kızlar merhaba
sizlere bişey sorucam. pompa kullananız var mı? pompayla ne kadar süt sağabiliyorsunuz? ben işe gidicem oğlum için süt depolamak istiyorum ama emzirmekten depolamaya süt kalmıyor sizler nasıl yapıyorsunuz? bide humana still kullanan var mı?
kızlar günaydın
bugün 21 günlük olduk.
2 gündür kızım beni üzüyor çünkü memede 25-30 dk kalırken artık 10 dakika emip memeyi bırakıyor. öyle olunca da doymadı mı acaba diyorum. siz ne kadar süre emziriyorsunuz?
ben humana kullanıyorum işe yarıyor gerçekten arttırıyor bide muhallebi türü şeyler yiyorum süt yapsın diye. ben pompa kullanıyorum bir tanesinden 50 cc geliyor ikisi 100 cc. benim önceden bu kadarda yoktu sağa sağa arttı humananında etkisi var
kızlar ben doğum yapalı 23 gün oldu ve kanamam halen devam edıyor sizlerde de mi öyle yoksa bende bır sorun mu var
benimde 12 gün oldu.. ilk bir hafta geldi.. sonra 3 gün kesildi.. şimdi tekrar başladı.. bana da doktorum 40 gün devam edebilir dedi..
günaydın..
benim kızımda ishal oldu sanırım dünden beri meme emer emmez 5 dk sonra alttan cırttt diye çıkarıyor.
bende de devam ediyo kanama bugün 30.gün
kızlar moralim çok bozuk
dün sağlıkocağına gittik ordaki dr hemen hastaneye götürün sarılığı kesin 15-16 var hastaneye yatırsınlar dedi
gittik hastaneye ölçüldü 12 çıktı ama oradaki 2 dr da daha yüksek görünüyo dediler ama yatırmadılar
bugün de sapsarı kızım.. 1 aylık olduk geçmedi hala(( ne yapcağımı şaşırdım uyuyo uyandıramıyorum emmiyo 2 gün önce böyle değildi (
dün mama da verdim
kaka yapamıyo önce günde 6-7 kez yapardı her bezi kakalı olurdu şimdi sıkıyo kendini 15 saattir yapmadı hiç..karnı çok şiş mamadan mı oldu acaba??:1no2:
Cnm sarılığın tek çaresi uyandırıp bır şekilde bol bol emzırmek emzırdıkce kakasını yapar zaten
evet baya mantıklı floversunbize de aynı şeyi söledi doktor. mantığı şu bence. meme emdiği zaman ya da mama gaz midesinde oluşuyor. sen üstten gazı çıkarttığında midesinden direk çıkarıyosun hiç bağırsaklara inmeden . böylece sancı da olmuyor sıkıntı da bebekte. direk sisteme girmeeden geri çıkıyor gaz. ama alttan çıkan gaz bağırsaktan çıkıyor. o da sıkıntı verebiliyor bebeğe. o yüzden olabilir. ama bizimki de alttan daha rahat çıkarıyor.
benımkıde gazı olunca aglıyacak gıbı olunca kıpkırmızı oluyor ya
ayy evet ya gazman gibi benim baharımda. bide varya kakasını yaparken kendini bir sıkıyor domates gibi kıpkırmızı oluyor. ağlıyor bi pırtt sesi gelince rahatlıyor. meme emince hemen alttan çıkarması lazım yoksa rahat etmiyor.
kızlar ben daha doğuramadım mafoldumben bugün kontrol vardı hiç açıklık yok çok hafif sancım var doktor çarşambaya doğurmazsan müdahale edicem dedi bebek de büyüdü 3600 gr olmuş normal doğum istiyordum ne yapacağım bilmiyorum eğer çarşambaya kadar açıklık olmazsa hiç süni sancı verilmeden direkt sezeryan isteyeceğim. dua edin arkadaşlar bana....
Benimki kakasını yaparken çok zorlanıyor yaa bazen yapamıyor ağlıyor sızde de boyle sorunlar var mı ?
sonbahar pompayla sagarken acımıyormubenimkide medeala bende 140 a aldım elektrikli pilli.
benımde bazen 1-2 gun olmuyor sora cok oluyor bazen parca parca bıseyler gelıyorkızlar benim da kanamam devam ediyor..ilk 10 gün sonrası 5-6gün kesilmişti bitti sandım ama sonra başladı.
bazen bardaktan boşanırcasına kanama oluyor valla..bazen damla damla.
bızım oglanda sarılık degerı 11Cnm sarılığın tek çaresi uyandırıp bır şekilde bol bol emzırmek emzırdıkce kakasını yapar zaten
sonbahar pompayla sagarken acımıyormu
bende el pompası var bebedorun meme ucumu acıyor kocaman yapıyor ama genısletırken catlattıgı ıcın sagdıktan sora bebege verınce daha cok acıyor
oyuzden suan sagmıyorum sık sık emzırıyorum 2 saatte bır
safkan bende elektrikli medela pompa aldım benim de göğüs ucumu çok acıtıyor bizim gibi olanlar bize yardımcı olurlarsa sevinirim.
kızlar bebeklerinize d vitamini veriyormusunuz?
evet cnm 15. gunden ıtıbaren gunde 3 damla
sonbahar pompayla sagarken acımıyormu
bende el pompası var bebedorun meme ucumu acıyor kocaman yapıyor ama genısletırken catlattıgı ıcın sagdıktan sora bebege verınce daha cok acıyor
oyuzden suan sagmıyorum sık sık emzırıyorum 2 saatte bır
benımde bazen 1-2 gun olmuyor sora cok oluyor bazen parca parca bıseyler gelıyor
gecen gün dustayken kanımı ovalayım dedım
karnımın ıclerı acıyor hala ust kısımlarına bıraz bastırayım dedım ama hafıften sora baktım parcalar dustu benden cok korktum
sezeryende sanırım ıyı temızleyemıyorlar rahımı ıcerıyı falan
O parcalar gelıyor cnm kan bırıkıo bırden cıkınca toplu ve katı halde cıkıyorlar ben de olmustu
bızım oglanda sarılık degerı 11
ınsallah artmaz
suan kac bılmıyorum pazar gunu kontrolumuz vardı ama bebegımız sarı benız olmadıgı ıcın goturmedım
drların her dedıgını yapmamak lazım bence
ya ıyıce ıkna etsınler yada bıldıgımızı okuruz
bı bebegın sarılık degerı 22 ımıs
sutude yokmus son anda sutu gelmıs kadında emzrmıs
bebek hastaneye yatmadan ıyılesmıs
bende zaten 2 saatte bır emzırıyorum vere sutum bol rezene ıctım sanırım ondan bolbol gelıyor hatta bıraz fazla gelıyor bebegımın genzıne kacıyor sut ıcerken :1no2:
ama benzını cok sarı gorursem dra gotururum ama hemen ıyılesır ınsallah :çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?