daha önce tüplü fırın göreniniz, kullananınız var mı kıslar? ben ilk defa burda gördüm ve denemeye ancak cesaret edebildim bilmiyorumkismile
kızlar size bişey sorucam
akşam saat 8 gibi üst kat komşularımız ve 1.kattaki komşum bize oturmaya gelicekler,hayırlı olsun gibi
nikahımızada gelmişlerdi,2-3 senedir de hepsini tanıyıyuorum ama ilk defa ağırlayacağım evimde
dünden zebra kekim var,tahinli kurabiyem,sultan lokumu,bide tuzlu susamlı simit var 2-3 çeşit,bide en son meyve ikram ederim..
başka bişey yapmama gerek varmıdır acaba ?
yada akşam oturmasına gelenlere ne ikram edilir.
tünaydın kzılarrr ancak gırebıldım.... nasılsınızzzzz
ıyyıımm html' emmtesekkur ederım bernardo yu senmsı sormustun hayatım yemek takımı naısl dıee?tünaydın yaskad iim sen nasılsnnbayanssulusmile
cok gzle gozukuyor ajıkalcımm bende denıcyem tarıf ıcın tsk..kızlar dün zebra kek diye bir kek yaptım,çok çok çok güzel oldu,herkes hayran kaldı,,en son fırına koymadan öncede kürdanla şekil verdim,hani kahve köpüklerinin üstüne şekil yapıyolar ya onun gibi fazla bastırmadan,hem tadı güzel hemde şekli,sıradan bir kek değil
hemen tarifini veriyorum.çok basittttttt
Çok şık görünümlü bir kek
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
3 bardak un (ben 2,5 bardak koydum)
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vaniya
1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şeker bir güzel çırpıldıktan sonra, sıvı yağ ve soda ilavesiyle çırpılmaya devam edilir. 3 bardak undan 1 yemek kaşığı ayrıldıktan sonra un vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılmaya devam edilir. Sonra bu karışım ikiye ayrılır. Bir tanesine kakao ilave edilir diğerine de ayırdığımız bir kaşık un ilave edilir ki yoğunlukları aynı olsun. Yağladığımız yuvarlak bir fırın kabına, boyutları aynı iki ayrı kepçe ile önce kakaolu harçtan bir kepçe fırın kabının tam ortasına dökülür, kakaolu harcın tam ortasına da beyaz harçtan dökülerek tüm hamur bir siyah bir beyaz olarak birbirinin üzerine gelecek şekilde bitirilir. Dilerseniz kürdan yardımıyla ortadan başlanarak dışa doğru hamur çektirilir. (Ortadaki dilimde görüldüğü gibi bir şekil çıkar.) Önceden ısıtlmış fırında 170 derecede üzerinin rengi değişene kadar, kündan kontrolüyle pişirilir. Hamur döküm işlemi yemek kaşığıyla yapılırsa çizgiler çok ince olacağından birbirine karışma ihtimali de olduğu için model belli olmayabilir, o yüzden ya servis kaşığı yada kepçe bu iş için daha uygundur. Ayrıca her hamur koyulacağı zaman kepçenin altı güzelce sıyrılmalıdır, aksi halde harelerin görüntüsü bozulabilir.
AFİYET OLSUN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?