hayır canım kronolojik 5 aylıklar ama düzeltilmiş 3 aylıklar..2 ay erken doğdu sıpalarım..
valla benim de 4,5 aylıkken çıktı ama gayet düzgün diş yapım..
ah şimdi sorma..iyiki öğrendi öyle dönmeyi..artık zorlanmadan dönüyor..altını alırken de dönmeye kalkıyor kerata..sırt üstü yatırıyorum arkama dönmeye gelmiyor..yüz üstü dönmüş oluyor..,bir de o halde 360 derece tur atıyor olduğu yerde...
dönmelerini istiyoruz ama hareketlendikçe daha zor olucak sanırım...
bugün doktora gittik ve oğlumun dişlerinin çıkmaya başladığını söylediii ayy çok sıkıntı yapıyo yaaa ağlıyo salyalar desen öyle ateşide oluyoo kuzumm nasıl acı çekiyooo
konuşabilse sanırım diş etlerim çok aıyo anne derdi jel werdi doktor mümkün olduğunca wermemeye çalışş çok sıkıntı yaparsa wer dedi artık..
bize doktorumuz tattırma babında ek gıdaya başlattı..Hala biberon maması ağırlıklı + anne sütü ilavesi besleniyor sıpalarım..meyve suyu,meyve püreleri de verebilirsin dedi..
süt yapan en önemli şey suymuş ya test ettim onayladımm kızlar :92:
doktor
anneler genelde süt yapsın die tatlıymış bulgurmuş falan filan yerlerwe bunlarda insanı çok susatır we ardından hemen 1-2 bardak su içerler we süt olur annede yedikleri süt yapıyo zanneder aslında yedikleri ona kilo yapar
Benim şu an olsa olsa 1 günlük toplam anne sütüm 120 cc anca ya vardır ya yoktur..Hatta daha da az olabilir..Ama anne sütü verdiğimde de doyuyorlar 1-2 öğün de olsa..Anladığım kadarıyla anne sütünün çok olmasından ziyade yağlı ve doyurucu olması önemli..Ancak sütüm yeterli olsaydı mama vermeyi düşünmezdim..Mecburum yani mama takviyesine..
Cnm benımkı bol kusuklu bı bebektı ya beyaz oluyor ya da puturlu gıbı beyaz kesilmiş süt gibi ama baska renk gormedim .
kızlar size bi sorum var
bebişleriniz kustuğunda beyaz dışında rennk görüyormusunuz?
kızlar size bi sorum var
normalde benimkide öyle kusuyor ama
bu akşam normalden fazla kusmaya başladı barış çok kusan bi bebek değil normalde
kusmasını sorun etmiyorum ama kusmuğunda hafif kırmızılık gördüm ve bu beni endişelendiriyo
bi huzursuzluğu falan yok ama yarında devam ederse acile götürcem
Canım göğsünde çatlak varmı,belki çatlak varsa kanamıştır farketmemişsindir?
canım,benimkiler de normalde hep anakucağındalar..ama anakucağında uyumaya başladıklarında yataklarına götürüyorum,yüz üstü yatırıyorum yataklarında..oyun halısında oğlumu sırt üstü yatırınca dönüyor yüz üztü pozisyona geçiyor..kafasını da dik tutuyor,kollarından güç alıyor..Almina da tam tersi yüz üstüyken sırt üstü dönüyor..alminaçınar canım bebeini nasıl koyuyorsun da dönüyor benımkı tüm gün anakucagında oturuyor o yuzden mı daha öğrenemedi acaba
beyaz dışında renk görmedim,ama fazla kusuklu değil benimkiler..kızlar size bi sorum var
canım benim oğlumla senin oğluşun arasında çok fark yok,ama benim sıpam daha dönmeyi beceremiyor.
Her geçen gün farklı hareketleri var,artık ben konuşunca cevap veriyor bana,sesler çıkartıyor kendi kendine,çığlıklar atıyor,emziğini tutuyor ağzına götürüyor ama elini bırakmayı beceremiyor emziği geri çekiyor eliyle sonra çığlığı basıyor tabi
Maşallah canım oğluşuna.Bir yandanda allah kolaylık versin ikinizede sıkıntılı günler tabi.
Ben daha hiç ekgıda vermedim canım.Aslında başlamak istiyorum ama dr.daha erken diyor.
Önceleri sütüm fazlasıyla yetiyordu ama şimdi günde sadece 4 kez anne sütü alabiliyor.
Bakalım 1 ay sonra bizde başlarız ekgıdaya.
Kesinlikle katılıyorum canım.Sütü en iyi su arttırıyor,gerisi boş bence.
Canım dr.dediki artık sütün yağlanmıştır eskiye göre az bile olsa yeterli gelir doyurucu olur.
Benim tek olmasına rağmen bende mama veriyorum.Sen iki taneye çok normal canım.
Ama ben yağıza ilk günden itibaren mama veriyorum.ilk günler sütüm yeterliydi fazla bile geliyordu dolapta istifliyordum.Ama hastanedeki dr.mama ver mutlaka 1 anne sütü 1 öğün mama ver demişlerdi.Yağız prematüre olduğu için gelişimine kilo alımına yardımcı olur mama demişlerdi.
ayy çok sagol.. peki çiğ krema hangi markada var canım ?
Kızlar mama tariflerinin linkini gonderıyorum . Bızım ıcın en azından fikir olur cunku ben bu mama ısınden hıc anlamıyorum .yalnız benım bır konuda kafam karıstı .Burda bebelac mamada ekleyın dıyor bızım doktor eklemeden yapabılırsınız dedı sanki tekrar sorayım bari .
Bırde bazı doktorlar ek gıdaya mamayla gecisi onerıyor cocugun sındırımıne bır anda yuklenılmesın dıye . 1 er cay kasıgı fılan . Ben tam emın olamadıgım ıcın bu ayda gecmem ya da gercek mama verırım dıye dusunuyorum ıyıce bı arastırmak lazım yaaa.
Bebelac Web Sayfası
Icın rahat etmezse doktora gıdersın yarın cnm
yoo farklı bişey yemedim
neden böyle oldu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?