2010 Temmuz Anneleri : )

slm cnm hoşqeldin çok qeçmiş olsun hayırlısıyal bi doqursaydık walla..

hoşgeldin canım aramaıza..
ayrıca hikaye beni çok duygulandırdı..tüylerim kalktı valla..kızlar gerçekten annelik bambaşka bişe..annem hep derdi anne olunca anlarsın diye..gerçekten artık kendın için yaşamıyorsun..

çok az kaldı tabi ben dayanabilirsemm:umursamaz:
hiç geçmiyo günler yaaa

doğru söylüyorsun canım ya sanki 8 ay çabuk geçti bu son ay dakika dakika ilerliyor. hazırlıklarla ilgilenirken yetişmeyecek diyorum şimdi hepsi bitti boş oturuyorum beklemekte sıkıyor insanı... ama en tatlı bekleyiş bizimkisi opuyorumnanaktan

slm cnm hoşqeldin çok qeçmiş olsun hayırlısıyal bi doqursaydık walla..

benim de cumartesi randevum ama doktor dedi ki cumartesiye kadar hergün bir eczaneye gidin ve tansiyonunuzu ölçtürün ama gidemedim ölçtüremedim

tansiyonun şakası yok yaa allah korusun yükselince bebeğe zararı oluyo...
çok teşk ediyorum yazınıza valla kızlar.sizden başka konuşacağım kimsem yok.iyi ki varsınız...
ama şimdi kaçmam lazım komşum gelecek.
görüşürüz gelirim onu yollayıncaopuyorumnanaktan

canım ben de dün gece çok kötüydüm birkaç saat ancak uyudum.sabah kalkıncada safra kustum. kafamçokkarıştı

hoşgeldin aramıza

opuyorumnanaktan

kızlar size doyum olmaz ben kaçıyorum yemek yapmadım daha. kocacım gelecek birşeyler hazırlayayayım hızlı tarafından. öpüyorum sizi. iyi sohbetler...

ayy benimde uykum geldiii.gidimde biraz kestirimm.geceler kabusa dönüşünce gündüz kestirmek iyi geliyooo..mirmirmirmir.bugünlerin tadını çıkarayiim..bebek geldiğinde ciyak ciyak bağıracak...ayyy kulağıma sesii geldii bir ann.yerim ben onuuu

Hosbulduk kızlar ben de evde yapıcak bısey bulamıyorum ama boyle yatıp durunca da surekli bıseyler dusunmeye baslıyorum dogum sezeryan ameliyat kontroller filan buyuzden yapıcak bıseyler bulmaya calısıyorum . Dısarı cıkmak ıstemıyorum sankı herkes bana bakıyormus gibi geliyor : ))) ayy koca gobişiyşe nası da yurumeye calısıyor dıycekler gıbı .. Ben hergun duş alıyorum kızlar cok rahatlatıyor . Buarada dıkkat edıyorum da burada hemen hemen herkes bisekilde sezeryana ıkna oluyor .. Benim de sezeryan olma ihtimalim de cok yuksek ama yapabılseydım normal dogumu cok ısterdim burdan site ısmı verılıyor mu bılmıyorum ama yurtdısında da buna benzer bı sıteye uyeyım ve gorsenız kıslar hepsı teker teker normal dogum yapıyor hatta 40 haftayı cogu aşıyor bızde ıse 39 . haftada hernedense bısekılde sezeryana suruklenıyoruz .. Neyse kısmet artık hakkımızda hayırlısı olsun ..

merhaba kızlar...

biz geldik elektriklerimiz gitmişti yeni geldi.

misafir yatağına uzanmıştım bir uyumuşum dönerken neredeyse düşüyordum aşağı. öğlelikle uyandım.

yağmurda kesilmiş şükür...

benm koltuk altımda renk değişikliği olmadı ama hafta sonu ağda yapmıştım baktım morartmışım hep.ohaoldumsmile

*

çıkmadan bir bakayiim dediim..diğer sitelerde yazanlardan farklı geldii.bir okuyun isterseniz..

Gebelikte 36 - 40 Hafta

Tarih 20 Mart 2010, 16:06 Editör

Genellikle gebeliği 40 hafta saymamıza rağmen aslında 38. haftadan 42 haftaya kadar gerçekleşen bütün doğumlar normaldir.

BEBEĞıNıZıN 36 37 38 39 HAFTALIK

BEBEĞıNıZıN GÖRÜNÜŞÜ

Tamamen olgunlaşmış bir bebeğe oranla bebeğiniz hala biraz narin gözükse de , diğer açılardan daha önce gördüğünüz yeni doğan bebeklere oldukça benzer . .Saçları eşiniz ya da sizinkilerle aynı tonda olmasa da artık , başını süsler. Zaten saç rengin önceden tahmin edilmeme konusu meşhurdur. Bebeğin cildi pürüzsüzleşir ve buruşuk hali yüzünden kurtulur. Bebeğin gözleri sık sık açılır kapanır. Artık ışık değişimlerini duyumsar , vücudunu kaplayan ince tüyler kaybolur doğum esnasında bunların bir kısmını omuzların üzerinde görebilirsiniz ama bunların bir kısmı yok olur. Bu ince tüyler doğumdan önce amniotik sıvının içine dökülür bunlar bebek tarafından yutularak onun ilk bağırsak hareketi ürününü oluşturur.

BEBEĞıNıZıN GELıŞıMı

Akciğerleri artık hemen hemen gelişmiş yaşam boyu nefes almanın hazırlığı içindedir. Nefes alıp vermek alıştırmalarına başlayan bebek bunu yaparken minik miktarda amniotik sıvıyı da ciğerlerine alır. Tamamen gelişmiş olan böbrekleri ve karaciğeri de bazı atık ürünler oluşturur. Plasentanın tabakaları ise artık incelmeye başlar. Büyük olasılıkla bir uyku ve aktifite düzeni oluşmuştur. Anne karnında bebekler genelde gün boyu siz uyanıkken ve ayaktayken uyur . siz yatağa uzandığınızda ise uyanır ve hareket etmeye başlar. Bu belki size bebeğiniz eve geldiği zaman karşılaşabileceğiniz uyku düzeni hakkında biraz fikir verebilir. Bu evrede hareketler biraz daha farklı hissedilir . çünkü bebek önceki gibi , özgürce hareket edeceği yer yoktur.

BEBEĞıNıZ BÜYÜYOR

* Bebeğiniz büyüdüğü için rahminizde çok daha az amniotik sıvı vardır.
* Rahim gebeliğin bu noktasına uyum sağlamak için normal ölçünün bin katı kadar büyür.
* Plasenta bebek doğunca onu emzirebilmek için bir hormon üreterek süt olmasını sağlar.
* Plasenta olgunlaşmış ve plasentadan bebeğe besin aktarımı en yüksek düzeydedir.
* Merkezi sinir sistemi olgunlaşmaya devam eder. Bebeğin refleksleri gün be gün gelişir. Bu hafta da doğan bebeklerin yüzde 99 u sağlıklı olarak hayata başlar.
* Bebek hafta da 150 gr. Alarak çok daha hızlı yağ depolarını geliştirir.
* Bu haftadan itibaren uyanık olduğu zamanlar gözleri açıktır.
* Eğer bebeğiniz erkek ise testisleri SCROTUMA inmiştir
* Bebek biraz fazla hareket eder nazikçe karnınıza bastırsanız uyanır. Karbonhidrat bakımından zengin bir öğünde aynı etkiyi yapabilir.

çakır senınle gunlerımız aynı sanırım
benım 27 temmuz normal dogum dusunuyordum ama heran hersey olabılır cok karasızım hayırlısı bakalım

selam..

ay biraz ortalığı toplayım dedim elim ayağım kesiliyor hemen ya..ayakta uzun süre dolanmak zor geliyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…