2010 Temmuz Anneleri : )

arkadaşm lohusayken kaynanasıyla bir kavga etmişti daha o gün sütü kesilmişti sinirden..bir daha da gelmedi..
gerçi onların büyük kavgaydı...

şimdiki aklım olsaydı takmazdım diyor arkadaşım ama geçmiş zaman olan olmuş..

böyle zamanlarda herkes misafir oluyor, kimse işten yemekten anlamaz oluyor, herkes hasta oluyor biranda:))) bilirim..

anne gibisi yok.

burası da olmasa halimiz ne olurdu bilmiyorum arkadaşlar.yazdıklarınızı okumak,bazı şeyleri danışmak ,başıma gelenleri sizlerden de duymak valla beni rahatlatıyor.
doğum sonrası sıkıntılar daha çok oluyor bu kesin.tamam şükür evlatlarımız sağlıkla,ufak rahatsızlıklarla yanımızda ama bizimki de can değil mi!eve gelişin ilk günü başlıyor stres.benim en büyük sıkıntım kaynanm ve annemin uyumsuzluğu oldu.yani o durumda bile birilerini (en yakınınız olsa dahi) inanılmaz zor.sen lohusasın,o kadar sancılarla uğraşmış doğum yapmışsın ama onların uyumsuzlukları ertelenemiyor nedense özellikle böyle günlerde.eşim de dokuz ay beni güzel idare etti doğum sonrası da devam etti ama geçen gün bu çekişmeler felan derken bana bir patladı ki.çabuk geçti patlama hali ama bir kere patladı işte.sütüm gitmesin diye takmamaya çalışıyorum ama insan hergün doğum yapmıyor ki.kaynanam daha yakın oturuyor bana sağolsun a'dan z'ye annem olmadığında da herşeyine koşturdu evin,benim,bebeğin.ama o kadar doluyum ki..anneme,kaynanama,eşime..kime ne denir ki.bi taraftan da tamamıyle değişen bir hayat.bebeğe endeksli herşey.sanki özgürlüğüm elimden alınmış gibi geliyor.düşündükçe daha kötü.düşünmemeye çalışıyorum hiçbirşeyi.evimin işini tamamıyle kendim yapıyorum artık.kitap okuyorum fırsat kalırsa.böyle işte ben de döküleyim istedim.

flowersan benim kızı da memeden ayıramıyorum 2 gündür böyle bugün 15 günlük oldu.ama sütüm var eminim de orda uyumak cazip geliyor heralde.çok stres yapma kendine.memenden ayıramadığında da cokur cokur emmiyor mu zaten mamayı da o yüzden cokurdatıyor bence.mamanın bolluğuna alıştırma sen onu yine de .benim bir de meme uçları felaket çatlak.ağlaya ağlaya veriyorum kızıma.bir de o memeden ayrılamıyor.öyle böyle büyüyecekler işte arkadaşım.yeterince de bunalım nedenimiz var zaten..offff....

herkese merhaba
benim bir sorum varsa yanıtlarsanız çok sevinirim
bebeğim 3-4 kere kusuyor günde, acaba bu normalmi , bilen varmı ?

HAE:
herkese merhaba
benim bir sorum varsa yanıtlarsanız çok sevinirim
bebeğim 3-4 kere kusuyor günde, acaba bu normalmi , bilen varmı ?

benim bebeğim de kusuyor merak etme.çok fazla miktarda değildir heralde.sarılık için yoğun bakımda kalmıştı bebeğim bir gece orda emzirmeye girdiğimde yetmediğini düşünmüştüm emzirmemein ama hemşire yetmişki bak fazlasını kustu dedi.o gün bugündür telaş yapmıyorum kusunca.gaz çıkarmayınca kusuyorlar genelde.

ben de bişey sorayım o zaman.çatlaklar için kullandığınız bişey var mı.benim karnım hariha gibi.biraz azalsa o bile yeter.acil yardım neolurrr..bilmiyorumkismile

Günaydın kızlar,
Bakıyorum da herkesler uykuda galiba:)))
Ne uykusu diyenlerinizi duyar gibiyim,
hadi bebişlerinizi oynayın tadını çıkarın ve sızlanmayın bakalım,
geçmişi okudum biraz kaynanalar maynanalar boşverin gitsin yawww
Benimki de bana kazığını attı gitti daha 10 günlükken yalnız bırakıp gittiler bizi ama hiç umrumda diil.
Çok da tın yani.
Çekirdek aile kaldık ohhhhh.
Çok da güzel bakarım bebişime,yemeğimi de yaparım,misafirlerimi de ağarlarım,o sümsürük kaynanama hiç ihtiyacım yok:))))
Benim bebişko şimdi mışıl mışıl uykularda maşallah beni de uyku tutmadı bakar mısınız:))
Erken kalkmaya alıştım her gün 8de ayaktayım,eski halimden eser yok şimdi.
Şimdi kendimize limonata yapıcam içelim de bol bol süt olsun,ama herşeyi ılık ılık içmekten gık geldi.
En çok ona imreniyorum şöyle dolaptan buz gibi bi su içmek vardı.
Neyse hamişlikte içtiklerime sayıyorum artık.
Herkese güzel günler diliyorum....Byeeeeeeeeeee...

Ya bu arada yarın Samsuna gidicez doktor kontrolüne, benim kontrolüm yapılacak dikişlere falan bakacakmış doktorum,rahime falan toparlanmasına sanırım.
Ben gitmişken alışveriş merkezine de gitmek istiyorum şöyle dışarda yamak yemek falan,
Ama bizim bebeişko daha 15 günlük çok mu erken olur bebişime.
Bi de milletin içinde nasıl emzirilir falan bilemiyorum ki ben???????????
Eltim emzirirdi hem de hiç bir yerini göstermeden nasıl yapardı acep?Hatırlayamıyorum.
Ne dersiniz hemen çıkp eve mi gelelim yoksa azıcık kaçamak yapmaktan bişi olmaz mı?

Yaa bi de kızlar benim kanamam hala devam ediyor az az da olsa devam.
Sizler de durumlar nasıl.
Doğum tarihimiz 22 temmuz benimle yakın tarihlerdeki arkadaşlar ne alemdesiniz?

benimde 21 temmuzdu kanama devam ediyor dün yazmışlardı zaten çoğunluğun devam ediyor 40 gün sürcek arada kesilip yine geliyor

canım çekiniyorsan emzirmekten evde sag sütünü biberonla verirsin ya da bır ortu al eşarp gibi emzırırken gogsunu kapatırsın

günaydın kızlarrr ............
gezmeler başlamış bakıyorummmm........
ben oğluşumu gezdiremedim daha gazlı bır bebek olduğu için korkuyorumm daha çok hava dolar veee çok ağlar die dışarda

esma powerturk dinliyordum oğlunla senin şarkın çıkmıştı emin aklımdan geçti inanki sizin şarkı mikropları at :))
bende gezmeyi bir kez denedim ama kendim ağlayarak eve döndüm çok huysuzlandı kızım durmadı ben daha çıkmam dışarı büyüyene kadar korktum walla

gunaydın kızlar
artık bebeklerınıze kendı basınıza bakabılıyormusunuz
benım annem yanımda kalıyor 1 hafta oldu
bu hafta sonu gıdeyım dıyor
tek basıma bakabılırım belkı ama bazen cok aglıyor ondan korkuyorum
sızınde oyle oluyormu bazen öyle tıkanarak agladıgı zaman ne yapıyorsunuz
tek dusundugum sey tıkanarak aglaması sanırım gaz sancısından oluyor kakasını yapınca rahatlıyor cunku

oğluma o şarkıyı açıncaa bir hoşuna gidior sorma karnımda alıştı onu dinlemeye :)
benmde gözüm korktu çıkamam dışarı sanırım
bu arana safkan ben tek başıma bakıcağımı düşünemiorum bilee ki oğluşumun kırkı çıkıcak ayın 9 unda yanımda birileri olması lazım butun gunduz tek bakamm ben bakıorum zaten ama destek yani ani bşe olursa dieee

Geçmiş olsun cnm dikkat etmek lazım valla yediklerimize

yediklerimizin dışında bana yalın ayak yerlere basma deyip duruyorlar. çorap terlik falan giymek lazım sanırım.. bu sıcakta çorap olmaz da :)
etkiliyor mu cidden, gaz yapıyor mu yerden soğuk almak? bir de soğuk su içmek falan etkiliyormuş diye duydum..

bende gezmekkkk istiyorummmm, bu akşam çıkcaz inşallah.. ağlama krizi gelir diye korkuyorum. ama hallederim heralde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…