kanaması olan arkadaslara çok üzüldüm yaa inşallah sağlıcakla alırlar kucaklarına bebeklerini...bende korktum şimdi...11.haftaya girdim bendede şimdiye kadar hiç bulantı kusma aşerme olmadı...allahım yardım et bizlere yaa...
kızlar tamam gıdıp kayıt olalımda. bu tetenoz 3 dozda oluyor galıba. ilki nin ne zaman olması gerekiyor bılen varmı. 12 hafta gectıkten sonra değilmi acaba?
Günaydın kızlar.
Sağlık bakanlığı gebeleri sayıyomuş. Aile hekimimiz bulunduğu sağlık ocaklarına gidip kayıt yaptıcakmışız. Eve gelmişler. Beni bulamayınca komşulara sormuşlar. Kimselere söylememiştim oysa ben.
Böyle bi şeyden haberiniz var mı?
hımmm pazartesı kayıt olayım barı ıyı oldu soyledığın canım.canım ben 5 doz olcaktım ama 4.dozda kaldım.4.aydan sonra yapıyorlar ilk dozu.ama sen yined e kaydol çünkü bazı sağlık ocakları erken yapabiliyor
canım bende elevıt ıcıyordum dr bıraktırdı ona 3. aydan sonra baslamak daha ıyı oluyormus cunku fAZLA VITAMINDE bulantı yapıyormus. neyse canım hakkımızda hayırlıs olsun. sonu guzel olacaksa 9 ayda yatarız, bulantıda cekerız dımı:)ben progestan kullanmıyorum canım, kanamam yok Allahtan.. elevit vermişti sadece onu kullanıyorm.bulantı içinde ilaç verecekti almadım ben..
bazen birkaç gün mide bulantım olmuyordu bende bitti zannettim.ama şu 2 gündürde kötüyüm.bu arada 8+1'im ben. dikkat ettimde hafta sonu bulantılarım olmuyor.geç kalktığm için sanırım:44:
canım benımde fazla bulantım yoktu gercı, ama midem kalkık dolasıyordum bütün gün, kusmam sadece ıkıkere oldu oda dısımı fırcalarken, vallahı diş fırçalamaya hasret kaldım.:) sen kan haftalıksın su anda?
gerçi progestan hapını gece yatarken almaya basladım belki onunda bır faydası olmustur.
kizlarr,
bu saglik ocagina kayit ne icin ????
canım seni ücretsiz takibe alıyolar..aşıları filan ücretsiz yapıyolr..ve zamanında bildiriyorlar...
hmm iyiymis aslinda.
o zaman ben de bi sabah sirketten izin alip gideyim bari.
biz asi mi oluyoruz hamileyken peki ???
(cok cahilim kusura bakmayin)
bir de kacinci haftaya kadar suremiz var kayit icin?
telefonla oluyor mu? nereyi aramak lazim?
hmm iyiymis aslinda.
o zaman ben de bi sabah sirketten izin alip gideyim bari.
biz asi mi oluyoruz hamileyken peki ???
(cok cahilim kusura bakmayin)
bir de kacinci haftaya kadar suremiz var kayit icin?
telefonla oluyor mu? nereyi aramak lazim?
kızlar bende çizelge yapmaya calıstım olmusmu :)))
8 hafta 2 günlükse olmuş
kizlarr,
bu saglik ocagina kayit ne icin ????
canım ilk 3 ay diye biliyorum ben geçen defa kendim gitmiştim bu kez eşim yaptırdı kaydımı. aile hekimine gidiliyor diye biliyorum
canım aşı durumunu bilmiyorum ben kaydı gidip yaptırdım...tel.yaptıranda varmış...kayıtın haftası yok..nekadar erken olursa okadar iyi bence....bebek doğuncada yapıyolar kayıt diye biliyorum...
PEPPERMİNT ORDADA TAKİBE ALIYORLAR SENİ.AŞILAR FALAN YAPILIYOR.bebeğin aşıları gelişimi falan takip ediliyor.özeller bazı sağlık bakanlığı aşılarını yapmıyor.
kızlar ne sorucam sızlere. hanı derler ya goğuslerde aşırı damarlanma olur hamıleyken.
bende oyle olmadı, yanı bır ıkı damar var ama sanırım onlar da vardı onceden. sizlerde varmı? yada bulantıdan baska ne değişiklikleriniz var? acaba erkenmı bunlar ıcın:)
o ağızdakı iğrenc tat bende ıkı gundur yok allaha sukur.
göğüslerim sankı bır beden buyumus gıbı ama oyle aman aman bır acı damarlanma yok.
baskada hıc bır belırtım yok acıkcası.
gecmıs olsun canım kaç haftalıksın? 8-9 haftaya kadar bekleseydın keske. bende bos gebelık olmadı ama bır oncekı gebelığımde bebeğimin kalbı atmadıkurtaj yaptırmadım kendılığınden düştü.
ama derlerkı düşükten kürtajdan sonra rahım temıslendığınden cok kolay hamıle kalınıyormus. nıtekım ben hemen sonra tekrar gebe kadım. ustelık daha once cok defa tup bebek yaptırıp kalamama ramen düşükten sonra doğal yolla hamıle kaldım. eğer gercekten bos gebelıkse rabbım sabır versın. allah sağlıklı hayırlı evlatlar versın herkese. gelişmelerden haberdar et bızı. allah yardımcın olsun canım.
8 hafta 3 günlük bugun inşallah ben de en kısa zaman da tekrar hamile kalabilirim çok istiyorduk ama olmadı rabbim hepimize hayirli evlatlar nasip etsin inşallah(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?