- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Nice mutlu senelere,doğum günün kutlu olsun canım..bugün benim doğum günüm ayrıca su ana kadar kimse hatırlamadı bakalım ne olacak akşama kadar:97:
Canım ben de normal mamalarına o meyveli kaşık mamalarından 1-2 kaşık ilave edip karıştırıp vermeye başladım..Daha çok kaka yapıyorlar artık..denemek için eti cici bebenin 4. ay sonrası için olan bisküvilerinden aldım..mamalarına 4-5 tane ilave ettim..biberona koyup içirdim..sevdiler..slm kızlar ben ek gıdalara gectım kızımın mamasına meyve purelerınden katıyorum ya da kasıkla yedırıyorum aYrıca bugun mamadan yogurt mayaladım bakalım nasıl olcak ve ne farkettım bılıyor musunuz sütüm bol kızım emmesıne ragmen 3 4 gunde kaka yapıyordu şimdi gunde 3 defa falan yapmaya basladı hem de bıraz katı şekilde demek kı tum sorun doymamasındanmış diye düşünüyorum ayrıca kavanoz mamaları bim de daha ucuz belırteyım
çok geçmiş olsun canım..bu gün kaşıklı biberon aldık ,deniyeceğim.işe yarar bir şeye benziyor..sen de dene istersen..slm kızlar merhaba deyip kaçıyorum ipeğim hastaateşimiz çıkıyor malesef fitille düşürdüm ılık banyomuzu yaptık şimdi uyuyor meleğim,
size birşey danışacağım rahatsız olduğu için hiç emmiyor kaşık maması aldık onuda yemıyor bıberonuda reddediyor ne yapacağım ben akıl verin bana
Nasıl yani..???:26:kıslar bebeklerinizi bastırıyor musunuz yaa?kayınvalidem tutturdu basmıyor dye ..iyide erken değilmi yahu daha???????
kıslar bebeklerinizi bastırıyor musunuz yaa?kayınvalidem tutturdu basmıyor dye ..iyide erken değilmi yahu daha???????
Nice mutlu senelere,doğum günün kutlu olsun canım..
Canım ben de normal mamalarına o meyveli kaşık mamalarından 1-2 kaşık ilave edip karıştırıp vermeye başladım..Daha çok kaka yapıyorlar artık..denemek için eti cici bebenin 4. ay sonrası için olan bisküvilerinden aldım..mamalarına 4-5 tane ilave ettim..biberona koyup içirdim..sevdiler..
çok geçmiş olsun canım..bu gün kaşıklı biberon aldık ,deniyeceğim.işe yarar bir şeye benziyor..sen de dene istersen..
Nasıl yani..???:26:
Hayatçım daha çok çok erken değil mi ?
Zorlamayın bastırmak için..
selam kızlar
valla bizimki basıyo
doktor da bastırıyo ama kontrollerde
maşallahh bebekten bebeğe değişiyor demek ki..bizimki hiç basmıyor çünkü..
Bastırmakta istemiyorum henüz.Kontrolde benim doktorda bastırıyor ama bikaç saniye..
bişi olsa sölerdi herhaldee..içime kurt düşürdü hatun..
teşekkür ederizgüle güle kullansın cicilerini barış bey
kıslar bebeklerinizi bastırıyor musunuz yaa?kayınvalidem tutturdu basmıyor dye ..iyide erken değilmi yahu daha???????
sadece anne sütü veren arkadaşlar sizin bebekleriniz kaç kez yapıyo günde
bir de bizimki hala sulu yapıyo
Biz yürüyüş bandı aldıkk:124:
Bizim de karı koca spor vaktimiz gelmişti çoktan..
Ama pazartesi gelecek firmadan..:124:
Hemen başlıycam günde 1 saat tempolu yürüdüm mü çok faydasını görücem eminim.
daha önce de spor salonlarında kullanmıştım alışkınım
biz prematüre olduğumuz için mecburen 1 aylıkken rop muaynesi için gitmiştik,sonra 1 kez daha gittik..Şu an sorun yok..Ancak kızımın gözyaşı kanalı hala tam açılmadı...Eğer 9. aya dek açılmazsa ameliyat olucak..Her gün masaj yapıyorum,burun köklerine basınca cerehat gibi sıvı çıkıyor,o sıvıyı temizliyorum...benim kızım da sadece anne sütü alıyor günde 3-4 kez kaka yapıyor...
bu arada göz doktoru için geç kalmayın kızlar, 6. aya kadar genel bir kontrol için gidilmesi gerekiyor bizim doktorumuz söyledi. sonra bebekler çok hareketlendiği için durmuyorlar..biz bugün gittik gerekli kontrollerimiz yapıldı..
kızlar Ceren bariz parmağını emiyor.
doktora söyledim emziği öneriyorum böyle durumlarda dedi. biz zaten emzik kullanıyoruz. elini çıkarıp emziğini veriyorum oda tükürüp emziğini elini emiyor :76:
umarım bu hep böyle devam etmez çünkü parmak emmeye bu aylarda başlıyorlarmış :26:
biz prematüre olduğumuz için mecburen 1 aylıkken rop muaynesi için gitmiştik,sonra 1 kez daha gittik..Şu an sorun yok..Ancak kızımın gözyaşı kanalı hala tam açılmadı...Eğer 9. aya dek açılmazsa ameliyat olucak..Her gün masaj yapıyorum,burun köklerine basınca cerehat gibi sıvı çıkıyor,o sıvıyı temizliyorum...
merhaba canım bizde de aynı problem var..her gün günde 3 kez 15 er kere masaj yapıyorum şu anda ikisi de hala kapalı...doktor bebek büyüdükçe kendiliğinden %90 açılır dedi. 1 yaşına kadar yolu varmış..o sıvıyı gözün üstüne doğru ilk etapta getirmemeye çalış, masajı aşağı doğru yap dedi. zaten o sıvı basınç yaratarak kanalı açacakmış..kanal da aşağıda kalıyor..direkt gözün üstüne doğru sıvıyı çıkartma, en son o tarafa doğru yap sıvıyı boşalt dedi..tekniği buymuş..bakalım umarım açılır her gün o sıvıları görünce sinir oluyorum biran önce açılır umarım.
Aynen öyle canım..kızım artık kafayı oraya buraya hızla çeviriyor,bağırış çağrış halinde masaj yapıyoruz çok üzülüyorum...Cidden bu durum moralimi çok bozuyor..aşağı doğru masaJ yapıyorum,sonra dairesel hareketlerle masaj yapıyorum..Günde en az 3-4 kez o sıvıyı görüyorum.. Yaa açılanın 1 ay içinde açılıyor..Normalde 1 yaşına dek vakti var deniyor ama ameliyat için 9 . ay sınırı gerekliymiş..Sanki hiç geçmicek gibi geliyor bana...bazı sabahları bir gözü açık bir gözü yapışmış açamıyor durumda görünce çok canım sıklıyor..Kaç kez ben açtım gözünü..:85:
Oğlumda o tarz bir sorun yok..bir kez masaj yapmıştım,geçt,sıvı çıktı..sonra bir daha gerek kalmadı...Yok yani sorunu...
evet haklısın geçenin hemen geçiyor..neyseki oğlanda geçmiş senin...benim kız da sabah öyle çapaklar içinde oluyor bazen, hatta kirpikler yapışık oluyor açamadığından ağlıyor..bu arada özellikle banyo sonrası masajı tavsiye etti doktor..düzenli bir şekilde uzun süre yaparsak açılır gibime geliyor..
oo güle kullanın canım..
ben de düşünüyorum özellikle bebekten sonra evde spor daha uygun olur gibi geliyor , normalde spor salonuna giderdim
yalnız yürüyüş bantının sesi aşağı kata geçer mi acaba bazıları çok gürültü geliyor falan diyorlar, ondan dolayı kararsızım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?