Bendeeeee
Ezan okunsunda , biskrem atayım ağzıma, başım ağrıdı
Allah kabul etsin zuzum :)))Bendeeeee
Ezan okunsunda , biskrem atayım ağzıma, başım ağrıdı
evet kıymalı bezelye yap, ben de cumartesi yaptıydımkabak yok zuzum
daha doğrusu evde sebze namına hiç bişi yok yenmio die almıoum ki
aaabezelye vardı ayıklanmış dolapta kıymalı onu yapim
allah kabul etsin zuzum bravo sana
allah kabul etsin canım
allah kabul etsin zuzum :)))
sosyete mantısı yapsana
afiyet olsun kuzum :) evet ben çok seviyorum kalamar, özel sosuyla geliyor ya batıracaksın böyle ohhOleyyyy biz bugün dışardayız kalamar ı hiç yemedim ondanda yicem bugün. Nek sen çok seviyodun bakalım nasılmış :)
yaa ne dicem...eti kendi suyunda pişmeye bıraksak, yani düdüklüye atmasak öncesinde....kaç saatte pişer
tarif bakıodum sosyete mantısına şu yoruma bakın yaaa
tarifide kopyalayım yyorumu da
HAZIRLANIŞI
1.kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
2.her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
3.mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.
YORUM
ben 1 yufkayi 8e bölüp, sonra üçünü üstüste koydum.
8tane yufka koyunca bana cok kalin gibi geldi.
Neyse kivirirken biraz yirtildi kenarlardan, sonra firina koydum ve
üstüne 1 litre salcali su koydum.
Firini daha simdi koydum..insallah guzel olur,
yoksa bu aksam aksamyemegi yiyemicez
oleyyyy biz bugün dışardayız kalamar ı hiç yemedim ondanda yicem bugün. Nek sen çok seviyodun bakalım nasılmış :)
afiyet olsun kuzum :) evet ben çok seviyorum kalamar, özel sosuyla geliyor ya batıracaksın böyle ohhama çok sıcakken yeme onu, kaygan oluyo içi soğuyunca hiç hiç yeme gelince 5 dk beklet ye
Ooo kalamara bende bayılırım nefissAfiyet olsun elfişş.
AhahahBencede yiyememişlerdir aç kalmışlardır o akşam
canım orucunu allah kabul etsin
ete gelince ben kendi suyuyla pişirdim ama epey sürdü valla
sana kaç saat lazım mesela
ahahhhtarif bakıodum sosyete mantısına şu yoruma bakın yaaa
tarifide kopyalayım yyorumu da
HAZIRLANIŞI
1.kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
2.her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
3.mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.
YORUM
ben 1 yufkayi 8e bölüp, sonra üçünü üstüste koydum.
8tane yufka koyunca bana cok kalin gibi geldi.
Neyse kivirirken biraz yirtildi kenarlardan, sonra firina koydum ve
üstüne 1 litre salcali su koydum.
Firini daha simdi koydum..insallah guzel olur,
yoksa bu aksam aksamyemegi yiyemicez
o nasıl bi sos ismi yahubende bikere yedim, fena değildi...yanındaki sosu da sarımsaklı bişeydi galiba öle hatırlıyorum :44: "o ru spus"u derler burda
Deniz ürünlerine karşı bi antipatim varr, bikerede arkim zorla karadiken / denizkestanesi yedirdi..ıyğğğğ iğrenç böle deniz kokuyo, sanki yosun yiyomuşum gibi geldi :120: çıkartamadım da ağzımdan zor yuttum:96:
yok bebeyim, kızarmış :)))Mersi kuzular
nektar çiğ falan değil dimi bana çiğ şeyler yasak çünkü.
bende bikere yedim, fena değildi...yanındaki sosu da sarımsaklı bişeydi galiba öle hatırlıyorum :44: "o ru spus"u derler burda
Deniz ürünlerine karşı bi antipatim varr, bikerede arkim zorla karadiken / denizkestanesi yedirdi..ıyğğğğ iğrenç böle deniz kokuyo, sanki yosun yiyomuşum gibi geldi :120: çıkartamadım da ağzımdan zor yuttum:96:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?