kızlar bende sizin gibi evlat edinmenin üzerinde çok duruyordum hatta eşimle ciddi ciddi araştırmaya bile başlamıştık. tabi kendimizden ümidi kestiğimizden değil aynı zamanda gücümüzün yettiği kadar tüp deneriz kendi çocuğumuz olsada olmasada, hayır olur sevap kazanırız diye evlat edinmeyi düşünüyorduk ama öğrendimki bulu çağına girdikten sonra, kız evlatlık babaya, erkek evlatlıkta anneye harammış. eğer illaki çok istiyorsan dışardan bütün ihtiyaçlarını karşılayarak yardım etmek gerekiyormuş.
buda benim evlatlık almak konusundaki düşüncemi malesef değiştirdi yani artık biz düşünmüyoruz. ama düşünenlerede kesinlikle saygı duyuyorum çünki bede evlat hasretiyle yanmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
kızlar bende sizin gibi evlat edinmenin üzerinde çok duruyordum hatta eşimle ciddi ciddi araştırmaya bile başlamıştık. tabi kendimizden ümidi kestiğimizden değil aynı zamanda gücümüzün yettiği kadar tüp deneriz kendi çocuğumuz olsada olmasada, hayır olur sevap kazanırız diye evlat edinmeyi düşünüyorduk ama öğrendimki bulu çağına girdikten sonra, kız evlatlık babaya, erkek evlatlıkta anneye harammış. eğer illaki çok istiyorsan dışardan bütün ihtiyaçlarını karşılayarak yardım etmek gerekiyormuş.
buda benim evlatlık almak konusundaki düşüncemi malesef değiştirdi yani artık biz düşünmüyoruz. ama düşünenlerede kesinlikle saygı duyuyorum çünki bede evlat hasretiyle yanmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum.
cnm öncelikle allahtan isterken hep hayırlısını istemeliyiz zaten.allah saglıklı,sıhatli,hayırlı evlatlar nasip etsin.
valla bilmiyorum ki kıvılcım ben menopur kullanıyorum...4 toz(flakon)+2 su tek seferde kalçadan.senin ölçü nasıl iğnen ne boyutta??????
valla konuyla ilgili çok bilgim olmasada ne alaka anlamadım...lucrin yumurtaları baskılamak ve çatlamasını engellemek amaçlı kullanılıyor.herkezin tedavisi değişik oluyor...
Kizlaaaaar 12.gunüm kanda beta hcg 424cikti,hamilerim inşallah,,,,,,,,bu mübarek günde herkes için dua edeceğim,,,,,,hayırlı kandiller herkese
kızlar bugün randevum var 16:30 da.yumoşlara bakıcak kan tahlili vericem.ona görede ya pazar ya pazartesi opu olucak...çookk heyecanlıyım nasıl olucak biticek merak ediyorum.gerçi anestezi ile bişiy anlamıcam ama yine acayip geriliyorum.dış gebelik ameliyatım aklıma gelicek önlüğü giyince garanti.ameliyattan önce hiç korkmazdım böle şeylerden ama canım çok yanmıştı.halada onun sıkıntılarıyla uğraşıyoruz işte ooofff offfffffff....
birde göğüslerim çok hassas özellikle uçları sizinde böle olmuşmuydu?
neyse Allah herkeze önce kendi evladını nasip etsin.
Arkadaslar ben subat ayındaki tüp bebek tedavimde iğnelerim icin aksamları hastaneye gidiyordum. Her akşam eşimle gittim. bir aksam onun işi oldugu icin ben tek gittim. akşam gitiğimiz icinde acile gidiyorduk. Tek gittiğim akşam acilin kapısında sıramı beklerken içerde 6-7 yaşlarında mongol bir erkek cocugu vardı. Direkt kafam ona döndü. Allahım korusun ellerinde parmakları tam degildi. Yüz hatları deseniz öyle. Kendi kendime dedimki '' acaba bu Allahın bana bir mesajımı''. Yani acaba Allah bana ''ben sana şimdi bir cocuk reva görmedim. Sen neden bu kadar zorluyorsun. Olupta ya böyle olursa'' mı demek istedi acaba diye cok kafama takılmıstı.
Arkadaslar burda hepşmşz bir evlat için yanıp tutuşuyoruz. Ama öncelikle Rabbim sağlıklı, hayırlı nasip edecekse versin. Hamile kalp, doğurup sonra bir ömür boyu butür yada başka türlü şeylerle uğraşmak, kahrolmak, hergün vicdan azabı cekmekte var. ALLAHIM BU MUBAREK GUNDE ISTEYEN HERKEZE EVLAT NASIP ETSIN. AMA ONCELIKLE SAGLIKLI, HAYIRLI OLACAKSA VERSIN
arkadaslar merhaba braz hıkayemı anlatayım bende pkohastasıyım 10gun once 3.asılamam yapıldı fakat esımde morfolojı 0 cıktı nasıl olduysa anlamadım daha once bsy yoktu doktor pekte umıtsız konusmadı hareketlılık ve sayı yuksek oldugu ıcın fakat ben pek umutlu dglm bu ay olmazsa dırek tup bebege gecıcez bende tecrubelı arkadaslara sormak ıstyrm tup bebekte asmalar nasıl oluyor ve baslama yumurta toplamıydı falan embıyo transferıne kadar toplam ne kadar zamanı buluyr ben brazda korkuyrm acıkcası lutfen benı braz bılgılendrırmısız bıde bu morfolojı sorunu onemlımı yanı durumu boyle olup hamıle olan varmı
hemen hemen aynısı 2 gün önce bana da oldu hatta daha önceleride oldu. belki allah bi mesaj veriyor belkide biz öyle olduğunu düşünüyoruz. neden dersen dikkat ediyorum etrafımda bir sürü insan olduğu zamanlarda bile yani misal kalabalık bir çarşıda bile gözüme hep ya hamile bir bayan yada özürlü bir çocuk takılıyor diğer insanlar sanki hiç orda değil gibi.
benim şu anda en çok istediğim şey biran önce hamile kalmak ve bu olduğundada en çok korktuğum istemediğim şeyde sağlıksız bir çocuk dünyaya getirmek. sanırım beynimiz neyi düşünüyorsa gözümüzde sadece onu görüyor.
canım çok üzüldüm pes etme olurmu. inşallah son negatif olcak
eşlerinizin halası,teyzesi vs yok mu arkadaşlar?oglum deyip sarılmıyorlar mı,öpmüyorlar mı?onlara da haram aslında.ergenlikten sonra napcaksın ki en fazla sarılıp öpeceksin bunu başkasının çocuguna da yapıyorsun zaten.bence haram olması çok ta engel değil.kız çocuk açısından düşünürsek te babasının yanında herhalde belli ölçülerde giyinerek oturacaktır ki dısarıda da öyle dolasıyordur başka erkeklerin gördügü halini onu büyüten kişinin de görmesi çokta sorun deil bence...yine de herkesin düşüncesine saygılıyım tabii.yardıma ihtiyacı olan birine yardımcı olmak ,bir yuva saglamak bence çok daha sevap
Merhabalar,
Biz de sperm analizindeki 3 parametre de
(sayi, hareketlilik ve morfoloji) cok dusuk degerlerdeydi.
400.000 sperm, %38 hareketlilik ve %0 normal morfoloji.
Ben de cok endiselenmistim sonuclari ilk aldigimizda.
27 temmuzda baslayan ilk IVF tedavisinin sonunda 22 aug
Gunu bhcg sonucunda hamile oldugumu ogrendim
5 eylulde ilk ultrasonumuz var hayirlisiyla...
Umarim yuregine su serpmisimdir
Darisi tum isteyenlerin basina...
Sevgiler...
canım cok sevındım bebısıne allah bızede nasıp eder ınsallah bızdede aynı sorun var morfolojı sıfır cok canımı sıkıyo bu durum sen nerde yaptırdın bebısı
canım benim göğüs uçlarımda çok hassas..iğnelerden sanırım..benimde pazar çatlatma iğnem olacak sanırım..Allah yardımcın olsun..
Kızlar kafama birşey takıldı cevaplarsanız sevinirim. Doktorum adetimin ilk günü başlamak üzere DELTACORTIL diye bir ilaç yazdı bana. Daha adet olmadım ama olduğumda kullanıcam. Bu ilacı sizede verdilermi ve ne amaçla kullanılıyor. Sanırım kortizon içeriyor. Benim zaten kilo problemim var kullanmasam olmazmı acaba?
Canlarım nasılsınız?
Rabbim hayırlı kandiller nasip etsin,inşlallah seneye bu günlerde bebeklerimizle bu mübarek geceyi yaşarız.
Elifce,Whistler,Kuden,Dorukonti nasıl sevindim anlatamam,zaten geriye dönük okumaktan gözlerim ağrımıştı,ağlayıverdim sevinçten çok iyi oldu:)Allah sağlıkla,hayırla kucağınıza almayıda nasip etsin inşallah.
Sevgili Hilka,Rashel,Daisyciğim ve Mine ne desem boş,üzüntünüzü paylaşıyorum.Bu mübarek günde içtenlikle dua ediyorum,gördüğünüz son negatif olur ,tez vakitte sizde müjdeler verir hepimizi sevindirirsiniz inşallah.
Biz eşimle tekrar tekrar konuştuk,düşündük iyice ve evlat edinmeye karar verdik arkadaşlar.Allah nasip ederse bayram sonu başvuracağız kuruma.
Güzel anneler,anne adayları dualarınızda benide unutmayın lütfen,Rabbim çok bekletmeden hayırlısıyla evladımı nasip etsin bana.
hby cim , canım ne yaşamamız gerekiosa yaşayacağız ama kendini sıkarsan , stres yaparsan işleri daha da zorlaştırırsın. Senin de bunları çok ii bildiğinden eminim ama yine de bir dost tavsiyesi olarak alt yazı geçiim dedim. İnş tombiş tombiş yumoşların en kalitelisinden embrio olurlar ve sana sımmsıkı tutunurlar canım. Sen , Elvan , baharkuş ve Dorukonti bana bir umut kaynağısınız sorunumuz aynı gözüktüğü için. Benimolmasa bile sizlerin olması beni çok mutlu edecek
QUOTE]
saol maybecim...inan bende aynı hisseleri paylaşıyorum senle...hepimizin olucak inşallahhh
party yapıcaz...:)))ama ilk denemede ama 2. 3. artık allahım hayırlısını nasip etsin....
neyse Allah herkeze önce kendi evladını nasip etsin.
Arkadaslar ben subat ayındaki tüp bebek tedavimde iğnelerim icin aksamları hastaneye gidiyordum. Her akşam eşimle gittim. bir aksam onun işi oldugu icin ben tek gittim. akşam gitiğimiz icinde acile gidiyorduk. Tek gittiğim akşam acilin kapısında sıramı beklerken içerde 6-7 yaşlarında mongol bir erkek cocugu vardı. Direkt kafam ona döndü. Allahım korusun ellerinde parmakları tam degildi. Yüz hatları deseniz öyle. Kendi kendime dedimki '' acaba bu Allahın bana bir mesajımı''. Yani acaba Allah bana ''ben sana şimdi bir cocuk reva görmedim. Sen neden bu kadar zorluyorsun. Olupta ya böyle olursa'' mı demek istedi acaba diye cok kafama takılmıstı.
Arkadaslar burda hepşmşz bir evlat için yanıp tutuşuyoruz. Ama öncelikle Rabbim sağlıklı, hayırlı nasip edecekse versin. Hamile kalp, doğurup sonra bir ömür boyu butür yada başka türlü şeylerle uğraşmak, kahrolmak, hergün vicdan azabı cekmekte var. ALLAHIM BU MUBAREK GUNDE ISTEYEN HERKEZE EVLAT NASIP ETSIN. AMA ONCELIKLE SAGLIKLI, HAYIRLI OLACAKSA VERSIN
aminnn...
zaten önemliside bu allah hayırlı sağlıklı sıhhatli versin diye dua ediyoruz canım...yoksada vermesin zaten...
Kizlaaaaar 12.gunüm kanda beta hcg 424cikti,hamilerim inşallah,,,,,,,,bu mübarek günde herkes için dua edeceğim,,,,,,hayırlı kandiller herkese
ruhum daralıyor arkadaşlar....dün gece hiç uyumadım doğru düzgün...gün yaklaştıkca beni sıkıntılar basıyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?