2010 şubat bebişlerinin dogumgünleri geldi çattı

berrin daha önce de bana almıştı, eğer "bu sefer de başkası olsun" dersen böyle çakışan başka birisiyle değiştirebilirsin canım..

aşkolsun canım öyle şey olur mu küçük paşaya hediye seçmek benim için zevk, şu ara biraz yoğunum haftaiçi seninle haberleşiriz
bu arada bebişlerin doğumgününe mi alıyoruz hediyeleri şubata doğru mu göndericez?

kızlar doğum günleri yaklaşıyor bu topiği sadece hediye çekilişi içinmi açmıştık biilmiyorum ama bence burdan doğum günü menülerimizi parti hazırlıklarımızı pasta modellerimizi paylaşalım derim hep topiğimiz canlansın arka sayfalara düşecek topik değil bence bu ne dersiniz??

davetiye: doruk un ilk fotolarından ve dorugun son fotolarından bir davetiy hazırlayacağım. altınada şöyle güzel duygusal birşeyler karalıcam.

pasta: bir şeklinde olacak. tam karar veremedim. 1 şeklinde olacak kesin ama üstüne kücük prens figurü yada papyon koyucaz.

kıyafet: papyon gömlek

gelenlerle dorukun fotolarını çekeceğim. herkese tab ettirip arkasına yine geldikleri icin teşekkür mesajı yazarak göndereceğim.

evin her yerini dorugun çeşitli fotolarıyla süslicem. balonlar ve süsler tabiki.

ogün için misafirlerden birine fotograf görevi vereceğim cünkü böyle günlerde foto cekmekten insan kendini unutuyor.

kurabiye yapacağım. 1 ve doruk un isimlerinin harflerinden

şimdilik aklımdakiler bunlar

dogum günü düzenlemesinde en şanssız ben olacagım sanırım
burda kimsemiz yok.ne aile ne bi tanıdık.nede bi çagıracgım komşu
çekirdek aile olarak kutlayacagız defnemin dogum gününü..zeynebin nede güzel geçmişti dogum günü.bu kızama pek kısmet olmayacak

aslında cagrılcak cok kısı var ama ben sadece babsı ben oğlumla kutlamak ıstıyorum buyuk partılerı buyudugunde yaparız buaralar cok yorgun hıssedıyorum kendımı

bence artık menü çıkartalım.

bende yaparsam çok kalabalık yapmam kendi ailem eşimin ailesinden 3-4 kişi yeterli çok şatafatlı birşey düşünmüyorum zaten ki duru da birşey anlamayacağına göre yeterli diye düşünüyorum.

12 şubat akşamı olmak zorunda bizim.hafta içi yapamam şehir dışında kardeşim var o haftasonu gelecek çünkü.

1 şeklinde pastayı bende istiyorum diğerlerinde yuvarlak yaptırırım ama 1. yaş 1 olsun istiyorum.

Serapın fındıklı-tarçınlı kurabiyesi 2 kere yaptım ikisindede çok beğendim. hem kolay hem lezzetli.
Kek yapıcam
gül böreği
Seda dan buluşmada yaptığı salatanın tarifini istiyorum
kısır yaparım diye düşünüyorum ama denenmiş güzel tarifler yazalım kızlar malum hazırlanmak için sadece Cuma akşamım var benim.Cumartesi sabah mevlütümüz olacak akşamıda aile içi kutlama.

bizim düşüncelerimizde şöyle:
bol bol balon ve süslerden oluşan oda kapı ve pencerelerde ruj ile yazılmış güzel sözler fotolar
resimli magnetler
1 yaş pasta ve 1yaş kurabiyeleri(hazır olacak)
sigara böreği
sosisli milföy böreği(çocuklar seviyor diye azıcık)
tadı içinde saklı(kurabiye)
aşk lokumu
elmalı profiterol
makarna salatası
minik kaselerde puding
şimdilik bu kadar menümüz
karar veremediğim nokta şu..gencer çok yaramaz oakşam bana hiçbirşeye izin vermiyecek bu yüzden (çocuklu arkadaşlarlamı yapsak yoksa sadece aile arasındamı yapsak karar veremedim..babamız pazar ggünü arkadaşlarla bu menüyle pazarteside küçük bir pastayla anneler babalar olsun diyor...

Bencede menülerimizi burada paylaşalım.. fikir edinmiş oluruz..
Ben y harfiyle kurabiye yapmak istiyorum.. ama kalıp olayı nasıl olcak bir fikir verin bakalım..

bende oğlumun doğum gününe davetiyeyi kendim yapıcam
pastanın birkaç gün önceden provasını yapıcam eğer güzel olursa kendim yapmak istiyorum
damla çikolatalı kurabiye ve çiçek kurabiye
börek
peynirli poğaça
pasta şeklinde patates salatası çocuklar için patates topları küçük kekler yapmak istiyorum

iki gün önce yaptım tabi bu denemeydi aslında daha farklı bişey olacak
bu arada bir sürü bolan istiyorum oğlum balonu çok seviyor
doğum günüden hatıra kalması içinde bişeylar var aklımda ama henüz tam karar veremedim

Son düzenleme:
elif çok hoş görünen ve oldukça az malzeme ve zahmetle yapılabilecek havuçlu toplar var...... tarifini vereyim istersen yaparsın. tadıda lokum yada cezerye gibi oluyor. ha bu arada bence listen gayet güzel olmuş yeter gibi geliyor bana. benim vereceğim tariften o kadar çok çıkmaz sen eğer yapmaya niyetlenirsen artıırabilirsin canım. nese tarife geçim:

1 kg havuç
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ceviz yada fındık
50 gr margarin
hindistan cevizi( biraz fazla gidiyor)
1 paket bisküvi
1 çay kaşığı tarçın

resmide burda http://4.bp.blogspot.com/_US0jFcWA6zc/RlQxwdP0AWI/AAAAAAAAAK4/oFmXUuMG4vo/s1600-h/havuclutop.jpg

havuçlar rendenin ince kısmında rendelenir. geniş bir tavanın içinde şeker eklenerek pişirilir. havuçlar suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam et. piştikten sonra havuçlar biraz ılısın. bisküvileri rondada çek. çekilmiş bisküvi, margarin, tarçın ve ince kıyılmış ceviz yada fındığı havuçlara ekle. iyice karıştır. elini hafif ıslatarak küçük toplar yap. topları hindistan cevizine bula. servis tabağına diz. üzerine kürdan batır(isteğe göre)....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…