2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hımmm aminyon sıvısı ıcın demekki, napalım canım midem almıyor diye bahane olamaz. eğer gerekliyse içicez bol bol. hani derlerdi bol su iç diyede , ben bukadar onemli olduğunu farketmemiştim. bu gunden sonra içerim bol bol

çok saol canım benim. gerçekten saol. dediğin gibi ben çok inanıyorum allah insana yeterli sabır gösterdiğinde istediğinide veriyor mutluluğuda. seninde bebişin öyle olmuş dilerim çok mutlu olursunuz sağlıklı olur bebişin. birde ben şuna inanıyorum allah insana çekebileceğinden daha büyük yük vermiyor. gerçektende. benim mesela hamileliğim çok zordu onun yanındayken. ne gece uyuyabiliyordum ne bişey sürekli çıkarıyordum ağrım sızım doluydu. buraya geldim. bütün bu üzüleceğim şeyler oldu benim hamileliğim normale döndü ama. şimdide ne hasta oluyorum ne bişey hamile gibi bile değilim. diyorum allah herhalde zaten yeteri kadar üzüntüsü var diye bütün bunları aldı mucize gibi. herkesin bir derdi sorunu var illa önemli olan sabır sanırım.

bende bı ara tıksındım 1 bardak bıle ıcemıyodum sonra soguk suyu denedım rahatlıkla ıcebılıyorum sımdı ılık su mıde bulantısı yapabılır soguk bı odan felan warsa o odada beklet sısenı

bu arada testlerinizi nerde yaptırıyorsunuz kızlar? ben devlet hastanesinde ücretli yaptırıyorum sorada özeldeki doktoruma gösteriyorum. dünya kadar fiyat farkı var aklınızda olsun.

su konusunda bende muzdaribim biraz. hiç içmesem aklıma bile gelmiyordu. ama şimdi her ilaç içerken bol bol içiyorum. aralardada aklıma gelsin diye görebileceğim bir yere koydum suyu her aklıma geldiğinde içiyorum. bir gece tuvaletim geliyor uyanıyorum diye çok içmemeye çalışıyorum.

bu arada bende bu 4lü testi yaptırıcam sanırım internetten okudum baya kapsamlıymış yeni uygulamaya geçmiş.

canım kalp atışları durunca mide bulantısı falan ve diğer hamilelik belirtileri anında kesilirmiş. yani yaşayan biri anlattı ordan biliyorum. bayan tiksindiği herşeyi yemeye başlamış mide bulantıları da bıçakla kesilir gibi kesilmiş..

yaa bu su içme olayı çok zor geliyo bana.. normalde pek su içen biri değildim.. bol çay kahve , kola vs ile sıvı ihtiyacımı karşılardım. şimdi onlar da yok. biraz içiyorum ama midemi çoşturuyo.. özellikle aralarda içerken. neyse bi zorlayayım bakayım kendimi..

ben de 4lü test yaptırdım geçen hafta pzartesi çıkmıştı sonuçlar yazmıştım. ben 90 tl verdim burda. ankaraya düzen laboratuvarına gönderdiler. benim dr um da 2 li yapamayınca 4lü yaparız daha ii demişti.

canım bebeğin suyuna çok olmasa da etkisi olduğu düşünülüyor bir de idrar yolu enf. engelliyor ayrıca sağlık için de önemli. ben de zor içiyorum ama içmek zoundayım zaten ilk bebeğimde sorun suyun bitmesiydi

yaklaşık 3.5 yıldır evliyim. evlilikte bişey öğrendim.. karı koca arasında ne olursa olsun ilahi bir şekilde insan affedebiliyo. başka biri söylediğinde ömür boyu unutmayacağın bir şeyi eşinden duyunca kırılıyosun hatta en çok onun söylediği kırıyo insanı. ama barışınca insan unutuyo. sen de eğer barışırsanız unutursun. içinden tam olarak çıkar demiyorum arada için sızlar yalnız günlerin aklına gelince ama yine de unutursun. annem hep Allah karı kocalara birbirlerine tahammül edebilmeleri ve yuvalarını hemen dağıtmamaları için böyle bi his verir diyo..
sen de barışsanız da barışmasanız da mutlu olmalısın. çünkü artık yalnız diilsin.. en büyük hediye içinde..
Allah hakkınızda ne hayırlıysa onu versin

benim zaten normaldede affetme duygum hiç yoktur. bütün arkadaşlıklarımda, ilişkilerimde hep çok verici oldum. aynı şeyi alamayıncada bide üstüne darbeler yiyince hiç affedemez oldum. ben ilk zamanlar herşekilde affetmeye hazırdım çünkü bebeğimiz olucaktı. ama zaman geçtikçe öfkem büyüdü. ben burda bisürü şeyle mücadele ederken o yok diye öfkelendim hep. gelecekte ne olur bilemem ama ne olursa olsun hayırlısı olsun. dediğin gibi artık yanlız değilim. benimle birlikte atan bir kalp var hergün ve buda en büyük mutluluk zaten.

29 ağustos arifeymiş doktorlar çalışırmı tam gün acaba benimkide bayram ertesine geliyor ama 1haftalık tatil yaprlarsa tatile denk geliyor bu doktorlarıda kapsarmı acaba özel hastanelerde??

ben de aynı şeyi doktoruma söyledim .. o da bayramda da buralardayım dedi :) doktorum medipol seval pata bu arada ..

Merhaba,

Hamilelik öncesi beslenmen tabi ki önemli ama dr. unun dediği de doğru yaklaşık 2 aylık olana kadar bebeğin senden hiç bir alışverişi yok. Ben de hamilelik öncesi sigara kullanıyordum ve hamile olduğumu öğrendiğimde çok vicdan azabı çektim ama gereksizmiş :) Çay kahve konusuna gelecek olursak da çok açık çay tüket günde 1 fincandan fazla tüketme bence ve kahveden tamamen uzaklaş. 6 öğün beslenmeye çalış. Az az, sık sık. Meyve ve sebzeleri bol tüket, bol su iç. Eşinle olan durum içinse üzüldüm ama unutma her işte bir hayır vardır. Sen şimdi hiç birşeye takma kendine ve bebişine çok iyi bak. :))

kızlar ben kilo almıyorum yaa.. 58.5 le hamile kaldım 55.5. e kadar düştüm bu sabah da 56.1 çıktım. o da zaten neredeyse 200 gr bebişin ağırlığı.. ayrıca ben kilo almaya çok müsaitim. normalde azcık yesem şişerim hemen. hamileliğin başından beri iştahsızım mide bulantılarım sabahları devam ediyo.. umarım bebişim sağlıklıdır.
aslında almak da istemiyorum çok fazla ama böyle olunca da korkuyorum..

evet dediğin gibi. ya ben bide normalde sigara içmeyen bir insanım. oldukçada sağlıklı beslenmişimdir hep. o kadar enteresan ki bebek durumunun hayatımın en kötü beslendiğim ve zararlı bir döneminde olması. ama doktorun söledikleri çok rahatlattı beni. mesela ben kondom patlayınca norlevo almıştım ertesi gün ilacı hemde bütün dozunu. ondan sonra hamile kalınca çok korktum emin değildim zarar vermediğinden. doktor dedi bir bebek ya hep ya hiç kuralı ile oluşur. eğer ona herhangi birşey ufacıkta olsa zarar verirse zateb oluşamaz dedi. ve regli tarihine kadar yediğin içtiğin şeylerin bebeğe hiçbir zararı yokmuş. ondan sonra başlıyormuş. bende zaten öğrendiğimden beri ufacık zararı olma ihtimali olan bişeyi bile yiyip içmiyorum:)) testlerimizin hepside güzel çıktı allaha şükür. çok saol bu arada dediğin gibi bende artık takmıorum hiçbirşeyi kafana

kizlar epey kaynatmissiniz sabahtan beri

eyeszay cnm yasadiklarina uzuldum, ama belki de boylesi daha hayirlidir enin icin.
simdi onemli olan bebegin cnm, o ve sen iyi olun da, gerisi bi sekilde halledilir.

kizlar yaa size bisey sorucam,
ozellikle calisanlar
ne giyip geliyorsunuz ise;
benim pantolanlar kapanmiyor; hamilelikler de komik duruyor- buyuk geliyor
su an cok zorlaniyorum kiyafet seciminde , offf :-((

simdi ebru maternityde bi triko jile indirimde , alsam mi acana, icine bi gomlekle giyerdim.

çok teşekkur ederim cnm.

kıyafet konusunda ben çalışmıyorum ve maalesef hala karnım hiç çıkmadı ama karnım çıksaydı ve çalışıyor olsaydım sanırım tayt üzerine değişik uzun gömlekler giyerdim. birde ceket aldımmı çok şahane olur sanırım. tayt yasaksa beli lastikli pantolonlar görmüştüm ben onlarda çok hoş durabilir

canım ben hamile pantolonu giyiyorum hiç komik durmuyo belli olmuyoki vücruuduma oturuyo sadece beli lastikli 6 tane oaldım hemde mecbur okulda kumaş pantolon giyiliyo bence gayet güzel

Selam,

Ben bu sorunu 9 haftadan itibaren yaşamaya başladım. kilom değişmesede belim kalınlaştığı için pantolonlara giremedim. Açıkçası işe giderken giymek için 2 tane hamile pantolonu aldım ( yaza kadar giyebileceğim çok kalın olmayan bir kumaş) 'Gebe' mağazasından aldım. Belden genişletilip daraltılabildiği için 14 kg alana kadar giyilebiliyormuş. Onun dışında bluz elbiseler ( bol - mini) giyiyorum. Dediğim gibi GEBE hamile mağazasını tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…