2010 yaz gelin adaylar nerdesiniz

ben kendimi ümtsiz vaka olarak görüyorum ben yine beğenemiycekmişim gibi geliyo :sm_confused:

biz halı fuarına gitmiştik
orada adam dedi
burada ucuz olmaz çeşit çok olur dedi

yani fuarlarda çeşit çok oluyormuş

gerçi ben hem ucuz hem de güzel olsun istiyorum :)

Kızlar dua edin bana
yarın sabah 20 lik dişim çekilecek çok korkuyorum
2 ay öncede sol tarafta başka bir dişim çekilmişti
bu gidişle dişsiz gelin olucam :)

Bugün kaç tane 20lik diş çektik bilmiyorum :sinifsinif: Korkulcak bişey yok cnm 20lik diş zaten ağızda pekde faydası olan bi diş değil çiğnemeye katılmıyo. İltihap odağı olacağına çekilmesi en güzeli. Bi an önce kurtul zaten anestezi olduğunda bişey hissetmiyosun tabi sigara alkol kullanımına da bağlı bu durum. Çekim esnasında bişey hissetmessin 5-6 saat sürer uyuşukluğu onun geçmesine yakın ağrı kesici aldın mı tamamdır ağrın gece felan devam edersede dışardan buz uygulaması yap çok rahatlarsın :1rolleyes: Ay bende aynı hastalara konuştuğum gibi oldum burdada :lepi:

biz halı fuarına gitmiştik
orada adam dedi
burada ucuz olmaz çeşit çok olur dedi

yani fuarlarda çeşit çok oluyormuş

gerçi ben hem ucuz hem de güzel olsun istiyorum :)

ben aradığım kafama yatan birşey bulsam pahalı falan demiycem hemen alıcam artık :Saruboceq:

tatlım 3 gün ağrıyomuş, şiş oluyomuş doğrumu ? :1ninca:

sen diş doktorumusun canım
ALLAH cc razı olsun inş.
biraz rahatladım
salı çekilecekti ama doktor aç karna iğne yaparsam bayırlısın dedi :)
daha dolgular var olacak
yapılacak dşler var
Affffffffffffff afffffffffffff dişçiden eve gelemicem bu gidişle

ben aradığım kafama yatan birşey bulsam pahalı falan demiycem hemen alıcam artık :Saruboceq:

Yeterki içime sinsinde bende bakmıcam :hulya:

tatlım 3 gün ağrıyomuş, şiş oluyomuş doğrumu ? :1ninca:

Yok hayır dişin pozisyonunada bağlı tabi gömülü felansa yatık konumda cerrahi işlemle alınıyo dikişler atılıyo sadece anestezi belki daha fazla yapılabiliyo o yüzden çekimden sonra çenede açma kapama zorlanmaları yaşanıyo kaslar yorulduğu için ...Şişlik olabiliyo evet ama herkeste yaşanan bi durum değil. Diş alındıktan sonra iyileşme bozukluğu olmadığı sürece sorun yok kesinlikle ılık çorbayla felan idare edilmeli taneli oraya kaçacak yemekler yenmemeli özellikle nikotin kesinlikle yasakkk lmaz: Ön yargıyla yaklaşmayın yani herkeste aynı şeyler yaşanmıyo canım opuyorumnanaktan Ağzında kalması sana dha büyük zarar emin ol. Çürüdüğü zaman direk iltihap odağı o da biliyosun bütün organlarına zarar yok yere . Özellikle hamiş kalmadan önce mutlaka bütün dişlerinize baktırın derim :CüvCüv: Bebiş bütün calsiumu anneden aldığı için dağlam dişlerinizde bilem çürük çok hızlı oluşabilir. Sonra müdahalede yapılamıyo ona göre :1rolleyes:

Bi yandan okuyorum canım ama 3 yıldır özel bi muayenehanedeyim asistan olarak. Aç karnına olmaz evet adrenalini yersin bayılırsın :1rolleyes: Doktoruna güven emin ol bişey olmaz kurtulursun inş

Son düzenleme:
benim 20 lik sol taraftaki alt st problem. sürekli çıkmakla çıkmamak arasında kalıyo ve acayip ağrı yapıyo, çenemi oynatamıyorum o derece ağrı yapıyo. antibiyotik alıyorum geçiyo bilmiyorumkismile
benimki kesin dikişli falan olur o zaman galiba :sm_confused:

Evet cnm başa kulağa boyna ağrı yapar. Dişlerinde çapraşıklık var mı ? Varsa çenede darlık vardır eminimki o yüzden yer bulamadığından zorlanıyodur 20liklerin. Her ağrıdığında antibiyotik içiyorum diyosun üzülerek söylüyorum ki bi süre sonra o antibiyotik kesmicek ağrını haberin olsun:1no2: Üzerinde et parçası kapalıysa yarısı çıkmış yarısı gömülü duruyosa eti kaldırarak alınıyor. Ama dikiş atılması korkutmasın. 20lik diş ameliyatı deniliyo ama normal diş hekimine gittiğinizdeki koltukta oturuyosunuz aynı normal dolgu yaptırır gibi aynı anestezi kullanılıyo sadece aletleri farklı. Ayrıca şunuda söyleyeyim o 20likler çıkmaya zorladıkça ön dişine baskı verip ona zarar verebiliyo mutlaka panaromik aldırıp doktoruna görün derim kaydirigubbakcemile5

sen bu işi biliyosun yaa kaydirigubbakcemile3
gerçektende benim çene yapım dar , ben ortaokuldaydım hala süt dişlerim çıkmamıştı, doktorum tek tek çekti onları sonra çene yapım dar diye, o zaman daha yeni çıkmıştı aperey taktım 1.5 sene. ama sadece biraz düzelme oldu ama hala çene yapım dar. hiç çürüğüm ve dolgu falan filan yok bende çok sağlamdır dişlerim ve iyi bakarım :uhm:

Eee bu işin içindeyim birazcık biliyim dimi kaydirigubbakcemile3 Doğru evet 12 yaşından itibaren takılmaya başlanıyo gelişim döneminde olduğu için ama dediğin gibi çene darsa onu genişletmek daha zor . 20liklerinden de kurtulursan hiç problemsiz kalırsın şimdiki dişlerine maşallah diyelimm nazar değmesin vereliniortak

sğl canım yaa, valla burda bile işle ilgili yordm seni biraz kusuruma bakma, ama dayanamadım. diş benim en önem verdiğim şey, çünkü insanın yüz şeklini bakışını her yönüyle sosyal yaşantısını bile değiştiriyo.
nişanlımın ön dişlerinde köpek dişi denilen dişleri yamuk, biz ortaokuldayken o düşmüştü dişi kırıldı falan,ama onun ailesi pek önemsemedi dişçiye falan göstermediler.ama şimdi kendisi çok pişman doktora gösterdi tel takmalısın dedi.düğünden sonra ilk iş tel taktırıcaz. onunla beraber bende takayım diyorum. 20 likleride çektireyim düzgün dişlerim olsun olurmu ne dersin ? ( benim üst önden bir dişim içeri doğru yamuk telle düzelmedi, doktor onun üzerini kaplama gibi birşey yaptı ama altta dişim duruyo )

peki, hangi protez daha estetik ve güzel oluyor ?
bu konuda da biraz bilgi verebilrimisiniz?
bu 2 ayın içinde ağzımdaki olmayan dişlerimi de yaptırmak zorundayım da :gitme:
Cnm porselen tabiki en bilineni yapan lab. önemli işciliği yani kaba dişler işlenirse estetik kaygısı olur muhtemelen memnun kalmassın. Yapılan işlerine bak mutlaka .

Yok cnm olur mu seve seve yerimseniben Artık dediğin gibi tel taktırmanın yaşı yok ayrıca apereyler şeffaf oluyo biliyosundur gözükmüyo bile eskisi gibi :1rolleyes: Zaten ortodonti doktorun mutlaka planlamanı yaparken 20liklerini aldırır. Yamukluğu düzelmediği için estetik olsun diye kendi dişlerin küçültülüyo üzerine kaplama geçiyo onu yapmışlar sanada. Düğünden sonra bi bakıma girin nişanlınla beraber . Hatta düğünden öncede diş beyazlatmaya felan ihtiyacın varsa onuda yaptırablirsin beyaz beyazzz :teytey:

Allahtan beyazlatma sorunumuz yok, ikimizinde beyaz kaydirigubbakcemile3
ya bide sen nerde çalışıyosun sorsam ayıpmı olur ? yani özeldende yazabilirsin

Allahtan beyazlatma sorunumuz yok, ikimizinde beyaz kaydirigubbakcemile3
ya bide sen nerde çalışıyosun sorsam ayıpmı olur ? yani özeldende yazabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…