2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

arkadaslar merhaba!!!bende yeni baslayan ve tedavisi devam eden arkadaslarıma fikir vermesi açısından deneyimimi paylaşmak istiyorum.ilk tüp bebek denememi tamamladım 17 eylülde kanda sonucuma bakılacak.ben 26 yasındayım,pcos,troid sorunu ve eşimde az sayıda sperm vardı(5 milyon kadar).eşim yaklasık 3 aydır kaçiboynuzu kürü kullanıyor sayısı 28 milyona yukselmiş bikaç gün önce öğrendik.bu kürle birlikte evicap vitamini de kullandı sayı sorunu olan arkadaslarıma tavsiyemdir.yalnız sunu da soyleyim spermler kendini 3 ayda bir yenilediğinden daha önce yaptırdığınız testlerde sayı artmış çıkmaz,biz denedik bırakın artmayı düşmüştü bile.ara vermeden her gün 3 ay boyunca kullanılacak.bana uzun protokol uygulandı 17 temmuzda doğum kontrol hapıyla basladım tedavim baya uzun sürdü.8 ağustosta lucrin ve yaklasık 20 gün sonra gonal f ile birlikte devam etti.2 günde bir yapılan kontrollerle yumurtalarım kontrol halindeydi ve 21 tane yumurtam toplantı 20 tanesi olgun çıktı,buarada iğne dozum 225ti.yumurta toplama işlemi inanılmaz rahat geçti hiçbişey hissetmedim ilk defa aneztezi almıştım ve bitiminde de en ufak bir ağrı hissetmedim zaten ağrı kesicim vardı olursa kullanabileceğimi soylediler.ama bana toplama işleminden sonra kalçadan ağrı kesici iğne yapmışlardı onun da etkisi olabilir.yumurtalarım kaliteliydi 9 tanesi döllendi 5. gün embriyosu yapılacaktı fakat 3. gün gelişmeleri biraz yavaşlamış ve hemen merkeze çağırıp transfer etmeleri gerektiğini soylediler çünkü embirişyo boyle bi durumda ana rahminde daha rahat gelişebiliyormuş.aslında 1 adet transfer edilecekti fakat diğerleri çok iyi ilerleyemeyebilir diye doktorum 2 tane 1. kalite transfer etti.dondurulmuşum yok anlayacağınız ama hiç önemli değil,allah izin verirse bebeklerim tutunacaklar.sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim.dularınızda olmak dileği ile..

canım doğru sölüyosun bu kadar kapılmak kötü kendimi engellemeye çalışıyorum başımdan böyle bi vaka geçti çünkü....
teşekkür ederim merkez değişmiş bu sefer

castamo hayırlı olsun tez zamanda mutlu sonucunu da alırız umarımmm

hybironnn nerdesinnnn nasıl gidiyo bekleme işi

ya kızlar bişi sorcam biraz özel olacak ama transferden sonra eşinizle birlikte oldunuz mu ve ne kadar süre geçince oldunuz???çok mu ayıp oldu...
ya ben bişey olur diye çok korkuyorum...

yok canım ama doktorumuz olabilirsiniz dedi öncekiler yasak dediği için ben yine tedbiri elden bırakmıyorum

teşekürler canım evet ben çok sık girmiyorum bazen olumsuz haber alınca çok etkileniyorum o yüzden inşallah sende adet olursun da başlarsın bir an önce allah hepimizn yardımcısı olsunnn

yok canım ama doktorumuz olabilirsiniz dedi öncekiler yasak dediği için ben yine tedbiri elden bırakmıyorum

evet canım yabana verdikleri kağıtta transferden 3 gün sonra mahsuru yok yazıyor ama şimdi internet stesine baktım test tarihine kadar önermiyoruz yazmışlar...anlamadım..neyse tedbiri elden bırakmayalım...tek güzel haberler alalım da...

canım Allah yardımcın olsun...stres yapma..inan test gününü beklerken yeteri kadar stres yapacaksın zaten:)

biliyorum canım bu benim ikinci denemem ondan çok stresliyim zaten transferden sonra nasıl dururum bilemiyorum napalım bizim sınavımızda buymuşşşşşşş

vallaha benim kafam cok karisik,yer konusunda
annem tarafi izmirde,olabilirde suan bilemiyorum
tek bildigim buradakilere guvenemiyorum,sanki bastan savuyorlar

benim yasim 35 ama kasimda 36 olucam malesef..((((

tek dilegim neresi benim icin orasi hayirliysa oraya yonlendir allahim,,,,

bencede yapma canim,surda ne kaldiki
hattime dusmez ama test gunune kadar nete girmesen daha iyi diye dusunuyorum
yani seni etkilemesin diye,yinede sen bilirsin

bu sene değil mi???
benim gecen sene mart mayıs bu sene nisan ağustos denk gelmiş olabiliriz

arkadaşım kaçıncı gün dondurulmuştu ki embriyoların. benim bildiğim en fazla 6. gün transfer edilmesi lazım embriyoların. yani biraz geç transfer etmiyolarmı. anlamadım şimdi ben:26:

5. gün embriyosu ama düşününce bencede mantıklı değil,ben yanlış duymuşta olabilir ,sadece benim yorumumdu çünkü doktorla hemşirenin konuşmasından bu yorumu yapmıştım......

5. gün embriyosu ama düşününce bencede mantıklı değil,ben yanlış duymuşta olabilir ,sadece benim yorumumdu çünkü doktorla hemşirenin konuşmasından bu yorumu yapmıştım......

anladım sanırım sen yanlış anlamışsın ne güzel seninkiler 5. gün dondurulmuş. benimde 3 tane 3. gün embriyom var bakalım inşallah birşey olmazda bu ay sağ salim transferim olur. benimkilerde çözüldükten sonra dayanırsa 5. gün transfer edilecek.

çıkmak zorundayım hadi görüşmek üzere

merhaba

başkente gidiyorsun galiba. bende ankarada merkez araştırıyorum. aslında mayıs ayında ankaraya geldim hulusi beyle görüştüm temmuzda başlayacaktık fakat süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim ama kaybettim şimdi ekimde tekrar düşünüyorum ve sil baştan merkez bakıyorum. ankarada başkent dışında diğer merkezlerle de görüştün mü. birde özellikle başkentin labaratuvar kısmını ve ekibini yani embiryoloğunu falan nasıl onu merak eidyorum. ankara dışında olduğum için sadece telefonla görüşebiliyorum. bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim teşekkürler.

Son düzenleme:
selam kızlarrr
nihayet bugun reglm başladıı
neredeyse 1 hafta gecıkmelıde olsa sanırım stres oldum..
pazartesi gidiyorum merkeze başlıyoruz bakalım normalde 2,gun demıslerdı ama malum 2,gun pazar 3,gun gıdıcem umarım sorun çıkmaz
1ay daha beklemek ıstemıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…