2011 Ağustos-Eylül Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

Ben hala olmadım..Beni de sıkmaya başladı..Bu arada demir ilacını vermekten vazgeçtim..Ayrıntılarıyla yazıcam ama şimdi başım kazan gibi birz uyuyum anlatırım..

Haddi canm gözün aydın darısı bana insaallahh yok canm Hakan Yıldırım ay burcu ne alem kızsın sana ne mermerciden meraklı seni:) e mezaman geliyorsun kuaföre

1 2 ay içinde ütekrar yaptırıcam seninkini çok beğendim gelirim beraber gideriz tabi çağan müsade ederse..

ayy yok be mermerci olayıısabah kapı çaldı benimki kalktı baktı neyse odaya geldi sakın dışarı çıkmla aman falan diyo elimdede tel kk girdim o arada dedim ne diye çıkarmıyo bu adam beni:))öylesine yazdım yani:)

Valla kızlar bu saatlerde pilim bitiyo..Benim boncuk 5.30 da kalktı bugün...8 e kadar uyutamadım..Sonra uyuduk ama kafam sersem gibi oluyo ...Uyuyupta öyle aman aman uyumuyo saat 9.30 du kalkık..Ama akşam 8 de yatıyo...Uykusunu alıyo..Bende erken yatmazsam gece kalkamıyorum..Demir ilacına gelince; ilk olarak içindekilere takıldım...İçinde paraben die bi madde var..Ben sırf içeriğinde paraben yok diye ıslak mendil olarak uni nin yenidoğanına dünya kadar para verdim..Poposunu bile düşünürken ağızdan paraben vermek saçma geldi..İkincisi,neden olası demir eksikliğine karşı ilaç kullanıyım ki?? O zaman ya ateşi çıkarsa die fitil ya hasta olursa die antibiyotikte kullanalım...İhtimaller doğrultusunda ilaç kullanmak mantığıma yatmadı..Kendi doktorumuza gitmeden güvendiğim bi kaç doktora danıştım..Onlarda hiçbir bebeğe vermediklerini söylediler..6. ayda bebeklerimize rutin kan tahlileri yapılaakmış..Eğer demir eksikliği çıkarsa o damlayı kullanmamızı isteyeceklermiş..Bu arada marka olarakta kesinlikle ferrumu önerdiler..Ferrum da +3 değerlikli demir kullanılıyomuş . Peryodik cetvel hesabı..+3 değerlikli demir yan etkisi en az olanıymış...Sağlık ocağının verme sebebi ise ii beslenemeyen bebeklere yönelik olası demir eksikliklerini gidermekmiş..Bizim gibi homini gırtlak beslenerek süt veren,ya da en ii mamalarla beslenen bebekler için geçerli değilmiş..Sadet 6. aya kadar bekleyip,eğer demir eksikliği varsa damlayı kullanmaya karar verdimmm:)))

Benimde 1ay sonra gitmem lazım aslında ayarlayı p bir gitmek lazım 2 tasla 1 kuş vurmuş oluruz hem. Emzirip çıkınca 3.5. - 4 saat zamanım oluyor hi bide götürdüm çağani bugün özgür beye idrar testi de verdik 25 günde 650 ve gibi almış ama ayına göre iyi 6 aydan önce bişeye başlamayalım dedi ama ayın 15 de birkaç kasık meyve sularına başla sonra zor oluyor dedi hi fitil olayını sordum 4.ay aşısı için atın ağır bı ası dedi bizim aşıyidaaa haftaya bıraktırdı cagan huzursuz diye.

Slm kızlar! Uzun bir aradan sonra gelebildim, biraz sıkıntılı günler geçirdim pek yazmaya da sizi takip etmeye de vaktim olmadı.Geçmişi de okuyamadım daha umarım herkes bebişleriyle ii dir.

Bu gün kontrolümüz vardı, 1 aydır ferruma başladık biz, düşük kilolu doğduğu için sanırım.Sağlık ocağındaki hemşire de niye başladınız 6 aydan önce tahlil yapılmadan başlanmaz dedi ama dr umuz çok net ondan bişey demedim. Ferrum yan etkisi en az, tadı güzel ve aç ya da tok karnına alınması farketmeyen bir ilaçmış. Zaten canım da sıkıldı 600 gr almış sadece, ne soracağımı da unutup çıktım yanından.Normal dedi, ek gıdaya başlatmadı zaten , ne yapsam bilemiyorum 6.100 kg daha..Biz de sizin gibi sabahçıyız, bütün gün düğmeme basılmış gibi hiç oturmadan dönüyorum, artık gündüzleri hiç uyumuyo nerdeyse gece en geç 9.30 gibi uyuyo bir kez uyanıyo 3-4 gibi 5-6 gibi de ayaktayız.Çalışırken bile daha geç kalkıyordum

kızlar bi adetimki sormayın şoklardayım 1 yıldır olmuyoduim senenin acısı çıktı resmen.

Mrb burcu nasılsın, geçmiş olsun.Ben de oldum bu ay ama ilginç bir şekilde hiç ağrım olmadı.Normalde sürünürdüm ağrıdan, tansiyonum düşerdi bu sefer hiç anlamadım valla. Hep evlenince geçer derlerdi geçmedi, doğurunca geçer de derlerdi umarım geçmiştir de gelmez ağrılar.Bir de hasta olduktan sonra kilo vermeye başladım, şişliklerim inmeye başladı sanki...

Slm kızlar! Uzun bir aradan sonra gelebildim, biraz sıkıntılı günler geçirdim pek yazmaya da sizi takip etmeye de vaktim olmadı.Geçmişi de okuyamadım daha umarım herkes bebişleriyle ii dir.

cnm hayırdırr umarım sağlık açsıından zor günler geçirmemişindirrr.

demk sende oldun ama dediğin herkezz için geçerliyse süperrr şu karınlarr insinn artık biranöncee:)

ya minacım benimde öyle hiç ağrım olmadı karnımda kasığımda ilk gün aşağı çekildim okadar bugün 3 gün hala çok fazla geliyo senindemi öyle oldu.

buarada hayırdır neden giremedin bukadar zaman ..

Canım, ağrı, çekme, kanamam da çok olmadı, olsaydı keşke inan çok rahatladım, menepoza girmiş gibi yana yana dolanıyodum, bu havalarda hala gömlekle çıkıyorum dışarı o derece yani.Soğan kürüne başlamıştım olsun diye 5-6. günündeydi sanırım oldu.Bu ay yine başladım düzene girsin diye.Uzun benim hikaye biraz psikolojik sebepleri de var tabi, bu arada bir çene ameliyatı geçirdim, bir diş yüzünden çene kemiğim delinmiş kırıldı krılacak incelmiş, ameliyatta anestezi işe yaramadı canlı canlı kesip biçtiler yani çok kötüydü..9 çocuk doğururdum heralda o acıya, çene kemiiğini kırmamak için çok yavaş yaptılar bi de oyy yazarken bile içim kalkıyo, neyse öle işte.Ağzımda kocaman bir boşlukla dolanıyorum uzun zaman da dolmıcak sanırım.En çok da kızımın kafa atmasından korkuyorum, çok vuruyo başını. Şu an da akupuntura, spora başladım psikolojik olarak ii hissederim belki diye düşündüm ama bakalım, kilolar gittikçe olacak sanırım o da.

Merhaba kizlar.
Herkes iyidir insallah.
Bende bebegimde iyiyiz cok sukur.

Allah bağışlasın canım, kucağına da almayı nasip etsin inşaallah.Geçen yıl bu zamanlar yatıyordum, daha bu sabah andım, her sabah kalkıp eşimden gizli test yapıyodum (kızıyodu çünki olumsuz etkileniyosun diye), dualar ediyordum ve 31 aralıkta öğrendik pozitifi ...Zaman öyle hızlı geçiyor ki şimdi zuzum kollarımda, kokusu içimde çok şükür rabbime, bir bakmışsın kollarında..Bana hep tadını çıkar, stres yapma keyfine var dediler ama hiç beceremedim, şimdi daha ii anlıyorum..Tavsiyem, sana gösterilen ilginin alakanın ikramın doya doya tadına var, sonra hep unutuluyosun, işin kötüsü sen de kendini unutuyosun...

cnm hayırdırr umarım sağlık açsıından zor günler geçirmemişindirrr.

demk sende oldun ama dediğin herkezz için geçerliyse süperrr şu karınlarr insinn artık biranöncee:)

Karın gitmiyo canım ya, sabah kalktığımda dümdüz oluyo gitmiş gibi sonra yedikçe içtikçe fırtlıyo, karın kaslarını güçlendirmeden kurtulamıcaz sanırım, yavaş yavaş mekiklere başlıyorum ben de..Gider inş.

canım çok geçmiş olsun ne acı çekmişsin neden olmuş sebebi bellimii..evet benim kızda kafa atıyo çok dikkat et diycem ama anlık bi mesele nekadar dikkat etsende bi anda oluyo.
bende rejime başlıycam ama bitürlü başlayamıyorum ...dedeiğin gibi kiloda insanı depresyona sokuyo resmen burda hepberaber veririz..

geç yatsınlar ama erken kalkmasınlar sanırım sizde durum çok uzun zamandır böyle ..

paraben maddesi neymiş bende araştırıyım netten bende 6 ay başlıyım ilaca ozaman ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…