Kızlar ya su tüy olayı kızı da degil zambaktaymis kız kackere yazmış ama gala siz bebiste gibi yazıyorsunuz :)) kız imdat diye bağıracak valla :)))
kuzumm ya az yesin deme zaten yürümeye başlayınca zayıflarzambak bende az yesin diye bakıyorum valla öğünlerin arasını açıyorum kahvaltı meyve 2 kere sebze ya da çorba akşam devam sütü ve yoğurt yiyioruz..
bencede boşladınnnnay facedeki minnak grubumuzdan burayı boşladım ben yaa(
herkez iyimi tuğbayla denize sormuyorum:)
gülşah buğra iyidir inşllh..
zambak bizdede tüyler vardı hatta doğduğunda recep ivedik diyodukkerkende geldi ya sonra dökülücek dedi dr baya bi zaman sonra döküldü omzunda falanda vardı..ama biz buğdayız eşimle bol kıllı sayılırızz:))ilerde bizimkide herlade bize benzer..
Bu arada aklım karıştı kızlar yardım edin.....Bu gittiğim dr bebişe bir gün mutlaka karaciğer vermelisin dedi....Siz veriyo musunuz???? İçinde bilmem ne varmış,bi tek karaciğerde varmış...Haftada iki somon vere dedi...Diğer iki dr verme demişti....Meyveyi ne yap ne et yedir dedi...Çilek bile ver ne olacak dedi hatta....Çorbasına mutlaka bi diş sarmısak ve soğan kat dedi...Siz katıyor musunuz???Bu aralar sebzeler kıtlaştı enginar,kuzu ıspanak,bezelye haricinde ne veriyosunuz????? Başarılar dilerim:))) Lütfen atlamadan cevaplayınız:))))
Bu arada aklım karıştı kızlar yardım edin.....Bu gittiğim dr bebişe bir gün mutlaka karaciğer vermelisin dedi....Siz veriyo musunuz???? İçinde bilmem ne varmış,bi tek karaciğerde varmış...Haftada iki somon vere dedi...Diğer iki dr verme demişti....Meyveyi ne yap ne et yedir dedi...Çilek bile ver ne olacak dedi hatta....Çorbasına mutlaka bi diş sarmısak ve soğan kat dedi...Siz katıyor musunuz???Bu aralar sebzeler kıtlaştı enginar,kuzu ıspanak,bezelye haricinde ne veriyosunuz????? Başarılar dilerim:))) Lütfen atlamadan cevaplayınız:))))
Yokk ecrinnnn kızlar dogru anladı sen yanlış anladınnn
kızımda var o sorun
kuzumm ya az yesin deme zaten yürümeye başlayınca zayıflar
inan gün içinde yedigi ögün 3
bak yazıyım bana yaptıgım yanlışı söyle
akıl akıldan üstündür
sabah 8gibi emer uyur tekrar
10da kalkar azcık ekmek içi az peynir
ve az yumurta sarısını ıhlamurla karıştırıyorumm 2yemek kaşıgı yoktur belki
sonra emip 1gibi uyur
kalkınca çorba iştahı varsa 1kase yoksa yarısını zorla yer
sonra 5gibi uyur
kalkınca yine çorba zaten uyku saati gelmiş oluyor
emip uyuyor
gece emiyor
meyve yemez
yogurdu çorbalara koyuyorum
sence nerde ne degişiklik yapıyım
bencede boşladınnnn
buarada zeynodakiler hep döküldümü
cnm bak 8de emziriyon karnı doyuyo zaten 10da nasıl kahvaltı yesinki hemen
ben kızıma gece 4 5 gibi 120 mama yediriyo bazen 3tede yediği oluyo sonra taa sabah 10da kahvaltı yiyiyo yani acıkıyo ve yiyiyo
sen 8de emzirme ya kalkın kahvaltısını hazırla ver yada illa 10da kalkacaksa uyutmaya zorla su içir falan uyut
öğlen çorba içiyo uyuyo uyanıyı yine neden çorba ki onun yerine meyvesini ver işte hem yemiyo diyon hem 2 kere çorba veriyon çocuğa nedenki
öğelen az yedi diye veriyo olabilirsin ama azda yese en azında çorba vitamini girdi vücuduna
hem bu arada uyku araları uzun aralarda 1 kaşık 2 kaşık bişiler sok ağzına
Yokk ecrinnnn kızlar dogru anladı sen yanlış anladınnn
kızımda var o sorun
kuzumm ya az yesin deme zaten yürümeye başlayınca zayıflar
inan gün içinde yedigi ögün 3
bak yazıyım bana yaptıgım yanlışı söyle
akıl akıldan üstündür
sabah 8gibi emer uyur tekrar
10da kalkar azcık ekmek içi az peynir
ve az yumurta sarısını ıhlamurla karıştırıyorumm 2yemek kaşıgı yoktur belki
sonra emip 1gibi uyur
kalkınca çorba iştahı varsa 1kase yoksa yarısını zorla yer
sonra 5gibi uyur
kalkınca yine çorba zaten uyku saati gelmiş oluyor
emip uyuyor
gece emiyor
meyve yemez
yogurdu çorbalara koyuyorum
sence nerde ne degişiklik yapıyım
bencede boşladınnnn
buarada zeynodakiler hep döküldümü
Haklısın ama inan onuda denedim çorb ayerine meyveyi ama meyyveyle pek arası iyi degil aralarda kaptırıyorum agzına ama yarımı bırak çeyrek meyve yemiyor
ayy nebiliyimm kuzumm ya sabah emdiginde çok doymadıgını düşünüyorum galiba ondan hemen kahvaltı hazırlıyorumm
yarın sabah geç yaptırıyım bakalımm
sagol fikrin içinnnn
:)) ))))))))))))))))))()))
Bak bina gülerim iste cidden demek ben doğru okumadım:)))))
Pardon canm ....
Haklısın ama inan onuda denedim çorb ayerine meyveyi ama meyyveyle pek arası iyi degil aralarda kaptırıyorum agzına ama yarımı bırak çeyrek meyve yemiyor
ayy nebiliyimm kuzumm ya sabah emdiginde çok doymadıgını düşünüyorum galiba ondan hemen kahvaltı hazırlıyorumm
yarın sabah geç yaptırıyım bakalımm
sagol fikrin içinnnn
Bu arada kefir veren var mı???? O da çok faydalıymış....
Zambakçım madem sormuşsun bende naçizane fikrimi söyliyim..Bence menünden ziyade uyku saatlerini düzenlemelisin..Çünkü bişey yemeye vakti kalmıyo...Bende sabah emziriyorum...6 gibi...Sonra 8 gibi sağdığım sütü içiyo ve uyuyo...Kalkar kalkmaz kahvaltı....Saatt oldu 11...Zorla uyutmaya çalışıyorum...45 dk kadar uyuyo..Kalkınca emziriyorum...Satt 2.30 a kadar uyutmayıp çorba yediriyorum...3 gibi iş olsun die emip uyuyo.....5 gibi tıkırdamaya başlıyorum uyansın die....Kalkıp zorla meyve yediriyorum..Bu ara meyveyi bi kaşık muhallebi yapıp karıştırıyorum mesela....Saat 7-7.30 gibi tekrar çorba...Öğlen verdiğimden farklı...,genelde kıymalı tarhana veriyorum...8. 30 gibi emip uyuyo....Sen her uyandığında bişey yedirmeye bak..Az yesin ama sık yesin.. O alıyodur vitaminini..Ne kadar mideleri var ki yavruların...
ben hhiç duymadım sen verdinmi kefir?
yaa varya bende sen gibiyim saatli uyutup saatli uyandırıyorum
hihi itiraf etmeliyim bende uyansın diye tıkırtılara başlıyorum evde
bazen uyanmıyo ama genelde uyanıyo
saatli uyutup saatli uyandırıp saatli yediriyorum.
bu arada bende meyveyi kaşık mamalı deneyeceğim mantıklı mersi dankışum
Ben vermedim ama herkes veriyo....Meyveyi mutlaka yedir dedi dr..Kolaysa kendi yedirsin...Şimdi bi tatlı kaşığı pirinç unuyla muhallebi yapıyorum...Çok çok az oluyo zaten...İçine elma,muz koyuyorum...Yoğurduda ayran yapmaya başladım:)))
sen pirinçununu pişirerekmi yapıyosun yoksa aptamilinkimi
pişirerek denemek istiyorum bende elinde tarif varmı?
Bildiğin normal pirinç unundan pişirerek yapıyorum...Dr hazır mamalardan ne kadar uzak dursan o kadar iidir dedi...Ne gerek var mis gibi muhallebi varken milupaya...Şu anda sadece su ile yapıyorum..Bi daha ki ay sütle yapıcam..Tamamen göz kararı..Amacın sadece meyveyi yedirmekse 2 tatlı kaşığı kadar pirinç ununu tavaya koy ,içine yarım su bardağı kadar su koy..Baktın çok katı su ilave edersin...Eğer akşam tok totsun die öğün yapacaksan daha fazla yapabilirsin ..İçine bi tane muz,bir de elma rendesi koyup blendırlıyorum...Tadı nefis oluyo:)) Sen çeşitlendirebilirsin,pekmez,ceviz,tahin ekliyorum bazen..Muza çok yakışıyo tahin...Bi yoğurdu yediremiyorum...Daha doğrusu vakit kalmıyo...Bi gün muhallebi,bi gün yoğurt yapıcam olmazsa...Bu arada kasabı ardım..Taze karaciğer pazartesi geliyomuş..Her pazartesi karaciğer yapıcam artık...
Denizcim sen mama da kullanıyosun..Muhallebiyi öylede yapıyolar...Aynı verdiğim ölçekte yapıp biraz ılıklaşınca 3 ölçü mama koyuyolar..Mamayı tamamlayamayınca mı ne yapıyplarmış..Ben direk muzla yediriyorum...
hımm sğl cnm deneyecem ilk fırsatta
bu arada biz 500ü zor buluyoruz bazende bulamıyoruz bile ama napalım yapacak bişi yok.
ayrıca o zmaan çok ağır olur hem pirinççunu hem mama mamaya içinde yeteri kadar su koyuyolarmıki acaba,3 ölçü mama için 90cc su gerek ee o zamansa çok sulu kıvamı olur onun yani muhallebilikten çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?