2010 Temmuz Anneleri : )

kızlar size bi sorum var
bebişleriniz kustuğunda beyaz dışında rennk görüyormusunuz?

Cnm benımkı bol kusuklu bı bebektı ya beyaz oluyor ya da puturlu gıbı beyaz kesilmiş süt gibi ama baska renk gormedim .

canım benim oğlumla senin oğluşun arasında çok fark yok,ama benim sıpam daha dönmeyi beceremiyor.
Her geçen gün farklı hareketleri var,artık ben konuşunca cevap veriyor bana,sesler çıkartıyor kendi kendine,çığlıklar atıyor,emziğini tutuyor ağzına götürüyor ama elini bırakmayı beceremiyor emziği geri çekiyor eliyle sonra çığlığı basıyor tabi

Maşallah canım oğluşuna.Bir yandanda allah kolaylık versin ikinizede sıkıntılı günler tabi.

bize doktorumuz tattırma babında ek gıdaya başlattı..Hala biberon maması ağırlıklı + anne sütü ilavesi besleniyor sıpalarım..meyve suyu,meyve püreleri de verebilirsin dedi..

Ben daha hiç ekgıda vermedim canım.Aslında başlamak istiyorum ama dr.daha erken diyor.
Önceleri sütüm fazlasıyla yetiyordu ama şimdi günde sadece 4 kez anne sütü alabiliyor.
Bakalım 1 ay sonra bizde başlarız ekgıdaya.

Kesinlikle katılıyorum canım.Sütü en iyi su arttırıyor,gerisi boş bence.

Canım dr.dediki artık sütün yağlanmıştır eskiye göre az bile olsa yeterli gelir doyurucu olur.
Benim tek olmasına rağmen bende mama veriyorum.Sen iki taneye çok normal canım.
Ama ben yağıza ilk günden itibaren mama veriyorum.ilk günler sütüm yeterliydi fazla bile geliyordu dolapta istifliyordum.Ama hastanedeki dr.mama ver mutlaka 1 anne sütü 1 öğün mama ver demişlerdi.Yağız prematüre olduğu için gelişimine kilo alımına yardımcı olur mama demişlerdi.

Cnm benımkı bol kusuklu bı bebektı ya beyaz oluyor ya da puturlu gıbı beyaz kesilmiş süt gibi ama baska renk gormedim .

normalde benimkide öyle kusuyor ama
bu akşam normalden fazla kusmaya başladı barış çok kusan bi bebek değil normalde
kusmasını sorun etmiyorum ama kusmuğunda hafif kırmızılık gördüm ve bu beni endişelendiriyo
bi huzursuzluğu falan yok ama yarında devam ederse acile götürcem

kızlar size bi sorum var

Canım benim oğlumda kusuyor.
Ama bende beyaz dışında bir renk görmedim.
Ama bir kez kırmızı kusmuştu,göğsüm çatlaktı o zaman heralde kan yutmuştu,oda bir kez oldu sadece.

Hayırdır farklı renkmi gördün?

kızlar size bi sorum var

Canım göğsünde çatlak varmı,belki çatlak varsa kanamıştır farketmemişsindir?

Kızlar mama tariflerinin linkini gonderıyorum . Bızım ıcın en azından fikir olur cunku ben bu mama ısınden hıc anlamıyorum .yalnız benım bır konuda kafam karıstı .Burda bebelac mamada ekleyın dıyor bızım doktor eklemeden yapabılırsınız dedı sanki tekrar sorayım bari .

Bırde bazı doktorlar ek gıdaya mamayla gecisi onerıyor cocugun sındırımıne bır anda yuklenılmesın dıye . 1 er cay kasıgı fılan . Ben tam emın olamadıgım ıcın bu ayda gecmem ya da gercek mama verırım dıye dusunuyorum ıyıce bı arastırmak lazım yaaa.

Bebelac Web Sayfası

Artvinli bır sey sorucam gecmıse goz atarken gordum sızin Medical Park Suat Bey mi doktorunuzdu ?
Benım ılk doktorum oydu da .

alminaçınar canım bebeini nasıl koyuyorsun da dönüyor benımkı tüm gün anakucagında oturuyor o yuzden mı daha öğrenemedi acaba
canım,benimkiler de normalde hep anakucağındalar..ama anakucağında uyumaya başladıklarında yataklarına götürüyorum,yüz üstü yatırıyorum yataklarında..oyun halısında oğlumu sırt üstü yatırınca dönüyor yüz üztü pozisyona geçiyor..kafasını da dik tutuyor,kollarından güç alıyor..Almina da tam tersi yüz üstüyken sırt üstü dönüyor..
kızlar size bi sorum var
beyaz dışında renk görmedim,ama fazla kusuklu değil benimkiler..

canım iki sıpamın ikisi de farklı karakterler..emziklerini ağızlarından çıkarıp emzik ipini ellerinde sallıyorlar,parmaklarının arasında geçiriyorlar ama ağızlarına tekrar takmayı bilemiyorlar şu an..oğlum çok sosyal, tepki veriyor,kızım ise daha az tepkili,daha sessiz durmayı tercih ediyor..

evet sütüm az ama az olanla da doyuyorlar çok şükür..mama ile 150 cc ile doyuyorlarsa emzirdiğimde 2-3 en fazla 5 dak emip uyuyorlar..sanırım emdikleri zaman sakinleşiyorlar da..
biliyorsun benimkiler de prematüre ve aramızda 1 hafta vardı ve 32+4 de doğumum oldu..2 kilo bile değildiler..küvezde ödemlerini atınca 1,5 kg a düştüler..ilk günler sütüm yoktu,sonradan geldi ama 20 cc anca..hatta 20cc süt geldi diye seviniyordum..dr umuz küvezdeyken ve çıkınca da toparlanmaları için uzun süre prematil mama önermişti..yani ağızdan beslenmeye geçtiklerinden beri mama alıyorlar..meme emmeye sonradan başladılar..şimdi de emziriyorum ama hiç bir zaman sağdığımda tek göğsümden 150 cc falan çıkmadı..mama aldıklarından daha az miktarda anne sütü almalarına rağmen doyuyorlar..buna da şükür..

ayy çok sagol.. peki çiğ krema hangi markada var canım ?

tikveşli var ben ondan alıyorum, küçük süt kutusu kadar, yoğurt-peynir dolaplarında oluyo genelde.
bu arada mercimek ve sebze çorbalarından artanları buzluğa atıyorum ben.
hazır çorba oluyo sıkışınca

canım ilk aylarda verilen mamalar anne sütü yerine olan biberon mamaları..sonraki aylarda verilen mamalar kaşık mamaları..sanırım o tarifler de kaşık mamalarıdır..kaşık mamalarına ek besin döneminde geçiliyor..

Kan ilacı kırmızı renkte mı acaba kusarken o mu cıktı ben daha baslamadım saglık ocagında Aıle Hekılmlıgıne gecıldıgı ıcın bı kac gun sonra gıdıp alıcam . Doktor kakası sıyah olabılır onu ıctıgınde ılk baslarda dedı aklıda olsun canım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…