2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

tatlım böyle konular olunca hepsi aynı oluyo sanırım bunlar bu yüzden defter tutmaya falanda yanaşmazlar dün diyoki benimki birazda eşime destek çıkım demiyosun dedim benim varmıki sana destek çıkım aynen dediğin gibi bende düşüncesiz oldukalrı için ailesini hiç sevemiyorum tutarsızca harcıyorlar onların faturalrı hiç gecikmiyo bizimki heray geciyo ben bankadayım istediğim an otomatikl ödemeye bağlarım ama inadına yapmıyorum kendi ödesin diye maalesf bu konular fazlasıyla geriyo insanı bide onların düşünecesizce davranmasına sinir olup gidiyorum eşime patlıyorum bende bazen bakalım nereye kadar gidecek böyle..

Konuşun konuşun konuşun

Yoksa sana sormadan yardım etmeye devam edicek...biraz damardan gir...
Bana sölesen ,borcumuz bitse falan neden kızayım yardım etmene falan de....zaten insanoğlunun borcu hiç bitmez :/...

...

Ben genelde bana sormadan yaptığı bişey olunca eşime damardan girerim :)) sen beni sevmiyon mu , ben karın değilmiyim neden önce bana sormuyon..tek başına mı yaşıyosun,evin hanımı ben değilmiyim, dış kapının dış mandalımıyım....git orda yaşa ozaman :)) oo bi görseniz :))
ne kadar alakasız şey varsa hepsini sayarım

affin sana:81::81:

aynen canım, öncelik nedense ailesi... eğer konuşursak olay çözülürse şöyle desemmi diyorum: hayatım senin maaşın, kira, kredi, faturalar herşeyi kapatıyo..mutfak masraflarını da benim maaşımdan karşılayalım.. diğer kısmını da birikim için hesabıma yatırıcam ben,ilerde çocuğumuza kullanırız.. gibi bişi..o zaman istese de veremez :26: ben çalışmaya başlayınca vermeye başladı zaten

şuan hiç konuşasım yok onunla zuzum, ama taktiklerini kullanıcam öyle konuşursam yumuşar evet biliyorum

nigar bence onu kabul etmez daha çocuk yok ortada diye ama başka bişey alın mesela araba gibi her ay ona kredi ödeyin sendeki ben ödeyim deen azından size gider para

benim taktiğim bu. evlilik beyaz bir sayfadır ve her konuda birlikte hareket edilmelidir. gizli olarak yapılan her iş geride hiçbir siyah nokta bırakır. o siyah nokta da mutlaka farkedilir. O yüzden;

Eşiniz sizden gizli olarak ailesine maddi yardım ediyorsa, bunun sebebi kendini ailesine karşı borçlu hissetmesi (unutmayın hayatındaki ilk kadın annesidir) ve kesinlikle buna izin vermeyeceğinizi düşünmesidir. Yani sizi barıştan yana değil savaştan taraf görüyordur.

bu problemin çözümü:
çoğumuz çalışıyoruz kimimiz çok modern bir yaşam tarzına sahipken kimimiz daha muhafazakar bir yaşantıya sahibiz. Eşimizi seçme şansımız var ama ailesini seçme şansımız yok. "eşim çok iyi ama ailesi var ya" lafını bir kenara bırakın.

1. Çok büyük bir sorun yoksa kayınvalidenizle sorun yaşamamaya çalışın. küçük sorunlar geçicidir. hatta genelde eşiniz "annemlere gidelim mi?" diyorsa onu şaşırtın ve arada siz eşinizden önce "annemlere gidelim mi " diyin. bu sırada gözlerine bakın zira içinde "işte bu" diye attığı çığlıkları gözünden okuyabilirisiniz "hangi dağda kurt öldü" ya da "birşeyin mi var" gibi laflarına gülerek geçin. annesiyle iyi anlaşan bir eş erkekler için hazine değerindedir. asla kaybetme riskine giremez. ve sizin açınızdan kayınvalidemzle iyi geçinmek bize doğal bir müttefik kazandırır. eşiniz sizi yeterince dışarı çıkarmıyorsa ve bütün serzenişlerinize rağmen kılı kıpırdayamıyorsa konuyu anlayışlı bir kayınvalideye çıtlatmanız yeter. ertesi gün eşiniz "hayatım yemek yapma bugün" derse hiç şaşırmayın.
konu uzayacak ama buna benzer bir olayı anlatmak istiyorum:
bankada bir arkadaşımız eşinin ihanetine uğramış. işe gelmeyince aradım. iki gözü iki çeşme ağlıyor. izin alıp yanına gittim. eşi de evde. adam suçunun gayet farkında ve gık diyemiyor. arkadaşım da o sinirle evi barkı dağıtmış. ağzına geleni söylemiş haklı olarak. o durumda bırakamadım ve bankaya telefon edip durumu anlattım kendim için de izin aldım. öğleden sonra kayınvalide geldi. gayet sakin bir şekilde önce arkadaşımın başını okşadı. önce benden çekindi sanırım. pek konuşmadı. arkadaşım "kardeşim gibidir zaten ilk o geldi duyunca" diyince konuşmaya başladı "kızım seninle her zaman iyi anlaşamadık bazen ben seni anlamadım bazende sen beni. ama hiçbir zaman kavga etmedik. sen saygıda kusur etmedin. ben sevgimde kusur ettiysem bağışla. içerdeki adam 4 yıllık eşin olarak sana ihanet etti. en büyük ihaneti ise bana 31 yıllık annesine yaptı. merak etme herşeyimle arkandayım dedi ve oğlunu içeri çağırdı. otur karşıma dedi. dördümüz öylece oturuyoruz. "bugüne kadar sana hiç kötü davranışta bulundum mu oğlum" diye sordu. o da hayır anne tabii ki hayır dedi. dizleri ağrıyormuş kadının o halde benden tutunarak ayağa kalktı oğlunun yanına gitti ayağa kalk dedi ve adama öyle bir tokat attı ki hepimizin ağzı açık kaldı. kız derdini unuttu birbirimize bakıyoruz kocaman gözlerle. "demek ki hata benimmiş bu kızın değil" şu andan itibaren o benim öz kızımdır. o affedene kadar da senin gibi bir oğlum yok benim. senin de bir annen yok. akşama eşyalarımı getireceğim ve kızımla yaşamaya başlayacağım sen de şu andan itibaren ister o haltı yediğin kadının yanına gidersin ister otele. babanın yanına da gitmeye kalkma. ona da söyledim seni eve almayacak" dedi. adam birşeyler diyecek oldu. kadın konuşturmadı bile. adam sinirle yatak odasında bir valiz ayarlayıp çıktı hepimize bakarak ayrıldı evden. kadın dizleri o halde bizimle beraber evi düzenledi. ne dediysek fayda etmedi. madem bu pisliğe ben sebep oldum bari bu kadar faydam olsun felan dedi. sonra bir şekilde adam kendini affettirdi. şimdi geç kalacaksa ve arkadaşıma ulaşamıyorsa annesini arayıp nerede olduğunu söylüyormuş. Alın size doğal müttefik.

2. Eşinize asla ailene para vermeyeceksin zaten biz zor geçiniyoruz felan demeyin. ısrar etseniz bile size tamam der sizden gizli verir. Bunun yerine "ailene yardım etmeni anlıyorum ancak bunu gizli yapman doğru değil, çünkü sözkonusu olan senin veya benim değil, bizim bütçemiz. bunun yerine ikimizin belirleyeceği ve bütçemizi çok zorlamayacak bir meblağ belirleyelim ve ikimiz birlikte yapalım. sonuçta onlar benim de annem babam" derseniz erkeklerin tabiriyle ceza sahasına girmeden ilk golü atarsınız. ailesinin gerçekten ihtiyacı yoksa zaten o meblağ zaman içerisinde eriyecektir. iç merak etmeyin. ihtiyaçları varsa da sizi zorlamayacak ölçüde devam edebilirsiniz.

çok yazdım yaa. işler yığıldı bu arada.

kusura bakmayın canlar. hepinizi öpüyorum.

Bence problem para vermesinden öte bunu gizli yapması ve kendi evinin geçimini etkilemesi.
Şimdi Nektarında ailesinin durumu olmasa borç ödemek için kredi çekmiş olsa ve Nektar'ın elinde para olsa yardım etse
o zaman diyecek hiçbirşey yok.
Ama sonuçta hem sizin evinizi etkiliyor, hem gizli yapılıyor bence hoş değil.
Fakat aşılmıaycak konularda değil.
Eşinle konuş bence.
Konuşarak aşabilirsiniz.
Senin bildiğin şeyleri yazıyorum ama işte sadece paylaşmak istedim canım.
Kırmayın birbirinizi sevginize birşey olmasın :97:

nektarcığım kendini üzme sakinleşince konuşursunuz şimdi konuşmaya kalkışsanız daha çok tartışırsınız ama eşine pas verme yaptığının yanlış bişe olduğunu anlasın sakinleştiğinizde muhakkak konuşun sorunu halledin kızların dediği gibi hesap tutun bizde tuttarız her ay eyi nereye verdiğimizi ve birbiirmizden habersiz hiçbişe yapmayız onun aileside düşüncesiz davranıyor yeni evli çiftlerin borcu harcı olur dokunulmaz herkes kendini zor geçindiiryor zaten ama sen kendiniz üzmemeye çalış

sonunda hatrlamış yani...herşey yolundaymış..işler yogun oldugu için girmiyormuş topiğe

nigar bence onu kabul etmez daha çocuk yok ortada diye ama başka bişey alın mesela araba gibi her ay ona kredi ödeyin sendeki ben ödeyim deen azından size gider para
benim maaşıma karışmaz, istediğimi yaparım bence :26: hem kendim için değil, yine bizim için birikim yapıcam sonuçta

çok güzel, çok medenice davranış örnekleri canım ki zaten bu şekilde davrandığımı düşünüyorum (sevmediğim halde, eşim için) hiç bir zaman saygıda kusur etmedim.. zaten sorun aileler değil sorun yalan söylemesi..
çok doğru anlamışsın Deniz, gizli yapması işte..en çok takıldığım nokta bu :)))

ben gidip biraz iş yapim, kafam dağılsın
sizi de kendi ruhhalime bürüdüm iyice
neşelenin azıcık ben yokken

hımmmm :)))süper benimde 20 gün iznim var ama 5 gün koparabildim sadece temmuz ilk haftası çıkıyorum ama hala nereye gideceğim belli değil (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…