Bu arada Özgür beye mesaj atmıştım ek gıda konusunda aklım karışık die..Sağ olsu dün aradı..Ayrıntılarıyla tekrar konuştuk...Artık kafamda herşey daha net... Çok şükür bi düzen oturttuk..Haftaya kahvaltı verebilirsin dedi...4-5 aylık bebeklerde gıda problemdir sonrasında korkak olmayın dedi...Şu anda ek gıda ara öğün,6 aylıktan itibaren ana öğüne oturt dedi...Muhallebi için ,gece sık kalkmayan bebeğe muhallebinin bi faydası yok onun yerine akşam öğününe de çorba ver dedi...
Patlıcam hariç herşeyi azar azar sırayla ekle dedi..
Dün öğlen azıcık bal kabağını buharda haşlayıp,içine azıcık pekmez katıp,kendi sütümle sulandırdım...Bugünde azıcık havuç,azıcık patates,azıcık bal kabağı ve bi çay kaşığı pirinci bi bardak suda haşladım..Tel süzgeçten eçirip içine bi çay kaşığı zeytin yağ koydum..Haşlama suyuyla sulandırdım....40 cc kadar oldu..30 unu yedi...Üzerine su verdim...Bu arada doktor on aayrı su alın dedi..Küçük pet şişelerde ...Büyük damacanalar tekrar tekrar kullanılıyo ya kaynatsak bile geçmezmiş...Bizde bebek suyu aldık migrostan..O nu kaynattık... Bi kaç gün sonra çorbaya irmikte katıaz..Şimdi saatleri aklımda oturtmaya çalışıyorum..İkinci dönem başlarsam ne zaman ne yer belli olsun die..Bi kaç gündür geyet ii inşallah bozulmaz...
Burcucum kahvaltı için cici bebe,azıcık peynir,azıcık yumurta sarısı ver dedi dün özgür bey...Portakal suyu için biraz daha bekleyecek mişiz...Muz için kabız değilse verebilirsin dedi..Ben daha vermedim..Bi kaç gün sonra sebzeleri haşladığım sudan alıp ezip,sulandırıp,bi cezveye kouup bi çay kaşığı irmikle 5 dk daha kaynatıcam...Çok faydalıymış irmik...
Bu arada yeni ana kucağımız..................Bi çamaşır sepeti...İçine batteniye koyun...Destekli oturtmayı öğrenmesi için süperrrrrrrrrrrr
Bu arad şu anda iki öğün çorba vermiyorum daha...Haftaya başlayacağız...Tarhana ve yoğurt çorbası da yap sever dedi...Ben bebişime sebze filesi aldım bu arada...İçine muz koyup vericem akşama...Yalayıp tadını alsın ..O kadardan da kabız olmaz ya...Kahvaltıyı sütle sulandırabilir mişiz bı arada...
Bu arada Özgür beye mesaj atmıştım ek gıda konusunda aklım karışık die..Sağ olsu dün aradı..Ayrıntılarıyla tekrar konuştuk...Artık kafamda herşey daha net... Çok şükür bi düzen oturttuk..Haftaya kahvaltı verebilirsin dedi...4-5 aylık bebeklerde gıda problemdir sonrasında korkak olmayın dedi...Şu anda ek gıda ara öğün,6 aylıktan itibaren ana öğüne oturt dedi...Muhallebi için ,gece sık kalkmayan bebeğe muhallebinin bi faydası yok onun yerine akşam öğününe de çorba ver dedi...
Patlıcam hariç herşeyi azar azar sırayla ekle dedi..
Dün öğlen azıcık bal kabağını buharda haşlayıp,içine azıcık pekmez katıp,kendi sütümle sulandırdım...Bugünde azıcık havuç,azıcık patates,azıcık bal kabağı ve bi çay kaşığı pirinci bi bardak suda haşladım..Tel süzgeçten eçirip içine bi çay kaşığı zeytin yağ koydum..Haşlama suyuyla sulandırdım....40 cc kadar oldu..30 unu yedi...Üzerine su verdim...Bu arada doktor on aayrı su alın dedi..Küçük pet şişelerde ...Büyük damacanalar tekrar tekrar kullanılıyo ya kaynatsak bile geçmezmiş...Bizde bebek suyu aldık migrostan..O nu kaynattık... Bi kaç gün sonra çorbaya irmikte katıaz..Şimdi saatleri aklımda oturtmaya çalışıyorum..İkinci dönem başlarsam ne zaman ne yer belli olsun die..Bi kaç gündür geyet ii inşallah bozulmaz...
canımm e bebekten aldım ben 14 lira bişey galiba..nasılsın bebiş nasıl.
gözdemmm "4-5 aylık bebeklerde gıda problemdir sonrasında korkak olmayın" dedi bu ne demek niye problemmiş iyi mi değilmiş ya ben çok mu evhamlıyım
gözdem cnm bana tercümanlık yapmışsın sağol ama pek tutturamamışınn :) gözdem sen hangi semtte oturuyorsun cnm ?
kızlarr emzirmek ne kolay ya yazdıkalrınızı okudukça yoruldum valla bunlarıı hazırlayıp beslemekye kalakarsamm evden dışarı adım atamam ben aslaaa bu arada özgür beyy baya yoğun bu işi hiç sevm,iyorum randevü almak için yarım saatt ulaşmaya çalışıyuorum sekreterine bu hafta full muş alamadım ta haftaya carşambaya aldımmm ...
biz hala meyve püresi dışında bişeye geçmeyiz heralde diye düşünüyorummmm ..
ben hala sebze çorbaları veriyorum,yarın tarhana denesemmi acaba yaaa?bu arada biz yoğurtta yiyemiyoruz dr umuz 2 hafta verme dedi ağız çevresinde kızarıklıklar oluştuğu için yoğurt yerken..tahlil yazdı aç karna yapılacakmış ama daha yaptırmadım 2 3 güne yaptırıcam inş alerjisi çıkmaz yaa dua edin bizim için..
Canım umarım çıkmaz..Yoğurttan mahrum kalmasın yavru... Değişik bişeyler aklına gelir de yaparsan bize de yaz....Ben daha yeni başladım...Yaratıcı fikirlere ihtiyacım var...
Biz bahçelievlerde oturuyoruz...Ben randevu almak istersem bi hafta önceden alıyorum..Ödüm patlıyo acil bişey olursa die...Ben şu an bitmiş durumdayımm..Allahtan böceğim uyudu...
Bu arada bebişim bugün döndü kızlar..Yüzüstünden ,sırtüstüne..))))))))))))
inş yaaa severek yiyordu yoğurdu yasaklanınca bende yıkıldım..tamam cnm eklerim mutlaka tarhana deneyecem bikaç güne bende..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?