2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

selam herkeseee biraz gecmişe bakıym dedim bir türlü bitmedi :)))

inşallah diğeri de güzel geçer :)) ben de fransızcadan girdim, 2. aşaması yok

günaydın kızlar. Nasılsınız ??
özledim sizinle sohbet etmeyi :))
Ofiste temizlik yapıyorum işlerimi bitireyim gelecem birazdan

ofiste temizlik mi :26:

gel o büyük evi bana sor canım :) gözümü korkutuyor, bu yüzden hiiiiç yapasım gelmiyor işte
geçmiş olsun bu arada, umarım lys'nin 2. kısmında toparlar :)

kızlar ailelere para verme konusu açılmışken, ben de annemin kirasını ödüyorum eşimin haberi yok :18::18:
söyleyemedim

yaren haftasonunu hiç anlatmadın ballandıra ballandıra..eşin ne almış

zuzum patron burda çok ayrıntılı yazamıyorum o yüzden. genel olarak huzurlu ve güzeldi. eşim de kolye almış, tam tahmin ettiğim gibi. fotolarda var.

hoşgeldin cemre haftasonu da fazla konuşamayınca biriktirmişiz konuları çok yazdık :86:

Senin eşyaların rahat canım ya kendin de diyorsun ya kolay oluyor diye korkmasın gözün

ofiste temizlik yapıyorum çünkü iş yerimde tek çalışan benim; işlerden dolayı burası hep temiz olmak zorunda. Zorlanmıyorum aksine hoşuma bile gidiyor Temizlik için arada yardımcı alsak mı diye düşündük sonra baktım ben zorlanmadan yapıyorum böyle devam etti.

inşallah toparlayabilir kendisi seneye de hazırlanıp şansımı denemek istiyorum diyormuş ama kayınvalidem ben bir daha o stresi yaşayamam bu yıl mutlaka bir yere yerleşmeli diyor bakalım.

Neden eşine söyleyemiyorsun? gizli gizli verdiğini sonradan öğrenirse sen mahçup olursun; bence ilk fırsatta söyle.

kızlar niye ailelere maddi desteklerinizi eşlerinize söyleyemiyosunuz anlamıyorum, aileler çocuklara yadım edince ohh ne güzel, çocuklar yapınca aman koca duymasınmı . Anlamıyorumki sonuçta herkes çalışıyo. isteyen istediğini yapar. kimsenin kimseye hesap sormaya hakkı yok. herkes kendi kazancını sağlıyo zaten. Ama yok kocadan harçlık alınıyo kadın çalışmıyosa o zaman tabiki kocalar karısının ailesine yardım etmek istemez.bunlar birbirini takip eden olaylar , durum neyi gerektiriyosa öyle olur.

hoşbulduk, ben gec kaldım bugün tabi kaçırdım bütün konuşmaları, sabah milli eğitim ilçe müdürlüğüne gitmek zorunda kaldım
öğretmen maaşı ne kadar arkadaşlar ya bilen var mı?
sen rahatsan ve zorlanmıyorsan sorun yok canım :)) gecen gün süper'in yazdıklarından sonra bi tepkiyle yaklaşıyorum herseye
sınav içinde hayırlısı olsun, istemediği bölümü okuyup 4 yıl kaybetmektense, 1 yıl daha hazırlanıp 1 yıl kaybetmek daha mantıklı bence

eşimle aramız bozukken verdim ilk defa, sonra da öyle devam etti, e ama ne yapayım söyleyemiyorum nasıl sölicem ki :26: özel bi amaçla saklamadım ama söyleyemedim de işte

burda bize nasıl anlatıyorsan eşine söyle aramız bozukken verdim sonra da sana söyleyemedim ama içim rahat degil bil ki ben rahatlayım filan de. Eminim seni anlayacaktır.

benim 3 teyzem de öğretmen. Maaşları ne kadar bilmiyorum ama maaş + girdikleri saat kadar ders ücreti alıyorlar aylık. Yaz tatillerinde ders ücreti düşüyor 1500 civarı filan olsa gerek diye tahmin ediyorum yazmıştım ki bir yandan nette baktım Doğusu batısı farketmiyor. kadrolu 1530 sözleşmeli 1517 net diye bir yazı gördüm mayıs ayında yazılmış. Tabi bu ücrete bir de girdiğin kadar ders ücreti eklenir.

Üniversite konusunda eşimle ben de senin gibi düşünüyoruz; 1 yıl daha hazırlan ama istedigin bölümü oku; yine aynı puan alıp aynı tercihleri yapacaksa bile en azından içi rahat olur acaba bir kere daha denesem istedigimi okuyabilr miydim diye

Son düzenleme:
cemre ek ders ücretleriyle ilgili de şunu gördüm

Sözleşmeli maaş 1525 tl. Ek ders kadrolular için 7.2 , sözleşmeliler için 6.2 tl dir. gireceğin ders saatini öğren sınıfçı ve okul önceleri için 18 saat üstü branş öğretmenleri için 15 saat üstü ekdrstir.

haklısın en iyisi ben söyliym eşime böyle, eşim hiç bişey demez yani ama ne yapayım ya ben para konusu konuşulurken çok geriliyorum, kendim açlıktan ölsem de eşimden para isteyemem, sağolsun istememe gerek kalmadan o verir anlayıp ama eger o unutsa ben asla isteyemem
bilgiler için teşekkür ederim, ilköğretim için getirilmesi gereken yabancı öğretmenler projesi rafa kalktı diye biliyordum ama onun için çağırdılar, verdikleri maaş normal türk öğretmenlerin aldıgı maaş, bu yüzden sordum. ve saatleri şuanki çalışma saatlerime göre çok fazla :18: sözleşmem sadece bu sene içindi ama ben bunu en iyisi uzatmaya çalışiym olduğum yerde devam etmeye bakiym

bence evlendikten sonra çocuklar da ebeveynler de karşı taraftan birşey beklememeli. tabii çok kötü durumda olan, sağlık problemleri olanlar ya da yalnız yaşayan anne-babalar hariç. nigarım ne güzel evlenirken herşeyi kendileri yapmışlar, niye şimdi aile onlardan yardım bekliyor ki? herkesin birbirinin yuvasına, ailesine saygı duyması gerekiyor. evlendikten sonra hala ailesinden birşeyler bekleyenleri de anlamam, çocuklarından medet uman ebeveynleri de. insanlar arada maddi açıdan sıkışabilirler gayet normal bir durum ki bu durumda tabii ki elimizden geldiğince yardım etmemiz lazım. sonuçta bizi bu yaşa getiren insanlar. ama iki taraf da bunu alışkanlık haline getirmemeli. ben kendi aileme yardım edeyim, eşim kendi ailesine.. eee bizim kendi halimiz ne olacak? benim eşimin de kardeşi ünv. okuyordu arada gönderiyorduk az-çok birşeyler. ama bunu alışkanlık haline getirmedik. sonuçta o hala ailesinin himayesinde. bizim de kendimiz için kurduğumuz hayallerimiz var. çoğumuz zaten kirada oturuyoruz, ev almak iyice zorlaşır herkese yardım etmeye çalışırsak. çok şükür bizim böyle bir durumumuz olmadı, evlenirken de ailelerimize yük olmamaya çalıştık, evlendiğimizden beri de kimseye 5 kuruş verin demedik. onu dememek için buralarda gurbette kendimizi yiyoruz. ben kimseden beklemedik, çok zor durumda kalmadığı sürece kimse de benden beklemesin. hiç hoş bir durum değil bence. herkesin yuvası ayrı artık, kasası da.

facede olmayanlar için albüme 3 foto yükledim kızlar. eşimin aldığı kolye biraz görünüyor. ucunda melek var foto çekilmeyi çok sevmediğimden öyle çok fotomuz yok. eşime aldığım hediyeyi de akşam eklerim. gözlerimin altı yine torba torba çıkmış yaaa, napsam öyle oluyorlar, hiç sevmiyorummm

ben de asla ailemden bişey beklemem, kaynanamdan da beklemem bizim kendi evimiz kendi hesabımız artık
mesela bazı topiklerde görüyoruz, yazıyorlar çocuğumuz oldu kaynanam maddi anlamda yardım etmiyor, yani kaynanaya mı güvenip çocuk yaptınız diyesim geliyor ve diyorum da, dese ki işlerimiz bozuldu bebek de var, kaynanam birazcık destek olsa ne güzel olur, tamam derim ama bunu zorunluluk olarak insanlara yüklüyorlar, veya yeni evlenicek olanlarda hep şu var, kaynanam şunu almıyor bunu almıyor, neden hep ailelerden beklenir anlamıyorum, maddi durum çok kötüyse tamam ama anneler babalar yemedi içmedi bizi okuttu büyüttü bugüne getirdi, hala her derdimizi ihtiyacımızı da onlar mı düşünsün? kendimiz birşeyler yapabilmeliyiz
benim annem de benden bir beklenti içinde değil, asla bana para ver bana destek ol bu ay kiramı öde falan demez ama çok şükür gelirimiz yüksek, ben burda bolluk içinde yaşarken annemin orda ay sonunu düşünmesi canımı yakıyor, ben bu yüzden veriyorum, ahhh bir de eşime söyleyebilsemmm

baktım fotograflara :) allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah

e devlet şifremi aldım kızlar fakat nasıl nerde kontrol edcem primleri bulamadım yardım:82:

Yok artık.. o zaman evli olmanın da bi anlamı yok herkes ayrı ayrı hayatlar sürecekse.. kesinlikle senin gibi düşünmüyorum..
insan evini yerini bilmeli :)))
siz eşinle böyle, free bağımsız sürdürebiliyosanız süpersiniz walla :)

:13:
ben de böyle düşünüyorum yarenim, böyle olmalı yani..
en kısa zamanda oturup uzun uzun konuşmamız gerekiyor..
bir-kaç gün herkes düşünüp sakinleşsin de :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…