2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

arkadaşım nrb bende dün ankarada idim o yüzden nete giremedim şimdi okuyorum yazdıklarınız bayağı ilerlemiş topik benimde toplama işlemim cuma yani yarın pazarteside tarnsfer edilecek bu durumda beraber ilerliyoruz inşallah ayrıca kendini üzme ne olur benimde tanıdığım yok yanımda kalacak yok bende eşimle gidiyorum. Canını boş yere sıkma bu iğneler yüzünden sanırım hormonlarımız tavan yaptı bende çok duygusalım allah her zaman yanımızda sen kalbini karartma ve dua edelim inşallah tarnsfer sonrası güzel haberlerle görüşmek üzere...

tubaerkan arkadaşım bugün tekrar yaptır bakalım az daha sabret moralini bozma ben inanıyorumki olumlu olacak. Allah hayırlısını verisn inşallah

daisy papatya kızlar benimde toplama da da transferde de yanımda kimse yoktu ben zaten söylememiştim eşim vardı yanımda bozmayın moralinizi kendinizi yanlız hissetmeyin sakın güzel düşünün herşey güzel olsun

tubaerkan arkadaşım bugün tekrar yaptır bakalım az daha sabret moralini bozma ben inanıyorumki olumlu olacak. Allah hayırlısını verisn inşallah

saol canım benim çok dua ettim zaten rabbimden sabır diledim sadece.bekliyorum bugün.yarın yaptırıcam hem doktorum da burda olacak.iyim şimdilik moralimde iyi sonuç negatif olsa da bozmıcam moralimi karalıyım.
zaten iyiki siz varsınız bana hep destek oluyosunuz kimseye anlatamıyorum zaten sizden başka
etrafımda hiç benim durumumda olan olmadığı için anlatsam da anlayan yok zaten.kendi ablama bile çok basit geliyo bunlar kendi hiç yaşamadığı için çocuk isteyince anında olduğu için anlayamıyo beni.

rabbim yardımcın olsun

kızlar size bir şey sorucam ben ilk tedavimi ankara anatolyada oldum raporu onlar çıkarttırdılar gazi üniversitesinden şimdi ben bahçceci fulyaya gidiyorum ama oranın sgkyla anlaşması yok tedavimi halit bey yaptı ama transfer ve toplama işlemini umutta yaptırsam diyorum orada anlaşma var sizce ankaradan ikinci defa rapor çıkartmak zor olur mu ikinci defa rapor çıkarttıran var mıaranızda

çok sevindim canım aynı günler olmasına, inşallah sorunsuzca atlatırız ve sonuca ulaşırız. Allah yardımcımız olsun.

KIVILCIM,NUSHU,SABOLI CANLARIM allah razı olsun ınsaaalh hepımız guzel haberlerle topıkten ayrıılırız...SORMUSUNZ genetık hastalık 47 xxy yanı herkeste 46 kromozom varken benım esımde 47 kromozom var ve bu da sperm uretımını duruduruyr,dusuk rıskını artrtryr en oenmelısıde bebekelrım olursa onlarda babası gıbı olma durumu var kısır yanı..kandan kromozom testı ıle anlasıldı bu durum...erken yada gec doguö degıl 1000 de 1 gorulen bır hastalıkmıs..aıle de kımsede yok..esımde var .allahım ne eylerse guzel eyler vardr bunda da bır hayr....ne dıyelım...benım korkum bebeklerınde hasta olması yanı genetık durumu tasıması halınde dusuk yasanyr umarım bunlarda boyle bır durum yoktur da sıkı sıkı tutunur...sperm bulunması bıle mıkrotese ıle (6tane) bır sans bır mucıze gıbı bırsey denıldı bıze..ınsaalh gerısı de gelır canlarım

Günaayyyydııııııııııııııınnnnnnnnnn şekerler,nasılsınız?
Ne güzel akıl ettin saboli,benimde anlatasım varmış,pek heveslendim.Benim hikayem uzun kızlar uyarıyorum sıkılabilirsiniz...
2003 yılında evlendim.Eşyaları,düğünü eşimle birlikte yaptığımız için dünya kadar borcumuz vardı.O yüzden hiç düşünmüyorduk bebek önceleri,borcumuz harcımız bitsin sonra yaparız diyorduk.İnsan başına gelmeyince bilmiyor sanki istediğimiz an pıt diye olacak gibi düşünüyor.Bir yıl sonra tatile gideceğimiz zaman bir baktım ki regl olacağım,hemen gidip geciktirici ilaç kullandım tatil boyunca.Bıraktıktan sonra bir hareket olmayınca eczacım hamile olabileceğimi söylediğinde ne çok gülmüştüm kadıncağıza,korunuyorduk canım,ne hamileliği diye.Testte ikinci çizgi çıktığında başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü çünkü tatilde bademciklerim şiştiği için antibiyotik kullanmıştım,geciktiriciyle birlikte,sigara içmiştim,içki içmiştim vs vs.Hemen doktora gittik gebelik kesesi görüldü,hamileliğim onaylandı ben hala salak gibiyim ya bir şey olduysa bebeğe diye içim içimi yiyor.Bir kaç gün sonra kanamam başladı düşük yaptım.Hamile olduğumu öğrenene kadar aklıma gelmeyen bebek sahibi olma düşüncesi aklımdan çıkmaz oldu,deli gibi istemeye başladım.Ne borç harç umrumdaydı ne de başka bir şey.Arkadaşımın çok memnun olduğu bir doktora gitmeye başladım bir kaç ay sonrada hamile kaldım.Bhcg ile bakılıyor bebek var ultrasonda bir şey görülmüyor.Değerlerim oldukça yüksek olduğu içinde dış gebelik doktorun aklına bile gelmiyor en sonunda sağ tüpümde gördü bebeği 8 haftalıkken, kalp atışları var,gelişimini tamamlamış ama rahimde değil.Apar topar ameliyat oldum,sağ tüpümün alındığını söyledi doktorum.Ruhsal olarak kendimi hazır hissedince hamile kalabileceğimi söyledi bizde hiç korunmadık.Bir süre sonra yine hamileydim.Bhcg yeteri kadar yükselmediği için ya dış gebelik ya da gelişmeyen bebek teşhisi koydu.Kürtaj oldum.Bhcg düştüğü için gelişmeyen bebekmiş dedi çekildi kenara doktor efendi.
Aradan bir süre geçti artık kafamdan attım bebek düşüncesini biraz zamana ihtiyacım var yaşadığım olumsuzlukları unutmak için diye düşünürken hamile olduğumu öğrendim.Başka bir doktora gittik bu kez.Yaptırdığım testleri istedi,sorduğu testleri değil yaptırmak adını bile duymamıştık ki biz.(Tanıdık geldimi saboliciğim?)Neyse hafta hafta kontrol yapıldı,herşey yolundaydı bebeğimiz 10.haftaya kadar geldi biz iyice havaya girdik artık birşey olmazdı.Sonra kalbinin durduğunu gördük ultrasonda,kıpır kıpır olan bebiş öylece yatoyordu hala ne zaman bir ultrason ekranı görsem aklıma ilk o görüntü gelir.Bebek alındı,kromozom analizi yapıldı,turner sendromlu olduğu ortaya çıktı.Bana ve eşime yapılan analiz sonucunda bende de mozaik turner olduğu belli oldu.Biz tüp bebek yaptırmaya karar verdik.Hem maddi hem manevi olarak kendimiz toparlayalım tedaviye başlayalım diye düşündük.Bir süre sonra sancılanıp hastaneye gittiğimde sağ yumurtalığımda kocaman bir çikolata kisti olduğu ortaya çıktı.Ameliyat olman gerek dedi muayene eden doktor.Ne ilginçtir ki daha önce gittiğim iki doktorda görememiş bu büyüklükte kisti.Bu sefer biz doktor doktor dolaşıp tedavimi olalım ameliyat mı kararını vermeye çalıştık.Bir hafta içinde dört tane alanında uzman! prof.a gidip bir sürü para bayıldıktan sonra kafamız iyice karıştı çünkü biri öyle dedi biri böyle.
Umut tüp bebek merkezine gittik tavsiye üzerine o zaman Enver Bey vardı,tüp bebek tedavisine başladık.Pgt yapıldı 5 sağlıklı embriyomuz oldu,ikisini transfer ettiler,üçü donduruldu,korunurken bile hamile kalabilen ben sağlıklı embriyolarla hamile kalmayı beceremedim.
Daha sonra biraz ara verelim dondurulmuşlarımız var nasılsa diye düşündük.Bu arada kistim büyümeye devam etti.Bende iki kez hamile kalmayı becerdim:))İkiside dış gebelikti en sonuncusunda doktorum diğer tüpümüde almayı önerdi,çikolata kistimle birlikte,tekrar dış gebelik yaşama ihtimalim olmasın diye.Ameliyattan çıkınca öğrendim ki ilk dış gebelik ameliyatımda sağ tüpümü tamamen almamış doktor,bebekli kısmı temizlemiş sadece onun üzerine ben 2 kez daha aynı tüpümde dış gebelik yaşamışım.
Böylece doğal yollarla hamile kalma şansım tamamen bitti.Dondurulmuşlarla denedik geçen yıl yine negatif sonuçlandı.
Son şansım olduğunu düşündüğüm için Memoriali seçtim.Allah nasip ederse sağlıklı,hayırlı bir evlat her yerde olur ama işte benim içim rahat etmedi.
İşte böyle kızlar iç karartıcı biliyorum ama yaşadık oldu bitti...

Rabbim için zorluk mu var şekerim içini rahat tut gelecek gerisi,en sonunda kucağına inşalllllaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh:))

canım sen de çok uğraşmışsın. umarım Allah bu çabalarını karşılıksız bırakmaz. çok istiyoruz olacak inşallah. hepimiz dua edelim.

Canım ben hiç bilmiyorum raporla ilgili şeyler ama daha önce raporun olduğu için yeni çıkarmak kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum ama dediğim gibi bilemiyorum ki.

Canım ben hiç bilmiyorum raporla ilgili şeyler ama daha önce raporun olduğu için yeni çıkarmak kadar zor olmasa gerek diye düşünüyorum ama dediğim gibi bilemiyorum ki.

ben gerçi ekimde 2. deneme yapıcam ama hikayemi anlatmak istedim

bebek seruvenı 2009 da mayısda başladı evlendım korunmak ıstememdım hemen çokcuk olur dıye duşundum . Ama olmadı 6 ay geçti yok 1 sene geçti yok 1,5 sene geçti yok... bu dedim bole olmıcak dr gıdım . Gittim hormon testı sperm testi yumurtalar guzel bı tuper kalmıştı bakılmayan okadar. Dr um adet donemı ksıt gordu ve renklı doplor çektı 4 cn kist vardı kocaman yumurtalarda 3 ay d. kontrol hapı verdı . Bende kullanmak ıstemedım dr umu değiştirdim. Tanıdık vasıtasıyla bı dr buldum herşey normal nıe çocuk olmuyo acana dedi endometrıozıs çukulata kıstın var buda tuplerın girişinde yapışıklık yapmış olabilir dedi. laporoskopı yapalım bı bakalım dedi . Lapo amelıyatı oldum kistim alındı yapışıklık varmış 6 cn o temızlendın bu arada hısteroskopı oldum rahmın arakadından 4 cn kıst alındı . Ama tuplerde geçiş yok dendı . Kapalı çıktı açamadık dedi. Şaun içerisi temizken tüp bebek yapalım tutar dedi .
Ameliyattan sonra edet oldum . Hemen başladık tup bebeğe 3-4 tup ebebk merkezı gezdim hepsi başlayabılrız dedi hemen.
Kendı dr um umutta yapıyomuş bende ona karar verdım hem nazım geçer kolay olur dıye .
2 embrıyo transfer edildi 1 tuttu diğerı tutmadı .tutanıda 13 hafta dayanabıldı 13+5 de düşük yaptım.
Şimdi 2 embrıyom var dondurulmuş. Ekim gibi kendimi toparlarsam onları koydurmayı duşunuyorum .

işte boyle

evet dediklerin doğru ama...şöylede bir gerçek var yaş oldu 33 yolun yarısına 2 kaldı...eşimle geç başladık bu yolculuğa hep derim hepte der.keşke erken bulsaydık birbirimizi...

bende hikayemi anlatayım eşimle evlenebilmek için 3 sene bekledik nişanlılığım zaten 18 ay sürdü 2008 de evlendik bizimde borçlarımız vardı ödemek için karı koca çalıştık eşim işi nedeniyle çok sık şehir dışına çıkıyor bazen 2-3 ay gelemiyordu. sonra askerlik derdimizde vard ennem inad eddi askerden gelsin öğle evlen diye ama biz 1 gün bile evli kalsam ertesi gün ölsemde gene seninle evlenicem dedi canım kocam. evlendik 1 sene sonra askere gitti geldi evliliğimizde 2 sene olduk sonra ben kulak kristalleri yüzünden 8 ay tedavi gördüm hala tam toplayamadım ara ara kaymalarım oluyor. allahdan oturarak çalışıyordum kolay atlattım sayılır sonra 2010 kasım gibi dr gittim 3 ay doğal olarak deneyin dedi tabi bu aradada dişim başladı ağrımaya hadi dedm kanal tedavisi 6 ay sonra gittim neredeyse oldumu 2011 nisan hiç tahlil test yapmadan aşılama dedi bende korktum şimdiki dr ma gittim bana hemen o ay hsg çekti hormon tahlili ve sperm testleri verdi hepsi 10 gün içinde oldu bitti hsg temizdi rahimdede sorun yoktu yumurtalarda iyi hormondada sorun çıkmadı ama gel görki sperm yoktu sadece 100 bin spermi vardı. bu arada keçi boynuzu kürü üzümler incirler kuruyemişler arısütü polen bal bir buçuk ayda 4 serp testi ve gezmek için gittimiz merkezde bi bakmışız başlamışız yani ben haziran 2011 de öğrendim ve ağustos 2011 de başladık çok hızlı gelişti şansıma bilgi almak için gittiğimizde adettli idim hakan bey muayne etti ve başladım şuana kadar da memnunum inşallah herşey yolunda gider hepimizin. 10 ay boyunca her adet oluşumda üzüldüm her gecikmede acaba şimdimi dedim ayaklarımın elimin zıngır zıngır titrediğini biliyorum. Bu arada eltimle aramda 1 yıl vardı benden 1 sene sonra evlenmişti bende 6 ay kadar öncede onlar dr gitmeye başlamışlardı beraber istiyoduk. Ben bunları yaşarken doktor doğal yolla olmayacak derken hemde doğum günüm de eltimin hamile haberini aldım çok sevindim çok istiyolardı çokda üzüldüler kavga ettiler çok şey yaşadılar onlrın adına çok sevindim ama kızlar inanın 1-2 ay kendime gelemedim her hareketlerinde alındım kendimi kötü hissettim. Ağladım eşime gereksiz yere çattım onları görmek istemedim bide bizimkilerin ilk torunu kayınvalidemlerde onun üzerine çok düştüler. Yani kendime inanamadım lhayır kıskanmıyordum ama kendimi çok güçsüz ve yetersiz hissediyordum eşimede kıyamıyordum uyku arasında sayıklıyordu ne olur beni bırakma ne olursa olsun hep yanımda kal diyordu. Oda kendini kötü hissediyordu. işte kızlar birgün bu sityeye girdim anatolinın adını duydun dr da oraya yönlendirdi gezelim dedik tedaviye başladık allah sonumuzu hayır etsin inşallahi.Hepinizi çok seviyoum hepinizden allah razı olsun.

nushu allahım özellikle sana ve eşine büyük sabırlar vermiş.
çok kötü günler atlatmışsın.çok büyük geçmişler olsun.
rabbim senin ve eşinin yüzünü en kısa zamanda güldürür inşallah...

nushu tatlım allah bundan sonra yüzünüzü güldürsün inşallah hakkaten zor günler yaşamışsın ama allahın takdiri işte bundan sonra inşallah herşey çok daha güzel olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…