2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

amaaan ne zor işmiş bu yaaa.
yazdım kağıtlara katladım iş çıkışı kocişe gideyim çeksin bi tane bakalım ne çıkacak ama bu ölesine tabii.

Diloş, Fetva. net de nasıl değişik araştırılıyor isim konuları, baksana misal birisi sormuş.. cennette bir su damlası anlamına gelmez diyolar Sude, ordan da bilgi edinebilirsin canım :))

Soru: Kızımıza Sude ismini koymak istiyoruz. Anlamı nedir? Dinen bir sakıncası var mıdır?
Cevap:

Sûde; Farsça ‘sürmek’, ‘değmek’, ‘ezmek’, ‘ezilmek’, ‘sıvamak’ gibi anlamlara gelen Sûden (سود&#1606 kökünden türemiş bir sıfat-isimdir. (Ziya Şükûn, Farsça-Türkçe Lûgat = Gencine-i Güftâr Ferheng-i Ziyâ, MEB, İstanbul, 1996, c: 2, s: 1233)

Buna göre Sûde, sürmüş, sürülmüş, ezmiş, ezilmiş manalarına gelmektedir. Türk Dil Kurumu, Kişi Adları Sözlüğü’nde bu isim için “sürülmüş”, “sürmeli, boyalı” karşılığını vermiştir.

Halk arasında Sûde’nin “cennette bir su damlası” anlamında olduğu yaygın olsa da biz bu anlama rastlayamadık. Bu ismi koymanızda herhangi bir sakınca olmamasına rağmen bu ismin yerine Sevde ismini tavsiye ederiz. Sevde, Peygamberimizin hanımlarından olup, mü’minlerin annesi olma şerefine nail olmuştur.

evet canım bilinen bi çok ismin aslında yanlış anlamlarla kullanıldığını okumuştum. mesela ecrin Allahın hediyesi die biliyoruz ama değilmiş...... gibi gibi...... bu yüzden çok kafam karışıyor. ablam da bi anda aklına gelecek öle düşünüp durma dedi biraz önce.

evet canım daha erken, bak bol son anda Doğa koydu bebikinin ismini.. benim arkadaşım 2 hafta sonra doğum yapıcak hala isim yok ortada :))
Bulursun içine sinen isim, sağlıkla gelsin de meleğiniz :)))

evet canım daha erken, bak bol son anda Doğa koydu bebikinin ismini.. benim arkadaşım 2 hafta sonra doğum yapıcak hala isim yok ortada :))
Bulursun içine sinen isim, sağlıkla gelsin de meleğiniz :)))

tabii sağlıkla gelsin de isim bulunur canım inşallah

Kızlarr dün akşam 8 de çıktım, bugün patronum 5de çık dedi az önce :)) yuppiiii

Gidim kocacıma kurufasuye pilav yapayım :)))

ama ıslatmadım gazını almak için önce kaynatayım mı kaç dk kaynatayım düdüklüde

mali müşavir geldi saat 11 de bu saate kadar kavga ediyoruz bi kayıt var ben benimki doğru diyorum o yanlış diyor çözümde bulamadım ben ona bakmaya devam edicem sonra gelir geçmişi okurum

mali müşavir geldi saat 11 de bu saate kadar kavga ediyoruz bi kayıt var ben benimki doğru diyorum o yanlış diyor çözümde bulamadım ben ona bakmaya devam edicem sonra gelir geçmişi okurum

kolay gelsin canım ....

Batuhan ı bende seviyorum

ama sık görüştüğümüz biri var oğlunun adı iki isimmiş ben diğerini biliyodum sadece, yazın öğrendimki batu x miş adı ((

bende yakın çevremde aynı isim istemiyorummm

eşimde daha önce sölemiştim, nekk hatırlarsın belkim böle ağır abi ismi istiyo :) ağzı doldurcakmış misal :barbaros

" duha" ne yaa,, yuha der gibi

Benim kuzenim oğluna "yuşa" ismini koyduydu..ne tuhaf dimmi

Neysem kaçam şimdi, şu kuru fasulyeyi söleyin bana yaa (

geceden koymadım,haşlamada yok...gidince bi 20 dk kaynatsam düdüklüde gazı gitse, sonra salçalasam nolurrr

ayyy aynı benm kocişşş hamileliğimin başından beri barbaros diyordu zor vazgeçirdik kızıl sakal demek kulağa bile hoş gelmiyo anlamını geçsem de.

hatırlıyorum

" duha" ne yaa,, yuha der gibi

Benim kuzenim oğluna "yuşa" ismini koyduydu..ne tuhaf dimmi
ay yuşa da çok tuhaff :26:

geceden koymadım,haşlamada yok...gidince bi 20 dk kaynatsam düdüklüde gazı gitse, sonra salçalasam nolurrr
zuzum 20 dk çok, 10 dk kaynat yeter bence tadı da gitmesin hepten :44:
ohh 5 te çıkıyosun süper, iyi akşamlar sana canım

istersen konserve al canım, hemen pişmez belki her fasulye bir olmuyor

elfişim gerilme :26: inş çözersiniz olayı pek anlamadım ama :44:

yaa ben annemi otobüse bindirmeye gitsemmi :26: gelme diyo, hava çok soğuk üzülürüm üşürsün, zaten hastasın hala diyo
kardeşinin yanına git diyo :44: ama göreydim iyiydi :26:

Mert
Ulaş
Ufuk
Mert
Bora
Adar

bende bunları sevioum yaa
ama eşim oğlumuz olursa ATEŞ koyacakmış Allah kısmet ederse

adar hiç hoş gelmedi kulağıma ya. Ateş benim de şimdiye kadar aklımda en net olan erkek ismiydi. ama Kur'an-ı Kerim'in Türkçesini okuyunca anında vazgeçtim. ateş ve cehennem hep yan yana kullanılıyordu. o yüzden vazgeçtik o isimden.

kürşad ve alper ismini severim ben de. Ben Oğuz Kağan düşünüyorum şimdi. ama hep birlikte kullanılması kaydıyla. yani bazıları birini, bazıları diğerini kullanmasın istiyorum. olur mu biliyorum ama:44::44:

ben kocişin yanına gidiyorum mesai bitti...
ordan devam ederim belki. görüşürüz arkadaşlar. ii akşamlar ii tatiller hafta sonu çalışanlara kolay gelsin.

ben de ısrarla isimde Ğ sevmiyorum :)))

selam kızlar eve erken geçtim iki posta çamaşır yıkattım bi de süpürge açıp toz aldım. şimdi de mutfağa geçtim puding karıştırıyorum bir elimle de size yazıyorum :))) akşam görümce bize geliyor h sonu braberiz

isimleri konuşmuşsunuz oğuz ismi bana da sempatik geliyor ama ğ içermesi kötü. Onur da güzel sanki :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…