2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

üsluptan mı bahsettiniz?! birincisi sanırım yazdıklarımı yanlış anlayarak şahsınıza adletmişsiniz ki ben yalnızca bu sohbet bölümündeki konu üzerinden yapılan genel konuşmaların genel bir eleştirisini yaptım. ve sanırım burası size ait bir site olmadığına göre istediğimi eleştirme hakkına sahibim tıpkı sizin eleştirdiğiniz gibi...ancak ben burda bir şahsa hakaret etmedim ki bu sitenin bir çok paylaşımında bu düzeyde mesajları görmek mümkün...eleştiriye neden gelemiyorsunuz neden sizden farklı düşüncelere kedi misali tırnak çıkartıyorsunuz neden " sizin düşünceniz bu yöndeyse saygı göstermek gerek ama ben şahsımca öyle düşünmüyorum" demek daha kolayken illaki o çok övülesi "kadınlığınızın" öfkesiyle ergenlik çağlarındaki kızların tartışma ağzını dillendirmek daha haz verici olsa gerek. tanımadığınız birine laf sokmak dürtüsü, egosu yeterince olgunlaşmamış insanların işi ki bu da ilkokul çağlarındaki çocukların egosuna eşit bir durum...üzgünüm ama bu tarz bir diyaloğu kişiselleştirip "hakaretvari" bir üslupla cevap verişinize ( bir de üsluptan bahsederken bunu yapıyorsunuz) bir cevap olarak algılayın... şunu da ekleyeyim herkese cevap vermek durumunda olmadığım gibi cevap verilenler de kendini özel hissetmesinler öyle denek gelmştir...

Son düzenleme:
tabi burası pembe panjurlu dünyanız...tartışmıcam deyip laf söylüyorsunuz. isterseniz ikilem içinde kalmaktan vazgeçiniz. ya daha düzeyli eleştiri yapınız ya da hakaretvari sözlerinize aynı derecede cevap alınca hırslanıp sözünüzü çiğnemeyiniz..."seni ilgilendirmez" demişsiniz pardon ne ilgilendirmez?! siz mi belirliyorsunuz buraya kimin hangi konuda eleştiriyi nasıl yapacağını. buranın "hanımağası" saydığınız belli kendinizi... ayrıca bir not da site yöneticilerine ilk mesajımda bir şahsa yönelmiş hakaret içerkli bir tutum görmüşseniz lütfen bildiri yapın ben de buranın belli ölçütler içinde insanların düşüncerlerini özgürce paylaşabilecekleri bir platform olduğunun mutluluğuyla paylaşımlarmıı yapayım. diğer mesajlardaki tavrımsa üsluptan bahsedip üslupsuzca sen burda istediğni konuşamazsın tavrına cevaptır...site yöneticilerine duyurulur...

Son düzenleme:
merhaba
saymadım ama yaklaşık 3 veya 4 kez yazıyorsun ve hala bir merhaba demek zormu geliyor ?
mesaj sayın ve üyelik tarihinden yeni olduğunu anlıyorum, burda senin haricindeki herkesin eleştiriside, övgüsüde kabul görürken neden seninkine karşı senin tabirinle '' kedi gibi tırnaklarımızı çıkardık '' bir düşün istersen. eğer bizim görüş ve düşüncelerimizden rahatsızsan ,kabul etmek ve okumak zorunda değilsin, bu konuya yazmazsın ve takip etmezsin olur biter

ben sizin eleştirilerinzden rahatsız olmadım aksine buraya bir şeyler yazanlar düşüncelerine karşılık bekler. kimisi olumlu olur kimisi olmaz bu da beklenen bir şeydir. ancak siz ve diğer site arkadaşınız sizin şahsınıza hakaretmiş gibi algılayıp genel bir yorumun üstüne "sizi ilgilendirmez, evliliğin ne demek olduğunu senden mi öğrenecez, bu kız kim, muhatap bile almayalım arkadaşlar vs." türündeki cevaplara şahsıma hakaret saydığım için cevap yazmam kadar doğal bir şey olamaz. kaldı ki siz bile şahsınıza söylenmiş bir şey yokken bile bilendiniz affedersiniz ama ben suskun mu kalacaktım. ayrıca aklın yolu birdir. yazdığım eleştiriyi doğru anlayabilseniz aslında kadının sadece mutfak araçgereçlerini en üstün şekilde kullanabilen vasıfsız insanlar olarak görüp anneler günün de bile ona mutfak aleti alan zihniyetlere eleştiri yaptığımı pek ala anlayabilirdiniz...kadındır çünkü kendine de saygısı vardır o yüzden yaşadığı evi mabedi görür ve onu temiz tutar, saygısı vardır çünkü bedeni kadar ruhunu da doyuracak leziz yemekler yapar yemek yapmaktan zevk aladığı için yapar, yapmak zorunda olduğu, mutfak roboto olduğu için değil( en azından ben öyle düşünüyorum)...daha fazla söze gerek var mı? varsa aktarabileceğim kadar söz dağarcığına sahibim. umarım siz de bu kadarcık sözde bile ne anlatmak istediğmi anlayabilme nezaketini gösterirsiniz çünkü ısrarla nezaketsiz tutumunuz devam ediyor ancak benden tersi hareketi bekleyip "merhaba" dememe nezaketimi eleştiriyorsunuz. ALLAHIN selamını kimseden esirgeyecek değilm ancak burdaki paylaşım yapanlarla aile olmak zorunda olmadığımı da biliyorum ama sizin buna da aynı nezaketsizlikle karşılık vereceğinize eminim. aslına bakarsanız bazı şeyleri kabul edemeyenler sizler olmalısınız ki değiştiremeyeceklerinizi kabullenip bununla övünürken yüzünüze taktığınız en sevimli gülücüklerle aslında sizin de içten içe sorguladığınız şeyleri bir başkasından duyunca rahatınızın bozulacağından korkmuş olmalısınız...biliyor musun sinirliyim çünkü mantığını çalıştırmaktan üşenenleri gördükçe gerçekten sinirleniyorum...yüzeysel bakmayın rica ediyorum...eşinizle yaşadıklarınız beni ilgilendirmez hangi yemeği yaptığınız da vs de ancak kadınlığı mutfak aracı görüyor olmanız nice senelerdir kadını muhitinden(mutfağından) dışarı çıkaramayan zihniyetin sığlığı beni ilgilendiryor....

Son düzenleme:

"hiçbir erkek emir almaktan ve emir kiplerinden hoşlanmaz" eğitimli arkadaşlar eğitiminizi erkeklerinze emir kipi vermeken nasıl kaçınacağnız konusunda mı yaptınız... aynı şeylerin kadınlar için de geçerli olduğu maddesini de öğrenmişsinizdir umarım çünkü ben sizden "merhaba" demem konusunda emir almayı reddeden bir kadınım. yok siz emredilmekten hoşlanıyorsanız bu sizin seçiminiz...ayrıca br yanılgı da erkeklerin dayatmadan hoşlanmadığı gerçeğine karşılık biz bunu sorun yapmıyoruz silahını geliştirmiş olduğunuzdur. merak ediyorum bir akşam ya da yok yok bir kaç akşam yemek yapmasan temizlik yapmsan acaba eşin de senin gibi sorun yok mu der? "canın yapmak istemedyse ben yaparım hayatım" derse şahane...balylarında tatlı gelir böyle küçük yardımlarla cilveleşmek...uyumludan kastınız sizin gibi yola gelerek düşüncemi ifade etmek mi?, sıcaktan kastınız buz gibi bir edayla karşıt bir düşünceyi olabildiğince nezaketsizleştirmeye çalışmak mı?, önyargısız?! isterseniz bu konuya hiç girmeyelim...zira kendinize baktığınızda önyargının alasına kapılmış olduğunuzu görürsünüz....ayrıca bir konuya belli oranda önyargnın olması gayet de sağlıklıdır...

ayrıca karmaşık olarak nitelendirdiğiniz yazı gayet açıktır...türkçedir...öznesi yüklemi diğer tümleçleri vardır...anlamadığınız bir yazıya yorum yapmak da ayrıca karanlıkta yürümeye benzer...nereye gideceğinizi anca kestirme yoluyla ya bulursun ya da bulamazsın...belli ki bulamamışsın...bulmak gayretinde de değilsen pembe panjurlu dünyları olan diğer arkadaşlarınla cici paylaşamlar yapmanı tavsiye ederim... emretmem haşa...

eleştirim kadının sadece mutfak roboto şeklinde bir meta olmadığı ve daha çok vasfı olduğu yönündeydi...anlaşılan senin hayat dediğin şey kadını böyle meta olarak görüyor. evinde yemek yapmadığı ya da yemeğin tuzunu fazla kaçırdığı için dayak yiyen bir ülkede yaşadığımı biliyorum mesela. ve bu da kadının tanımında yıllarca süregelen zihniyetin karşılığı olabilir. çünkü o zihniyet kadın yemek yapar görevi budur görevini yerine getirmezse her türlü cezaya layıktır der. eğitimli insnlar bunu yapmaz diye savunma geliştirme 1 eğitimsiz insanlar çoğunlukta 2 en az eğitimli erkeklerde evde kendini padişah gibi hissetmekten çok büyük haz alır 3 kadının kendisinden istenen ve beklenen şeyleri yapması gerekmez şeklinde yeniden tanımlanmasıyla kadınların elindeki tüm silahların ellerinden alınması düşüncesi. çünkü kadın anca o kadardır işte... kusura bakma ama ne sen ne ben ne de bir başkası hayat hakkında hakkıyla ders verecek durumda değiliz...hayat o anda anlayabileceğin tatlar ve acılar yaşatır... hayat ileri yaşanır geriye anlaşılır...

kızlar uzun zamandır uğrayamıyordum ama burası bizim mutluluğumuzu en güzellerimizi paylaştığımız yer nollmuş böyle

pisuu yazdığın bütün yorumları okuyorum

''eleştirim kadının sadece mutfak robotu olmadığı daha çok vasfı olduğu yönünde'' demişsin.buna kimsenin itirazı yokki ne yani yemekten konuşuyosak mutfak robotumuyuz .yemek yapıyosak robot olduğumuz içinmi yoksa doymak içinmi ... ne yani özgeçmişimizimi anlatalım başka özelliklerimizi mi yazalım ha yeri gelir onlarıda konuşuruz elbet sonuçta sohbet ediyoruz değilmi.

''evinde yemek yapmadığı ya da yemeğin tuzunu fazla kaçırdığı için dayak yiyen bir ülkede yaşadığımı biliyorum '' herkes aynımı canım .senin çevren bununla mı sınırlı.evet bazı hanzolar olbilir .ama sanki biz bu düşünceyi destekliyomuşuzda sen karşı çıkıyomuşn gibi anlatmışssın.kim hemcinsinin böyle durumlara düşmesini ister.bunları bizimle tartışcağına karşı bi cinsle tartış daha yerinde olur....

Son düzenleme:

hanzo olarak bahsettiğin çocukları kim yetiştiriyor? aynı zihniyetin uzantısı paşaoğlu erkekler... erkekler analarının paşa çocukları oldukça her türlü şeyi yapmakta özgür olduğu düşüncesiyle yetiştirildiği sürece kadın da tabi ki kendini " evinin kadın"ı şeklinde tanımlar. siz de hala doymak için yemek yapıyorum kendim için yapıyoruma sarılın. karşı cinsin sizin harıl harıl savunduğunuz kölelikle ilgili bir takıntısı yok onlar gayet memnun paşaoğlu olmaktan. evlenmeden önce analrının paşası evlendikten sonra karılarının paşaları...kendi elinizle tahtı veriyor köleliği kabulleniyorsunuz. yerinizin bu olduğunu içten içe kabullenmişsiniz. ister doktor,ister eğitimci, ister müdür olun ev,inizde herhangi bir köleden farkınız yok. bunu yüksek sesle dile gettirene tırnak çıkartır sizi köle olarak yetiştirene, köle yerine koymaktan haz alan erkeklerinize karşı da sus pus olursunuz. içten içe diyorum... kadınların en güzel özelliği yüksek dozda inkardır....ayrıca sizin köleliğinizi sizle bile tartışamıcaksam ve beni erkeklerinize yönlendirecekseniz sizin vasfınız nedir? demek ki bana itiraz ettiğniiz konuda sonuna kadar haklıyım. ayrıca da obirkaç hanzo dediğniz hiç de azımsanacak sayıda da değildir. benim çevremde bu tip insanlar yok çok şükür. ama duyarlı olmak için illaki yakınımda bu tür olayların yaşanması gerekmez. bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyemeyeceğim kusura bakmayın...insan insanın kurdudur diye bir söz vardır ama sanırım bu söz en çok da kadın kadının kurdudur şeklinde yorumlansa yeridir.

ayrıca "biz sanki tersini savunuyormuşuz gibi davranıyosun" demişsin diğer yorumları okursan o kadınların bana bilenmek dışında iki satır gerçekten bu söyledikelrimin gerçek payı olduğu hakkında iki cümle kurup kurmadıklarını görürsün. pembe panjurlu hayatları öyle şahane olmalı ki rahatlarına batacak bişey sanarak saldırıya geçmişler...kiminin müdür olduğunu görürsün ona sorsan eğitimli hayır canım sen ancak öğretimlisin... eğitim kafa işi ruh işidir...benim rahatım yerimde dışarda müdür vasfımla caka satarım evimde erkeğimin kölesi olurumla gurur duyanlar oldukça kadın istedği kadar sosyal hayatta etiket kazansın evinde sıradan bir köledir...bundan daha fazlası da olamıcaktır...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…