2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hu hu arkadaşlar biz face teyiz gelmek isteyenler peşimize takılsınlar.....

dün gece oğlum ilk defa 7 saat kesintisiz uyumuş.bizde uyuya kalmışız ve ancak sabah kalkıp bebeğimi besledim.ama acaba çok mu uzun aç kaldı diye tedirgin oldum.siz 7 saat uyuyunca kaldırıp besliyor musun yoksa kesintisiz mi uyuyor???????:44:

mama hazirlama

kzlar siz mamayi nasil hazirliyorsunuz; ben kaynatilip sogutulmus su ile hazirliyordum, sonra da benmari usulu gerekli sicakliga kadar isitiyordum. dun aksam ilk defa aceleden sicak su ile hazirladim; sonra soguttum; kizim guzel guzel icerken mamayi biranda tum ictigini fiskirtarak cikardi; kendi ustu, benim ustum, yastik, koltuk ne varsa batti.. o kadar korktum ki.. bi daha mama vermedim; sabaha kadar da basini bekledim uyumadim yine kusar diye ..

simdi sutleri bitti , mama vermem lazim ama tedirginim; bir de mama kutusunu acip kokladim , bi acayip kokuyor; bozuldu mu acaba yaaa... oda sicakliginda tutuyordum kutuyu, bozulmus olabilir mi sizce?

ayy napsam,
evde de tekim; olmadi bebisle cikip alayim yenisini :-(((

termosta kaynamış su bulunuyor..ayrıca cam şişede kaynamış soğuk su bulunuyor ikisini karıştırıp ılık su ile yapıyorum mamayı.....

Belki bebis midesini filan usutmus olabilir yada cok mu yedi? Yada ani mi kaldirdin? Su ile ilgili oldugunu sanmiyorum. Mamalarin tadi zaten igrenc, bebeklerimiz nasil iciyor bilemiyorum????
Bizim mama da oda sicakliginda duruyor. Kaynamis sogumus suyu senin gibi benmari usulu ilitiyorum, bugun de gozume elektirikli mama isiticilari takildi ama cok gerek yok diye dusundum sonradan...
Bence yeniden yap tekrar dene derim, gecmis olsun.

hastaneden eve geldiğimizde süt çok gelmemişti mama almıştık ben de tadına baktım hakkaten iğrenç..

Son düzenleme:

once 50 ml benim sutumu icmisti, az geldi doymadi, mama yaptim
acaba ikisi karisti diye mi oldu, noldu anlamadim yaa

esim de bugun bakmis, biberon isiticilara; 40 tl civari, alicaz bitane yaa, boylr ugasamicam sukaynat, biberonu koy, her dakka kontrol et uygun sicakliga gelmis mi
bu alet 40 dercede sabit tutuyormus biberonu

yaa kutuyu ilk defa kokladim; hep mi boyle igrenc kokuyodu bilmiyorum ama kotu kokuyor resmen yaa

hastaneden eve geldiğimizde süt çok gelmemişti mama almıştık ben de tadına baktım hakkaten iğrenç..

yaa. ben daha once ne koklamşsim ne de tadina bakmisim

neyse simdi yeni kutu alininca ikisinin kokusunu karsilastiricam bakalim, hakkaten bozulmus mu

şimdi anne sütünü taklit ederek yapılıyormuş ya bu mamalar düşünmeden edemiyorum çok faydalı olan anne sütü tadı nasıl ki

ben de çok endişelenmiştim biraz araştırdım açıkçası ben 4- 5 -6 ne uyursa uyusun kaldırmıyorum zaten ihtiyaç duyunca uyanıveriyorlar..

Son düzenleme:
ya ben de hiç çatlak yoktu 2 gün önce kırmızı bir kaç çizgi farkettim. Ne yaptım ki? doğumdan sonra çatlak olur mu ya! anlayamadım..

kızlar bende hem anne sütü hem mama veriyorum.
mama suyunu kaynatıyorum kavonoza koyuyorum eğer soğuduysa nekadar mama yapıcaksam cezvede ılıtıp üzerine mamayı koyuyorum anne sütü ılıklığında yapıyorum
geçen sütün ardından mama verince benimkide kustu
bide kızlar biz 1 aylık olduk benim kız 90 cc anne sütü veriyorum 1,5 saat sonra acıkıyo 90 mama yiyo..
akşamları 150 lik yiyo 3 saat sonra 90 lık çok geliyo bana ama vermezsem uyumuyo..bide 90 lık yerse 2.5 saat sonra tekrar 90 lık mama veriyorum.
sizinkiler ne durumda.

arkadaşlar selamlar herkese,

uzun zamandr yazamıyorum nasıl özeniyorum size çok güzel bir fırsat burda hem dertleşmek hem bilgi alışverişi ama vakit bulamıyorum haftada 3-4 gün annem geliyor kalıyor gerisinde tekiz kızımla alışmaya çalışıyorum anneliğe önceden boşluklarda arada girer azıcık bakardım topiğe son zamanlarda onu da yapamadım kızım aşırı yaramaz da değil ama l,kalmıyor vakit 1 ayımız doldu artık daha rahatlıycaz inşallah...,

sormak istediğim bişey var kızımın ağzı pamukçuk oldu karbonatlı suyla siliyoruz yani silmeye çalışıyoruz internetten baktım bir de damla varmış mikostatin diye ama eczanelerde yok depolardan gelmiyormuş. pamukçuğu olan anneler siz neler yaptınız tavsiyeniz var mı dün akşam kızım ememedi resmen iki çekip ağladı ağzı acıdı herhalde çok üzüldüm aksilik pompam da çalışmadı mecbur mama verdik pamukçuk ağrıtır di mi ağzını?

allah iyiliğini versin emi salya sümük ağlattın beni gurbette olmak zor iş anlıyorum seni üzülme ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…