canım benim geçmiş olsun.aslında doktorum çok iyi onun sayesinde sağlığıma kavuştum.ilk ameliyatı yapan doktor müdahale etmedi bile oynadı kapattı.tüp bebek merkezlerinede gittim hemen tüp bebek önerdiler.hidrosalpenks yani tüpte sıvı birikmesi spermlerin tutunmasını engelliyor.bu yüzden sol tüpüm bağlandı ve sağ tüpten tamamen geçişim var.yumurta oluşumumda çok iyi fakan çatlama sorunum var.klomen+iğne bu yüzdendi ama ben çok strese girdim sanırım olmadıyaşım 27.eşim önceaşılamayı deneyelim dedi ama ben pek sıcak bakmıyorum.aşılama ile hamile kalan çok az ve ben o ayda strese girmeken korkuyorum..
kendimden örnek vereyim sana kısaca...doktor ii diye gittik nasıl tıklım tıklım muayenesi anlatamam...sonra dedi rahim filmi çekinmen lazım çekti.herşey normal,yumurtalıkların tembel...ii klomen 3 ay kullandım tabi bu arka arkaya değil 6 toplamda vakit kaybettik...
sonra böle olmuyor bi prof gidelim dedik...gittik daha adam rahim filmini görür görmez dedi boşuna senin sol tüpün yapışmış kemiğe ya ameliyat ya tüp...yumurtalıklarında tembel filan değil ne alaka dedi...yaa güler misin ağlar mısın...?
yani tabi daha önce gittiklerimde var varda varrrr....hepsi işe yaramaz çıktı...
doktor iyise o zaman onu dinle...dediğin gibi aşılamanın normal yolla ilişkiye girmek arasında bi fark yok ki bana göre...olmazsa bir ay deneyin aşılama ondan sonra düşünürsünüz tüp bebeği...tüp bebek sürecide hiç kolay değil bi bayan için....allah kolaylık versin...
sen niye korkuyorsun maybecim sana rahim filmi çekilmedi mi?doktor sölerdi öle bişey olsa allah kourusun...
Hidrosalpenks, tüplerin tıkanıklığı sonucu oluşan, tüpün içi sıvı dolu şişkin olan kısımlarına verilen isimdir. Hidrosalpenks genellikle rahim filmi ile ve bazen de ultrason muayenesi sırasında tespit edilebilmektedir. Hidrosalpenks varlığında tüp bebek tedavilerine geçilmesi bir takım riskler taşımaktadır. Tüpün bu içi sıvı dolu şiş kısımlarının içindeki sıvı geri kaçış ile rahim içine geçerek tüp bebek tedavisi sonunda rahme transfer edilen embriyoların tutunmalarını zorlaştırabilmektedir. Bu sebeple özellikle büyük çaptaki ve ultrason ile de gözlenebilen hidrosalpenkslerin tedavi öncesi çıkarılması önerilmektedir. Ultrason ile görülmeyen fakat rahim filmi ile hidrosalpenks olduğu ortaya konan hastalarda ise önce laparoskopi yapılarak bu yapılar hakkında kesin fikir edinilebilir veya direkt tedaviye geçilebilir. Bu yapıların çıkarılmasında açık ameliyat yapılabildiği gibi genellikle laparoskopi denilen endoskopik bir ameliyat ile yaklaşım daha çok tercih edilmektedir. Laparoskopide göbekten bir iğne ile anestezi altında karın içine girilerek birtakım aletlerle bu yapılar çıkarılabilmektedir. Karın içinde çok yapışıklık olan hastalarda veya yaş nedeniyle tüpün çıkarılmasının yumurtalık rezervine zarar verme olasılığı olan kişilerde ise bu yapıların rahim ile olan ilişkisi laparoskopi sırasında kesilebilmektedir.
canım allah yardımcın olsun. dualarım seninle kaliteli yomaşların olur inşallah
kızlar aranızda dondurulmuşlarla deneyen yok mu?
Canım iyi geceler, bi güzel uyu, yarın OPU 'na keyifle git, keyifle gel . İnşallah sorunsuz bir operasyon geçirirsin canım, dualarım seninle...
kızlar 23:00 da iğnemi vurdurdum hastane de pazartesi sabah opu var dua edin ohss olmayayımmmm:18::18::18:
kıvılcım güzel haberlerini bekliyoruz
kızlar 23:00 da iğnemi vurdurdum hastane de pazartesi sabah opu var dua edin ohss olmayayımmmm:18::18::18:
canım benimki de pazartesi sabah.Allah yardımcımız olsun..
nushu arkadaşım allah gönlüne göre versin inşallah hepimiz için dua ediyorum allah işlerimizi kolaylaştırı inşallah. Eylül ayına hamiş olarak girelim hep birlikte....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?