2010 Temmuz Anneleri : )

Sağlık ocağından damla verdiler sütte bulunmayan bir vitaminmiş sizede verdiler mi..

d vitamini canım bizede doktor yazdı aldık 5 gündür kullanıyoruz.

canımmm ben hiçbişey yapmaya fırsat bulamıyorum. sağolsun annem çok yardımcı oluyor ama onunda bacağında sorun var ne olursa olsun benimde bişeyler yapmam gerekiyor. yani loğusa olduğumu bile anlayamadım (

ohh içim rahatladı vallahi.

bugün sütüm sanki biraz daha fazla ağzının kenarlarında emerken görmüyordum sütü şimdi görüyorum.

allah hepimize bol sütler nasip etsin inşallah...

offfffff yaaaaaaaaaa benim sütüm yetmiyor oğluma sağdım baktım yaklaşık 60-70 ml sütüm çıkıyor göğüslerim dolduğunda ama yetmiyor mama desteğide yapıyorum (((

merhaba kızlar,

doğum yapalı 10 gün oldu ilk hafta yanımda annem kaldı, 2. hafta başında kayınvalidem bize kalmaya geldi annem sadece gündüzleri gelir oldu..en başta annemin yaptığı alınganlıklar nedeni ile kocama surat yapmaya başladı, kocam surat yaptı annem akşamları gelmemeye başladı. bunun uzerine benim moralim bozuldu ben surat yapmaya basladım..kayınvalidem de annem gelmedigi icin onu sucladıgımdan surat yaptıgımı dusunmus ki dun evden cekip gitti..gorumcem dogum tarihine tatil ayarlamıs ben de kayınvalideme sitem etmistim sanırım gidip yetistirmis...gorumcem bir geldi surat 5 karıs yuzume bile bakmıyor...giderken de bebege hediye getirdim bir zahmet acıp bakarsın diyince sen de zahmet ettin geldin sagol dedim ..sonra evden gittikten sonra sinirimi alamadım hediyesini kapının onune koydum..meger kayınvalidem bunu gormus geldi bana hesap sordu, sen karısma anne dedim ama dinlemedi..o benim kızım diyip kızını mudafaa etti cekti gitti evden...valla huzur muzur kalmadı annemi de aksam kocam gelmeden eve gonderdim...olay daha da buyumesin diye...kocam cok uzuldu hala uzgun...dolayısı ile bana da yansıyor..herkese o kadar kızgınım ki yani, bana yardıma geliyorsunuz sinirlerimi bozup gidiyorsunuz..simdi tek basıma kaldım oglenleri annem gelir sanırım yoksa yemek yapamam

günaydınlarrrr

nasılsınız arkadaslarr cok sık giremiyorum evimde misafirlerim var umarım herkes ve bebişleri iyidir.
dogum yapanlar güle güle büyütsünler henüz meleklerinin gelmesini bekleyenler hayırlı dogumlar dilerim kendinize iyi bakın allaha emanet olun

günaydın canım sıkma canını

her evde olan seyler sankı onlar logusa hemen alını veriyolar bende daha kendi annemle dün kapıştım .aynı olayı ısıtıp ısıtıp ortaya getiriyo yeter deyincede bozuluyolar sonrada aman kımseye kızma sütün gider oluyo nasıl oluyosa

benim gündüz emiyor uyuyor ama gece tam bir canavara dönüşüyor ne kadar emse doymuyor bir akşam bir gece günde 2 kere mama takviyesi yapıyorum. valla canım diyolar ki yeni doğan bebek 15er dakka emse yorulur midesi küçücük ama yok 2 saat emiyor gece yine aranıyor ağlıyor en sonunda ben artık pes ettim direk 4 buçuk gibi sabaha karşı mamayı veriyorum napalım sanırım bizim oğlanlar obur birazz yoksa 60-70ml süt çook iyi aslında.

selam kızlar
bebnim bebiş gündüzleri pek uyumuyor. yenidoğan bebekler 17-18 saat uyur diye okumuştum. sizinkiler ne durumda merak ettim ? hem emzir uyut emzir uyut mu yapılmalı, uyumuyorsa bırakılmalı. uyuyacak ki büyüyecek deniliyor bi de..

canım benimki gündüz bütüngün uyuyor ama ben max 2 saatte 1 uyandırıp emziriyorum bazen saatte emme durumuna bağlı bazen 10 dakka emip uyuyor çünkü ama genelde ben uyandırmasam da zaten max 2 saatte kıpırdanıyor ben de hemen dayıyorum ağzına memeyi ama emip uyyor sürekli yani gözü açık gezindiği vaki değil akşamları biraz gözü açılıyor babası geliyor gezdirioyor onu konuşuyor ona bakıyor bazen böyle dinliyor onu sanki sonra gece artık banyo yaptırıyoruz ve mama veriyoruz dün mesela 11 gibi mama yedi hemen uyumadı 12 gibi uyudu gece 2 buçuk uyandı emzirdim saat 4 buçukta böyle kıtlıkta kalmış gibi uyandı emmedi mama verdim sabah 8 buçukta uyandı emzirdim 10 da uyandı emzirdim öyle yani bizim düzen karışık genelde ben keyfine göre hareket etmeye çalışıyorum çok fazla uyandırmamaya çalışıyorum ama gündüz 2 saati gece 4 saati geçmemeye dikkat ediyorum.

üzüldüm cnm yaşadıkların iin boşwer takma kafana sen bebqinle ilqilen onlar düşüncesizmiş sen yeni annesin biras alttan almaları lazımdı sen cnını sıkma

kızlar bebişi olanlar emzik veriyor mu, yalancı emzik muamelesi yapmasın bebekler size diye duymuştum, devamlı emmek istiyorlar ya. uyurken falan vermek iyi mi acaba?

kızlar bebişi olanlar emzik veriyor mu, yalancı emzik muamelesi yapmasın bebekler size diye duymuştum, devamlı emmek istiyorlar ya. uyurken falan vermek iyi mi acaba?

]ben arada veriyorum canım..

pek sevmiyor 2dk emip atıyor emziği ama vermesem bu sefer doyduğu halde göğsümde uyumak istiyor memede..ben de mecbur kalıyorum ben de..
zararlı falan denir ama ben oğlumda da vermiştim bir zararını görmedim..8 ay emdi sonra kendi kendine bıraktı emziği oğlum.

denizcim slm mama takviyesi yapıyormusun?

bende arada uyuması için vermeye başladım sevmedi atıyor ama veriyorum. mememe yapışıyor bırakmıyor yoksa:) emme refleksi güçlenirmiş, damaklılar kötü değil zaten artık ne yapalımm..sarılık ne oldu , bizim devam ediyor cuma dr.a gidicez..

evet canım herkes lohusa modunda ,madem sorun yaratacaksınız ne geliyorsunuz degil mi

üzüldüm cnm yaşadıkların iin boşwer takma kafana sen bebqinle ilqilen onlar düşüncesizmiş sen yeni annesin biras alttan almaları lazımdı sen cnını sıkma

lohusadır diyen yok ki utanmasa kocamın ailesi hizmet bekleyecek heralde guya yardıma geldiler herseye alınıyorlar..insan sinir oluyor işte .

topuk kanı alınmadan önce hemşire ayak altını ovalıyor bastıra bastıra tum kan toplanıyor ondan sonra alıyorlar..o sırada zaten aglamaya baslıyor bebişler..az emmekle ne ilgisi varmış anlamadım.

Tüm aile birbirine gırmıs valla eyvahedigeldismile . ama canım bu donem de sana karsı çok nazık olmalıydılar cunku logusalık donemı cok onemlı herseysen alınabılırsın duygusal olursun . IKı anne aynı anda gelmıycektı senın hatan o olmus . Ozaman herkes bırbırıne gırıyor . Kendı annen dınlenmeye evıne gıderken kayınvalıden kalıcaktı . Ikısı aynı anda olmaz cnm . Esinde hıc huysuzluk yapmasın eltinde kayınvalıden de sen anne oldun 9 ay bebek tasıdın ve dogum yaptın sen ıstemeden de kırabılırsın ınsanları valla benım annem sehirdısında dondu 3 gundur kayınvalıdem yanımda sakın olmaya calısıyorum ama kırmak ıstemıyorum ama en cok ben bakıyorum gecem gunduzum bellı degıl 2 de kalkıyorum gece uyumuyorum bebek her agladıdında emmek ıstıyor dıye getırıyorlar haklılar tabı susturamıyorlar ama oda 1 hafta yeter sonra tek bakıcam bebısıme : ))

canım ben ne yaptıysam aldıramadım malesef..
hiç zararı olmaz emziğin çünkü bebeklerin emme içgüdüsü varmış ve emzik olmasa da muhakkak ya meme ya parmaklarını emmek isterlermiş sürekli
uzmanlar emziği tavsiye bile ediyo çünkü parmak emmeyi daha geç bırakıyolarmış

kaç kere denedim olmuyo keşke aldırabilsem

gökçecim buarada benim dew kızımın hala geçmedi sarılığı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…