Canım dün gece bende aynı şeyi yaşadım. Aslında bütün gün uykuya dalamadı. 10 dk uyuyup uyandı. Tam uyudu diyorum yatağına koyuyorum, 2 dk sonra ingaaaa.... :) Dün gece artık kollarım kırılmak üzereyken aklıma geldi. Hamileyken klasik müzik çok dinlemiştim. Hatta keman-konçerto dinlerdim hep. Çalışma odasına gelip emzirdim, uykuya dalar gibi oldu. Açtım müziği ve kucağımda tuttum biraz daha. Yatağına yatırdım müziği sesinide duysun diye iyice açtım ve 12 gibi uyudu sabah 5 de kalktı emzirdim,altını değiştirdim tekrar yattı. Dene derim!
Canım valla bizim kızda anneme gülüyor. Kaç kere denk geldi. Bunlar folik asit çocukları, herşey olabilir :))
Ben az uyumasini yada hemen uyanmasini gazin onu rahatsiz etmesine bagliyorum, yoksa bebekler uyuyacaklar....Benim kizim da gulucuk atmaya basladi onceleri yandan yandan gulumsuyordu sanirim o refleksdi. Bir de garip sesler cikarmayada basladi, sanki konusmalarimiza cevap veriyormus gibi...Avust. bebek kitabi yazari Dr.Miriam Stoppard'in kitabinda da 2-3 ay arasi bebeklerde bunlarin beklendigini yaziyor. Bebeginizle konusun, onlarin cikardigi sesleri tekaralayin diyor. Ben yapiyorum esim de bana mi seslendin diyor.
Ayakli gazete gibisin Patricia, ne diyeyim sana...
Emzige o sekilde devam et bence sonunda tamamen alisacak. Bizde de oyle kademe kademe oldu. Artik bir kac yil sonra da biraktirma stratejileri gelistiririz.
Ben tam uykuya gecene kadar gazini cikarmaya calisiyorum, gazin onu uyandirdigina inaniyorum yoksa bebekler uyuyacaklar. Gerci gaz yine olusuyor ama kar kardir...
Yeni trend sirt ustu yatirmakmis. Doktor bize yan yatirmanin kalca cikikligina sebebiyet verecegini soylediginden veri yan yatirmiyoruz.
Benim kizim da sesli guluyor bazen, cok komik ve cok hosuma gidiyor.Henuz babasina denk gelemedi ama...Konustukca keyfi yerindeyse O da cevap vereiyor garip sesler cikariyor. Uzamanlara gore bu bebek seslerini taklit etmek gerekiyormus, bebekle baglanti kuruyormusuz.
selam kizlar
annem gideli 3 gün oldu ama bu 3 günde bittim benbizim kiz cok kucakci oldu bütün gün koynumda yatmak istiyo s1k1linca yaygarayi basiyo masallah bi sesi de var bütün apartmani ayaga kaldiriyo evde dolastir salla bazen bu bile fayda etmiyo kollarim kopuyo esim de bütün gün evde degil zaten aksam gelince de bi 2 dk aliyo sonra tutamiyorum diye bana satiyo yine. yemek bile yiyemiyorum yaa. dün gece iyice degisik huylari vardi ikide bi emmek istiyo karni tok biliyorum ama emzik tutmuyo ellerini sokuyo agzina hep emzirdim bu seferde ilk kez kustu. yanliz cocuk bakmak ne zormus ya annem varken karnini doyruduktan sonra uyuyodum en azindan simdi bizimki dalana kadar bi daha acikiyo zaten dün geceden beri hic uyumadim desem yalan olmaz.
evin halini görseniz icler acisi hele de benim halim gözlerimin alti mosmor zombiler gibiyim. dün tuvalaete bile giremedim dogru dürüst. simdi 3 saat olucak uyuyo kücük hanim aksama yine uyku yok gibi gözüküyo.
yarin doktora gidicez yüzündeki sivilceler cok kötü oldu. burda da hava öyle bi tuhaf ki bi gün cok sicak bi gün serin ne giydiricegimi sasiriyorum. gecmisi okudum biraz su vermekle ilgili seyler yazilmis. bana doktor emzirdigim icin su vermene gerek yok dedi. rezene de icmiyoruz pek en fazla 5- 10 ml vermek gerekir mi acaba???
bi de bana hastanede yan yatirin dediler cocugu bende hep yan yatiyorum rahatsiz oluyo mudur ki acaba??? gerci bi saga bi sola ceviriyorum arada.
neyse kalkti benim kücük cadi
görüsürüz
Bence ne yap biliyomusun kimyon lu biseylernye belki faydasi olur deniyceksen boyle dene :))efsuncum gaz olayına yaptıkca alışıyor ınsan, ama bazen ne yaparsam cıkmıyor :) o zamanda yatırıp tekrar kaldırıyorum çıkıyor. içi su ve gaz dolu bir şie gibi heuheuehueheuh e ilk cocuklar deneme tahtası oluyor resmen:))))
annenı anlatmışsın ya bır yandanda doğru dıyorsun canım olsa bır dert olmasa bır dert:) ama yınede allah basından eksık etmesın.
bende bır kaynana görümce var, bana gelseler hızmet beklerler loğusa falan dıye dusunmezler hatta tam tersı bana yardımcı olmaya calışan kocamı kıskanıp ona başka iş buyururlarkı bana yardımcı olamasın. bir cinslerki anlatamam.
şimdi ben bişey sorucam bilen varmıkı.
dedim ya aksam kurufasulye yedım. bu saate kadar emzıremedım korkumdan. şimdi ben ılk sutumu sağıp döksem, geçmiş olurmu acaba etkisi?yaw zaten gazlı hayatta içiremem bu sutu ona. napsam acaba ya bı akıl verın.zaten gunde bırkere emıyor,ondanda tıksınmesın.off keske yemeseydım. yaw yada emzırsemde denemısmı olsam acaba gercekten gaz gecıyormu dıye sabahlarmıyız acaba yıne:44:
bak canim sencede benziyolarmi
ben gozden asagisini cok benzetmistim kaslari saclari esmer sanirim seninkinin bu arada masallah cok tatli
Eki Görüntüle 256295 Eki Görüntüle 256298
Ben de avent in manuel olanı var, memnunum ama sen işe başladığında seni çok yorar mı manuel pompa bilemem.canım ben bebedor un aldım elektrıklı olanını ama canımıcok yaktı, üstelik doğal çekiş hızıda vardı. medelanınkını bılemıyorum nasıl.
hanı işe basladığın zamanı bılemem ama kırk yılda bır sağmak için alıyorsan elle sağabilirsin hem canın yanmaz. elle öğrenırsen cok basıt oluyor.
tatlı kızım
Eki Görüntüle 256309
Valla bizimki de her zaman değil ama daralınca kucakta fayda etmiyo, odadan çık yürü etrafa bakıyor resmen kesiliyo sesi, tık yokslm kizlar
bebekleriniz kucak konusunda ne durumda?
benimkisi kucakdan inmek istemiyo ve surekli evin icinde dolasalim istiyo
bunu anlayabilecek kadar buyuk degil diyoruz ama resmen yaygarayi basiyo yere koydugumuzda veya surekli ayni yerde kaldigimizda
oysa ben ilk 3 ay bebekler kucaga alismaz diye biliyordum hepsi hikayeymis resmen kucakci oldu cok yoruyo beni butun gun kucagimda
birde gunduzleri yataginda uyumaktan nefret ediyo 15 dk anca uyuyor sonra zirlamaya basliyo dun mesela ogleden sonra saat 15:30 da uyandi aksam 23:30 a kadar sadece aralarda 15 dk kadar kestiriyo kucagimda falan tabi oda ona yeterli geliyo saatlerce uyanik kaliyo bir aylik bebek bukadar uyanik kalabilirmi yahu
sukurki geceleri 5 saat deliksiz uyuyo o arada bende uyumus oluyorum
gelisimci gulucuk konusunda bence de bilincsiz gulmuyolar ya zira kendisiyle ilgilenip tatli tatli konusunca gulucukler sacmaya basliyo benimkisiama daha sesli gulmedi birde benim kiz auu diye sesler cikartiyo alti acilinca sizinkilerde yapiyomu
Valla ben de bilinçli güldüğünü düşünüyorumi konuşurken dinliyo resmen, auu, huu diye sesler çıkarıyoarkadaşlarbende bugün tam kızmın gülmesinden bahsedecektimki bazı arkadaşlar bebeklerin gülümsemesi ile ilgili yorumlar yazmışlar...bende size sorucaktım..benim kızım 1 eylülde ilkkez anlamlı gülümsedi..ve bugün çok şaşırdımki sesli güldüannem onu oynattıkça sesli güldü çok hoşuma gitti sesli gülümsemesi bence refleks değil ..annem oynadıkça sesli güldü... sizinkielr ne durumda...
kızlar ben bişi sorucam ya şimdi 3 gün sonra kırkımız çıkacak bizim eee sonrasında ilişki durumu var ve ben korkuyorum:18::18: nasıl korunucaz bide o var bi akıl verin bana ya
kızlar ben bişi sorucam ya şimdi 3 gün sonra kırkımız çıkacak bizim eee sonrasında ilişki durumu var ve ben korkuyorum:18::18: Nasıl korunucaz bide o var bi akıl verin bana ya
bende yemiştim fasulye hiçbişey olmamıştıefsuncum gaz olayına yaptıkca alışıyor ınsan, ama bazen ne yaparsam cıkmıyor :) o zamanda yatırıp tekrar kaldırıyorum çıkıyor. içi su ve gaz dolu bir şie gibi heuheuehueheuh e ilk cocuklar deneme tahtası oluyor resmen:))))
annenı anlatmışsın ya bır yandanda doğru dıyorsun canım olsa bır dert olmasa bır dert:) ama yınede allah basından eksık etmesın.
bende bır kaynana görümce var, bana gelseler hızmet beklerler loğusa falan dıye dusunmezler hatta tam tersı bana yardımcı olmaya calışan kocamı kıskanıp ona başka iş buyururlarkı bana yardımcı olamasın. bir cinslerki anlatamam.
şimdi ben bişey sorucam bilen varmıkı.
dedim ya aksam kurufasulye yedım. bu saate kadar emzıremedım korkumdan. şimdi ben ılk sutumu sağıp döksem, geçmiş olurmu acaba etkisi?yaw zaten gazlı hayatta içiremem bu sutu ona. napsam acaba ya bı akıl verın.zaten gunde bırkere emıyor,ondanda tıksınmesın.off keske yemeseydım. yaw yada emzırsemde denemısmı olsam acaba gercekten gaz gecıyormu dıye sabahlarmıyız acaba yıne:44:
bizim kız öğretsin ona geğirmeyi valla bi geğiriyo duysan küçük dilini yutarsınYok canim yaaa cikardigimiz rahatlamasina yetmiyor valla kzim cok kibar :)))gegiremiyor :))))
bizim zehrada babasının koynuna yatsın hemen tutuyo kıllarını ayırabilmek ne mümkün yoluyo valla babasıda bi anan bi sen nedir sizden çektiğim diyo ana kız bir olduk babayı yoluyoruzoyyy ben onun yerım o dudağını yaaaa. ay bızım babamızda boyle yatırıyor ama ayıptır soylemesı çok kıllıdır göğsu, gecen gun kızın damağına yapışmış kıl gordum çıkartıcam dıye anam ağladı:) gün geçmiyorkı maceralarımız bıtsın:)
şimdide ağzında emzik uyuyor hanımefendı. ben ayaklarımı sehpaya uzattım, kucağımada koydum öyle uyuttum. neyse dondy sıne yatırayımda ekmek arası bıseyler yıyeyım barı. allahtan bu gun esım gec gelecekmıs yemek yapma derdım yok oh.
ya evet bende cok merak edıyorum içiripte memnun kalan varmıBayanlar bebıslere anason cayı veren varmı gaz ve gece uykuları ıcın ?
kızlar ben bişi sorucam ya şimdi 3 gün sonra kırkımız çıkacak bizim eee sonrasında ilişki durumu var ve ben korkuyorum:18::18: nasıl korunucaz bide o var bi akıl verin bana ya
bende yemiştim fasulye hiçbişey olmamıştı
bizim kız öğretsin ona geğirmeyi valla bi geğiriyo duysan küçük dilini yutarsın
bizim zehrada babasının koynuna yatsın hemen tutuyo kıllarını ayırabilmek ne mümkün yoluyo valla babasıda bi anan bi sen nedir sizden çektiğim diyo ana kız bir olduk babayı yoluyoruz
bizimki kucağa geldimi biyerlere tutuna ihtiyacı duyuyo benim saçımı bulursa saçıma bulamazsa tişörtüme tutunuyo sizinkilerde yapıyo mu
ben korkudan sıprel taktıramadım aylık ıgne ve uc aylık ıgne olayı var arkdasım ıstanbulda buyuk kılayda gorev yapıyo doktrla gorustu ve aylık ıgne emzırdıgım ıcın zararlı uv aylık olucaksın dedı bende uc aylık ıgne yontemını uyguladım ıgneyı vuruldugun andan ıtıbaren baslıyo korunma 9 eylulde oldum ıgnemı
ben korkudan sıprel taktıramadım aylık ıgne ve uc aylık ıgne olayı var arkdasım ıstanbulda buyuk kılayda gorev yapıyo doktrla gorustu ve aylık ıgne emzırdıgım ıcın zararlı uv aylık olucaksın dedı bende uc aylık ıgne yontemını uyguladım ıgneyı vuruldugun andan ıtıbaren baslıyo korunma 9 eylulde oldum ıgnemı
işe kesin yarıyomu bu iğne yani bi kaza falan olmaz dimi içe gelince bide yan etkileri neler
Igneyı yapmadan once soledı anlattı adet duzensızlıgı yaratır dedı okeyledım napım duzensız olsun kadınlık hormonunu etkılermı dedım hyr dedı ozamn yapın gıtsın dedım korktugum seyı kullanamıyorum sprelı yanı bırde etkılı ıgne dedi hıc bısey tam korumaz %98 korur dedı kabul ettım vuruldum ıgnemı esımede guvenemıyorum muhakkak korunmam lazımdı ıgneyı tercıh ettım bende
evet canım emzırenler 3 aylık yaptırabılıyorlarmış. bende boyle bılıyorum ama tabı dikkat edilmesı gereken bır konu herkes dr una sorsun.
evet canım dunden berı acayıp sancılanıyor, gazlar o bıçım cıkıyor ama anlamadımkı bende. sanırım kaka problemı başladı o sancı yapıyor galiba, sabaha kadar iyi cektik vallahi ki hala kucağımda sıpam. şu bağırsaklar bi tamamlasa gelişiminide bizde bır oh desek artık. bu bır hastalık olmadığından ilacıda yok ne yazıkkı, mecbur cekıcez. vallahı gaz ilacından şimdilik memnunuz o olmasa dahada beter olacaktı halımız ama sanırım conformil yaramadı bize, nette okumustum comformıl bazılarında kabızlık yapmış. sanırım bebelac a dönücem.
canım bağırsaklar gorevını tamamladığında ve bebişin ıkınmayı tam oğrendığınde alışkanlık dıye bışey kalmıcak. benımkının alışkanlığı tat konusunda, mamadada aynı sıkıntıya sokuyor benı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?