2011 Ağustos-Eylül Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

burcu, arkadaşlar şu sağım olayını nasıl yapıosun belli periyotlarınız mı var 1 saatte bie iki saatte bir falan gibi,

ben yanlış mı yapıorum acaba fırsat buldukça sağmaya çalışıorum ama bugün çok bereketsiz oldu

sabahtan şu saate kada 60 cc çıktı çkmadı çok üzülüorum sizlerde nasıl oluo, benim ki çok anormal dimi,

bi akıl verin yol gösterin lütfen

nilu merhaba tekrar

sana mesaj yazdım burdan ama görmedin herhalde

tekrar hoşgeldin bi takım acıların sıkıntıların olmuş (yoklğunda bayağı merak etmiştim seni)

çok geçmiş olsun

canım sağol şükür bizimde düzeldi..benim doktorum 7 saate kadar uyursa uyandırma dedi 8 saatten fazla olursa uyandır doyur dedi.mamayı genelde 3saatle 6 saat arası ama daha çok 3.5 saatte bi 90 lık veriyorum milupa 1 kullanıyoruz..ama anne sütü verirsem en fazla 2 saat dayanıyo onda 150 bile olsa veriyorum içiyo ama çabuk acıkıyo.benim sütümde çok değil buaralar sağmıyorum memeden veriyorum hem sakinliyo hemde daha rahat uyuyo mememde.
siz nekadarlık oldunuz şimdi.sen hangi mamayı kullanıyosun.

canım 3 saate 1 demişerdi hemşireler ama bebekler daha çabuk istedikleri için 2 saatte 1 sağmak mantıklı ..valla ben saatli sağamıyodum akşamdan sabaha kadar sağmıyorum normalde ..
biraz az çıkmış bu saate kadar ama azmı su içtin acaba üzülme yarın bol bol olur inşallah.sen neden sağıp veriyosun .

şimdi bizim şöle oluo aslında, gece ben kaldırmasam uyuyo ama ben kaldırıorum o sağdığım sütü az da olsa veriorum işte 80-100 cc arası oluo (meme veremiorum çünkü kendinde olmuo ağzını açmıo onun içiin sağıp veriorum) onu verdikten sonra gece yine dayanabilirsem sağmaya çalışıorumki sabah veriim (bizimki çok erken kalkıo cin gibi gözlerini açıo hemen 6-7 de) bende biraz uyuyım die , gündüzleride sabah 11 de falan memeye alıoruam ama saatlerce durmak istio hem yoruluorum hemde yeterince alıp almadığından emin olamıorum (ilk başta lıkır lıkır ses duyuorum ama sonra hava yutma sesi duyuyorum sanki) onun için gündüzde mümkün oludğuca sağıp gözümle görüp vermek istiorum yani durum bu, bide şöle bişi oluo meme de uyuyunca falan acaba diorum aç mı kaldı şekerimi düştü bayıldı falan böle psikopata bağladım, şimdide mesela kucağımda uyudu yine tereddütdeyim acaba mamam versemmi diye, (mamayı niyeyse çok vermek istemiorum günde 2-3 kere meme verdikten sonra oda 60-90 cc kadar),

mamayı ben SMA 1 kullanıyorum (doktora sordum hepsi iyii dedi, netten araştırsım forumlardan falan bu aklıma yattı, bid e eczacıma danıştım aptamil den falan daha iyi dedi bu artık bilmiorum bide aptamil pre yi kullandık 1 kutu ama samnki SMA da daha bi sakinlio ve uykuya geçio gibi)

doktor 7 aate kadar dediyse sen gece uyandırmıosun o zaman her 3,5 saatte bir hem meme hem mama mı veriosun?

kızlr nerelerdesinizzz kimseciklerr uğramamışş buarayaa bugün biz yinee nöbetteyiz nilucum belki seni bulurum dedim ama zeynep bebk uyuud demek bugün ufff çok sıkıcıı beklemekk.....çokta uykum varr,,

Ecrincim yoktuk evde yeni geldik şimdi uyudu amcamdaydim orda kucakdan kucağa olduğu için anlamadım hiç uyumadı bugun şimdi mama meme derken uyudu bakalım nekadar iyuycak sen uyuttun heralde telden girince yazmak zor oluyo yaa

Ecrincim yoktuk evde yeni geldik şimdi uyudu amcamdaydim orda kucakdan kucağa olduğu için anlamadım hiç uyumadı bugun şimdi mama meme derken uyudu bakalım nekadar iyuycak sen uyuttun heralde telden girince yazmak zor oluyo yaa

Keske gece uyusa 7 saat benimki mama ardından meme istiyo sabah. Yatıp 6 saat uyuduğu oluyo kaldırmıyorum 90 lik mama memeden artık nekadar geliyo bilmem. Bize Dr milupa en iyi dedi

Merhaba arkadaşlar...
Siz taze ve artık yavaş yavaş tecrübeli olmaya başlayan anneler,konunuza pat diye daldım ama bi anne adayı olarak sizlere bi kaç soru sormak isterim..Eğer cevaplarsanız da çok sevinirimmm:26:

Bildiğim kadarıyla ZAMBAK arkadaşımız dışında hepiniz sezeryanla doğum yaptınız....Ben de muhtemelen sezeryanşa kızıma kavuşcam İNŞALLAHSorularım şöyleeee:

1-Sezeryandan sonra pijama takımı mı,gecelik mi daha iyi?Kaç tane olmalı?
2-Göğüsleriniz için krem kullandınız mı?
3-Okuduğum kadarıyla hepiniz sütünüzü sağıyosunuz,makineleriniz ne marka,memnun musunuz?
4-Göğüs pedi,göğüs ucu kullanıyomusunuz?
5-Hastanede ve sonrasında hasta bezi mi yoksa ped mi kullandınız?
6-Bebekleriniz için oda mı aldınız,park yatak falan mı kullanıyosunuz,memnun musunuz?

Şimdilik sorucaklarım bu kadar,cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

slm kızlar çok şükür geldim
aslında okudum msjlarınızı ama yazmak için inanın fırsatım olmadı
bakıyorumda gece gece msjlaşmalar başlamışş
bebişler uyutmuyor demekkii
burcuu kola içmeden duramıyomuşsun galiba zeynebe gaz yapmıyormu canımm
ecrinn çagan paşa nasıl bakalımm
uykusu düzene girmiş dimii

kızlar gelen giden buara çok oldu ondan girip yazamadımm
size bişey sorucamm bebişlerin agzını ne ile ve nasıl temizliyorsunuz
pamukçuk olacak diye korkuyorumm
karbonatlı su yapıp gazlı bezi ıslatıyorum dilin üzerine sürüyorum ama bikısmı ttemizleniyor hepsi degill

ilk dr. kontrolümüze gittik
kilomuz 4650gr olmuş kızım 1ayda 1kilo500gr almış
çok şükür şimdilik herşey yolunda

merak etmeye başlamıştım seni neyse geldin..demek seninki uyuyo gelmiyosun geceleri:))şaka bi yana uykuları nasıl düzene girdinmi canım..
ya sorma kola olayı napıyım içiyoorum yok yapmıyo gaz maşallah bide okuduğum kadarıyda erkek çocukları daha gazlı oluyomuş..sigaraya başlamadım allahtan ama kolasız duramıyorum..

zambakcıımm benim zeynep iyice kucağa alıştı artık uyanıkken hep kucak itiyo ve dolaşmak yada memede durmak bırakınca avaz avz bağrıyo yalandan ağlıyo hiçbişey yaptırmıyo bana bakalım neolucak halimiz şu ev tipi ana kucakları varya kendinden sallanıyo üstü açık ondan alıyım diyorm karşı komşumda var istiycem deniycem duruyomu diye bastım ziline evde yok ..şimdi aranıyo cimcimem mama veriyim geliyim..

maşallah eylüle güzel beslemişsin..bizimde salı günü nörolojimiz var küveze girdiği için o gün dr gidicez bakalım nekadar olmuşuz en son 1 aylıkken bizde 4460 dık:)) geçen akşam amcamlardaydık orda hassas tartıda denedik ben çıktım sonra zeynepi alım 5700 gibi çıktı bakalım dr ne çıkıcak.

ay ben ağzını temizlemiyorum yani dilini temizlenirmiki :))

kuşum sen sade anne sütüne döndün dimi ben mamasız beceeremedim zaten az belli sütüm ...

gir böyle ya artık siz olmayınca olmuyo...

boncuk hadi allah kurtarsın senide hemde ikiz allah kucağına almayı nasip etsin..
ben sezeryandan sonra gecelikle çok rahat ettim çünkü kontrole geliyolar sürekli pijamayı indi kaldır zor olur bence tabi..
lansinoh aldım doğuma 2 hafta kala başladım sürmeye ilk günlerde sürdüm çok yararını gördüm bidaha hiç sürmedim düşün
medela elektrikli sarı olan harika başka marka düşünme derim.
benim sütüm çok olmadığı için kullanmıyorum sabahları ıslanmış kalkıyorum ama önemli değil ama sen al bebedorunkimni almıştım ben.
hast ilk gün onlar verdi kalın pamuklu ped çıkarken ben normal uzun orkid kullandım ..
ben park yatak aldım çok menunum bizim odada yatağın yanında duruyo ilerde oda yapıcam ama bununla nekadar idare edersek gidicek başka odaya alın diyolar 6 aylıktan sonra ama ben alamam zaten evimde müsait değil..
umarım yardımcı olmuşumdur..hayırlı doğumlar..

ecrin bizim 31 de aşımız var dr yarım saat önce fitil at götür dedi hemşirede..bakalım inşllh ateşlenmezler sen nezaman gidiceksin..sana ateş düşürücü önerdilermi.bide erken gel aşıyı erken açıyoruz dedi en geç 9 30 da burda ol dediler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…