2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

Canım annem geçiyor diye söyledi bana ama araştırdım şimdi net bi açıklama bulamadım bir bilene sormak lazım.

gunaydın kızlar nasılsınız özge eşin çok güzel sürpriz yapmış maşallah size

elfi yarın mı cinsiyet belli olacak? Bana sanki senin oğlun olacakmış gibi geliyor demek isim düşünmeye başladınız
dun istedigim sudaha az önce geldi

hımm. aldığın maaşın 4/3 kadarını ücretsiz izinde mi alıyorsun

evet canım izinli olduğun süredeki toplam ücretin 4/3 ü kadar alabiliyorsun

diğer ücretsiz izinde de eğer ki raporun varsa ve izin kullanman gerekiyorsa mecburi kabul etmek zorundalar. seni işten çıkaramazlar çünkü raporun var çıkarırlarsada tazminat hakkın doğuyor.

Canım annem geçiyor diye söyledi bana ama araştırdım şimdi net bi açıklama bulamadım bir bilene sormak lazım.

zaten karar verirsem diyaneti bile arayıp sorucam :)

evet canım yarın belli olacak. tabi inş. gösterir :) hiç merak etmiyordum da bugün bi telaş sardı beni :)

anladım canım. sizde alın bence. bırakmayın içeri de ..

bizim işyerinde doğumdan sonra kalan çok fazla olmadı diyebilirim ben seneye doğum hamile kalırsam

4 ay ücretli izin
2 ay ücretsiz izin
21 iş günü kendi yıllık iznim olacak

birşey olmaz ondan ya çok sorun değil

ne kadar çok kalırsanız evde o kadar iyi bebekle zaman geçirirsiniz işte

"Doğum öncesi istirahatinin başladığı tarihli vizite kağıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek yazılması gerekmektedir." diyor

benim bahsettiğim için 3 ay üstüste ödeme yapmaları lazım

ama genel için 1 yıl aralıksız çalışmış olman lazım diyebiliyorum

Senin bahsettiğin ve genel olaraktan kastın ne anlamadım cnm. Bende 6 ay diye duymuştum sorim dedim:))
Elfi diyaneti mi arıcan kız alemsin Merak ettim ama benim ismim varmıymış diye beni de sor :))

eksik çıkmaması adına tam 1 yıl çalışmış olmak lazım demek ki.

speedy senin içinde şöyle bişey buldum

Yasal düzenleme "...altı aya kadar ücretsiz izin verilir..." şeklinde kesin hüküm ihtiva edecek şekilde düzenlenmiştir. İşverenin takdirine bırakacak şekilde “…verilebilir…” denmemiştir. Kadın işçi doğum istirahatından sonra 6 aya kadar (6. ay dahil) ücretsiz izin kullanabilecektir.
Kadın işçinin bu izni kullanmak istediğini işverene yazılı olarak bildirmesi şarttır.

Yani 1 yıllık sigortalı olup, toplam 120gün (4ay) primin yatması mı gerekiyormuş?:26:

Senin bahsettiğin ve genel olaraktan kastın ne anlamadım cnm. Bende 6 ay diye duymuştum sorim dedim:))
Elfi diyaneti mi arıcan kız alemsin Merak ettim ama benim ismim varmıymış diye beni de sor :))

genel başka haklar var ise duyduklarımı söylüyorum bez ve mama yardımı falan 1 sene ( böyle bişey var mı bilmiyoum )

benim bahsettiğim ise sskdan doğum parası alıyorsun ama onun içinde emin değil internetten farklı farklı yazıyor :44:

harikaymış ben çocuğuma kendim bakmak istiyorum işin aslı.
patrona kovsun diye de elimden geleni yaparım zaten bu kadar izni duuynca kalpten gider adam
bunu da iyice dikkate alırım bebek olunca..

bende iyiyim canım inşallah kazasız belasız atlatırsın canım.
bende öyle olmayan çocuk için araştırma yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…