günaydın arkadaşlar,
dün muayeneye gittim benim yumurtalar büyümüş en büyüğü 21 dediler cuma günü toplayacaklar, p.tesi de transfer yapılacak. kalbim duracak gibi çok garip oldum, heyecan mı korku mu çözemedim sürekli ağlamak geliyor içimden. bi de toplama yapılacağı gün yanında bi bayan getirirsen iyi olur dediler çok ağladım burda kimsem yok çünkü... sadece eşimle gideceğim.
nushu elvan teş ederim yarın tekrar yaptırıyım diyorum.
jakobi canım benim teş edrim okurken gözlerim doldu fazla üzülmedim ama dokunsalar ağlayacak gibiyim bide
işyerindeyim nasıl akşam olcak bugün bilmiyorum.dediğin gibi her işte bir hayır var napalım
elimizden bişey gelmiyo sabretmek lazım sabırla umutla beklmek lazım.hepimiz için istiyorum inşallah
birgün bizim içinde o mucize gerçekleşir.
tubaerkan arkadaşım bugün tekrar yaptır bakalım az daha sabret moralini bozma ben inanıyorumki olumlu olacak. Allah hayırlısını verisn inşallah
saol canım benim çok dua ettim zaten rabbimden sabır diledim sadece.bekliyorum bugün.yarın yaptırıcam hem doktorum da burda olacak.iyim şimdilik moralimde iyi sonuç negatif olsa da bozmıcam moralimi karalıyım.
zaten iyiki siz varsınız bana hep destek oluyosunuz kimseye anlatamıyorum zaten sizden başka
etrafımda hiç benim durumumda olan olmadığı için anlatsam da anlayan yok zaten.kendi ablama bile çok basit geliyo bunlar kendi hiç yaşamadığı için çocuk isteyince anında olduğu için anlayamıyo beni.
arkadaşım nrb bende dün ankarada idim o yüzden nete giremedim şimdi okuyorum yazdıklarınız bayağı ilerlemiş topik benimde toplama işlemim cuma yani yarın pazarteside tarnsfer edilecek bu durumda beraber ilerliyoruz inşallah ayrıca kendini üzme ne olur benimde tanıdığım yok yanımda kalacak yok bende eşimle gidiyorum. Canını boş yere sıkma bu iğneler yüzünden sanırım hormonlarımız tavan yaptı bende çok duygusalım allah her zaman yanımızda sen kalbini karartma ve dua edelim inşallah tarnsfer sonrası güzel haberlerle görüşmek üzere...
Rabbim için zorluk mu var şekerim içini rahat tut gelecek gerisi,en sonunda kucağına inşalllllaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh:))KIVILCIM,NUSHU,SABOLI CANLARIM allah razı olsun ınsaaalh hepımız guzel haberlerle topıkten ayrıılırız...SORMUSUNZ genetık hastalık 47 xxy yanı herkeste 46 kromozom varken benım esımde 47 kromozom var ve bu da sperm uretımını duruduruyr,dusuk rıskını artrtryr en oenmelısıde bebekelrım olursa onlarda babası gıbı olma durumu var kısır yanı..kandan kromozom testı ıle anlasıldı bu durum...erken yada gec doguö degıl 1000 de 1 gorulen bır hastalıkmıs..aıle de kımsede yok..esımde var .allahım ne eylerse guzel eyler vardr bunda da bır hayr....ne dıyelım...benım korkum bebeklerınde hasta olması yanı genetık durumu tasıması halınde dusuk yasanyr umarım bunlarda boyle bır durum yoktur da sıkı sıkı tutunur...sperm bulunması bıle mıkrotese ıle (6tane) bır sans bır mucıze gıbı bırsey denıldı bıze..ınsaalh gerısı de gelır canlarım
bende anlatayım o zaman...
bir varmış bir yokmuş.
ben hiiç evlenmeyi düşünmezken okumaktı kariyerdi derken.babamı 2006 da kanserden kaybedince aile olmanın önemi çok net bir şekilde anladım.herkezin bi yol arkadaşına ihtiyacı olduğunu birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu...
tabi bu düşünceye 2008 yılında vakıf oldum...daha evlenmeden uzun zaman öncede hep erken anne olmayı isterdim.o yüzden eşimle tanışmam kaderdi.evlenmemiz 6 ay içinde oldu bitti maşşalah.herşey tıkır tıkır işliyor.eşim hemen istedi bebiş olsun hatta bebişler...:))ben bir kaç sene falan derken haziran 2009 da evlendik.2 ay korunduk çalışmalara başladık daha başladığımızın ilk ayı tutmuştu.tabi farkına varılmadı varılamadı.eylül başında hamileymişim.kasıklarımda bir ağrı başladı adet olmam lazım bir iki damla geldi sancılar çektim kesildi.doktora gittik dedim bi tuhaflık var.baktı ultrasonla hiçbirşeyin yok dedi.hamile olabilirim dedim.hayır değilsin olsan gözükür.tabi ben ne bilim hiç bir deneyimim yok dış gebelik nedir hiç duymadım.10 gün sonra kanamam çok şiddetli ağrıyla geldi.dedim heralde geç geldi ondan.meğersem hem dış kanama hemde iç kanama geçiriyormuşum.ölüyordum zor yetiştim hastaneye.doktor hanm tabi gitmiş almanya ya seminere ah bi olsaydı eşim ona neler yapıcaktı.derken çok uzattım...kusura bakmayın...ameliyatta sağ tüp alındı.çok acılar çektim.ameliyatı yapan doktorda becereksiz çıktı.normal yolla hamile kalırsın dedi biz uğraş uğraş yok yok..bu arada 3 doktor değiştirdim.bir önceki doktorum hcg filmi çekti.açıldı sol tüpün kapalıymış dedi.yumurtalıklar tembel verdi klomeni 3 ay bide öle vakit kaybettik.şimdi osman hocaya gidiyorum daha adam filme bakar bakmaz dedi sol tüp kemiğe yapışmış.boşuna uğraşıyorsunuz.ya amliyet ya da tüp bebek...buraları çok kısa geçtim.
bizde bu aya başladık hayırlısı ile tüp bebeğe...
yani kaç doktor hatası bizim manevi ve maddi açıdan çok büyük zararlara uğrattı.çektiğim acılar yanıma kaldı.halada acı çekiyorum ve bu süreçte dahada çekicem...
offff içim şişti yauwwww.....
neyse rabbim neylerse güzel eyler.belki doğacak çocuğum sakat olucaktı belki bölesi daha hayırlısı bizim için...allahım çok aratmadan hayırlı evlatlar nasip eder hepimize...
kızlar size bir şey sorucam ben ilk tedavimi ankara anatolyada oldum raporu onlar çıkarttırdılar gazi üniversitesinden şimdi ben bahçceci fulyaya gidiyorum ama oranın sgkyla anlaşması yok tedavimi halit bey yaptı ama transfer ve toplama işlemini umutta yaptırsam diyorum orada anlaşma var sizce ankaradan ikinci defa rapor çıkartmak zor olur mu ikinci defa rapor çıkarttıran var mıaranızda
kızlar size bir şey sorucam ben ilk tedavimi ankara anatolyada oldum raporu onlar çıkarttırdılar gazi üniversitesinden şimdi ben bahçceci fulyaya gidiyorum ama oranın sgkyla anlaşması yok tedavimi halit bey yaptı ama transfer ve toplama işlemini umutta yaptırsam diyorum orada anlaşma var sizce ankaradan ikinci defa rapor çıkartmak zor olur mu ikinci defa rapor çıkarttıran var mıaranızda
İlk başta hamile kalabiliyor olman senin için büyük avantaj derin nefes al ve rahatla bence.. yaşadıkların kolay şeyler değil tabi ama daha çok yeni evlisiniz buda ikinci avantaj.. Allahım hepimizin yardımcısı olsun
Günaayyyydııııııııııııııınnnnnnnnnn şekerler,nasılsınız?
Ne güzel akıl ettin saboli,benimde anlatasım varmış,pek heveslendim.Benim hikayem uzun kızlar uyarıyorum sıkılabilirsiniz...
2003 yılında evlendim.Eşyaları,düğünü eşimle birlikte yaptığımız için dünya kadar borcumuz vardı.O yüzden hiç düşünmüyorduk bebek önceleri,borcumuz harcımız bitsin sonra yaparız diyorduk.İnsan başına gelmeyince bilmiyor sanki istediğimiz an pıt diye olacak gibi düşünüyor.Bir yıl sonra tatile gideceğimiz zaman bir baktım ki regl olacağım,hemen gidip geciktirici ilaç kullandım tatil boyunca.Bıraktıktan sonra bir hareket olmayınca eczacım hamile olabileceğimi söylediğinde ne çok gülmüştüm kadıncağıza,korunuyorduk canım,ne hamileliği diye.Testte ikinci çizgi çıktığında başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü çünkü tatilde bademciklerim şiştiği için antibiyotik kullanmıştım,geciktiriciyle birlikte,sigara içmiştim,içki içmiştim vs vs.Hemen doktora gittik gebelik kesesi görüldü,hamileliğim onaylandı ben hala salak gibiyim ya bir şey olduysa bebeğe diye içim içimi yiyor.Bir kaç gün sonra kanamam başladı düşük yaptım.Hamile olduğumu öğrenene kadar aklıma gelmeyen bebek sahibi olma düşüncesi aklımdan çıkmaz oldu,deli gibi istemeye başladım.Ne borç harç umrumdaydı ne de başka bir şey.Arkadaşımın çok memnun olduğu bir doktora gitmeye başladım bir kaç ay sonrada hamile kaldım.Bhcg ile bakılıyor bebek var ultrasonda bir şey görülmüyor.Değerlerim oldukça yüksek olduğu içinde dış gebelik doktorun aklına bile gelmiyor en sonunda sağ tüpümde gördü bebeği 8 haftalıkken, kalp atışları var,gelişimini tamamlamış ama rahimde değil.Apar topar ameliyat oldum,sağ tüpümün alındığını söyledi doktorum.Ruhsal olarak kendimi hazır hissedince hamile kalabileceğimi söyledi bizde hiç korunmadık.Bir süre sonra yine hamileydim.Bhcg yeteri kadar yükselmediği için ya dış gebelik ya da gelişmeyen bebek teşhisi koydu.Kürtaj oldum.Bhcg düştüğü için gelişmeyen bebekmiş dedi çekildi kenara doktor efendi.
Aradan bir süre geçti artık kafamdan attım bebek düşüncesini biraz zamana ihtiyacım var yaşadığım olumsuzlukları unutmak için diye düşünürken hamile olduğumu öğrendim.Başka bir doktora gittik bu kez.Yaptırdığım testleri istedi,sorduğu testleri değil yaptırmak adını bile duymamıştık ki biz.(Tanıdık geldimi saboliciğim?)Neyse hafta hafta kontrol yapıldı,herşey yolundaydı bebeğimiz 10.haftaya kadar geldi biz iyice havaya girdik artık birşey olmazdı.Sonra kalbinin durduğunu gördük ultrasonda,kıpır kıpır olan bebiş öylece yatoyordu hala ne zaman bir ultrason ekranı görsem aklıma ilk o görüntü gelir.Bebek alındı,kromozom analizi yapıldı,turner sendromlu olduğu ortaya çıktı.Bana ve eşime yapılan analiz sonucunda bende de mozaik turner olduğu belli oldu.Biz tüp bebek yaptırmaya karar verdik.Hem maddi hem manevi olarak kendimiz toparlayalım tedaviye başlayalım diye düşündük.Bir süre sonra sancılanıp hastaneye gittiğimde sağ yumurtalığımda kocaman bir çikolata kisti olduğu ortaya çıktı.Ameliyat olman gerek dedi muayene eden doktor.Ne ilginçtir ki daha önce gittiğim iki doktorda görememiş bu büyüklükte kisti.Bu sefer biz doktor doktor dolaşıp tedavimi olalım ameliyat mı kararını vermeye çalıştık.Bir hafta içinde dört tane alanında uzman! prof.a gidip bir sürü para bayıldıktan sonra kafamız iyice karıştı çünkü biri öyle dedi biri böyle.
Umut tüp bebek merkezine gittik tavsiye üzerine o zaman Enver Bey vardı,tüp bebek tedavisine başladık.Pgt yapıldı 5 sağlıklı embriyomuz oldu,ikisini transfer ettiler,üçü donduruldu,korunurken bile hamile kalabilen ben sağlıklı embriyolarla hamile kalmayı beceremedim.
Daha sonra biraz ara verelim dondurulmuşlarımız var nasılsa diye düşündük.Bu arada kistim büyümeye devam etti.Bende iki kez hamile kalmayı becerdim:))İkiside dış gebelikti en sonuncusunda doktorum diğer tüpümüde almayı önerdi,çikolata kistimle birlikte,tekrar dış gebelik yaşama ihtimalim olmasın diye.Ameliyattan çıkınca öğrendim ki ilk dış gebelik ameliyatımda sağ tüpümü tamamen almamış doktor,bebekli kısmı temizlemiş sadece onun üzerine ben 2 kez daha aynı tüpümde dış gebelik yaşamışım.
Böylece doğal yollarla hamile kalma şansım tamamen bitti.Dondurulmuşlarla denedik geçen yıl yine negatif sonuçlandı.
Son şansım olduğunu düşündüğüm için Memoriali seçtim.Allah nasip ederse sağlıklı,hayırlı bir evlat her yerde olur ama işte benim içim rahat etmedi.
İşte böyle kızlar iç karartıcı biliyorum ama yaşadık oldu bitti...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?