2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

ikisinden de hoşlaşmıyorum hiiç dinlemiyim
..
şarkı önericeeem İskender Paydaş ft Kenan Doğulu - Dr.

ayy iskender paydaşın cd kapağı ne öle yaa yicek gibi bakiiii tırsstım :18: hiçte beğenmedim yaa ben o parçaları hiçbirini
eskiye dönüoum bu aralar

kıvancımı dinlioum yaa hani benim gençliğim anne parçasını sölemiş

benimde canım sıkılıyor evdeyim ama değişik bişe yapmak istiyorum değişik bişeler yemek isityor canım

Tarator
1 su bardağı ceviz içi
1 kahve fincanı tahin
2 diş sarımsak
2 limon suyu
Yarım demet maydanoz yaprağı
Tuz

Tuzla dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz, tahin, kırmızı biber bir kaseye konur. Limon suyu ilave edilip karıştırılır. Çok ince kıyılmış maydanoz yaprakları katılır. Salata tabağına alınıp turşu, zeytin ve limon dilimleri ile süslenir.

Haydari

1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi
3 diş sarmısak
Kuru nane
1 fincan zeytinyağı
Kimyon, tuz
Üzerine serpmek için kırmızı biber
Arzuya göre sivri biber

Sarımsağı ezin. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Arzu ederseniz sivri biberleri ince ince dilimleyip ilave edin. Üzerine kırmızı biber serperek servis yapın.

Ispanak Püresi

1 kg. ıspanak yaprağı
1 kaşık yağ
1 kaşık un
1 bardak süt
Tuz ve karabiber

Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır. Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur, kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılarak pişirilir. Tuz, karabiber atılır.

Patates Köftesi

½ kg. patates
100 gr. rende kaşar veya gravyer peyniri
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Karabiber, tuz
Kızartmak için çiçek yağı, galeta unu

Patatesleri soyup haşlayın. Sonra suyunu süzüp ezerek püre haline getirin. Buna mısır nişastasını, tuzu, karabiberi, rende peyniri, 2 yumurtayı ilave edip pürüzsüz bir hamur haline getirin. Sonra parmak şekiller verin ve her bir köfteyi galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Son düzenleme:
aslında taratoru dereotuyla yapıoum ben genelde rakının yanına
sen ne için istemiştin ki ben hemen bunları yapıştırdım sana

gerçi patates köftesini yapabilirsin alkol olmasına gerek yok yani

offff ne karman çorman geçti bugün böyle ya. valla alt üst oldum. şimdilik toparladım gibi görünüyor. yarın devam aynı şekilde. yılbaşına 2 gün kala kafasına dank ediyor bizim müşterilerin

aslında taratoru dereotuyla yapıoum ben genelde rakının yanına
sen ne için istemiştin ki ben hemen bunları yapıştırdım sana

gerçi patates köftesini yapabilirsin alkol olmasına gerek yok yani

sağol dilekciğim ben cumartesi akşamı için yapıcam her cumartesi eşime meze tarzı şeyler yapıyorum o seviyor bu cumarteside yılbaşına denk geldi
benden kısır patates salatası istedi yanınada amerikan salatası paçanga böreği humus yapıcam 1 -2 çeşit daha yaparım birasıyla iyi gider

benm de yılbaşı akşamı misafirim var 4 kişi olcaz bişe yapma biz de alır geliriz dediler. yemek yaparım bi dee pastabanım var onunla pasta yaparım mısır patlatırız bikaç meze yaparım yeter. hindi getireceklermiş :)

Özge dün bi yerden 100 sms kazandın ya bende kazandım ama keşke eşim için yapsaydım mesaj hakkı bitti. o hangi kampanyaydı belki bugünde devam ediyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…