canım sen de çok uğraşmışsın. umarım Allah bu çabalarını karşılıksız bırakmaz. çok istiyoruz olacak inşallah. hepimiz dua edelim.
saol daisy...zaten benim ve burdaki bütün arkadaşlarımın duaları birbirimize değecek...hep pozitif sonuçlar alıcaz inşallah...
ben gerçi ekimde 2. deneme yapıcam ama hikayemi anlatmak istedim
bebek seruvenı 2009 da mayısda başladı evlendım korunmak ıstememdım hemen çokcuk olur dıye duşundum . Ama olmadı 6 ay geçti yok 1 sene geçti yok 1,5 sene geçti yok... bu dedim bole olmıcak dr gıdım . Gittim hormon testı sperm testi yumurtalar guzel bı tuper kalmıştı bakılmayan okadar. Dr um adet donemı ksıt gordu ve renklı doplor çektı 4 cn kist vardı kocaman yumurtalarda 3 ay d. kontrol hapı verdı . Bende kullanmak ıstemedım dr umu değiştirdim. Tanıdık vasıtasıyla bı dr buldum herşey normal nıe çocuk olmuyo acana dedi endometrıozıs çukulata kıstın var buda tuplerın girişinde yapışıklık yapmış olabilir dedi. laporoskopı yapalım bı bakalım dedi . Lapo amelıyatı oldum kistim alındı yapışıklık varmış 6 cn o temızlendın bu arada hısteroskopı oldum rahmın arakadından 4 cn kıst alındı . Ama tuplerde geçiş yok dendı . Kapalı çıktı açamadık dedi. Şaun içerisi temizken tüp bebek yapalım tutar dedi .
Ameliyattan sonra edet oldum . Hemen başladık tup bebeğe 3-4 tup ebebk merkezı gezdim hepsi başlayabılrız dedi hemen.
Kendı dr um umutta yapıyomuş bende ona karar verdım hem nazım geçer kolay olur dıye .
2 embrıyo transfer edildi 1 tuttu diğerı tutmadı .tutanıda 13 hafta dayanabıldı 13+5 de düşük yaptım.
Şimdi 2 embrıyom var dondurulmuş. Ekim gibi kendimi toparlarsam onları koydurmayı duşunuyorum .
işte boyle
allahım sanada kolaylık versin...
bende hikayemi anlatayım eşimle evlenebilmek için 3 sene bekledik nişanlılığım zaten 18 ay sürdü 2008 de evlendik bizimde borçlarımız vardı ödemek için karı koca çalıştık eşim işi nedeniyle çok sık şehir dışına çıkıyor bazen 2-3 ay gelemiyordu. sonra askerlik derdimizde vard ennem inad eddi askerden gelsin öğle evlen diye ama biz 1 gün bile evli kalsam ertesi gün ölsemde gene seninle evlenicem dedi canım kocam. evlendik 1 sene sonra askere gitti geldi evliliğimizde 2 sene olduk sonra ben kulak kristalleri yüzünden 8 ay tedavi gördüm hala tam toplayamadım ara ara kaymalarım oluyor. allahdan oturarak çalışıyordum kolay atlattım sayılır sonra 2010 kasım gibi dr gittim 3 ay doğal olarak deneyin dedi tabi bu aradada dişim başladı ağrımaya hadi dedm kanal tedavisi 6 ay sonra gittim neredeyse oldumu 2011 nisan hiç tahlil test yapmadan aşılama dedi bende korktum şimdiki dr ma gittim bana hemen o ay hsg çekti hormon tahlili ve sperm testleri verdi hepsi 10 gün içinde oldu bitti hsg temizdi rahimdede sorun yoktu yumurtalarda iyi hormondada sorun çıkmadı ama gel görki sperm yoktu sadece 100 bin spermi vardı. bu arada keçi boynuzu kürü üzümler incirler kuruyemişler arısütü polen bal bir buçuk ayda 4 serp testi ve gezmek için gittimiz merkezde bi bakmışız başlamışız yani ben haziran 2011 de öğrendim ve ağustos 2011 de başladık çok hızlı gelişti şansıma bilgi almak için gittiğimizde adettli idim hakan bey muayne etti ve başladım şuana kadar da memnunum inşallah herşey yolunda gider hepimizin. 10 ay boyunca her adet oluşumda üzüldüm her gecikmede acaba şimdimi dedim ayaklarımın elimin zıngır zıngır titrediğini biliyorum. Bu arada eltimle aramda 1 yıl vardı benden 1 sene sonra evlenmişti bende 6 ay kadar öncede onlar dr gitmeye başlamışlardı beraber istiyoduk. Ben bunları yaşarken doktor doğal yolla olmayacak derken hemde doğum günüm de eltimin hamile haberini aldım çok sevindim çok istiyolardı çokda üzüldüler kavga ettiler çok şey yaşadılar onlrın adına çok sevindim ama kızlar inanın 1-2 ay kendime gelemedim her hareketlerinde alındım kendimi kötü hissettim. Ağladım eşime gereksiz yere çattım onları görmek istemedim bide bizimkilerin ilk torunu kayınvalidemlerde onun üzerine çok düştüler. Yani kendime inanamadım lhayır kıskanmıyordum ama kendimi çok güçsüz ve yetersiz hissediyordum eşimede kıyamıyordum uyku arasında sayıklıyordu ne olur beni bırakma ne olursa olsun hep yanımda kal diyordu. Oda kendini kötü hissediyordu. işte kızlar birgün bu sityeye girdim anatolinın adını duydun dr da oraya yönlendirdi gezelim dedik tedaviye başladık allah sonumuzu hayır etsin inşallahi.Hepinizi çok seviyoum hepinizden allah razı olsun.
senden de razı olsun...bu enerjimiz dualarımız birbirmizi saracak ben inanıyorum...