kızlar ben sanırım loğusa depresyonu denilen şeye girdim durup dururken ağlama krizine giriyorum dün gece kısaqcık dalmışım kabus gördüm ağlamaktan katıldım resmen şimdi yazarken bile gözlerim doldu.kalbimde çarpıntı oluyor bir anda.kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum.bu durmu yaşayan var mı nasıl üstesinden geleceğim?
bende 1-2 gundur esıme gıcık olmya basladım.aynı sen gıbı dargın kalamazdım sımdı yanına pek yanastgm yok.yavrumla ılgılenıyorum.gıcık olmamın sebebi eşim sabahlara kadar oturup öğlene kadar yatar.kendı mağazamız oldgndan elemanlar var mağazayı elemanımız açar yanı sabah kalkma gece yatma derdi yok.ben ıstıyorum kı duzgun bı saatte gece 2 falan yatalım sabah(11 gıbı kahvaltmızı yapalım) yok anasını stym yok.2-3te kalkar oğlusunu oper kokar hadı ben gıdıyom der.gecede benım en derın uykumda koklaşmaya yanıma gelırkendı annem burda onumuzdekı pazartesı dönecek memlekete.bakalm ozman nasıl olacak.gercı 1 yıldır gec yatar gec kalkar bnm adam.smdı asıl kızdıgım annem babam burdayken çöp dökmeye gıtmez.babam burdayken o dökerdi.babam gıttı gecen hafta.bugun evden dukkana giderken bende markete cıkıyım dedım kapıda da çöp.neyse ındık asansörden çöplerı elıme tutusturuverdi dök sen dedım ben ne gıtcem oraya dıyor(çöpe) ben nıye gıtcem ddm bnde.tabı gıttım o paşamda arabayı çalıştırdı bn çöpten geldm arabaya bndm markette ındım.ama acaıp gıcık oldum.annemde balkondan bakmıs sen nıye döktun loğusa kadın dıyor..pek konusmaz huysuz bı kocam var yahu.allahtan yavrusuna bakıyor altını falan alıyor.
canım çok geçmiş olsun bende çok kokuyorum kustuğu zamanlardaay kızlar az önce kızım tam altını değiştircekken bi kustu ilk defa böyle kustu bide boğazına kaçtı kıpkırmızı oldu nasıl ters çevirdim bilmiyorum sırtına falan vurdum oda korktu zaten ağladı bağırdı ama benimde elim ayağım titredi çok korktum ya
valla ben 25cc veriyorum canım çok rahatlıyo valla özellikle kaka yapmadığı zaman veriyorum ben bezi taşacak kadar yapıyo bağırsakları boşalıyo sanki çok rahatlıyo o zaman
ahh canım maşallah kızına büyümüş.. şu doktorun dediğine bak... negatif konuşup moral bozunca nolucak. hiç canını sıkma başka doktora gitmek en iyisi... yoksa yoktur süt napalım... süt yetmeyince kilo almıyo mama verin diyolar bu sefer.. bi dahakine az kilo almış olucak, gelişemiyo diyip canını sıkcak muhtemelen..
bizimde randevumuz perşembeye sürekli süt yetiyo mu diye düşünmekten daraldım günde 90-100 cc mama takviyesi yapıyorum fazlasını almıyo. bacaklar çöp gibi.. neyse perşembe sorarız doktoruna daha da artırırız mamayı yapcak başka bi şey yok..
kırk yılın başında giridim foruma uyandı benim ki.. opuldunuz hepiniz.. dua edin bana olur mu aklınıza geldikçe...
kızlar bu aralar moralim çok bozuk ya herşeyi kafama takıyorum eşime patlıyorum hep ne dese batıyo hiç mutlu değilim bi kızımı kucağıma aldığımda unutuyorum herşeyi önceden eşimle kavga edince içim hiç rahat olmazdı çok geçmeden barışırdık delicesine aşıktım eşime çok özlerdim onu ama dün gece ilk defa ayrı yataklarda yattık ve bunu ben istedim ve bu bana hiç koymadı umursamaz biri oldum sulu gözlü olan ben hiç ağlayamıyrumm ben niye böyle oldum yaaaa
kızlar biz gaz için zinco kullanıyoruz ben tohum rezene kaynatıp veriyorum kızıma çok sevmiyor tabi zorluyorum metsilimiz de var ...dün gece bağırsakları gurul guruldu yavrumun uyumadı hiç....bir de dikktimi sizde yazmışsınız kızım mememi çekiyor bırkıyor oynar gibi ve ağlıyor ben de hemen mama yapıp veriyorum süt bittide ağlıyor diye eskiden bu durumlarda mamayı içerdi şimdi ise aynı şeyi biberonda da yapıyor doktora sorduumda biberona alıştığı için yaptığını söyledi ama bikaç gündür biberona da yapıyor sebebi gaz mı siz öyle demişsiniz eğer öyleyse mama vermiyelim boşuna birde kabızlığı var daha doğrsu günlerce yapmıyor (bari mamayı keselim de normaledönsün yavrucak...
canım valla kaynanana içimden biiii tooon sevgi sözcüğü söyledim anladınız siz onu bu ne ahmaklık ya çocuk aç bırakılırmı ya deli oldum valla ben arada çok az şekerli su veriyorum kızlar serum yerine geçiyomuş çünkü oda öyle çok değil çay kaşığıyla 4 5 kaşık ancak oda haftada 1 normal suyuda vitamininin arkasından 3 4 kaşık veriyorum hergün daha fazlada içmiyo zaten benimde kaynanam geliyo ama yazık o bişi yapmaz bana hep diyo sen iyi bakıyosundur ben biliyorum diye sütün gelmesede memeni ver kızım o emdikçe gelir dedi hep çoğalmasada azı bile ona faydalıdır dedi valla ben gelsin diye bekliyorum tek sorunum var sanki pek ellerini yıkamıyomuş gibi geliyo bana onuda söylerim yıka anne diye olur biter hadi hayırlısı bakalım
bayanlarr saglık ocagına gıtrtık geldık oglum uyudu uyandı gozu capaklanmıs nasıl cıkıcakkkk doktr burnu ıcın fızyolojık seum vermıstı kutusunda goz ve burun temızlıgı ıcın dıyo nasıl kullanılıyo goze bılgınız varmı ????
ayyy sorma benim kocada isyanda en sonunda dedi yani hep bebeklesin beni istemiyosun sanki yanında diye ben akşamları hep eşimin yanına uzanır tv izlerdim şimdi kızımın yanına uzanıyorum hep beni unuttun diyo adama ne çay yapıyorum ne bbişi hep kızlayım valla gidişat iyi değil kendimizi toplamamız lazım
ay kızlar az önce kızım tam altını değiştircekken bi kustu ilk defa böyle kustu bide boğazına kaçtı kıpkırmızı oldu nasıl ters çevirdim bilmiyorum sırtına falan vurdum oda korktu zaten ağladı bağırdı ama benimde elim ayağım titredi çok korktum ya
Arkadaslar Merhaba
Aynene soyledigin gibi sut yetmiyor diye mamayi artirdik evdeki sutten de olduk simdi... Clarissa'da dogdugunda parmaklari porselen bebeklerin parmaklari gibi bacaklari da dedigin gibi cop gibiydi, tutmaya korktugumuzdan bir yerini kiracagiz diye annem minik bir yastik yapmisti ve onda tasidik. Simdi yastiksiz tasiyoruz cok sukur cop bacaklar nispeten doldu! O yuzden sizinki de dolacak canim endiselenme, sonucunu da yaz mutlaka bekliyoruz.:13:
Hormonlarimiz hala cok normal degil o yuzden bu tur inis cikislar sanirim daha devam edecek. Sabir eslerimize diyorum.
Ben mamaya bir iki damla zeytinyagi damlatiyorum, kabiz olmuyor cok sukur, yoksa ikinmaktan bir hal oluyordu. Metsili bebekler seviyor aslinda, ben de tadini sevdim.
Ne vitamini veriyorsun canim? D vitamininden mi bahsediyorsun yoksa baska birsey mi?
Capaklanma bebegin gozunu kapatip yapis yapis oluyorsa ancak o zaman goz damlasini veriyorlar aksi takdirde bize doktor burnun goze yakin olan kismina masaj yaparak tikanikligin gitmesine yardimci olabilirsiniz demisti.
Acikcasi hepimiz su aralar bebeklerimizle daha hasir nesiriz, eslerimizin de bunu anlayisla karsilamasi lazim.
Bebisi kusmadan sonra hemen ters cevirdigin iyi olmus, gecmis olsun. Yeni imajin hayirli olsun.
aynen bizim de öyle canım maalesef...sanırım kolik bu...o kadar güzel emen çocuk birden bire memede debelenmeye alıp alıp bırakmaya falan başladı...ben de acaba memeyi mi reddediyo diye düşündüm ama aslında emiyo, sadece rahat rahat değil de zorlanarak( bizim de her aksamüzeri baslıyo 4 ten sonra 8-9 a kadar devam ediyo akşam. hatta bazen oyle cok oluyo ki hiç almıyo memeyi, almaya calısıyo alamıyo kıvranıyo o sırada...cok canım sıkıldı benim de dün ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz rahatladım...geçicek inşallah bu da sabır...
kızlar bu aralar moralim çok bozuk ya herşeyi kafama takıyorum eşime patlıyorum hep ne dese batıyo hiç mutlu değilim bi kızımı kucağıma aldığımda unutuyorum herşeyi önceden eşimle kavga edince içim hiç rahat olmazdı çok geçmeden barışırdık delicesine aşıktım eşime çok özlerdim onu ama dün gece ilk defa ayrı yataklarda yattık ve bunu ben istedim ve bu bana hiç koymadı umursamaz biri oldum sulu gözlü olan ben hiç ağlayamıyrumm ben niye böyle oldum yaaaa
sanki benim eşimi anlattın heee aynıs valla diyorum erken yatalım yatağa birlikte girelim soğukluk oluyor böyle sonrada sana hayır demek zorunda kalıyorum diyorum anlamıyor ne kahvaltımız birlikte ne de akşam yemeğimiz saddece evliyiz işte sinir oluyorum bu duruma ama elime oklavayı alıcam bi gün o olucakbende 1-2 gundur esıme gıcık olmya basladım.aynı sen gıbı dargın kalamazdım sımdı yanına pek yanastgm yok.yavrumla ılgılenıyorum.gıcık olmamın sebebi eşim sabahlara kadar oturup öğlene kadar yatar.kendı mağazamız oldgndan elemanlar var mağazayı elemanımız açar yanı sabah kalkma gece yatma derdi yok.ben ıstıyorum kı duzgun bı saatte gece 2 falan yatalım sabah(11 gıbı kahvaltmızı yapalım) yok anasını stym yok.2-3te kalkar oğlusunu oper kokar hadı ben gıdıyom der.gecede benım en derın uykumda koklaşmaya yanıma gelırkendı annem burda onumuzdekı pazartesı dönecek memlekete.bakalm ozman nasıl olacak.gercı 1 yıldır gec yatar gec kalkar bnm adam.smdı asıl kızdıgım annem babam burdayken çöp dökmeye gıtmez.babam burdayken o dökerdi.babam gıttı gecen hafta.bugun evden dukkana giderken bende markete cıkıyım dedım kapıda da çöp.neyse ındık asansörden çöplerı elıme tutusturuverdi dök sen dedım ben ne gıtcem oraya dıyor(çöpe) ben nıye gıtcem ddm bnde.tabı gıttım o paşamda arabayı çalıştırdı bn çöpten geldm arabaya bndm markette ındım.ama acaıp gıcık oldum.annemde balkondan bakmıs sen nıye döktun loğusa kadın dıyor..pek konusmaz huysuz bı kocam var yahu.allahtan yavrusuna bakıyor altını falan alıyor.
nuraycımveawezcimbendede tuhaflıkvar normal değilim...bugün psikyatriye gittim...ilaç verdi bakalım nolcak...
Narci egi sulessliii zarpdeniz ve diger kizlaar ehueheu kayganam sabah kocamin uyarisindan sonra daha dikkatli daha evvel eltimin ilk dogumunda evde kaos yarattklarindan eltimnevden kOvmus kaygana ile kaydanayimimli arkadaslar o yuzden doguma gelmiyo lhusalik gcsin diye hesap yapiyor
Bnimde eltimn5 ay once dogurdu biz konusmuyoz eltimle ( cok iyi bir durum tavsiye ederim ) ondan pek bahsedemiuir bana. Gerci geldiginden beri 4 kez elisin gobegine cig sogan bqglamaktan bahsetti ama israrcida olamiyor
Bu arada sunu merak ediyorum mama ve anne sutu verenler saatlimi veriyorsunuz yoksa cocuk aciktikca mi ben cok takildim buna ya ???
Suuleslii yeni saclarin hayirli olsu.
Gelisimci hem gecmis olsun gulseye hemde masalkah kosuba sana dert edip kafsya fazla takma demek icimden geciyor ama diyemiyorum biliyorumki zorrrrr
canım ben gündüz anne sütü veriyorum gece mama.önceden 2 saatte bir veriyodum kontrole gittiğimde doktorum bekle o acıkınca zaten isteyecek dedi bende acıkıp aranınca veriyorum ama genelde yine 2 3 satte bir emiyor.
canım sağol ben saatli vermiyorum sama kendi acıkıyo zaten 3 4 saatte bi başlıyo yalanmaya(benim kız acıkınca yalanıyoda daha doğrusu ağzını şıpırdatıyo ben ordan anlıyorum)bende veriyorum kimi zaman 1 saat sonra başlıyo o zamanda meme veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?