cnmm yaa doğru diyosun okumuştum yazacaktım ama kaynadı vallaSlm kızlarr
nasılsınızzzzzz
gözdemmm
muhallebi tarifinnn gayet güzel
bende deniycemmm
denizzzzz
arada kaynadı galiba suluköfte çorbası demiştin geçen günn
nasıl yaptıgını sormuştum
söylermisin
ehh su fazla olursa tamam sorun yok ama az suya hem pirinç unu hem mama ağır olurduMamayla yapanlar bir tatlı kaşığı pirinçununa bir su bardağı su....Ağır olmaz ki bi atlı kaşığı pirinç unundan...Zaten küçük bi kase olur...Tamamlayamıyosan deneyebilirsin...Ben zaten 500 cc nin biraz uydurma olduğunu düşünüyorum..Artık herşeyi yiyolar..Ona bakarsan bizimkilerin ne kadar emdiğide belli değil... Kiloları ii maşallah süphanallah...Hasta olmasınlarda...
tuğbacımm burdanda tebriklerimi yolluyorum sana....ee deniz sanada hernekadar ts li olsanda:)))))))))
zambak evet tamamen döküldü..eylülün nersinde daha çok var..
buarada demek senin sütün yetiyo diğerlerini az yiyo kilosu nası eğer düzenli arıyosa sorun etme nasılsa başlıycaklar düzene..
itiraf ediyim yoğurt maayalamıyorum bayadır babymıx elmalı ya da evdeki yoğurttan veriyorum yemeğinin yanında siz naspıyosunuz..
cnmm yaa doğru diyosun okumuştum yazacaktım ama kaynadı valla
ben göz kararı kıymaya az pirin rendlenmiş soğan az bağarat ve biraz tutunması için birbirine un ekliyorum sonra bunu yoğurup minik köfteler yapıyom
göz kararı kaynayan suya atıyorum kısık ateşte pişiriyorum köfteler pişene kadar
sonra bi kasede terbyesini yapıyorum yoğurt yumurta sarısı az limon suyu ile
en sonda tereyağında nane yakıyorum ohh mis yarın yapsammı acaba cnm çekti
ehh su fazla olursa tamam sorun yok ama az suya hem pirinç unu hem mama ağır olurdu
bende çok inanmıyorum 500e ticari amaçlı geliyo biraz
hehe mersi bebiş
deniz maşallahhh pütürlü yiyor demek ceyda
bizimki tam olarak yiyemez bu köftecikleri galiba neyse bende köfte halinde yapmamda kavurup terbiyeli yemek yaparımm
bende gözdenin tarifine göre yaptım ama 2tatlı kaşıgı pirinç unundan bayagı çıktı yani bizimkine 2ögünlük oldu
pekmez ve tahin koydum ben
ben göz kararı kıymaya az pirin rendlenmiş soğan az bağarat ve biraz tutunması için birbirine un ekliyorum sonra bunu yoğurup minik köfteler yapıyom
göz kararı kaynayan suya atıyorum kısık ateşte pişiriyorum köfteler pişene kadar
Bende yapıyım ama blendırladıktan sonra ne anlamı kalır ki?? Ama çok besleyici ,yumurtası,yoğurdu...Gene de yapıyım yarın....Bu arada bu çorbayı irmiklede yapıyolar..O zaman un yerine irmik mi koyuluyo acaba?? Denizcim irmiklisini biliyosan paylaşır mısın?? Bide değişik çorba varsa bunun gibi....
Bizde de geçen gün annem lebeniye çorbası yapmıştı,yöresel..Onu da çok sevdi benim ki...Pirinç,nohut,tavuk var...Bol yoğurtla terbiye ediliyo....Aklınızda olsun...Bugünde yeşil mercimek yaptım..Nefis olmuştu..Ben bile bayıldım:))
ehh su fazla olursa tamam sorun yok ama az suya hem pirinç unu hem mama ağır olurdu
bende çok inanmıyorum 500e ticari amaçlı geliyo biraz
hehe mersi bebiş
kızlar ya gezmekten boşladım burayı cidden..
zambak sulu köfte kıyma pirinç soğanla köfteleri yapıp yoğurt yumutyala terbiyele hem kendiniz yersiniz hem bebiş yer..
gözdem sende ciğer tarifini versnee nasıl yapıcaz..
ben elmayı suda pişirip verdim dün çok sevdi tabi benim minnoşun sevmediği ne varr..
bugün alışveriş yapıyoruz kadın kaç aylık dedi kucağındada kendi çocuğu dedim 9 hemde 15 gün ekledim ayy nası besliyosun benimkine ba seninkine ayy seniniki uzunda höööhh dedim maşallahda demiyo uyuz oldum sonra dedmlere gitmiştim dedecim bol bol okudu tontonumu:)))
bugün öğlen ıspanak çorbası akşam ıspaanak çorbasına kereviz ekledim ekmekte ilave ettim ..
buarada ben muhallebi hiç vermiyorum..sütlaç yapıldıysa evde annemde onu veriyorum bi tek..
cnm bende köfteleri bütün bütün vermiyorumki çatalla eziyorum sonra suyuyla beraber karıştırıyorum o kadardeniz maşallahhh pütürlü yiyor demek ceyda
bizimki tam olarak yiyemez bu köftecikleri galiba neyse bende köfte halinde yapmamda kavurup terbiyeli yemek yaparımm
bende gözdenin tarifine göre yaptım ama 2tatlı kaşıgı pirinç unundan bayagı çıktı yani bizimkine 2ögünlük oldu
pekmez ve tahin koydum ben
Bende yapıyım ama blendırladıktan sonra ne anlamı kalır ki?? Ama çok besleyici ,yumurtası,yoğurdu...Gene de yapıyım yarın....Bu arada bu çorbayı irmiklede yapıyolar..O zaman un yerine irmik mi koyuluyo acaba?? Denizcim irmiklisini biliyosan paylaşır mısın?? Bide değişik çorba varsa bunun gibi....
Bizde de geçen gün annem lebeniye çorbası yapmıştı,yöresel..Onu da çok sevdi benim ki...Pirinç,nohut,tavuk var...Bol yoğurtla terbiye ediliyo....Aklınızda olsun...Bugünde yeşil mercimek yaptım..Nefis olmuştu..Ben bile bayıldım:))
DENİZ bu sana!!! Nasıl becerdiysem senin yazdıklarının arasına yazmışım::))))
tuğbacımm burdanda tebriklerimi yolluyorum sana....ee deniz sanada hernekadar ts li olsanda:)))))))))
Canm bunu Ceyda iciyorum blendirmi yapıyorsun birde yoğurtlu terbiyeyi yapınca kaynayan duyanı dokuyorsunn??
Canm bunu Ceyda iciyorum blendirmi yapıyorsun birde yoğurtlu terbiyeyi yapınca kaynayan duyanı dokuyorsunn??
evet cnm ceyda içiyo çatalla eziyorum incecik incecik oluyo köfteler...
ayrıca evet yoğurtlu terbiyeyi kaynayan suya döküyorum
yoğurtun kesilmemesi içinde yoğurtlu karışıma biraz kaynayan sudan koyuyorum ve yavaşta karıştıra karıştıra döküyorum
evet cnm ceyda içiyo çatalla eziyorum incecik incecik oluyo köfteler...
ayrıca evet yoğurtlu terbiyeyi kaynayan suya döküyorum
yoğurtun kesilmemesi içinde yoğurtlu karışıma biraz kaynayan sudan koyuyorum ve yavaşta karıştıra karıştıra döküyorum
aferin kuz sanaa:)))benim bazen kesiliyo çorbam gıcık oluyorum nekadar sıcak kaynayanda ilavede etsem....
Teşekkür ederim Kuzum ne kadar beşiktaşlı olsamda sun aksam yerinde olmayı hiç istemezdim :) sinirleri çabuk yatışti mı bari ??
aferin kuz sanaa:)))benim bazen kesiliyo çorbam gıcık oluyorum nekadar sıcak kaynayanda ilavede etsem....
bu yöntemi yapmıyonmu?
zeyno sayesinde düzeldi evlat nelere kadirmiş:))))sizdeki coşku nasıldıı?????????
zeyno sayesinde düzeldi evlat nelere kadirmiş:))))sizdeki coşku nasıldıı?????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?