2010 Temmuz Anneleri : )

gökcek arkadaşım benim kızımda biberonu itiyor.ilk doğduğunda çok güzel alıyordu biberonu.hatta farklı uçlu olanları da hiç ayırt etmeden alıyordu.sonra doktor mama vermemeye çalış deyince 1 ay hiç mama vermedim.yeniden deneyince biberonu reddetti bizimki.anne göğsü gibi olan da bi işe yaramadı.ben bir tek nuk first choice denemedim.istersen onu dene,çünkü inceledim daha iyi gibi.ucu geniş ve yumuşak ayrıca kauçuk ve damaklı.bence diğerinden daha çok anne göğsüne benziyor.bu arada bugün ilk kez yoğurt mayaladım ben.keçi sütüyle.nescafe fincanına pastörize keçi sütünü ısıtıp koydum.parmağının dayanacağı sıcaklıkta olacak süt kaynatmaya gerek yok.sonra 1 dolu dolu çay kaşığı yoğurt koyup kaıştırdım.strech filmle kapattım ağzını.bezle sardım.4 saat sonra falan oluyor.biraz sulu ama normali öyle zaten.sormuşsun bende deneyimimi yazayım dedim.afiyet olsun bebişe!

olsun olsun!bebiş uyumuş ya sen de yat uykunu al!ben kısa bi kestirme yaptım da ondan ayaktayım

yoğurt tarifi içinde sağol son kez bakmakla iyi etmişim yoğurt mayalıycam bende ama miktarlar nasıl olacak bilemiyordum
ii geceler

kimsecikler kalmamış.herkese hem ii geceler hem günaydın. bayramda internete giremicem. onun için şimdiden hepinize hayırlı bayramlar. hepinizi öpüyorum...

günaydınlarr
oğlum beni deli etti dün gece
doğru dürüst uyumadı
gözleri kapalı mıkırdandı durdu,uyutmadı beni
kucağımda uyumak istiyo
bi derdi mi var anlamadım
2 gecedir böyleyiz
zombi gibiyim yaa

merhaba kızlar,

benim kız 2 gecedir uyanıyodu ağlayarak ve gün içinde de sürekli emmek istiyor acıkıyor..tabi anne sütünün sindirimi çok kolay acıkması kolay oluyor..sütüm çok bol ama tutmuyor süt ..doktoru aradım milupanın sütlü pirinçli muhallebisini önerdi..

aranızda bunu kullanan var mı ? ek gıdaları da sordum, acele etme falan diyor..ama ısrar edince patates + havuç + pirinç + kabak haşlayıp içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile blenderdan geçirip yarım çay bardağı yedirebilirsin dedi.. ama öncelikle muhallebiyi önerdi...

muhallebi verirken ögle arasında da armut suyu alacak..

ya umarım kabız falan olmaz sizinkilerde kabızlık oldu mu ek gıdalarla birlikte ?

Son düzenleme:

canım hiçbişe olmuyor korkma.ben yaklaşık on gün önce elma suyuyla başladım bağırsakları alışsın diye.sonra yoğurda geçtim bebekler için ilk başta böle başlamak gerekir.ilk çocuğumdada aynısını yapmıştım.önümüzdeki haftada sebze çorbasına başlıycaz.ama öncelikle sularını vermen gerekli.yani doktorun nasıl bukadar şeyi birden karıştırıp vermeni istemiş şaşırdım doğrusu.yavaş yavaş geçiş yapmak lazım..

Anne göğsü gibi olan bende var canım malesef onu da istemiyor..nuk un ben ısrarla her gün uğraşıcam bakalım...ben mama vermiyorum ama işe başlayacağım dönemlerde annem ben yokken zorlanmasın diye biberona alıştırmaya çalışıyorum...ne kadar ufaktan başlarsan o kadar iyi..

Son düzenleme:
Sunnycim sütün varsa bebişin kilı alımı da ıyıyse neden bu kadar acele edıyorsunki cnm ek gıda icin ?
Ben de neredeyse verıcektım burdakı yazılardan etkılenerek ama vazgectim şimdilik doktorum ben ısrar ettıfgım ıcın gec demıstı cunku .Normalde bastan berı ilk 6 ay sadece anne sutu dıyordu ..

ben benimkini sanırım süt tutmuyor dediğim için bunları vermiş öyle dedi. normalde meyve suyu ile başlatıyorum ama meyve suyu da tutmaz dedi.. sebze ya da muhallebi alırsa doyarmış öyle diyor..ne bileyim her kafadan bir ses çıkyor baksana...

yani benimki ek gıdalara geçme amaçlı değil doyurma amaçlı bir menü çıkardı bana.

bu arada bazı yerlerde de sakın önce meyve vermeyin tatlı olduğundan sebzeleri yemez yazıyor..hangisi doğru acaba ?

ya canım biliyorum her yer bas bas 6 ay anne sütü diyor ama benimki gece çok sık uyanmaya başladı ve bence süt artık tutmamaya başladı onu. bilmiyorum anne sütü verenler sizde de öyle mi ? ilkbaşta büyüme atağı sandım aama bayağıdır böyle ve gece resmen çocuk aç uyanıyo..kilo alımı çok iyi bu ay yine 700 - 800 gr civarı almış ama her saniye memede görsen bir bizi sokağa bile çıkamaz olduk..çok acıkıyor..memeler sünger gibi oluyor artık bazen acaba az mı geliyor diye düşünmeye başladım..

Valla ne bıleyım cnm hani az kilolular tamam ama senıkınin de maşallahı var : )) Acaba baska bı sebepten mı kalıyo rmemede ? Mesela ilgi icin yada ısınmak ıcın ya da gazı vardır ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…