2010 Temmuz Anneleri : )

canım benim doktorum demir ve vitamini 3 ay daha kullanman gerekıyo dedi benim kan degerlerim biraz düşüktü

canım ben medela elektrikli olanından aldım kullanışlı gercı sadece 2 kez kullandım ama cekişi rahattı 130 lira civarında fıyatı vardı

canım bende de daha sancı falan yok doktorum her seferinde ultrasonda bakıyor suyun iyi eş iyi bebek şu pozisyonda diyor mutlaka kafa çapı göbek çapı bacak kemiği ölçümü boy ve kiloyu söylüyor. insan zaten merak ediyor bence doktorundan bakmasını iste...

Selam kizlar

bugun ben de nstye gittim 39 + 3 teyim ve yine herhangi bir sanci vs cikmadi. Ben de artik hem sicaklardan asiri bunaldim hem de artik biran once gelsin bebis diye esimle karar verdik ve doktorla konustuk.

Beklenen tarihi olan 27 temmuza kadar bekleyelim. Gelirse normal dogum olsun. Eger gelmezse 27 sinde sezeryan olsun. Dedik. Umarim bebisim icin de benim icin de dogru bir karar vermisizdir.

Oglusum bir hafta once 49cm 3300 grdi. Bekliyoruz ama gelmek bilmedi tembel bebisim. Biz yine de normal suresini tamamlasin olmazsa sezeryan olsun dedik.

Bugune kadar hic sezeryan dusunmedigim hep normale kendimi odakladigim icin bi garip hissediyorum kendimi. Umarim yanlis bi karar vermiyorumdur...eyvahedigeldismile

bende de ne bir kasılma ne bir sancı, açılma vs hiçbirşey yok...
yarın için sezeryana karar verdik çünkü bebeğim irileşiyor, büyüyor. çatı muayenesinde çatım normal ama vajina ağzı dar dedi doktor. bu da çok dikiş olacağı anlamına geliyor. ben 2800gr doğmama rağmen annemde 9 dikiş olmuş..
valla orda bu kadar dikiş olmasındansa sezeryan olmayı tercih ettim.. halbuki normali çok çok istiyordum...

valla bir arkadaşım 42.haftasında doğurdu.. 2hafta bekledi yani.. bence bir sorun yoksa normal için beklemek en iyisi.. dr.ne der bilemem ama.. erkek bebekler geç gelebiliyormuş zira.. ben de korkuyorum ama en iyisi normali...inş. normal yolla çok acı çekmeden sağlıkla doğururuz sağlıklı yavrularımızı

aa..dikişsiz de olabiliyor mu yani.. ben dikişten çok korkuyorum da.. önceden anlaşılabiliyor demek.. ben de sorayım bari dr.a.. dr.um öle yoğum ki ne soracağımı şaşırıyorum.. çamlıca erdemde bakiye hanıma giden var mı.. benimki o da:)

Bana cati muayenesi yapmadi doktorum. Kalcam dar degil belki rahat bi normal dogum yaparim ama o kesigi mutlaka yapiyorlar vajinaya kontrolsuz yirtilma olmasin diye. O da dikis sezeryan da dikis aslinda..

Yine de icim bi garip iste. Mutluyum da aslinda zamani belli oldugu icin. Az once randevu oklendi 27 temmuz sabah 08.30 da sezeryan olucam. Tabi daha erken gelmezse oglusum..

selam kızlar. ben çarşamba sabah 5.30 da normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim. bebekle uğraşmaktan yeni girip haber verebildim. doğum hikayemi de yazıcam inş. bebeğim 3 kilo 90 gr 51 cm uzunluğunda dünyaya geldi. şimdi ikimizde çok iyiyiz. oğlumun gaz sancıları hariç:) darısı bekleyenlerin başına

o da dikiş sezeryan da dikiş olur mu ya.. sezeryan bildiğiniz ameliyat.. 7katman mı ne kesiyorlarmış:S öteki dikiş ise bi yeriniz kesilse dikiş atıyorlar ya öyle bişeydir.. anne-bebeğin ilk buluşması çok önemli imiş, ilk koku, ilk ses.. sezeryanda (hele ki tam anestezi ise) bunlar ne mümkün normale teşvik lazım

inş canım bizim de öğlende kontrolumuz var tekrar ölçülecek..
inş inş bebişlerin değerleri düşmüştür..:Saruboceq:

bizim 10.3 tü, bugün tekrar topuk kanı alındı. 12,69 çıktı. inş. geçer yaaa, her bebekte olsada insan aklına takıyor..haftaya kontrole gideceğiz tekrar. bir de bugün tarama testlerimiz oldu bizim, sağlık bakanlığına yollanacakmış.
kilo alımı nasıl bebişinin?

benım doktorum benım daha once kullandıgım elevıt vıtamın ve omega 3 u hamılelıgımın son 2 ayı kestırdı bebek ırı olmasın dıye ama dogumdan sonra bunlara devam et sutunu artırır dedı
yanı sen omega 3 ve elevıt vıtamın ısteyebılırsın saglık ocagından kan hapını bılmıyorum ebeler bu konuda bılgılıdır bence onlarada sor yada sağlık ocagının druna sor cnm

slm facedekı temmuz annelerı bolumu kapandımı goremeıyorum artık facede
bizim dr muhakkak ultrasonda suyuna bakıyor cunku suyu bıtınce yada cok azalınca hemen sezeryana alıyoröar dıye bılıyorum cnm bence druna sor bı

aynen benımle aynı gıbısın
benımde son kontrolum ve sata gore dogum gunu 27 temmuz
ogune randevu verdı dr
o zamana kadar dogarsa ne ala dogmassa epıduralle sezeryan olucam
bende normal dogum yanlısı ıdım ama artık cok zorlanıyorum karnım cok buyudu
ayrıca bı arkadasım epıdural sezeryan oldu ertesı gunu ayaklandı 3-4 gune kadarda kızın aof sınavları falan vardı onlara gırdı demekkı cok zor bısey degıl

kimse yok burda :umursamaz:
nazo doguran gıdıyo bebesıyle ugrasmaya
yok sutuydu sagmasıydı sarılıktı vs
dogurmayan bıkac kısı kaldık
yarın sende hayırlısıyla dogurunca gıdersın
ben kalırım burada tek
bende salı gunu belkı dogururum
artık yatmak kalkmak cok zor oldu
beyaz shovdakı husmen gıbı oldum :dance:

ne guzel normal doguran bı kısı daha gormek bana cesaret verıyor dogrusu
hayırlı olsun darısı bize olsun
hıkayenı beklıyorum

dogru dıyosunda normal dogum ulkemızde cok uygulnamıyor
ozellıkle yurtu dısında ayakta yada cömelerek yaptırılıyor kı en kolayı buymus cunku yercekımının etkısınden faydalanmak gerekıyormus ayrıca fazla epızyo atılmıyor ve ızledıgım kadarıyla kolay oluyor dogumlar
burada ıse yatırarak yaptıyorlar aslında dogum sırasında yatırmak ıyı degılmıs ve cömeltmek daha ıyıymıs hem kadına atılan epızyo kesısınınde haddı hesabı yok boyle olunce normal doguran kadınlar aralarında konusurken bende 15 dıkıs vardı yok 1 ay ustune oturamadım yok ıltıhap oldu vs soylendılerı ınsanları korkutuyor da ondan
oysakı yurtdısındakı gıbı ısı molaylastırmaya calısarak ve az epızyoyla anneyı kurtarsalar bukadar soylentı olmaz ınsanlarda normal dogumdan korkmazlar ama sezeryan doktorların ısıne gelıyor
hasta uyurken beklemeden ıslerını yapıp cıkıyorlar ne ses var ne agrı nede bagırtı
ama eger ınsan sağlıkcı ıse saglık açısından en ıyısını yapması gerekmezmı a.s

canım Allah bağışlasın...
maşallah

MERHABALAR TEMMUZ MELEKLERİ,ÖZLEDİM SİZLERİ ÇOK UZUN ZAMANDIR UĞRAYAMADIM TOPİŞİMİZE İÇİMİZDEN ÇOĞU DOĞUMUNU TAMAMLAYIP MELEKLERİNE KAVUŞMUŞTUR RABBİM HEPSİNE SAĞLIKLA UZUN ÖMÜRLER NASİP ETSİN İNŞALLAH DAHA GÜN BEKLEYEN ARKADAŞLARIM SİZLERE DE ALLAH KOLAYLIKLAR VERSİN İNŞALLAH SİZLERDE SAĞLIKLA KAVUŞURSUNUZ YAVRULARINIZA...
opuyorumnanaktan

canım seni görmek ne güzel :dance:
doğurmayan birkaç kişi kaldık şurda işte.. topik terkedildi biraz haliyle kaydirigubbakcemile3
sen nasılsın bebişin nasıl?

normal doğum ve sezeryan arasındaki olumlu olumsuz bir sürü farkı konuşmaya kalksak uzaaar gider.. önemlisi sağlık uzun bir maratonun sonuna geldik hepimiz.
Allah sağlık versin hepimize ve bebiklerimize :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…