2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

Canım yaaa seni çok iyi anlıyorum biz 2,5 aylıkken almıştık minnoşumu tam 10 sene baktık ona en sonunda baya yaşlandı yaraları çıktı vs. ölmek için kaçtı gitti osnra, kediler sahibinin yanında ölmezmiş. gideli 4-5 sene oluyor çocukluğum onunla geçmişti halen daha rüyama girer ve özlerim aklıma geldikçe kedileri çok severim. Hamilelik istediğimi doktora söyleyip kan tahlilleri yaptırdığımda kedi köpek tüyüne karşı hassasiyetim olabileceğini uzak durmamı söylemişti bana da. Kediler bir de köpekler kadar sahibine bağlı değildir biliyorsun ki onlar için ev daha önemlidir. Umarım yeni evini sever

peynirlisi nasıl canımtava börekleri aslında daha lezzetli oluyo

Peynirlisi daha basit tabii ufalanmış peynir ve kıyılmış maydonoz ve de tuz karabiberden oluşuyor içi onda alta yufka seriosun ya diğer yufkayı didiyorsun peynirli harçla karıştırıyorsun sonra biraz harç, biraz süt,yumurta sarısı ve yağın çırpılmışını döküyorsun kaşıkla, tekrar iç harç ve üstüne sütü-yağı en son kapatıp pişir

ay canım yaa zordur eminim, ama alışırsın zamanla.. inş yeni ailesini de çok sever, benimser.. iyi bakılır, sevilir..

bu tarifi biliyorum luxxorcumteşekkür ederim canım

peynirlisi nasıl canımtava börekleri aslında daha lezzetli oluyo
ben de aksine hiç sevmem damak zevki meselesi tabii :)))
anneme eskiden sorardım işteyken akşam yemekte ne var
börek derdi, hemen tava mı fırın mı diye sorardım tava derdi genelde, sık sık yapardı çünkü daha kolay

ay canım yaa zordur eminim, ama alışırsın zamanla.. inş yeni ailesini de çok sever, benimser.. iyi bakılır, sevilir..

Eşim aradı sümbülle uyanmış sabah ben bu kediyi veremem diyor çok duygusal benim kedim bizi görmezse ölür bence...Bende iyi düşün bidaha sahip bulmak için kimse çabalamaz valla dedim aslında içten içeride seviniyorum kayınvalide duyunca çıldıracak bakalım belkide bende vermem vazgeçerim..

nekkim naptın para olayını? bence eşin tepki vermez ona söylesene getirsin. zaten yeterince üzülmüşün, bir de o üzmez seni.

börek tariflerini yazıyorum kızlar, cumartesi günü annemle ablamları çağırırım onlarla yeriz, daha az düşer bana böylece ben de sodalı börek yapıyorum genelde, netten bulayım da paylaşayım sizlerle. çok güzel oluyor böyle su böreği gibi

bugün iyi gidiyor şimdilik, bakalım inşallah böyle devam eder.

buyrunn sodalı börekkk :)

Malzemeler:

4 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet maden sodası (200ml)
İç malzemesi için:
250 gr. beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı:
1- Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın.
2- Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yada silpat yayın. Üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
3- Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.
4- Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin. En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.4. yufkayı böreğin üzerine serin ve taşan kısımlarını böreğin en altına katlayın.
5- Kalan sostan böreğin üzerine sürün ve dilimleyin.1 şişe sodayı böreğin üzerine her yerini ıslatacak şekilde dökün. 5 dakika kadar sodayı çekmesi için bekleyin.
6- 180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.

daha bişi yapmadım canım, kimse iş moduna girmedi galiba kimse odasında yok herkes aşağıda
eşim de uyanmamış daha telefonu kapalı, geç geldi ya dün Trakyadaydı uyuyo..bugün de akşam üzeri gider sanırım :44:

ben de çok severim sodalı böreği annem süper yapar, ben de 2 defa denemiştim, anneminkisi gibi olmadı tabi ama güzel oldu
yarenim sen oruçlumusun?

Son düzenleme:

tavada hiç börek yapmadımama tavada su böreği yedim inanılmaz lezzetliydiiyice kızartılmıştı çok beğendimben genelde kıymalı ve peynirli börek severim sebzeli olarakta pide yaparım domates pidesi onu çok severim

eşime de tüm ailesine de rezilliğimi anlatayım :
bir hafta sonu kayınvalidemlerde oturuyoruz, eşim k.validem, k.pederim görümcem var, nereden açıldıysa bebek konusu açıldı o zaman hamile bile değil ben yeni evliyiz,
neyse k.v.anlatıyor işte şöyle tatlılar filan, eşimden konu açıldı, çok usluydu, şöyle akıllıydı şunları yapardı file..bi de dedi ki ilk dişleri çıktığında, meme emdikten sonra karnı doyar, sonra da memeyi ısırıp dişleriyle çekerdi diye..,
ben salağından el cevap..
- aa bana da aynısını yapıyor, demekki bebekliğinden kalmış

hiç tavada börek yemedim yaa....

..

Ay ben çok acıktım Sabah yataktan aç uyandım yaa, varmı böle bişey:26:

domates hastasıyım, en sevdiğim sebze
domates pidesinin tarifini istesem :26:
hiç tavada börek yemedim yaa....

..

Ay ben çok acıktım Sabah yataktan aç uyandım yaa, varmı böle bişey:26:
ay kıyamam, akşam olmaz şimdi :26:
sahurda az mı yedin naptın :/

domates hastasıyım, en sevdiğim sebze
domates pidesinin tarifini istesem :26:

ay kıyamam, akşam olmaz şimdi :26:
sahurda az mı yedin naptın :/

ÇOK BASİT CANIM
HAMURU İÇİN:
4 BARDAK UN
1 BARDAK SÜT
1 PAKET MAYA
1 ÇAYBARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ
DAHA ÖNCE HİÇ HAMUR YOĞURMADIYSAN FIRINDAN HAZIR HAMUR ALABİLİRSİN CANIM
İÇ HARCIDA 4 TANE DOMATES,4 BİBER ,2 TANE SOĞAN (DİLERSEN KIYMADA KOYABİLİRSİN)

Domatesi biberi soğanı biraz yağda kavurup iç malzemesini hazırlıyoruz.
Sütü yağı ve mayayı biraz ılıtıyoruz.Sonra unu ve tuzu katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurun üzerine örtü örtüp yarım saat kadar bekletiyoruz
Hamur mayalandıktan sonra tepsiyi yağlayıp elimizle hamuru yayıyoruz .
Sonra üzerine harcı döküyoruz..200 derecede pişiriyoruz.Piştikten sonrada sıcakken üzerine kaşar rendeliyoruz.Eğer kıymalı yapmak istiyorsak nektarcım harca kıymada ekliyoruzöylede güzel oluyo ben 2 türlüde yaparım
bide açık yapacaksan pizza gibi yani tek alta hamur yayıyosun kapalı yapıcaksan üst içinde hamur yapman lazım canım anlatabildim inşalalh

Son düzenleme:

ayy zuzuş inanmıyom sana koptum burda resmen:)

kızlar kayınvalidem aradı dün gece iftara gelicekler bana
bu cumartesi, ama bişi çıkarsa haftaya cumartesiye de sarkabilirmiş
ben ne yapsam kara kara düşünmeye başladım..
bir de kalabalıklar ama şöyle ki:
kayınvalidem
kayınpederim
eltim
eşi 1. kaynım
bebek
küçük kaynım
2. kaynım
biz de olucaz eşimle
8 kişi oluyo yani
ben ne yapıcam? :26:

ezogelin çorbası
barbunya pilaki (meze gibi)
domates soslu közlenmiş kırmızı biber
börek (ne böreği yapıcağıma karar vermedim daha :26:)
ana yemek hiç düşünmedim, en çok düşündüren bu
pilav
tatlıyı da bilmiyorum, hazır mı alsam şerbetli bişi :26:

yok tatlım değilim.

çok lezzetliye benziyo
bunu yapıcam mutlaka, kıymalı yaparsam eşim daha çok sevecek sadesine ben bayılıcam
teşekkür ederim canım, hemen çıktısını alıyorum

nigarım portakal ağacının sitesinde iftar sofraları var. hem sunum örnekleri hem de tarifleri. oraya bir göz at istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…