maşallah eylüle güzel beslemişsin..bizimde salı günü nörolojimiz var küveze girdiği için o gün dr gidicez bakalım nekadar olmuşuz en son 1 aylıkken bizde 4460 dık:)) geçen akşam amcamlardaydık orda hassas tartıda denedik ben çıktım sonra zeynepi alım 5700 gibi çıktı bakalım dr ne çıkıcak.
ay ben ağzını temizlemiyorum yani dilini temizlenirmiki :))
kuşum sen sade anne sütüne döndün dimi ben mamasız beceeremedim zaten az belli sütüm ...
gir böyle ya artık siz olmayınca olmuyo...
geldimmmm bende özledim yaaa siziooooooooo zambakcımmmm gelmişşş....özledim senii
ecrin bizim 31 de aşımız var dr yarım saat önce fitil at götür dedi hemşirede..bakalım inşllh ateşlenmezler sen nezaman gidiceksin..sana ateş düşürücü önerdilermi.bide erken gel aşıyı erken açıyoruz dedi en geç 9 30 da burda ol dediler..
zambak kaç günlük oldunuz şimdi tam..
burcum salı günü güzel haberlerle gell
canım daha başka dr.a gidecekmisin zeynep için
maşallah zeynebe tartı doggrudur kuzummm allah nazarlardan saklasınnn
canım mama verdikten sonra diline bi baksana bembeyaz olmuyormu hatta emzirince
yani mama kalıntısı kalıyor buda pamukçuga sebepmiş
beslenmesine bile engel olurmuş
dr. bana karbonatlı su ile agzını temizle demişti ama ben beceremedimm
şimdide korkuyorum pamukçuk olur diye
canım anne sütü veriyorum ama mesela bugün az sanki sütümm
kızım uyurken sagıyım dedim inanmazsın ikisinden 40cc bile çıkmadıı
sıcak duş çokiyi geliyor aklında olsun
süt kanalları açılıyor galibaa
burcum dr. mama verme dedi ama süt yokken mecbur vericemm
aptamil kullanıyorum ben..sen galiba milupa kullanıyorsun dimii
birara çizelge yap sende.hatta müsaitsen şimdii
Evet canım hala muayene oluyoruz tunanın gözleri iyi atanınkinde biraz problem vardı oda bayağı geriledi şükür 3 hafta arayla doktora gidiyoruz.Sizin sonuçlarınız nasılamin canım.
olsun üzülme şimdiki mamalarda çok iyi yeterki bebekler iyi olsun.zaten senin 2 tane genelde ikiz anneleri mama veriyo.ben küvezdeyken sağıp akşamları götürüyodum ben yedekleyemedim hiç.
siz rop yaptırdınızmı.
i
nilu merhaba tekrar
sana mesaj yazdım burdan ama görmedin herhalde
tekrar hoşgeldin bi takım acıların sıkıntıların olmuş (yoklğunda bayağı merak etmiştim seni)
çok geçmiş olsun
Canımcım sana cevap yazdım görmedin galiba tekrar teşekkür ederim.Sağma işini sormuşsun bebişlelr eve gelmeden önce 4 saat arayla sağıyodum şimdi fırsat buldukça sağabiliyorum oda günde 3 kere canım.Sütüm az geliyo diye üzülme doktorum bana helva ye demişti bol su bir dene istersen helvayı canım.burcu, arkadaşlar şu sağım olayını nasıl yapıosun belli periyotlarınız mı var 1 saatte bie iki saatte bir falan gibi,
ben yanlış mı yapıorum acaba fırsat buldukça sağmaya çalışıorum ama bugün çok bereketsiz oldu
sabahtan şu saate kada 60 cc çıktı çkmadı çok üzülüorum sizlerde nasıl oluo, benim ki çok anormal dimi,
bi akıl verin yol gösterin lütfen
Kuzum internete girmeye fazla vaktim olmuyo inan 2 tane bebiş olunca biri uyuyosa bu sefer öbürü kalkıyo süt sağarken yazıyorum bende size.kızlr nerelerdesinizzz kimseciklerr uğramamışş buarayaa bugün biz yinee nöbetteyiz nilucum belki seni bulurum dedim ama zeynep bebk uyuud demek bugün ufff çok sıkıcıı beklemekk.....çokta uykum varr,,
Merhaba arkadaşlar...
Siz taze ve artık yavaş yavaş tecrübeli olmaya başlayan anneler,konunuza pat diye daldım ama bi anne adayı olarak sizlere bi kaç soru sormak isterim..Eğer cevaplarsanız da çok sevinirimmm:26:
Bildiğim kadarıyla ZAMBAK arkadaşımız dışında hepiniz sezeryanla doğum yaptınız....Ben de muhtemelen sezeryanşa kızıma kavuşcam İNŞALLAHSorularım şöyleeee:
1-Sezeryandan sonra pijama takımı mı,gecelik mi daha iyi?Kaç tane olmalı?
2-Göğüsleriniz için krem kullandınız mı?
3-Okuduğum kadarıyla hepiniz sütünüzü sağıyosunuz,makineleriniz ne marka,memnun musunuz?
4-Göğüs pedi,göğüs ucu kullanıyomusunuz?
5-Hastanede ve sonrasında hasta bezi mi yoksa ped mi kullandınız?
6-Bebekleriniz için oda mı aldınız,park yatak falan mı kullanıyosunuz,memnun musunuz?
Şimdilik sorucaklarım bu kadar,cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
kızlar gelen giden buara çok oldu ondan girip yazamadımm
size bişey sorucamm bebişlerin agzını ne ile ve nasıl temizliyorsunuz
pamukçuk olacak diye korkuyorumm
karbonatlı su yapıp gazlı bezi ıslatıyorum dilin üzerine sürüyorum ama bikısmı ttemizleniyor hepsi degill
ilk dr. kontrolümüze gittik
kilomuz 4650gr olmuş kızım 1ayda 1kilo500gr almış
çok şükür şimdilik herşey yolunda
geldimmmm bende özledim yaaa sizi
inan okumak için olsun giriyorummm
yazamasamdaaa
burcum 2aylık aşınız dimiii
biarkadaşım demişti biraz sıkıntılı oluyor diyee
ateş yapıyormuşş
fitilmi kullanacaksınn şurup kullanabilir aslında
fitil dahamı etkiliki
hıı ayrıca ishal aşısı varr sizede söylenmiştir
kaç aylıkken yaptırıcaksınn
dr.umuz 4ve 6. ayında dedi bize ama çevremdekiler 2 ve 4.ayda yaptırıyorr
37günlük olduk canım
40 ımız daha çıkmadııı
zeynep size gülücük atmaya başladımııı???
burcumm şimdi hiç olmaz kızımm sesler çıkarmya başladı uyanacak belliii
nilu bizzim ropda şükür bişey çıkmadı 2 sene sonra kontrol olucak dedi rutinmiş
kalp dr gittik.
şimdi salı nöroloji bide işitme için gidicez inşllh bişey çıkmaz
canım aman ikisindede bi problem çıkmasın neoldu lazer falanmı yaptılar nası tedavi oldu..nörolojiyede gidicekmisiniz ya da gittinizmi napıcaklar acaba
nilu seninkiler nası uyuyolarmı düzenleri nasıl..
zeynep ağladı emzik verdim salladım açmadı kendini çok şükür...
yaşasın emziklerr
Kuzucum bizde gidiyoruz rutin kontrollere lazer olmadı şükür kalp kontrolünede gidiyoruz tunanın kalbinde problem yok atanın kalbi hızlı atıyomuş niye olduğunu bulamadılar daha atayı ayda 1 kere tunayıda 2 ayda bir götürüyorum işitme testi yaptılar duyuyorlar ama daha detaylısı yapılmadı kasım ayında yapılacak biz nörolojiye gitmedik doktorumuz gelişimsel pediyatrıye gidin dedi ona gittik bebişler muayene etti problem yok şimdilik aralık ayında tekrar gideceğiz canım.İnşallah güzel haberlerle gelirsin bişey çıkmaz merak etme.
Kuzum belli olmuyoki bir bakıyosun uyuyorlar geneldede sabah saat 3 te kalkıyoruz sabah 6 ya kadar horon tepiyoz berabercene ondan sonra tekrar yatış 8 de kalkıyorlar mama yiyorlar tunanın gaz problemi var ikisde kucakta uyumak istiyorlar perişan halde emzikde almıyorlar verince iki çekip bırakıyorlar ata bazen alıyo 2 gün alıyosa 3 gün almıyo kuzum şükür seninki alıyomuş.
aman iyi olsunlar bi problem olurmuymuş hızlı atımın çok geçmiş olsun.bizimde işitme testimiz tamamdı hast çıkarken yapılan detaylısınıda istedi doktor nasıl yapılıyo zor dediler..
aman iyi olsunlar yeterki insan heryere götürmeye razı geliyo.ama inan aklım hep ay acabalarda.nası muayene ediyo ben tedirgin oldum acaba beyin le ilgili film gibi bişey çekerlermi diye
ay canım allah yardımcın olsun sana yardım edicek birileri varmı bari.nasıl uyutuyosun ikisini kucağına almak belki bu zamanlarda olurda biraz daha büyüdüklerinde imkansız.
emzik benimde genelde almıyo bugün aldı çok zorlamıştım geçenlerde kusturmuştum.inşllh hep alırlar.benimkinin gazı alttan hep ağızdan çıkarmasıda mide için iyiymiş ama genel hep pırtlıyoruz
geceler böyle artık şöyle deliksiz bi uyku oh aslında şöyle rahat olsam güvenip bıraksam zeynepi inan 3 gün uyurum heralde..
Canım taşikardi var dedi sordum kesin cevap vermedi çocuk göğüs hastalıklarına gönderirim dedi 23 kasımda randevumuz var bakalım ne diyecekler kulak içinde bana devlet hastanesinde yaptırsaydım eğer randevuya 4 gün kala banyo yaptırmayın dediler birde uyutmayın buraya gelince derin uyuması gerekiyo dediler ben bebişleri özel hastaneye götürüyorum burada nasıl yapıyorlar bilmiyorum.Nörolojiye gidince beyin filmi çektirse bile telaşlanma her şey yolunda gidecek merak etme sen banada annem yardım ediyo canım eşimde işten gelince yardımcı oluyo şükür öyle böyle idare ediyoruz işte bizimde tunanın öyle canım gaz sancısı var ama doktorumuz ilaç vermiyo alttanda üsttende çok zor çıkartıyo bakalım ne kadar sürecek.Emin ol bırakırım diyosunda cimcimeyi inan bırakamazsın için rahat etmez aklın kalır 3 gün değil 1 saat bile uyuyamazsın:))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?