2010 şubat bebişlerinin dogumgünleri geldi çattı

Bencede menülerimizi burada paylaşalım.. fikir edinmiş oluruz..
Ben y harfiyle kurabiye yapmak istiyorum.. ama kalıp olayı nasıl olcak bir fikir verin bakalım..
kalıplar satılıyor Selda bende istiyorum evde kalıp çok ama böyle değişik isityorum bakayım bulabilecekmiyim ben bi ara ikea ya bakayım diyorum varmı diye.

bu ne be 4-5 tane salata gerek yok bence. hoş basitte olsa valla o kadar vaktim olmayacak 1 gün önceside yapılmaz ki .

havuçlu toplar güzel olabilir ben çoçuk falan çağırmayacağım ama az az çok çeşit olsun istiyorum.havuçlu toları deniyeyim şubata kadar.

canımcım çok sağolasın benim elmalı profiterolde aynen böyle yapılıyor ek olarak üzerine çikolata sos döküyorum bu tarifte süper oldu hemen kaydettim zaten 1 tabakta sunarım 2sinide isteyen havuç isteyen elma yesin derim hihih
menüm hakkındada sadec sen cvp yazmışsın yeterlimi azmı çokmu başka kimse fikrini söylememiş

oh oh neler neler yapıyorsunuz yaa
bende bize ne etsem diyom
pastası olsa anca babasıyla ben yiyecegim.zeynep yaş pasta sevmez.yada bi çatal anca yer.defnede malum bebek yemez..kurabiye zeynep anca iki üç yerkalanına afiyetle babayla ben yerim..ama bende çocukları eglence parkına götürecegim.hep dışarda oluruz gibi geliyo..
böyle çekirdek aile geçirecekler neler yapabilir yaa
resim çekiniriz.özel..
yani yemekler anca babayla bana yarıyo.o yüzden yahmak istemiyom..

Son düzenleme:
şu baby tv nin sayfasındaki parti organizasyonundan yaptım(resmini koydum yani gencerin) ama onu pc ye indiremiyorum cd ye atıp d.gününde dvd den oynatmak istiyorum arkasındanda kendi hazırladığım 2 tane klipleri koyarım diye istiyorum ama bir bilene ihtiyacım var

SENİN BAYAĞI BAYAĞI DEŞİŞMEYEC GİBİ YANİ MENÜN BENİM TAM değil ya heran hepsi değişebilir :)

sende ver bakam bu elmalı topların tarifini.internetten de bulunur ama ben yapıp tattığınız tarifleri istiyorum.bak havuç ve elmalı toplar 1 ikram çıktı bile aradan :)

veririm tabi tarif kolayda kız ben bu cümleden bişiycik anlamadım haa

elmalı profiterol(yalancı profiterol)
4 adet elma rendesi
2 paket bisküvi(hangisini istersen öyle kullan)
dövülmüş ceviz ,fındık
elmalar rendelenir.ceviz fındk ve bisküvirobottan geçirilerek un haline getirilir ve elmalara birleştirip yuvarlanabilecek kıvama gelene kadar yoğurulur.top şeklinde tepsiye dizilir ayrıca çikolata sos hazırlanır (itenirse bununda tarifi var kendisi yapmak isteyenler için) ve üzerine gezdirilir.

hee abuk subuk yazınca anlaşılmıyor dimi.

senin menün değişmeyecek gibimi dedim kız.hani yorum yapmamışsınız falan yazmışsın ya.

bu arada ben kendi ailem ve 2 kaynımla eltimi çağaracağım o kadar kalabalık yapmak istemiyorum.zaten 9 Şubat çarşamba eşim-ben-duru yemeğe çıkarız dilim pasta alıp kutlarım dışarda.akabindeki cumarteside evde akşam pastasını yaptırıp kutlarım.

paylaşamlırınız süper kızlar.çok güzel geçecek eminim..bende okuyorum ..ama bişeyler yazayım dimi.bu konu bizi pek ilgilendirmiyorda

Kızlr ben düş buğdağıyla doğum gününü aynı güğn yapsam nasıl olur. Hafta sonlarım falan hep dolu ya... Büyük bir organizasyon yapamayacağım üstüste sanırım. Sömestır tatilinde yapsam diş buğdayını iki hafta sonra doğum günü zaten...Akıl verin accık ya. Buğdayda da merakım var...

bence neden olmasın.onca hazırlık arasında bide bugday katsan ne olur sanki...olur bence..
bu arad bi özeline baksana..hemen cevap bekliyorumm teşekkürlerr.

yine tüm detaylar düşünülmüş canım maşallah...
ayşegülcüm bi tur düzenlesin bize Burcu sizin oraya toptan gelelim ne dersin,yalnız kalmayın kız üzülürüm..

aslında cagrılcak cok kısı var ama ben sadece babsı ben oğlumla kutlamak ıstıyorum buyuk partılerı buyudugunde yaparız buaralar cok yorgun hıssedıyorum kendımı
evet aslında yorgunluk ama zevkli ya ne bileyim başka ne var ki hayattan tad alabileceğimiz...
şu serap'ın kurabiye tarifini biri bana da söylesin ya çok övdünüz yapmam lazım benim de,tarçına bayılırım zaten..
burcucum havuçlu salatanın tarifini yazacağım altta burda karışmasın şimdi..
evet ya dün gece bunu düşündüm ve yazdım buraya sabahta bir baktım diğer topikte konu bu pekbi sevindirik oldum hihih saf kalplimiyim neyim:))
evet canım temiz kalplisin aynı zamanda bir meleğin annesisin..

bana salata çeşidin az geldi..yada ben salata tarzı çok severim ondan..ben 3 çeşit salata düşünüyorum..bi de diyorum şöyle azcık zeytinyağlı sarma yapayım kavga çıksın kim yiyecek diye..bizim ailede hep öyle olur da seyretmesi zevkli oluyor...size bunla ilgili birşey anlatcam yeri değil topikte ama azcık gülün diye..

ben daha menümüzü çıkarmadım ama tarçınlı kurabiye kesin olucak bayılıyorum ona
ayy verin artık şu tarifiii...
olur canım neden olmasın.yap Havva bence de Esra'ma..

bak Burcu yazıyorum Seda'nın buluşmada yaptığı salata:
4-5 havuç //rendelenecek teflonda az yağdaa kavurulacak
4 adet kırmızı biber//közlenecek,kabukları soyulup,doğranacak
mısır
ceviz
mayonez//2 yemek kaşığı tepeleme
yoğurt//mayonezden daha fazla olacak şekilde
biraz tuz
hepsini karıştır...afiyet olsun canım..

zeytinyağlı sarma muzurluğu...
eniştem bayılır zeytinyağlıya ama soğuk olacak..bi gün biz sardık bolca..eve geldi çok hoşuna gitti..yarına dedi mutlaka dolaba koyun soğuk soğuk yerim ben onu dedi..tamam dedik..
biz dolmaları bi güzel yedik o işten gelene kadar..sonra teyzemle bi muzurluk yapalım dedik..boş borcamın içie zeytinyağlı sarmanın tarifini yazdık koyduk muzurluk bu ya, buzdolabın en görünen yerine bıraktık..eniştem işten geldi bütün gün dolmaları hayal etmiş akşama ziyafet var diye..adam kapıdan girer girmez dolaba koşmasın mı o derece yani düşünün..yaa onun boş borcamı gördüğündeki suratını nasıl resimleyemedik ben ona yanarım..bi de açtı içindekini okuyunca bize saymadığı kalmadı valla..ama biz çok eğlenmiştik bütün akşam onla..ya böyle bir anı işte..

nedense burda insan hakkaten konuşur gibi oluyor,paylaşmak güzel şey ya..iyi ki varsınız kızlar..

ne alaka şimdi bu topikte demeyin lütfen ne bileyim anlatmak istedim size..
topik mi açsaydım acaba bunun için

Son düzenleme:
kızlar ben de bi toparlayayım kafamda yapacaklarımı yazacağım buraya...
ama şu pastada harf hoşuma gitti.ben de B harfi yapsam kocamın adı da Bülent,bi taşla iki kuş vurmuş olurum..
hayatımın anlamları...nın harfi...

Son düzenleme:
1 paket oda sıcaklığında margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

tüm malzemelerden hamur yapılır ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye konur 200 derecede pişirin çok pişmesin azda pişmesin..fırından çıkınca biraz soğusun 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırıp kurabiyelerin üstüne dökün inanılmaz bişey oluyooo kızlarr

tarifler süperr..
bende kendimce yazıyorum işte.elbek bi gün lağzım olur dimi
seda tamam söyle burcuya.bize tur yapın acım.olmuyo böyle yalnız

ayy hazırlıklara başlamışsınız bileee. ben de daha davetiye hazırlamaya çalışıyorum. onun dışında çağıracaklarımı belirledim. bayağı kalabalık olacak.
ben de 1 şeklinde pasta isiyorum
ama gerisi yok.
hız vermeliyim galibaa

benim kuzumunda 27 şubatta bende ne yapacağımı yazayım tarif almak isteyen varsa yazabilirim hepsi çok güzel oluyor
1 yazılı bir pasta
pirinç salatası amerikan salatası
sodalı börek bu çok büyük ve aşırı lezzet li oluyor
cevizli kurabiye ve bisküvili toplar bunları katlı servis tabaklarına diziyorum baya küçük şekiller oluyor ve bisküvili toplara kürdan batırıyorum hem masaya resim çekilince şık durucak
sosisli poğaça belki birşeyler daha eklerim şimdilik bu kadar
tabiki kızımada stüdyoda resim çektiricem hatta babası ve bende üçümüzde çekiliceğiz şimdiki bebekler şanslı neler düşünüyorum neler aslında...

hımm bayağı güzel olacağa benziyor masan.
sodalı börüğin tarifini yazar mısın???

8 yufka fırın tepsisi ne yapacaksan dikdörtgen borcama yapacaksan 5 yufka
3 yumurta bayağı bir tereyağ 3 bardak süt harcı için
tereyağ oldukça fazla eritmelisin fazla koyunca su böreğinden güzel oluyor yumurta ve sütle yağı karıştır.tepsiye ilk yufkanı aç dışarı sarkacak şekilde ikinci yufkayı yırtarak yerleştir araya kepçe yardımı ile tüm aralara bu harcdan dök her parçaladığın yufkanın arasına harçtan dök bir kepçe yardımıyla ondan sonra 4 yufkada beyaz peynir çatalla ez baya koyuyorum ben elim boldur bu arada bimin beyaz peyniri aknaz böreklere çok yakışıyor bütün börekleri onla yaparım sonra aynı şekilde kalan yufkaları parçala araya tekrar harçtan koyarak her kata harç yani en son tepsiye açtığımız ilk yufkanın kapakları nı kapat ve kalan harcı üstüne dök her yere denk gelsin sonrada bir şişe normal sade sodayı dök üstüne çörek otu serp susamda yakışır bunu sereyla sar bir gece dolapta bekliycek yani bir gün önceden akşam yapıp güzelce sar dolapta bekliycek yemeğe yakın 150 derecede pişir bu kadar canım yine sormak istersen cevaplarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…