2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

eve gidicem temizlik yapmam lazım,kadın bayram haftasında gelecek,ev berbat durumda,haftasonu misafirim var iki gün üst üste.dün akşam ütüleri yaptık bitti,bugünde iftara kadar süpürsem, iftardan sonra ben yerleri vileda yaparken sevgilim tozları alır. akşamdan tatlıyıda yapayım diyorum,yarın rahat olurum

haftaya bende 2 gün üst üste iftar yemegi vercem.ama biri cuma günü hafta içi yani.sence sorun olurmu arse..

saol paylaşımın için supercim valla kıslar yaa burda hani reklamı yapılan smooth away varya ondan sipariş etmiştim geldi bugün az önce denedim koltuk altımda bi de biraz bacaımda kıslar cidden çok güzel bişi yaa öle anlatılanlar gibi de tahriş etmio hiç anlatıldıı gibi kullanılırsa hiç bişi olmuo yumuşacık yaptı valla koltuk altımı bacaımı rahatlıkla alınıor valla tavsiye ederim kıslar

musakka yapcam
pilav yapcam çorba yapcam flan yetişirmi acep

iftar artık erken oluyo hayatım yetişmeyebilir, şöyle yaparsın,çorba ne düşünüyosun ?
bence mercimek çorbası yaparsan senin için rahat olur ,şöyleki akşamdan yaparsın ertesi gün katılaşıyo,birazcık su katıp ısıtman yeterli olur. aynı anda ocağa koyabilirsin musakkayla pilavı bence. pilavda bir espiri yok zaten :içelim:

pilav yapmak bana artık yumurta yapmak gibi geliyor..ikisini bir yapcam arsekaydirigubbakcemile3

çorba hazır çorba yapcam ya.ezo gelin olabilir.>gelenler pek çorbacı degil zaten hazır yapcm onun içün:)

saol hayatım bitanem musakka yerine köfteli islim kebabı yapsana bak dur tarifini veriim istersen sana

KÖFTELİ İSLİM KEBABI
Malzemeler
4 adet uzun boylu patlıcan
300 gr kıyma
1 adet soğan
4 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
sıvı yağ(patlıcanları kızatmak için)
2 adet dolmabiber
2 adet domates
tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Kürdan
Hazırlanışı
Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şekilinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve tağda kızartılır.
Köftesinin yapımı: Soğanı, sarımsapı rendeleyini maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharakları ekleyerek köfteyi yoğurun.
Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. köfteler iri ise bir adette olabilir. patlıcanın uclarını köftenin üzerine kaylayarak bohçe gibi yapın. üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.
Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. Fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.

bak bi de börek yap şu börek süppper oluor hayatım ben çok denedim harika oluor

haşhaşlı yeşil mercimek böreği
Malzemeler
4 adet yufka
2 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
3 kaşık haşhaş ezmesi
Sıvı yağ
Karabiber,tuz
Hazırlanışı
Yufkayı temiz bir zemine serin, üzerine haşhaşlı karışım sürün, diğer yufkayı üzerine koyun, onun üzerine de haşhaşlı karışım sürün.(iki yufka üst üste olacak) Sigara böreğindeki gibi 10-12 parçaya kesin. Geniş kısmına mercimekli iç harç koyup sigara böreği gibi sarın. Tepsiye aralıklı dizin,(birbirine yapışmasın) üzerine haşhaşlı karışım sürüp, fırında pişirin.
İç harcı
Yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun, üzerine haşlayıp suyunu süzdüğünüz yeşil mercimekleri ilave edin, tuzunu, karabiberini koyun bir iki karıştırıp, soğumaya bırakın
Haşhaşlı karışım
Haşhaşın üzerine yarı yarıya su ve sıvı yağ koyarak seyreltip akıcı hale getirin. Eksildiğinde su ve yağ ilave edin

ilahi heaven dur canım o kadar şeye girişemem hem ben kendi kafama göre yapmıyorumkisengözlerimebaksanab

toplumun ne sevdigine ve ne yediğine göre yapıyor canım..
malum herkes herşeyi yemiyor..millet oruçç aç bırakmayalım yanikaydirigubbakcemile3

yinede teşekkürler..benim tarif defterim var ..yapmak istedigm yemeklere göre..yerimseniben

tamam tatlım sen bilirsin musakkayla hemen hemen tatları aynı zaten islim kebabının hayatım börek belki damak tadına uygun olmas herkesin tabi orasını bilemem

ayy yaa ben çokk acıktım başımda ağrıyor(((((

eve gitmek istiym aşkımı özledim(((

walla ben bi kere aldım ramazanda ilkti
son olucak derrrmişimmmkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…