ben de bunun peynirlisini fırında yapmıştım borcamda daha kolayıma gitti çevirme derdi yok ama annem tavada alışmış öle yapıyo daha kısa sürüo tavada
Günaydın kızlar bugün moralim bozuk kediciğim için dün bir aile aradı konuştuk antalyadalar kediye iyi bakcaklarını daha öncede kedi baktıklarını söylediler vs...uzatmayacam bugün kediyi almaya gelecekler dünden beri duygusala bağladım sarılıp uyuduk mırmırrrrr....gururl gurul tatlım benim sanki gideceğini anlamış gibi ben nere o orya peşimden gitti geldi...sabah işe gitmeden sarıldım öptüm işe geç kalacam hala mıncık mıncık sevdim ağladımmmmm ağladımmm oda bana çok düşkün ne yapacağımı bilmiyorum umarım pişman olmam....o tatlı göbüşünü açtı öptüm sevdim resmen işe geç kaldım ama onu sevmek bile güzeldi...En kötü günlerimde o vardı yanımda insan nasıl bağlanıo kayınvaldemlker duyunca amannn amann ver gitsin dediler...annemde aynı şekilde KURTULLLLL dedi tekrar hamile kalırsan zor olur bilmem ne işte böyle duygusala bağladım akşam ağlaya zırlaya okadar emek ettiğim sümbülümü verecem duygusala bağladım yine...
peynirlisi nasıl canımtava börekleri aslında daha lezzetli oluyo
ay canım yaaGünaydın kızlar bugün moralim bozuk kediciğim için dün bir aile aradı konuştuk antalyadalar kediye iyi bakcaklarını daha öncede kedi baktıklarını söylediler vs...uzatmayacam bugün kediyi almaya gelecekler dünden beri duygusala bağladım sarılıp uyuduk mırmırrrrr....gururl gurul tatlım benim sanki gideceğini anlamış gibi ben nere o orya peşimden gitti geldi...sabah işe gitmeden sarıldım öptüm işe geç kalacam hala mıncık mıncık sevdim ağladımmmmm ağladımmm oda bana çok düşkün ne yapacağımı bilmiyorum umarım pişman olmam....o tatlı göbüşünü açtı öptüm sevdim resmen işe geç kaldım ama onu sevmek bile güzeldi...En kötü günlerimde o vardı yanımda insan nasıl bağlanıo kayınvaldemlker duyunca amannn amann ver gitsin dediler...annemde aynı şekilde KURTULLLLL dedi tekrar hamile kalırsan zor olur bilmem ne işte böyle duygusala bağladım akşam ağlaya zırlaya okadar emek ettiğim sümbülümü verecem duygusala bağladım yine...
peynirlisi daha basit tabii ufalanmış peynir ve kıyılmış maydonoz ve de tuz karabiberden oluşuyor içi onda alta yufka seriosun ya diğer yufkayı didiyorsun peynirli harçla karıştırıyorsun sonra biraz harç, biraz süt,yumurta sarısı ve yağın çırpılmışını döküyorsun kaşıkla, tekrar iç harç ve üstüne sütü-yağı en son kapatıp pişir
ben de aksine hiç sevmempeynirlisi nasıl canımtava börekleri aslında daha lezzetli oluyo
ay canım yaazordur eminim, ama alışırsın zamanla.. inş yeni ailesini de çok sever, benimser.. iyi bakılır, sevilir..
daha bişi yapmadım canım, kimse iş moduna girmedi galiba kimse odasında yoknekkim naptın para olayını? bence eşin tepki vermez ona söylesene getirsin. zaten yeterince üzülmüşün, bir de o üzmez seni.
börek tariflerini yazıyorum kızlar, cumartesi günü annemle ablamları çağırırım onlarla yeriz, daha az düşer bana böyleceben de sodalı börek yapıyorum genelde, netten bulayım da paylaşayım sizlerle. çok güzel oluyor böyle su böreği gibi
bugün iyi gidiyor şimdilik, bakalım inşallah böyle devam eder.
ben de aksine hiç sevmemDamak zevki meselesi tabii :)))
anneme eskiden sorardım işteyken akşam yemekte ne var
börek derdi, hemen tava mı fırın mı diye sorardımTava derdi genelde, sık sık yapardı çünkü daha kolay
ben de aksine hiç sevmemDamak zevki meselesi tabii :)))
anneme eskiden sorardım işteyken akşam yemekte ne var
börek derdi, hemen tava mı fırın mı diye sorardımTava derdi genelde, sık sık yapardı çünkü daha kolay
domates hastasıyım, en sevdiğim sebzetavada hiç börek yapmadımama tavada su böreği yedim inanılmaz lezzetliydi iyice kızartılmıştı çok beğendim ben genelde kıymalı ve peynirli börek severim sebzeli olarakta pide yaparım domates pidesi onu çok severim
ay kıyamam, akşam olmaz şimdi :26:hiç tavada börek yemedim yaa....
..
Ay ben çok acıktımSabah yataktan aç uyandım yaa, varmı böle bişey:26:
domates hastasıyım, en sevdiğim sebze
domates pidesinin tarifini istesem :26:
ay kıyamam, akşam olmaz şimdi :26:
sahurda az mı yedin naptın :/
eşime de tüm ailesine de rezilliğimi anlatayım :
bir hafta sonu kayınvalidemlerde oturuyoruz, eşim k.validem, k.pederim görümcem var, nereden açıldıysa bebek konusu açıldı o zaman hamile bile değil ben yeni evliyiz,
neyse k.v.anlatıyor işte şöyle tatlılar filan, eşimden konu açıldı, çok usluydu, şöyle akıllıydı şunları yapardı file..bi de dedi ki ilk dişleri çıktığında, meme emdikten sonra karnı doyar, sonra da memeyi ısırıp dişleriyle çekerdi diye..,
ben salağından el cevap..
- aa bana da aynısını yapıyor, demekki bebekliğinden kalmış
daha bişi yapmadım canım, kimse iş moduna girmedi galiba kimse odasında yokherkes aşağıda
eşim de uyanmamış daha telefonu kapalı, geç geldi ya dün Trakyadaydı uyuyo..bugün de akşam üzeri gider sanırım :44:
ben de çok severim sodalı böreğiannem süper yapar, ben de 2 defa denemiştim, anneminkisi gibi olmadı tabi ama güzel oldu
yarenim sen oruçlumusun?
çok lezzetliye benziyoÇOK BASİT CANIM
HAMURU İÇİN:
4 BARDAK UN
1 BARDAK SÜT
1 PAKET MAYA
1 ÇAYBARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ
DAHA ÖNCE HİÇ HAMUR YOĞURMADIYSAN FIRINDAN HAZIR HAMUR ALABİLİRSİN CANIM
İÇ HARCIDA 4 TANE DOMATES,4 BİBER ,2 TANE SOĞAN (DİLERSEN KIYMADA KOYABİLİRSİN)
Domatesi biberi soğanı biraz yağda kavurup iç malzemesini hazırlıyoruz.
Sütü yağı ve mayayı biraz ılıtıyoruz.Sonra unu ve tuzu katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurun üzerine örtü örtüp yarım saat kadar bekletiyoruz
Hamur mayalandıktan sonra tepsiyi yağlayıp elimizle hamuru yayıyoruz .
Sonra üzerine harcı döküyoruz..200 derecede pişiriyoruz.Piştikten sonrada sıcakken üzerine kaşar rendeliyoruz.Eğer kıymalı yapmak istiyorsak nektarcım harca kıymada ekliyoruzöylede güzel oluyo ben 2 türlüde yaparım
bide açık yapacaksan pizza gibi yani tek alta hamur yayıyosun kapalı yapıcaksan üst içinde hamur yapman lazım canım anlatabildim inşalalh:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?