2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

merhaba yol arkadaşlarım...:)))
hayırlı cumalar...rabbim hepimizin dualarını kabul eder inşallahh...amin...:)))

ya 3 gündür adet olucak gibi kıvranıyorum ağrıdan sıkıntıdan 12 tem olmuştum geçen hala olamadım ben yaa...olayım diye beklersin olmazsın...((...

maybecim hoşgeldinnnn....:)))
bu seferkiini açtım eline sağlık...ilk yaptığınıda açmıştım...aradakiler açılmadı...

hadi bakalım papatya allah gayret kuvvet versin arkadaşım..güzel haberlerini duyarız inşallah...

olumsuzlukla başlayan bu durumun güzel sonuçlanır inşallah...yani böle olması ne güzel olmuş bi taraftanda süpriz tüp bebek süreci yaşamışsın....hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah...

hayırlı uğurlu olsun...

canım benim iki tüpünde olmadığı halde dış gebelik nasıl gelişmiş hayret biey inşallah bi daha olmaz .....bu seferki konacağı yeri iyice belller inşallah....

illa tüpte olması gerekmiyor karın boşluğundada olabiliyor...ne yazık ki...dış deyince tüylerim diken diken oluyor zati...allahım kimseye yaşatmasın...

yokk göndermesin askere filan o kadar uğraş doğur...

erkekler kesinlikle dayanıksız...test edildi onaylandı defalarca...:)))eşim geçen ayağını kesti 4 dikiş atıldı..antibiyotik verdiler...bi gün içti içmicem diye tutturdu yetermiş kendince...ulen dedin ben hergün göbekten iğne yapıyorum kendime ben napayım...çarşambada dikişlerini aldırdık...ölüp ölüp dirildi...bende pansuman yapıyorum...doğursan napcan diyorum bilmem...:)))))

slm kızlar bugün tekrar test yaptıracaktım beta hcg bu kez 5 çıktı yani hiç artış olmamış azalmış çok üzgünüm ama yapacak bişey yok napalım.ben olmadım inşallah sizin sonuçlarınız pozitif olur ozaman işte düzelir moralim

Çok üzüldüm canım benim ..Bu son negatifin olsun inşallah

üzülme arkaşım ya...hayırlısı olsun...doktorla görüşmeden üzülme belki gene yükselir...yani bende tam bilemiyorum bu test olayını düşünce sonuç yükselme ihtimali yok mu tekrardan?

Son düzenleme:

Yıl: 2006

Kız :Leyla , 24 yaşında , Oğlan: Mecnun , 26 yaşında...

Leyla , yumurtadan yeni çıkmış tüysüz civciv misali, saf savunmasız bir şekilde doğu illerinden birinin bir ilçesinde yeni açılmış ıpıssız bir köy okuluna öğretmen olarak atanmıştır. İlk göreve başlamanın heyecanı , doğunun zorlu şartları ve memleketten 1400 km uzaklığın verdiği endişeyle , atandığı okulun müdürlüğüne giderken , hayalinde koca göbekli, bıyıklı ,oturduğu yerden kalkamayan ,işleri zorlaştırmak adına var olan bir Müdür Bey canlanmıştı. Taaaa ki
müdür odasının kapısına tık tık tık yapıp, kapı aralanıncaya kadar ...

İçeri girdiğinde Leyla ; (Avrupa Yakası dizisindeki Burhan gibi ) " bu ne yeeawwww, bu ne biçim midürrr, pabucumun midürüüüü" diye içten içe söylenerek, hayatının aşkı Mecnun'uyla parmak ucu hizasında çok kısa tokalaştı, kendini tanıttı, Mecnun da tanıttı, tanıştıklarına memnun oldular. Atama kararnamesini alırken Mecnun 'da içinden bir Recep İvedik edasıyla "Len yürü git, öğretmenmişşş, çıkar at gözlüklerini batılılaşşş , barnaaanın ucuylan dohalaşıooo, yürü gittt, hööööhhhööööhytttt" gibi niidalar geçirmiştir.

Leyla odadan ayrıldığında çok şaşkındı. Müdür bildiğiniz filinta gibi çıtır mı çıtır , yüzüne bakınca tefekkür etmeden geçilemeyen kısacası dehhhşeettt bişeydi yeaww. Neyse gel zaman git zaman, bunlar okul ilişkileri sırasında birbirlerini tanımaya daha çok fırsat buldular .Ortada amaçsızca gezen kara ve sarı kedilere ( diğer bayanlara) rağmen Mecnunun gözü Leyla'dan başkasını görmüyordu. Leyla da onu gördüğü ilk günden beri aklından çıkaramıyordu.
Oysa ilk atandığını öğrendiğinde , idealist bir öğretmen olacağını , işine sımısıkı sarılıp, en az 2 yıl evliliK düşünmeyeceğini ailesine bakacağını... vs. planlıyordu. Son iki yılda annesi tarafından "görücü gelecek kızım, bak .. teyzenin yeğeni ... mış, bu amcanın oğlu ... muş " gibi ifadelerini "Anne söyle evlenmeyi henüz düşünmüyormuş" diyerek reddediyordu.

Lakin AŞKKK kalbe bir ok misali saplanınca , ideallerinden bazılarını es geçebilirdi Leyla.

Tanıştıktan 3 hafta sonra ...
Tutuldukları aşkın etkisiyle eve telefon ederek kendi kendini ailesinden istedi " Anne, yazın görücü gelecek , babam verir mi?" Bu sefer onlar "henüz evlendirmeyi düşünmüyoruz, düşüneceğimiz zaman da kısmetin hazır " demezler mi... Leyla ile Mecnun bu cevabı alınca , Leyla hemen sukoyverdi, "bu iş olmaz" dedi , Mecnunun gözleri doldu , " savaşırım" dedi. Bu sözün üstüne Leyla Mecnun'nun boynuna sarıldı , ağladılar ve savaş başladı. Bu savaş onları daha bir Leyla daha bir Mecnun yaptı.

Savaş 2 yıl sürdü... ( ayrıntıya girmeyeyim , neler neler yaşandı...)

Yıl : 2008
Savaşta ateşkes ilan edildi,barış bayrakları çekildi.

Çok güzel 2 düğünde yapıldı, gelinin ve damadın memleketlerinde.

Evlilikleri de aşkları gibi dolu dizgin geçiyordu , hiçbir sorun yoktu, ne güzel, demek ki doğru karardı. Mecnun kısa bir süre bekleyip, evlat sahibi olmak istiyor, Leyla ise 2 yıl kadar düşünmüyordu. Bu sebeple ortak bir karar alıp , ortada buluştular, yani 1 yıl sonra bebek çalışmaları başladı.

Yıl:2009
İlk üç denemede olumsuz sonuç alınca hemen doktora koştular...
Leyla'nın Polikistikover görünümlü yumurtalıkları vardı. Adeti sürekli gecikiyor ancak diğer pco belirtilerini taşımıyordu( kilo, kıllanma, sivilcelenme...) Doktorun bir süre daha deneyin , olmazsa yumurta takibi yapalım demesiyle 1 yıl geçti. Bu arada Mecnun'un spermiyografisi yapıldı , onda sorun olmaması endişelerini azaltmış olsa da ,
-her ay geciken adetler ,
-her ay psiklojik hamilelik belirtileri ,
-her ay prediktörü gözüne sokacak kadar yaklaştırıp şaşı bakıp tek çizgiyi çift görüp (sadece saniyeler süren ) mutluluktan uçmalar, ve tekrar gözler düzeldiğinde gördüğün tek çizgi yüzünden hayal kırıklığına uğramalar
-o tek pembe çizginin yanına aynı tonda bir kalemle çizgi çizip, hamilelik hayali kurmalar
-akranlarının , sonradan evlenenlerin bebeklerinin olması , onların olmaması ve
-ne zaman olacağını bilmemek ... vs.
ister istemez psikolojilerini oldukça etkilemişti.

Yıl : 2011 Ay:Nisan
Yapılan başarısız yumurta takiplerinin ardından Leyla'ya doktoru HSG çekti ve ne görsün , "2 tüp te yapışık , açılmıyor, hay ALLAH, tühh, boşuna denemişiz klomenler çatlatma iğneleri falan ... "
Neyse Leyla ile Mecnun doktorla fazla tartışmadı ve hemen bir profesör doktor aramaya başladılar, kısa bir araştırmadan sonra Türkiye'de ilk defa Tüp Bebek olayını başlatan Prof Dr. un oğlu Prof. Dr. Erol TAVMERGEN'e muayene oldular. "Evet" dedi doktor, "tüpler yapışık , Laparoskopi ile açmaya çalışacağız, açılmazsa hemen tüp bebek yaparız"

Tek şanslarının Tüp Bebek olduğu gerçeğiyle yüzleşen Leyla, Mecnun'un gözlerine baktı, ikisinin de gözleri doluydu ama AŞKla SEVGİyle HEYECANla MUTLULUKla... Birbirlerine sarıldılar , inandılar ve şükrettiler ALLAH 'a, ve yeni bir SAVAŞ'a yine birlikte başladılar...

Copyright © 2011 KK-MaybeBaby rumuzlu kullanıcı​

canım benim üzülme ne olur, geçicek, güzel günler gelecek, bir gün hepimiz mutlu olacağız bebişlerimizle, mutlaka hayırlısı değildi, hep dua ederiz ya, hayırlısı olsun diye, şimdi pozitif olsa hayırlı olmasa, bir yığın sorun bu pozitif sonuçla önüne yığılsa, bunu bilsek , o zaman belki yıllarca bekleyeceğimizi bilsek, yine hayırlısını tercih eder ve yıllarca bekleme sabrını gösterirdik değil mi canım, nice büyük meziyettir sabır, ALLAH sabrımızı, sağlığımızı , huzurumuzu bol etsin de , gerisi eninde sonunda gelir ...

hoşbulduk canım hayırlı cumaaalarr,

benim de SAT 11 temmuzdu. Bugün 32. gün hala gelmedi ama benim hep gecikir zaten 40 günü bile bulabilir. Hem gelmezse belki daha hayırlıdır, çünkü şu mübarek günlerde tam bir ramazan ayı boyunca orucumu tutabilmiş olurum inşaaalllahh.

bu arada listeyi açabilmene sevindm canım.

liste çok güzel olmuş ellerine sağlık canım umarım son karelerde bir gün herkezin hamile yazar...

inşaalllaaaahhhhh

nushu senin sonuç ne oldu inş olumludur ,

Allah söyletti herhalde şekerim,Allah razı olsun senden ne güzel şeyler yazmışsın.Sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlet nasib etsin Rabbim hepimize inşallah:)

Kesinlikle katılıyorum alkancığım,bana eşim 'eğer ben kadın olsaydım ilk düşükten sonra kocacığım benden çocuk falan isteme,denedim olmadı işte,kısmet değilmiş herhalde' der vazgeçerdim diyor ki eminim derdi de.Allah bilmişte bizleri böyle yaratmış dediğin gibi.Yüce Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün,sağlıklı,hayırlı,uzun ömürlü evlatlarımızı alalım bir an önce kucağımıza...
Doktor bana yakında menapoza girebilirsin yumurtalık rezervin kötü dediğinde çok üzülmüştüm,yaşlılık alameti gibi gelmişti menapoz 25 yaşında bile menapoza giren kadınlar var ben neyime üzülüyorum dedim sonra otuzbeşimde o yüzden yaşına başına takılma şekerim,neler duyuyoruz okuyoruz Allah 'ol' desin yeter ki...

Ah be arkadaşım ne diyeyim bilemedim,Allah güç kuvvet versin yaşadığın en son olumsuzluk olur inşallah,çok üzüldüm...

senin durumunu sormuştum ama cvp alamadım herhalde görmedin, tedavide hangi aşamadasın, ALLAH NASİP EDER İNŞALLAH

inşallah olur tüm kalbimle herkes için dua ediyorum, sen memorialde tedavi görüyosun değilmi bende orayı düşünüyorumda ücret ne kadar tuttu memnun musun kalacak yer varmı doktorun kim bilgilendrirsen sevinirim..

inşallah olur tüm kalbimle herkes için dua ediyorum, sen memorialde tedavi görüyosun değilmi bende orayı düşünüyorumda ücret ne kadar tuttu memnun musun kalacak yer varmı doktorun kim bilgilendrirsen sevinirim..
Biz peşin verdiğimiz için 1900 euro tedavi ücreti verdik.İlaçlar için 1.750,00 tl dediler ama pazarlıkla 1.400,00 tl ye indiler,pgt yaptıracaktık aslında ama yeterli sayıda embriyomuz olmadığı için kaldı,eğer varsa böyle bir durumunuz embriyo başına ücret vermek için ısrarcı olun,benim doktorum Nur Hanım'dı Banucuğum ben çok memnun kaldım ama bir defasında Nur Hanım izinli olduğu için Müstecep Bey muayene etti ben O'nu da sevdim,eğer belirtmezsen hangi doktor müsaitse o ilgileniyor seninle,ben çok kasmadım gerçi merkeze çok güvendiğim için ve doktorlar sürekli bilgi alışverişinde bulundukları için beni çok rahatsız etmedi.Memorialde tedavi olanlar diye de bir topiğimiz var diğer doktorlar hakkında oradaki kızlardan da bilgi alabilirsin.
Hastanenin misafirhanesi var ama ben kalma gereği duymadığım için sormadım ne kadar olduğunu biraz pahalıymış diye duydum yalnızca,yakında bir otelden bahsediliyordu bahsettiğim topikte hem güvenilir hem temiz hem de uygunmuş fiyat olarak.
Hayırlı tedaviler olsun canım,sağlıkla kavuşursun inşallah yavruna...

hanımlar size iğneleri saat kaçtA yapmanızı söylediler hergün aynı saat ama akşam- akşamüstü -sabah bişey söylediler mi?

benim yumurtalar yine yavaş gelişiyo bugün 12. gün ama daha 14,5 olmuşlR yarın yine kontrole gidicem 17 olması lazım dimi çatlatma iğnesi için?

canım benim inşallah olcak bidahaki sefer olcak inşallah canım üzülme sakın. kürlerden yap soğan kürü incir kürü falan kendini bırakma sakın

ne güzelmiş tanışma hikeyeniz. ama son kısımları tanıdık geldi bana. etrafta bizden sonra evlenenler bizden küçükler birer birer bebek sahibi oluyo üzüliymmi sevineyimmi bilemiyosun di mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…