- Konu Sahibi ZEYNEP6672
-
kalıplar satılıyor Selda bende istiyorum evde kalıp çok ama böyle değişik isityorum bakayım bulabilecekmiyim ben bi ara ikea ya bakayım diyorum varmı diye.Bencede menülerimizi burada paylaşalım.. fikir edinmiş oluruz..
Ben y harfiyle kurabiye yapmak istiyorum.. ama kalıp olayı nasıl olcak bir fikir verin bakalım..
Örnek bir doğum günü menüsü süper walla
alın size örnek kızlar:)
elif çok hoş görünen ve oldukça az malzeme ve zahmetle yapılabilecek havuçlu toplar var...... tarifini vereyim istersen yaparsın. tadıda lokum yada cezerye gibi oluyor. ha bu arada bence listen gayet güzel olmuş yeter gibi geliyor bana. benim vereceğim tariften o kadar çok çıkmaz sen eğer yapmaya niyetlenirsen artıırabilirsin canım. nese tarife geçim:
1 kg havuç
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı ceviz yada fındık
50 gr margarin
hindistan cevizi( biraz fazla gidiyor)
1 paket bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
resmide burda havuclutop.jpg (image)
havuçlar rendenin ince kısmında rendelenir. geniş bir tavanın içinde şeker eklenerek pişirilir. havuçlar suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam et. piştikten sonra havuçlar biraz ılısın. bisküvileri rondada çek. çekilmiş bisküvi, margarin, tarçın ve ince kıyılmış ceviz yada fındığı havuçlara ekle. iyice karıştır. elini hafif ıslatarak küçük toplar yap. topları hindistan cevizine bula. servis tabağına diz. üzerine kürdan batır(isteğe göre)....
canımcım çok sağolasın benim elmalı profiterolde aynen böyle yapılıyor ek olarak üzerine çikolata sos döküyorum bu tarifte süper oldu hemen kaydettim zaten 1 tabakta sunarım 2sinide isteyen havuç isteyen elma yesin derim hihih
menüm hakkındada sadec sen cvp yazmışsın yeterlimi azmı çokmu başka kimse fikrini söylememiş
SENİN BAYAĞI BAYAĞI DEŞİŞMEYEC GİBİ YANİ MENÜN BENİM TAM değil ya heran hepsi değişebilir :)
sende ver bakam bu elmalı topların tarifini.internetten de bulunur ama ben yapıp tattığınız tarifleri istiyorum.bak havuç ve elmalı toplar 1 ikram çıktı bile aradan :)
Kızlr ben düş buğdağıyla doğum gününü aynı güğn yapsam nasıl olur. Hafta sonlarım falan hep dolu ya... Büyük bir organizasyon yapamayacağım üstüste sanırım. Sömestır tatilinde yapsam diş buğdayını iki hafta sonra doğum günü zaten...Akıl verin accık ya. Buğdayda da merakım var...
yine tüm detaylar düşünülmüş canım maşallah...davetiye: doruk un ilk fotolarından ve dorugun son fotolarından bir davetiy hazırlayacağım. altınada şöyle güzel duygusal birşeyler karalıcam.
pasta: bir şeklinde olacak. tam karar veremedim. 1 şeklinde olacak kesin ama üstüne kücük prens figurü yada papyon koyucaz.
kıyafet: papyon gömlek
gelenlerle dorukun fotolarını çekeceğim. herkese tab ettirip arkasına yine geldikleri icin teşekkür mesajı yazarak göndereceğim.
evin her yerini dorugun çeşitli fotolarıyla süslicem. balonlar ve süsler tabiki.
ogün için misafirlerden birine fotograf görevi vereceğim cünkü böyle günlerde foto cekmekten insan kendini unutuyor.
kurabiye yapacağım. 1 ve doruk un isimlerinin harflerinden
şimdilik aklımdakiler bunlar
ayşegülcüm bi tur düzenlesin bize Burcu sizin oraya toptan gelelim ne dersin,yalnız kalmayın kız üzülürüm..dogum günü düzenlemesinde en şanssız ben olacagım sanırım
burda kimsemiz yok.ne aile ne bi tanıdık.nede bi çagıracgım komşu
çekirdek aile olarak kutlayacagız defnemin dogum gününü..zeynebin nede güzel geçmişti dogum günü.bu kızama pek kısmet olmayacak
evet aslında yorgunluk ama zevkli ya ne bileyim başka ne var ki hayattan tad alabileceğimiz...aslında cagrılcak cok kısı var ama ben sadece babsı ben oğlumla kutlamak ıstıyorum buyuk partılerı buyudugunde yaparız buaralar cok yorgun hıssedıyorum kendımı
şu serap'ın kurabiye tarifini biri bana da söylesin ya çok övdünüz yapmam lazım benim de,tarçına bayılırım zaten..bence artık menü çıkartalım.
bende yaparsam çok kalabalık yapmam kendi ailem eşimin ailesinden 3-4 kişi yeterli çok şatafatlı birşey düşünmüyorum zaten ki duru da birşey anlamayacağına göre yeterli diye düşünüyorum.
12 şubat akşamı olmak zorunda bizim.hafta içi yapamam şehir dışında kardeşim var o haftasonu gelecek çünkü.
1 şeklinde pastayı bende istiyorum diğerlerinde yuvarlak yaptırırım ama 1. yaş 1 olsun istiyorum.
Serapın fındıklı-tarçınlı kurabiyesi 2 kere yaptım ikisindede çok beğendim. hem kolay hem lezzetli.
Kek yapıcam
gül böreği
Seda dan buluşmada yaptığı salatanın tarifini istiyorum
kısır yaparım diye düşünüyorum ama denenmiş güzel tarifler yazalım kızlar malum hazırlanmak için sadece Cuma akşamım var benim.Cumartesi sabah mevlütümüz olacak akşamıda aile içi kutlama.
evet canım temiz kalplisin aynı zamanda bir meleğin annesisin..evet ya dün gece bunu düşündüm ve yazdım buraya sabahta bir baktım diğer topikte konu bu pekbi sevindirik oldum hihih saf kalplimiyim neyim:))
bana salata çeşidin az geldi..yada ben salata tarzı çok severim ondan..ben 3 çeşit salata düşünüyorum..bi de diyorum şöyle azcık zeytinyağlı sarma yapayım kavga çıksın kim yiyecek diye..bizim ailede hep öyle olur da seyretmesi zevkli oluyor...size bunla ilgili birşey anlatcam yeri değil topikte ama azcık gülün diye..bizim düşüncelerimizde şöyle:
bol bol balon ve süslerden oluşan oda kapı ve pencerelerde ruj ile yazılmış güzel sözler fotolar
resimli magnetler
1 yaş pasta ve 1yaş kurabiyeleri(hazır olacak)
sigara böreği
sosisli milföy böreği(çocuklar seviyor diye azıcık)
tadı içinde saklı(kurabiye)
aşk lokumu
elmalı profiterol
makarna salatası
minik kaselerde puding
şimdilik bu kadar menümüz
karar veremediğim nokta şu..gencer çok yaramaz oakşam bana hiçbirşeye izin vermiyecek bu yüzden (çocuklu arkadaşlarlamı yapsak yoksa sadece aile arasındamı yapsak karar veremedim..babamız pazar ggünü arkadaşlarla bu menüyle pazarteside küçük bir pastayla anneler babalar olsun diyor...
ayy verin artık şu tarifiii...ben daha menümüzü çıkarmadım ama tarçınlı kurabiye kesin olucak bayılıyorum ona
olur canım neden olmasın.yap Havva bence de Esra'ma..Kızlr ben düş buğdağıyla doğum gününü aynı güğn yapsam nasıl olur. Hafta sonlarım falan hep dolu ya... Büyük bir organizasyon yapamayacağım üstüste sanırım. Sömestır tatilinde yapsam diş buğdayını iki hafta sonra doğum günü zaten...Akıl verin accık ya. Buğdayda da merakım var...
benim kuzumunda 27 şubatta bende ne yapacağımı yazayım tarif almak isteyen varsa yazabilirim hepsi çok güzel oluyor
1 yazılı bir pasta
pirinç salatası amerikan salatası
sodalı börek bu çok büyük ve aşırı lezzet li oluyor
cevizli kurabiye ve bisküvili toplar bunları katlı servis tabaklarına diziyorum baya küçük şekiller oluyor ve bisküvili toplara kürdan batırıyorum hem masaya resim çekilince şık durucak
sosisli poğaça belki birşeyler daha eklerim şimdilik bu kadar
tabiki kızımada stüdyoda resim çektiricem hatta babası ve bende üçümüzde çekiliceğiz şimdiki bebekler şanslı neler düşünüyorum neler aslında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?