Malzemeler

1 paket oda ısısında yumuşamış margarin (250 gr, mümkünse Hüner margarin şiddetle tavsiye edilir.)
2 yumurta
1 küçük paket kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (epey yumuşak bir kıvamı olacak)
Banyosu için;

1 bardak şeker
1 bardak ılık su
Yapılışı

Öncelikle kurabiyeleri banyo yaptıracağınız şerbeti hazırlayın. Bunun için derin bir çorba kasesinde su ve şekeri karıştırıp, şekerin tamamen erimesini sağlayın.

Ayrı bir kasede margarini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayıda ilave edip çırpmaya devam edin.

Kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.

Azar azar un ilave ederek hafif yapışkan ve kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine küçük toplar halinde yuvarlayarak koyun.

175 derecede alt-üst ayarında fırında pişirin.

Piştiğini anlamak için kurabiyenin üzerine parmağınızla hafif bastırdığınızda içe göçmemesi lazım.

Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp sıcakken şerbete daldırın. İyice alt üst edip banyo yaptırın. Servis tabağına alın. Bu şekilde tüm kurabiyeleri şerbet banyosundan geçirin.

Servis etmeden önce hindistan cevizi ile süsleyin.
Afiyet olsun..

********* dereotlu pogaçayı Fatma da yapmış resimlerde gördüm.

özlem hanım davetiyenize bayıldım valla çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık bende uzun zamandır nasıl yapsam diye düşünüyordum sizin uyguladığınız şekilde bende kendim hazırlamak istiyorum yaptıktan sonra bende bu bölüme eklerim

burçincim çok teşekkür ederim hediylerimiz geldi cok begendik .Resminide en kısa sürede eklerim. Dün aksam da dogum gününü atlattık allahın izniyle.
Sonra fotoları detayları paylasırım.

Ebru teyzemiz bize bu eşofmanı göndermiş. Birde 2 yaş için gri tişörtümüz var onu kaldırdık şu an icin çok büyük. Çok teşekkür ediyoruz kendisine.

Uploaded with ImageShack.us

Prensesim canım hediyenizi aldım ama 10 şubata çok var diye göndermedim, nasılsa yakındayız 1-2 günde ulaşır eline.

Bu arada hediyesi gelen bıcırıklar güle güle eskitin emi.

hediyeleriniz çok güzel ayşegülcüm..güle güle giysin defne ve zeynocum...

heyecan dolu yazılarınızı, heyecanla okudum.
hediyelerini alan bebişler, güle güle iyi günlerde kullansın. doğum günleri de tekrar tekrar kutlu olsun.

hazırlıkları tam gaz devam edenlere, kolay gelsin.

babam hastane çıkışı bizde kalacak ve mirayın doğum günü iyti bi moral olacak gibi... o yüzden abartmadan aile arasında kutlayacağız galiba. davetiyem de hazırdı zaten.

aşkolsun zeyno da ipeğin ablası değil mi... elbet onu da düşünücez kızımla
aslında çok cici bi elbise beğenmiştim ama sen elbise kışın pek kullanmıyorum deyince buna döndüm. tonlarını da aynı aldım ki hani o niye farklı renk demesin diye. bilmem çocuk sonuçta,bizim kuzenlerin çocuğu rengi bile farklı alınca kıyamet kopar ondan alışkanlık
güle güle giysinler,iki kuzuyu da kocaman öpüyoruzzz

hülya bence 1. davetiye..çok güzel hazırlamışsın ya,afferim sana :)

defne ve zeynep güle güle giysinler cicilerini, çok güzelmiş..

bizde gönderdik dün gencer paşanın hediyesini..umarım beğenirler..

ayşegülcüm kızçelerin hediyerlei çok güzel güle güle giydir cnm

hülyacım 2. davetiyeyi beğendim cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…