hayır canım idrardan yapmadım sadece 3 gün önce yani cuma günü kandan baktırmıştımjakobi oncesınde hıc ıdrar testı yaptın mı?
cnm tebrik ederim allah tamamına erdirsin hayırlısıyla kucağınada almayı nasip etsin .
bende 5 gün önce ilk kez tüp bebek denememe başladım.. doktorum tolga ecemiş..
yumoşlarım büyüyor c.tesi yumoşlarımı toplayacaklar.. transfer nezaman yaparlar bilmiyorum...
içimde bir umut vuslata dair umarım ilk denemde tutar..
bende problem yok problem eşimde..
ilk denemde başarı şansı ne acaba?
Toplam 8 kullanıcı konuyu okuyor. (6 üye ve 2 ziyaretçi)
ikramaya
minecan77
hilka
jakobi
Mcloud
suleyuksel
kızlar arefe gününüz mübarek olsun....ben tedaviye başlayacağım için bayramda burdayım memleketime annemi babamı kardeşlerimi görmeye gidemedim...bayramdan sonra kızkardeşimin nişanı olacak memlekette o zaman gideceğim inşaallah. kardeşimin bebeği oldu onu da göreceğiz teyzeydim hala da oldum Rabbim anne olmayı da nasip eder inşaallah..:26:..tedavim başlayınca gidip gelmemde bir sakınca olur mu acaba...derdim tek değil ki...Rabbim bir kolaylık verir inşaallah...
slm benimde ilk denemem bende pazartesinden itibaren lucrin iğnelerini yapmaya başladım. 5 Eylülde randevum var. Doktorum Cemil Akgül. Ben 31 yaşındayım 3 yıllık evliyim. Benimde problem eşimde. Aynı şeyi bende merak ediyorum acaba ilk denemede tutarmı acaba? Bu formu takip ediyorum çok şey öğreniyorum. Seviniyorum bazen çok üzülüyorum. Garip şeyler yaşıyorum. Allah isteyen herkeze versin kimseyi evlatsız bırakmasın. Benim hikayem uzun yorucu son 2 senedir çok yoruldum ve üzüldüm. Ben evlenince istediğinde hemen olur sanıyordum. Bütün ezberim bozuldu yıkıldım. Çevremde hiç böyle bir problemle uğraşan görmemiştim. Çok doğurgan bir ailem var. Ama meğerse eşimin ailesi öyle değilmiş. Sanırım genetik gelen şeyler var. Testleri yapıldı genetiğe bakılacak sonuç 15 gün sonra çıkacak. Ama çıkan sonuç neyi değiştirecek açıkçası bilemiyorum. İlk evlendiğimizde korunduk 1 sene sonra rutin muaynemde bende bir kist çıktı çikolata kisti. Takip edildi küçülmedi. Sonra biz korunmayı bıraktık. Doktor 1 sene deneyin bakalım olmazsa bu kisti alırız. Kist hamile kalmaya problem yaparıtırsa alırız dedi. Bizde denedik bir sene. 2 kere psikolojik hamilelik geçirdim. 12 gün adetim gecikti. Bildiğin hamile gibi gezdim. Mide bulantısı baş dönmesi uyku falan. Çok inanmıştım hamile olduğuma ama tahlil için hastaneye gittiğimde daha kapısında adetim başlıyordu. Test vermeden geliyordum. Sonra gittik doktor hamile kalamıyorsan alalım kisti demekki engelliyor dedi. Neyse gittik aldırdık kistimi. Doktor çok umutlu seni iki ay sonra hamile görmek istiyorum dedi. Bu ameliyattan sonra hemen hamile kalabilrirsin dedi. Aynı ameliyat bir arkadaşım oldu 3 hafta sonra hamile kalmıştı. Ben o gazla çıktım hastaneden. 1 ay geçti yok 2 ay geçti yok 3. ay aradım dedim doktor ben gelicem kontrole dedi hamilelik yokmu? dedim yok o zaman gelirken eşinin testelerini getir bakalım. Daha telefonu kapayınca benim jeton düştü. O ana kadar hep beden kaynaklandığını düşünmüştüm eşim hiç aklımın ucundan bile geçmemişti. Gitti verdi testi ve sonuç çok düşük 500.000 sperm. Aldık gittik testleri doktora. Dedi bu sonuçla anca tüp bebek olur. Onun içinde zaman kaybetmeyin. Tabi bende ve eşimde yıkım. Eşim kabullenmedi tabi. Test yanlışa kadar gittik. 2 ay sonra tekrarladık testi dahada düşük sonuç 400000 sperm. Tabi hemen alternatif tıp denemeleri keçiboynuzu kürleri. aktardan özel macunlar hazırlatıldı. ama sonuç değişmedi. sonra tekrar test yeniden yapıldı. Bu kadar uğraşa rağmen yine düşüş 350000 sperm. Tabi delirmemek elde değil. Dedim yapacak birşey yok yazı beklicez. Ben çok stersli bir işte çalışıyorum. Dedim ben işten çıkıcam ve rahat rahat denicem. Haziran sonu işten çıktım. Şimdi uğraşıyorum sırf bu konuya odaklıyım. Stres yapmıyorum sadece üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum. Doktoruma güveniyorum. Bana güven veriyor. Benim gibi pin pirikli birine hiç sıkılmadan gece gündüz cevap veriyor. ayyyy ne kadarda uzun yazdım dahada uzunda ben kısalttım aslında. ama içimi döktüm rahatladım. Tabi bunları kimseye anlatamıyorsun. 2 arkadaşım var onlara anlatıyorum onlarında pek anladığını zannetmiyorum ama anlatıyorum. Deli gözüyle görüyorlar eminim. Ama kim bu kadar saçma sapan şeyler yaşasa kafayı yerdi dimi ama. Hep bir umut ve hep bir hüsran. Ama artık umutsuzda değilim umutluda nötr düşünüyorum. Öyle davranıyorum. Ne çok üzülmek nede çok sevinmek istiyorum.
canım once yegenlerın hayırlı omurlu olsunlar masallah onlara.tedavın baslayınca derken transferden once hemen hemen her gun ultrason ve kan ıcın hastaneye gıdıyorsun merkezın bulundugu yerden ayrılman zor ben babam kalp amelıyatı oldu ona bıle gıdemedım:2:
ama transferden sonrakı gunden ıtıbaren yolculuk yapmanda bır sakınca yokmus
kızlar bugün doktora kontrole gittim 8 gündür puregon kullanıyorım doktorum ilaç dozonu yükseltip ,2 gün daha kullanmamı ve çarşamba günü gelmemi söyledi. çarşamba günü kana bakacak .benim korkumsa yumurtalarımın erken çatlaması ve IVFin iptal olması çok korkuyorum :44::44::44: sizde hiç böyle oldumu?
anladım canım.yok tatil konusunda bir bilgim yok.ben dondurulmus deniyorum bu defa.sadece estrofem kullanıyorum.doktor bayramda sonra gel dedi.canım daha tüp bebeğehenüz para vermedik eczanaden ilaçları ödünç alıyoruz dr parasını söylemdi yarın gitcem belki söyler tatil hakkında bilgin varmı
böyle sürpriz yapılır mı yaa.benm de suan kayınvalidemler var .cumadan geldiler su an bildigim 9 günlük tatil sonuna kadar burdalar.dahası da var mı bilmiyorum.soramıyorsun tabii.hergün sıkıcı bir sekilde geçiyor.ne yapacaksın ki günlerce.gez gez de bir yere kadar.birsey değil bayram tatilim mahvoluyor.mutfaktan çıkamıyourm.sonra da işe başlıcam zatensağol canım 2 de küçük çocuk var üstelik ve sürprizle geldiler haberim yoktu geleceklerinden. cumartesi de temizlik günümdü temizlikçi bayan gelmişti çok süper bi sürpriz yaptılar:)))
keçiboynuzunu denemiştik de inciri denemedim onu da yapalım bakalım. çok tşk canım.
slm benimde ilk denemem bende pazartesinden itibaren lucrin iğnelerini yapmaya başladım. 5 Eylülde randevum var. Doktorum Cemil Akgül. Ben 31 yaşındayım 3 yıllık evliyim. Benimde problem eşimde. Aynı şeyi bende merak ediyorum acaba ilk denemede tutarmı acaba? Bu formu takip ediyorum çok şey öğreniyorum. Seviniyorum bazen çok üzülüyorum. Garip şeyler yaşıyorum. Allah isteyen herkeze versin kimseyi evlatsız bırakmasın. Benim hikayem uzun yorucu son 2 senedir çok yoruldum ve üzüldüm. Ben evlenince istediğinde hemen olur sanıyordum. Bütün ezberim bozuldu yıkıldım. Çevremde hiç böyle bir problemle uğraşan görmemiştim. Çok doğurgan bir ailem var. Ama meğerse eşimin ailesi öyle değilmiş. Sanırım genetik gelen şeyler var. Testleri yapıldı genetiğe bakılacak sonuç 15 gün sonra çıkacak. Ama çıkan sonuç neyi değiştirecek açıkçası bilemiyorum. İlk evlendiğimizde korunduk 1 sene sonra rutin muaynemde bende bir kist çıktı çikolata kisti. Takip edildi küçülmedi. Sonra biz korunmayı bıraktık. Doktor 1 sene deneyin bakalım olmazsa bu kisti alırız. Kist hamile kalmaya problem yaparıtırsa alırız dedi. Bizde denedik bir sene. 2 kere psikolojik hamilelik geçirdim. 12 gün adetim gecikti. Bildiğin hamile gibi gezdim. Mide bulantısı baş dönmesi uyku falan. Çok inanmıştım hamile olduğuma ama tahlil için hastaneye gittiğimde daha kapısında adetim başlıyordu. Test vermeden geliyordum. Sonra gittik doktor hamile kalamıyorsan alalım kisti demekki engelliyor dedi. Neyse gittik aldırdık kistimi. Doktor çok umutlu seni iki ay sonra hamile görmek istiyorum dedi. Bu ameliyattan sonra hemen hamile kalabilrirsin dedi. Aynı ameliyat bir arkadaşım oldu 3 hafta sonra hamile kalmıştı. Ben o gazla çıktım hastaneden. 1 ay geçti yok 2 ay geçti yok 3. ay aradım dedim doktor ben gelicem kontrole dedi hamilelik yokmu? dedim yok o zaman gelirken eşinin testelerini getir bakalım. Daha telefonu kapayınca benim jeton düştü. O ana kadar hep beden kaynaklandığını düşünmüştüm eşim hiç aklımın ucundan bile geçmemişti. Gitti verdi testi ve sonuç çok düşük 500.000 sperm. Aldık gittik testleri doktora. Dedi bu sonuçla anca tüp bebek olur. Onun içinde zaman kaybetmeyin. Tabi bende ve eşimde yıkım. Eşim kabullenmedi tabi. Test yanlışa kadar gittik. 2 ay sonra tekrarladık testi dahada düşük sonuç 400000 sperm. Tabi hemen alternatif tıp denemeleri keçiboynuzu kürleri. aktardan özel macunlar hazırlatıldı. ama sonuç değişmedi. sonra tekrar test yeniden yapıldı. Bu kadar uğraşa rağmen yine düşüş 350000 sperm. Tabi delirmemek elde değil. Dedim yapacak birşey yok yazı beklicez. Ben çok stersli bir işte çalışıyorum. Dedim ben işten çıkıcam ve rahat rahat denicem. Haziran sonu işten çıktım. Şimdi uğraşıyorum sırf bu konuya odaklıyım. Stres yapmıyorum sadece üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum. Doktoruma güveniyorum. Bana güven veriyor. Benim gibi pin pirikli birine hiç sıkılmadan gece gündüz cevap veriyor. ayyyy ne kadarda uzun yazdım dahada uzunda ben kısalttım aslında. ama içimi döktüm rahatladım. Tabi bunları kimseye anlatamıyorsun. 2 arkadaşım var onlara anlatıyorum onlarında pek anladığını zannetmiyorum ama anlatıyorum. Deli gözüyle görüyorlar eminim. Ama kim bu kadar saçma sapan şeyler yaşasa kafayı yerdi dimi ama. Hep bir umut ve hep bir hüsran. Ama artık umutsuzda değilim umutluda nötr düşünüyorum. Öyle davranıyorum. Ne çok üzülmek nede çok sevinmek istiyorum.
Hepinizden Allah razı olsun iyki varsınız henüz dr aradı şimdi değer biraz düşük çarşamba testi tekrarlayın değerleriniz önemli estrofem corasprin crinone ve folibol devam dedi. lekelenmeler bel ağrısı olabilir dedi cuma günü değerim 3,41 çıkmıştı dedim daha önceki değerler önmeli değil dedi.bekliyorum bakalım bir kez düşük yaşadığım için sevincim buruk inşallah sağlıkla devam eder Allah kucağıma almayı nasip eder inşallah. hepimize Allah anne olmayı çocuklatımızı sağlıkla büyütmeyi nasip eder inşallah. şimdiden hepinizin bayramı kutlu olsun. arife günü bol bol dua edelim . bu arada için için sevinmekten kendimi alamıyorum yaaaa
arkadaslar benim transferim sirasinda ve sonrasinda hic bilgilendirme olmadi
1.kalite ve 2.kalite ne demek?
bugun eve mektup geldi embriyolarla ilgili orada transfer edilen embriyonun 8 hucreli oldugu yaziyor, bu iyimi?
cevaplarsaniz sevinirim...
simdiden tesk.ettim
anladım canım.yok tatil konusunda bir bilgim yok.ben dondurulmus deniyorum bu defa.sadece estrofem kullanıyorum.doktor bayramda sonra gel dedi.
böyle sürpriz yapılır mı yaa.benm de suan kayınvalidemler var .cumadan geldiler su an bildigim 9 günlük tatil sonuna kadar burdalar.dahası da var mı bilmiyorum.soramıyorsun tabii.hergün sıkıcı bir sekilde geçiyor.ne yapacaksın ki günlerce.gez gez de bir yere kadar.birsey değil bayram tatilim mahvoluyor.mutfaktan çıkamıyourm.sonra da işe başlıcam zaten(((çok anlayıssızlar çook.
canım çok haklısın benm de ezberim bozuldu.bende hemen olacak diye düşünüyordum her yeni evli gibi.ama benm de eşimin aileisnde bir sürü çocuksuz aile var.gerçi önemli olan o değil.sorun bende de olabilir (bende de pco dan süphelenmişti bir doktor da.hiç bir belirtisini taşımıyorum ama olabilir mi acaba demişti)ama eşimde agır sperm sorunu var sennki gibi.biz 2 yıllık evliyiz.herkese cevap vermek beni en çok yoran.cocuk yapın artık ısrarlarına sinir oluyorum.ama diyemiyorsun ki olsa dükkan sizin diye:)canını sıkma diyemeyeceğim biliyorum çünkü çok zor.ama kendini oyalamak en kolay çözüm.br de etrafta çok insan bilmemeli.bilince sürekli tedaviyi sorup hatırlatıyorlar.benm kayınvalidem annem bile bilmiyor.ve o nedenle kayınvaidem gezip tozup cocuk yapmıyorum sanıyor kendince.şimdiden isim kavgasına bile girişti...sen bosver o arkadaslarının seni anlamadıklarını düşünüyorsan hiç anlatma.ben ve eminim burdaki diğer arkadaşlarım seni dinlemek için burdayız.buranın en önemli işlevi değil mi dert paylaşmak...Allah hepmize kolaylık ,sabır ve tabii ki bebiş versin.....
MERHABA
Rabim dua eden kullarının duasını mutlaka kabul eder yeter ki biz kabul olacağına tüm kalbimizle inanalım...Ben işten atılmayı dagöze aldım hatta umut ederek dua ediyorum ki tazminatımı alır tedavime kafam rahat bir şekilde devam ederim..İşim çok stresli ama yeni başlayan 42 lik kız kurusunun kaprislerini çekmek daha beteri...Kadın gelgit akıllı benişi bilen idare eden kişi olarakanlatmaktan yardımcı olmaktan bıkmıyorumo ise artık öğrenemediği için habire beni aşağılayıp sindirmeye çalışıyor...başıma müdür diye getirecek adam kalmamış gibi nerden buldular bu pisikopatı anlamıyorum.....işten ayrılan müdürüm de 2. bebeğine hamile ona bile neler söylüyor...Allahım sabrımızı mı sınıyorsun?Ama ben uğraşamıycam kendi derdimle dertlenmişken hakkımda hayırlısıyla şu işten gönderilmeyi nasip ette bebiş için tedavime odaklanayım..
Güzelim sen de umutsuz yada nötr olma bak işinden vazgeçmişsin içinde hep güzel umutlar ve dualarla bekle Rabbim ona açılan elleri boş çevirmez...300000-500000 FARKETMEZ bİZE LAZIM OLAN TEK BİR SPERM Değil mi..O tek sperm için ne gözyaşı dökenler var..şük
retmeliyiz güzelim..
evet bende çözümü burda buldum gece gündüz hep ben burdayım okuyorum herşeyi herkezin neler yaşadığını. Benide çok sinir ediyor insanların daha çocuk yokmu sorusu sanki doğurdukta evde saklıyoruz. Olsa söylemicez sanki. Artık insanların bunu kasten yaptıklarını düşünmeye başlıyorum. Biz bu yaz tatile gitmeye karar verdik eşimle her senede gideriz. Bizdede kimsenin böyle bir sorun olduğundan haberi yoktu. Ama görümcem bana demezmi gez gez nereye kadar siz daha çocuk yapmıyormusunuz? Tabi beynimden vurulmuşa döndüm. Olsa yapıcaz tabi abla ama olmuyor sorunumuzda bu bu diye anlattım. Benim kist ameliyatı olduğumu görümcem ve kayınvalideem biliyordu. Dedimki onlara kimseye söylemeyin. Bunlar bir bozuldular sana anlatamam niye kimseye söylemeyelim diye. Tabi ben görümceme sorunun eşimden kaynaklandığını söyleyince bana ilk dediği şey kimseye söylemeyin oldu. Tabiki kimseye söylemicezde sen ben ameliyat oluca saklama isteğime tepki göstermiştin. Birde bunlar var senden olursa herkez bilsin ama durum buyken kimse bilmesin. Bu resmen ayrımcılık. Kocamı çok sevmesem herkezi bir paylayasım var anlatamam. Yarın bayram yine akrabalar gezilecek yine aynı sorular. Zaten iğnelerden ve tedaviden gerginim. Umarım kimseyle kapışmadan bitiririm bayramı. Kimsenin lafını kaldıracak tahammülde hissetmiyorum çünkü kendimi.
evet bende çözümü burda buldum gece gündüz hep ben burdayım okuyorum herşeyi herkezin neler yaşadığını. Benide çok sinir ediyor insanların daha çocuk yokmu sorusu sanki doğurdukta evde saklıyoruz. Olsa söylemicez sanki. Artık insanların bunu kasten yaptıklarını düşünmeye başlıyorum. Biz bu yaz tatile gitmeye karar verdik eşimle her senede gideriz. Bizdede kimsenin böyle bir sorun olduğundan haberi yoktu. Ama görümcem bana demezmi gez gez nereye kadar siz daha çocuk yapmıyormusunuz? Tabi beynimden vurulmuşa döndüm. Olsa yapıcaz tabi abla ama olmuyor sorunumuzda bu bu diye anlattım. Benim kist ameliyatı olduğumu görümcem ve kayınvalideem biliyordu. Dedimki onlara kimseye söylemeyin. Bunlar bir bozuldular sana anlatamam niye kimseye söylemeyelim diye. Tabi ben görümceme sorunun eşimden kaynaklandığını söyleyince bana ilk dediği şey kimseye söylemeyin oldu. Tabiki kimseye söylemicezde sen ben ameliyat oluca saklama isteğime tepki göstermiştin. Birde bunlar var senden olursa herkez bilsin ama durum buyken kimse bilmesin. Bu resmen ayrımcılık. Kocamı çok sevmesem herkezi bir paylayasım var anlatamam. Yarın bayram yine akrabalar gezilecek yine aynı sorular. Zaten iğnelerden ve tedaviden gerginim. Umarım kimseyle kapışmadan bitiririm bayramı. Kimsenin lafını kaldıracak tahammülde hissetmiyorum çünkü kendimi.
canım çok sevindim senin adına bayram şekerimiz geldi desene allahım kucağına almayı nasip etsin inşallah...
bacım Allah yardımcın olsun...Görümce kayınvalide milleti böyle bizimkiler farklı mı sanki benim birde evlendiğinin 3. ayı hamile kalmış bir eltim var bebeği şimdi 1 yaşında benim herşeyim batarken eltim bunları evden kovsa yüzüne gülüyorlar...bize paranızı idare edin diye akıl verip bunların kirasına taksitlerine yardım ediyorlar..ben 2 yıl kredi ödeyip neyim var neyim yok bozdurup oturduğumuz eve harcarken.. ki altlı üstlü oturuyoruz...onlara çatı klatını yapalım yanımıza gelsin diye uğraşıp bize evden çıkın da evi kiraya verelim havası atıyorlar ben daha ne diyeyim ...İnsanlar hep bencil hep çıkarına...Rabbim bana da verecek inşaallah evlat o zman ev alıp çıkacağım buradan ama o zmana kadar varımı yoğumu gömdüğüm bu evden beni kimse çıkaramaz...elde yok avuçta yok 3 kuruş biriktirip tüp bebek yapacağız haliniz nedir diyen yok...hele ki benim kusurum olunca tüplerim alınınca hepten uzaklaştılar...Allah kimseyi böyle imtihan etmesin...Asla beddua etmiyorum...Ama DÜŞÜNÜYORUM BEN senin yerinde olsam çıldıırırdım ..bizimkiler ben aşağıda yatarken uğramıyorlardı bile 2-3 akşamda bir oturmaya gelip üstüne hizmet beklediler.....Düşünmemeye çalışıyorum hayatımdaki öncelikleri belirleyip onları kafamdan atmayı deniyorum umarım başarırırm...sana da sadece bunu tavsiye edebilirim...umarım faydası olur..
aynen...ben bu ramazan da onlar sayesinde bol bol günaha girdim.ne kaprisler ne kaprisler...ben hep alttan aldım ama bunaldıkça sıkıldıkça annemle kardeşimle konustum anlattım bol günah kazandırdılar bana yani.kendi derdimizi koyduk kenara onlarla ugrasıyoruz.annem hastaneye yatmıştı.benm de yanında refakatçi kalmam gerekiyordu memlekette.eşimin izni bittiği içiin geri dönmek sorunda kaldı .ben 5-6 gün sonra gelecektim evime annem cıkınca.bunu duyunca küplere binmiş.nasıl oglu yalnız gidermiş eve,o kadar yolu arabayla.yolda uykusu gelirmiş.bir hafta evde ne yer ne içermiş,ne giyermiş.ütüsü,mütüsünü kim yaparmış...haa birde benm arayıp anne ben gidemiyorum oglunuzla siz gider misiniz diye sormalıymısım sormadıgım için onları istemiyorum diye ilan edp,aglamalar eşliginde eşimi doldurmuşlar bizi istemiyorsa gelmeyiz bayramda gelecktik ama gelmeyiz falan diye...ben de yine alttan alcam ya sadece eşim için işte gittim buraya gelmeden oturdum biraz.çıkarken de dil ucuyla bayramda bekleriz dedim ve sonuç şu an burdalar ve en az tatil sonuna kadar.tükürdügünü yalamayacaksın kardeşim o kadar atıp tuttuysan gelmeyeceksin ama nerde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?