- Konu Sahibi ZEYNEP6672
-
8 yufka fırın tepsisi ne yapacaksan dikdörtgen borcama yapacaksan 5 yufka
3 yumurta bayağı bir tereyağ 3 bardak süt harcı için
tereyağ oldukça fazla eritmelisin fazla koyunca su böreğinden güzel oluyor yumurta ve sütle yağı karıştır.tepsiye ilk yufkanı aç dışarı sarkacak şekilde ikinci yufkayı yırtarak yerleştir araya kepçe yardımı ile tüm aralara bu harcdan dök her parçaladığın yufkanın arasına harçtan dök bir kepçe yardımıyla ondan sonra 4 yufkada beyaz peynir çatalla ez baya koyuyorum ben elim boldur bu arada bimin beyaz peyniri aknaz böreklere çok yakışıyor bütün börekleri onla yaparım sonra aynı şekilde kalan yufkaları parçala araya tekrar harçtan koyarak her kata harç yani en son tepsiye açtığımız ilk yufkanın kapakları nı kapat ve kalan harcı üstüne dök her yere denk gelsin sonrada bir şişe normal sade sodayı dök üstüne çörek otu serp susamda yakışır bunu sereyla sar bir gece dolapta bekliycek yani bir gün önceden akşam yapıp güzelce sar dolapta bekliycek yemeğe yakın 150 derecede pişir bu kadar canım yine sormak istersen cevaplarım..
havvacım senin şu sürpriz kurabiyenin tarifini aldım da,krem şantiyi öylece mi koyuyoruz toz halinde???
bi de kabak salatasını nasıl yaptığını yazarmısın canım...
1 şeklinde pasta bol çikolatalı,krokanlı
derinin harflerinden kurabiyeler
kestaneli.çikolatalı trufflar
kuplarda halleyli prenses tatlısı
3 renkli patates salatası ama toplar halinde içlerini oyup yoğurt mayonez koyucam
milyöylü tavuklu börek(mutlaka deneyin derim)
sucuklu galetalı poğaça
havuçlu kabaklı salata
arnavut böreği
üç renkli börek
kırmızı biberlere peynir doldurucam bide
ekstra bişey olursa eklerimm..aklıma gelenler böyle şimdilikk
derini o gün doktoruda görmek istiyor kliniğe gidicez doğum gününü kutlamayaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?