2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

Sağol özgecim....

Bende akşama uyarmayı haşlayım, yarın akşama kadar su da kalsın..nohut fasulyeyi, ıslarkende ,haşlarkende aynı tencerede yapsam nolur...yoksa ayrı ayrımı haşlayım

Ilk denememdi o, bidahakine gene beceremezsem bende yapmıcam :)))

bide bende kemikli et de var, onları nasıl yapcam hiç bilmiyom

şuşu kırmızı et işini hiç sevmiom zaten, yemesi güzel de yapması... ııh bana göre diil
bu sene hiç parça et almadım o yüzden kurbanda, ya önceden kavurma yapıp buzluğa attım, ya da kıyma yaptırdım. böylesi daha kolay yaaaa

özge ellerine sağlık eminim güzel olmuştur

Ilk denememdi o, bidahakine gene beceremezsem bende yapmıcam :)))

bide bende kemikli et de var, onları nasıl yapcam hiç bilmiyom

Kemikli etin nasıl tarif etsene? Eğer ince ince kemiklerse kaburgadan olan onlarla nohut yada kurufasulya pişirebilirsin. Büyük kemikse içinde ilik olanlardan onu sadece haşla. Benim de kemiklerim oluyor bazen haşlıyorum suyunu minik minik kaselere bölüyorum buzlukta donduruyorum sonra her bir et suyu kütlesini buzdolabı poşetine koyup öyle saklıyorum buzlukta. pilavlara çorbalara eklediğimde süper oluyor.

oh oh hamarat hatun, bana da gönderrrrr

Keşke gönderebilsek canım yaa yada hepimiz aynı şehirde olsak ne güzel olurdu..
Hepimiz aynı binada yaşıyormuşuzz :)) Hayali bile komik :))
Nekk bana çöp şiş tarifini versene.. Elfiii dilekk bugün misafir gelecek yardım edin banaa :))
Elfinin görümcesini de binaya girer girmez pusu kurardık
...
:103:

ben hiç et suyu kullanmadım yemeklerde :26:

Büyük kemikli, iliklilerden :)

eşim 3 gecedir 9 da evde oluyor nasıl güzel bişi yaaa
dün akşam gelirken bana koocaman bi kalp şeklinde elma şekeri getirmiş

Ay Özge hayal gücüne bayıldım

kuzum albümümde altında yorumlarda var tarifi

ben hiç et suyu kullanmadım yemeklerde :26:

Büyük kemikli, iliklilerden :)

öyleyse onları düdüklüde haşlayıp öyle tüketeceksin biraz soğan da koyarsan tadı daha güzel olur. Pilavda ve yayla çorbasında tarhana çorbasında dene bir bu et suyunu çok lzzetli oluyor. Bu yıl kayınvalidem de benden gördü; o da kemikli etlerin sularını benim gibi sakladı buzluğunda.

Sağol özgecim....

Bende akşama uyarmayı haşlayım, yarın akşama kadar su da kalsın..nohut fasulyeyi, ıslarkende ,haşlarkende aynı tencerede yapsam nolur...yoksa ayrı ayrımı haşlayım

Canım yarmayı bu akşam üzerini 1,2 parmak geçecek kadar su koy 5 dk haşla. sonra üstünü sofra bezi ile sar beklet.
Daha sonra nohutu ve fasulyeyi soğuk suya ısla diğer günde haşlarsın gerisi tarife göre yapılıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…