2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

sen niye korkuyorsun maybecim sana rahim filmi çekilmedi mi?doktor sölerdi öle bişey olsa allah kourusun...

Hidrosalpenks, tüplerin tıkanıklığı sonucu oluşan, tüpün içi sıvı dolu şişkin olan kısımlarına verilen isimdir. Hidrosalpenks genellikle rahim filmi ile ve bazen de ultrason muayenesi sırasında tespit edilebilmektedir. Hidrosalpenks varlığında tüp bebek tedavilerine geçilmesi bir takım riskler taşımaktadır. Tüpün bu içi sıvı dolu şiş kısımlarının içindeki sıvı geri kaçış ile rahim içine geçerek tüp bebek tedavisi sonunda rahme transfer edilen embriyoların tutunmalarını zorlaştırabilmektedir. Bu sebeple özellikle büyük çaptaki ve ultrason ile de gözlenebilen hidrosalpenkslerin tedavi öncesi çıkarılması önerilmektedir. Ultrason ile görülmeyen fakat rahim filmi ile hidrosalpenks olduğu ortaya konan hastalarda ise önce laparoskopi yapılarak bu yapılar hakkında kesin fikir edinilebilir veya direkt tedaviye geçilebilir. Bu yapıların çıkarılmasında açık ameliyat yapılabildiği gibi genellikle laparoskopi denilen endoskopik bir ameliyat ile yaklaşım daha çok tercih edilmektedir. Laparoskopide göbekten bir iğne ile anestezi altında karın içine girilerek birtakım aletlerle bu yapılar çıkarılabilmektedir. Karın içinde çok yapışıklık olan hastalarda veya yaş nedeniyle tüpün çıkarılmasının yumurtalık rezervine zarar verme olasılığı olan kişilerde ise bu yapıların rahim ile olan ilişkisi laparoskopi sırasında kesilebilmektedir.

doktor iyise o zaman onu dinle...dediğin gibi aşılamanın normal yolla ilişkiye girmek arasında bi fark yok ki bana göre...olmazsa bir ay deneyin aşılama ondan sonra düşünürsünüz tüp bebeği...tüp bebek sürecide hiç kolay değil bi bayan için....allah kolaylık versin...

çook haklısın benim ilk iki doktorumda öyleydi.biri prof. diğeride ege bölgesinde çok ünlübir tüp bebek merkezinin doktoru dedğin gibi hep tıklım tıklım ama hidrosalpensi gördükleri halde müdahale etmek istemediler.3. doktorumda yine izmirin çok ünlü kadın doğum merkezi olan kadomerin doktoruydu oda prof.du bana bekle zamanla olur ded kilo takıntısı vardı adamın ben 62 kiloyum bana 55e düşmeden bişey yapmam dedi hep.ve en son doktorum prof. dr nedim karadadaş.nedim beye gelesiye kadar harcadığım paralar emekler okdar çokki anlatamam.ve ben ege ünv amilyat oldum 2 gece kaldım özel odada 150 tl verdim çıktım ve çok iyiyim artık.2 sene önceki amliyatımı çınarlıda oldum 4 milyar sadece ameliyata verdim ben..ve nedim bey bana ilk gittiğimde şunu dedi.sen istersen 20 sene bekle istersen bana 500 milyar teklif et sana tüp bebek yapamam zaten normal yollada olmaz sol geçişi iptal etmeden hiç bişey olmaz dedi.diğerleri hemen tüp bebek diyordu.iş ticarete dönmüş artık anladım ama geç ooldu...

evet canım bende öyle yapmayı düşünüyorum ama işte regl deolmadım günümde geçti bu arada bel ağrım vardı oda yok oldu.her zaman acaba derdim ama bu ay çokta umutlu değilim nedense ne biliim.gün aşırı beraber oldum dikkat ettim yinede ama bilmiyorum inşallah bunlara gerek kalmaz.bu arada abim 1,5 aylık evli ve geçen gün öğrendik gelinimiz 3 haftalık hamile.hala olucam.bu abim olsada değişmiyor kimin hamile haberini alsam içim sızlıyo ve bol bol dua ediyorum her fırsatta rabbimden istiyorum orucumu bile açmadan ilk duam bu oluyo.inşallah ol der yada demiştir..

[QUOTE=kelebeketkileri;

sende epey uğraşmışsın...hayırlısı olsun hakkınızda...

kızlar ben yatıyorum...uyku tutar mı bilmem...((..benim için dua edin lütfen yarın opu var...

iyigeceler allah rahatlık versin herkeze....

HSG , Laparoskopi, Histeroskopi hepsi yapıldı canım. Hidrosalpenks yoktur heralde. En azından Laparoskopide belli olurdu. Ben o zaman bu sıvı birikmesi olayını hiç bilmiodum, o yüzden soramadım. Burda öğrendim, tüplerde ööle bir sorun olabileceğini.

Bu arada kelebekcim ben de ege ünv. tüp bebek merkezinde deneyeceğim ilk tüp bebeğimi. Senin de ameliyatın orada olmuş. Hastane hakkındaki izlenimlerin nedir?

inşallah yarın güzel haberler alırız kızlar. iyi geceler herkese...

kızlar 23:00 da iğnemi vurdurdum hastane de pazartesi sabah opu var dua edin ohss olmayayımmmm:18::18::18:

kıvılcım güzel haberlerini bekliyoruz

KIVILCIM inşallah pozitifle gelirsin canım inşallah bebişin sana tutunmuştur çok merak ediyorum kuzum seni

kızlar ben geldimm...:)...haber vereyim dedim...opu güzel geçti şimdi yatıyorum...hiç endişe edicek,korkucak bişey yok...çok rahat geçti...biraz ağrım ağrı kesici içtim...hafifte kanama o kadar...
ama canım yumoşlara sıkıldı...içinden boş çıkanlar olmuş moralim bozuldu...yarın akşam belli olucak...yani neler neler öğrenicem yumurta olup içi nasıl boş olur anlamadım....

kızlar 23:00 da iğnemi vurdurdum hastane de pazartesi sabah opu var dua edin ohss olmayayımmmm:18::18::18:

kıvılcım güzel haberlerini bekliyoruz

canım benimki de pazartesi sabah.Allah yardımcımız olsun..

kızlar sizede ii şanslar...hiç panik yapmayın çok basit bi işlem...allah yardımcınız olsun...

kıvılcımmmmmmm hadiiiiiiiii merak içindeyim...

nushu arkadaşım allah gönlüne göre versin inşallah hepimiz için dua ediyorum allah işlerimizi kolaylaştırı inşallah. Eylül ayına hamiş olarak girelim hep birlikte....

inş canım bugün 10uncu günmüm bayramın ilk günü test yaptırıcam bakalım artık hayırlısı birde belirtileri neymiş acaba derken moralim bozuldu benim Tutunma kanaması 1 damlla leke falan oluyomuş öyle okudum herkesin öylemi oluyo yani bende yok çıldırıcam hangisi doğru canım sıkkın moralim bozul hamiş olursam hemen yazıcam

Masallah, arka arkaya herkes opuya giriyor. İnsallah hepimize bayram hediyesi olur,, yumoslar guzel embriyo olup, bize sıkı sıkı tutunurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…