İi geceler kızlar..Cuma doktor kontrolümüz vardı...Hep son randevuyu alıp çok bekliyodum..Bu sefer ilk randevuyu aldım..Gayet iiyiydi..Özetle, anne sütüne devam ediyoruz...İlk altı ay sadece anne sütü en iyisiymiş..Bebişimde kansızlık olduğunu söyledi ve demir damlaını tüm olumsuzluklara rağmen vermem geektiğini söyledi..Gözüne falan baktı,tahlilde yapsak kansız çıar,boşuna canını yakmayalım dedi...sırf kan damlasını verebilmem için bu ay azar azar meyve suyu verebilirmişim ama yoğurt,muhallebi v.s yok dedi..Bi dha ki ay gelmenize gerek yok deyip bi ek gıda listesi verdi...Bu arada bebişimin boyu uzamış,kilosu artmış,baş çevresi sadece yarım cm büyüyerek normal boyutlara gelmiş..Usg ye gerek yok dedi...
Bu arada benim bebişim elma suyunu öğüre öğüre içti...İlk üç gün elma suyu,sonra ki üç gün armut suyu,sonra ki üç gün havuç suyu ver, bikaç kaşıktan bişey olmadıysa ne kadar isterse ver zararı yok, sonra karıştırarak verebilirsin dedii..Yanlız daha kan damlası verme tadını meyve suyuyla karıştırmasın dedi..Meyve suyuna alışınca verecekmişim....Bu ayın son hftası meyve püresi vercekmişiz..Yani beşinci ayın sonunda...Altıncı ayın başında yoğurt ve sebze püresi azar azar ve ortalarına doğu çorba ve muhallebi....Altıncı ayın sonuna doğru alışmış olacakmış..Ben,m ki elma suyu bile içmezken bilemedim nası alışacak...Heralde benim kokuma alıştı..Biberon da almaz oldu...İkinci dönem rapor alamazsam yandım(Gıcıkta bi müdür geldi (
canımm yarın arıycam bende başlamadım daha.
ihmal ettim valla
nasılsın güzel bi pazar geçirmişsindir inşllh kahvaltı falann....
İi geceler kızlar..Cuma doktor kontrolümüz vardı...Hep son randevuyu alıp çok bekliyodum..Bu sefer ilk randevuyu aldım..Gayet iiyiydi..Özetle, anne sütüne devam ediyoruz...İlk altı ay sadece anne sütü en iyisiymiş..Bebişimde kansızlık olduğunu söyledi ve demir damlaını tüm olumsuzluklara rağmen vermem geektiğini söyledi..Gözüne falan baktı,tahlilde yapsak kansız çıar,boşuna canını yakmayalım dedi...sırf kan damlasını verebilmem için bu ay azar azar meyve suyu verebilirmişim ama yoğurt,muhallebi v.s yok dedi..Bi dha ki ay gelmenize gerek yok deyip bi ek gıda listesi verdi...Bu arada bebişimin boyu uzamış,kilosu artmış,baş çevresi sadece yarım cm büyüyerek normal boyutlara gelmiş..Usg ye gerek yok dedi...
Bu arada benim bebişim elma suyunu öğüre öğüre içti...İlk üç gün elma suyu,sonra ki üç gün armut suyu,sonra ki üç gün havuç suyu ver, bikaç kaşıktan bişey olmadıysa ne kadar isterse ver zararı yok, sonra karıştırarak verebilirsin dedii..Yanlız daha kan damlası verme tadını meyve suyuyla karıştırmasın dedi..Meyve suyuna alışınca verecekmişim....Bu ayın son hftası meyve püresi vercekmişiz..Yani beşinci ayın sonunda...Altıncı ayın başında yoğurt ve sebze püresi azar azar ve ortalarına doğu çorba ve muhallebi....Altıncı ayın sonuna doğru alışmış olacakmış..Ben,m ki elma suyu bile içmezken bilemedim nası alışacak...Heralde benim kokuma alıştı..Biberon da almaz oldu...İkinci dönem rapor alamazsam yandım(Gıcıkta bi müdür geldi (
İyi bakalım hbr beklediğimi unutma gerçi ben belki bugün ararım evet kâhvalti güzeldi daha sonrada çağanın değişecekleri ihtiyaclarını hallettik tam ben hava alacaklın sahil kararı vermişsen annem aradı yetişin diye cagan pasa asla biberonu ağzına almamış duşun 11:30 dan 4:30 a kadar 100 cc. Sütü kaşıklar zor icmiş apartopar eve donduk esim gülüyor bu cocuğun kesin sana bı garazı var diyor
Aa bu arada bu gece rüyamda seni gördüm edilme sizdeydik senin esın cocuklar:) ay çok güldüm sonra eşinin ısı çıktı tam giderken erkek kardesin geldi aa ben sizi tanıyorum diye girdi içeri nasıl rüya ama:))
Bütün kızlar toplaştık ama bebişim ağlıyo( Bebişim 8200g, 67 cm olmuş..Tam 5 aylık değildi gittiğiizde Allaha şükür Usg den kurtulduk şimdilik..Damlayı doktora gidene kadar vermeyin bakalım ..Size ne diyecek..Ecrin meyve suyuna alıştırmadan damla verme dedi bana..Sonra içmek istemezmiş..Ben hala vermedim..Bu üç gün armut,sonra havuç vericem ..sonra damla...
gözdem benimki sağlık ocağında hemen hemen aynı çıktı buğrayla ama eminimki fazla tartmıştır üstünü falan çıkarmardı geçen gittiğimizdede farklıydı kilosu.yoksa biz çok önden gidiyoruz çok tombik olsun istemiyorum
Bence de sağlık ocağı fazla tartıyo..bize 3 hafta önce7800 demişlerdi..Ya çocuk kilo almadı,ya da sağlık ocağı abarttı...Kiloluda olsalar boşver..Sonradan zayıflıyolar..Dömeye falan başlasalar zayıflarlar..
ayy hayır olsun erkek kardeşimde yok ama:))ne güzel olurdu görüşebilsek demek görüşüğcez seninle yakında..
demek 5 saat senin memeni istemiş neyaptı seni görünce saldırmıştır heralde yavru ..size çağan büyüyene kadar gezmek yasak ya da onuda alıcaksınız iyi annen aramamış demek oda biraz hava al istemişl..
bende bköye gitcektim kaldı hiç içimden hazırlanıp çıkmak gelmedi.
ya sen arasana şu doktoru.:)))
ecrin bacım bi yazdın kaçtın..biz seninle anca rüyalardamı buluşcaz yoksamm
Bütün kızlar toplaştık ama bebişim ağlıyo( Bebişim 8200g, 67 cm olmuş..Tam 5 aylık değildi gittiğiizde Allaha şükür Usg den kurtulduk şimdilik..Damlayı doktora gidene kadar vermeyin bakalım ..Size ne diyecek..Ecrin meyve suyuna alıştırmadan damla verme dedi bana..Sonra içmek istemezmiş..Ben hala vermedim..Bu üç gün armut,sonra havuç vericem ..sonra damla...
canm senın dr kım? özgür beye gitiiğimde geçen ayın sonunda bana sağlık ocağına git sana damla vericek başla ona dedii ayın 15 ınden sonrada günde 2 şer kaşık da meyve suyu ver alışsın tadına bidahaki geldiğinde direk pürelere başlayalım dediii ne yapsamkı şimdii uf ya dr. lar ne diyosa yapmakk lazımm biz herşeyiii didikliyoruzzzdamlayı tek veren oldumu kızlarr bebişler ne tepkıı veriyorr?3 gün armut 3 gün havuçmu yoksa 1 gun biri 1 gun birimi?
Canım benim doktorumda Ozgür bey..Ben jfk da doğum yaptım zaten...Sağlık ocağından verilen damlanın tadı facia..Özgür bey onu değiştirdi ferrum verdi....Ben bi kaç gün verdim ..Her seferinde kustu....Bayadır vermiyorum..Meyve suyuna alışsın vericem...3 gün elma,3 gün armut,3 gün havuç...Baktın alerji falan yapmadı sonra istediğini ver,istersen birbiriyle karıştırıp vrr dedi...Ne kadar isterse içsin dedi..3 gün elma verdim..Bu gün 3-4 bebek kaşığı armut verdim..Ama ondan mıdır bilmem 2-3 kez çıkardı..
Bu arada çorbaya falan varda daha sebze püresi için kabak falan yazmışlar..Özgür bey onları kullanmayın fdedi..Malum sera onlar..Ama balkabağı kullanabilirmişiz,çokta faydalıymış..Muhallebiyi tatlandırmak için de pekmez koybilirmişiz...Başlamamıza bir ay var daha hoş..Bu ayın sonunda meyve püresi verecekmişim..6. ayın başında yoğrt ve sebze püresi..Sonr muhallebi,sonra çorba...
Ecrin anne sütü vermiyo musun sen?? Nie acele ediyosun meyve suyu için??? Bi dmla sütün meyve suyundan kat kat faydalı..Biz 5. ayı doldurmuş olmamıza rğmen acaba vermesem mi diyorum...
hu hu hatunlar nrelerdesiniz ben dün aksam kan damlasına başladım sabah aksam farketmiyordu dımı sadece demir le aynı zamanda verilmeyecek ti okadar . Bından sonra çok sorgulamamaya dr un dediğini uygulamaya karar verdim yoksa kendimizi çok yoruyoruz buna kanaat getirdim yok öle yok böle diyerek !!
Emzirmen hatunlar sırt ağrılarınız ne durum da?
Kızlar 2 geçedin cagan pasa gece 1:30 saatte bı uyanıp emmek istedi acaba artık tam doymuyor mü diye geçirdim icinden ?
Hi bide gecen tek göğüs emzoriyor demiştim ya sormustu bı ark . Nasıl diye bı göğsümü emziriyorum 2 saat sonra diğer göğsümü sırayla yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?