soğan kürünü ibrahim saraçoğlundan öğrendimcanım benim inşallah olcak bidahaki sefer olcak inşallah canım üzülme sakın. kürlerden yap soğan kürü incir kürü falan kendini bırakma sakın
merhabalar.. bu soğan ve incir kürü ne acaba? merak ettim. teşekkürler.
kaynamakta olan 1 bardak kireçsiz suya en dış kabuğu soyulmuş yıkanmış ve 4e 8 e falan bölünmüş soğan atıyorsun kapağını kapatıp 5 dk kaynatıyorsun günde 2 kez yemeklerden 15 dk önce taze hazırlayıp içiyorsun fazla soğutma
canım bana 16:00 -19:00 arası dediler ve hergün aynı saatte vurulcakmış bu gün bende gittim kontrole kemal bey yoktu ilk önce hasan bey baktı ultrasonla en küçügü 10mm en büyüğü 18mm olmuş kan testi yapyılar e2 ye baktılar ne kadar çıktı sormayı unutmuşum.ona göre bu gün yada yarın çatlatma iğnesine karar vercez dedi. sonuş cıktıktan sonrada murat bey baktı ultrasonla bu gün 23:00 da çatlatma iğnesini vurcam pazar günüde toplama var hayırlısıyla...
sanırım yumurtanın boyutu ve kanda e2 hormanunu göre karar kılıyorlar... ama kaç olması gerekiyor bilmiyorum...
arkadaşlar bir kaç yazıya aynı anda yorumu nasıl yapıyorsunuz bir turlu yapamadım ya :))
hayırlı olsun canım e2 ye Antalya IVF in web sitesinden tc kimlik no n ile bakabil,irsin sonuçlarını hasta merkezine tıklayıp görürsün şifren ise sana her gittiğinde verilen kağıtta yazıyor protokol no diye.
burada birkaç msj ı birden yazmak içinsağ alttaki alıntı ile cevap verin sağındaki "+ gibi bir işaret var ona tıklıyorsun cevap vermek istediğin kişilerin mesajlarında.
jakobi çok teşekkürler baktım e2 sonucuma 5454 çıkmış... gerçi kaç olması gerekiyor bilmiyrum ama :)
arkadaşlar bu tüp bebek psikolojisi beni iyice gerdi gecem gündüzüm rüyalarım hep tüp bebek le ilgili neresi iyi nerde yaptırsam tutacakmı vs vs... buyüzden traji komik anlar yaşıyorum,mesela bugün incir kürünü deniyeyim dedim aç karınla içldiği için iftarı açmadan içicektim, oruç zaten beni sersem yapmıştı birde üstüne yoğun tüp bebek araştırmalar derken kafam bir dünya...bugün 2 çaydanlık kullandım birinde su kaynatmıştım içinde 2 bardak kadar sıcak su kalmıştı, diğerindede incir kürünü hazırlamıştım incir kürü olanı ılıması için ocaktan kaldırmıştım neyse eşim geldi bende bir yandan bu günkü araştırmalarımın özetlerini harıl harıl anlatıyorum sonra iftarı açmadan kürü içeyim dedim eşimede gösterdim sonra bardağa koyunca eşime dedimki rengi aynı su gibi içerkende tadı aynen su gibi dedim derken 2 bardak sıcak suyu içtim sonra farkettiki incir kürü değilmiş çaydanlıkları karıştırmışım iftarı 2 bardak sıcak suyla açmış oldum
Yıl: 2006
Kız :Leyla , 24 yaşında , Oğlan: Mecnun , 26 yaşında...
Leyla , yumurtadan yeni çıkmış tüysüz civciv misali, saf savunmasız bir şekilde doğu illerinden birinin bir ilçesinde yeni açılmış ıpıssız bir köy okuluna öğretmen olarak atanmıştır. İlk göreve başlamanın heyecanı , doğunun zorlu şartları ve memleketten 1400 km uzaklığın verdiği endişeyle , atandığı okulun müdürlüğüne giderken , hayalinde koca göbekli, bıyıklı ,oturduğu yerden kalkamayan ,işleri zorlaştırmak adına var olan bir Müdür Bey canlanmıştı. Taaaa ki
müdür odasının kapısına tık tık tık yapıp, kapı aralanıncaya kadar ...
İçeri girdiğinde Leyla ; (Avrupa Yakası dizisindeki Burhan gibi ) " bu ne yeeawwww, bu ne biçim midürrr, pabucumun midürüüüü" diye içten içe söylenerek, hayatının aşkı Mecnun'uyla parmak ucu hizasında çok kısa tokalaştı, kendini tanıttı, Mecnun da tanıttı, tanıştıklarına memnun oldular. Atama kararnamesini alırken Mecnun 'da içinden bir Recep İvedik edasıyla "Len yürü git, öğretmenmişşş, çıkar at gözlüklerini batılılaşşş , barnaaanın ucuylan dohalaşıooo, yürü gittt, hööööhhhööööhytttt" gibi niidalar geçirmiştir.
Leyla odadan ayrıldığında çok şaşkındı. Müdür bildiğiniz filinta gibi çıtır mı çıtır , yüzüne bakınca tefekkür etmeden geçilemeyen kısacası dehhhşeettt bişeydi yeaww. Neyse gel zaman git zaman, bunlar okul ilişkileri sırasında birbirlerini tanımaya daha çok fırsat buldular .Ortada amaçsızca gezen kara ve sarı kedilere ( diğer bayanlara) rağmen Mecnunun gözü Leyla'dan başkasını görmüyordu. Leyla da onu gördüğü ilk günden beri aklından çıkaramıyordu.
Oysa ilk atandığını öğrendiğinde , idealist bir öğretmen olacağını , işine sımısıkı sarılıp, en az 2 yıl evliliK düşünmeyeceğini ailesine bakacağını... vs. planlıyordu. Son iki yılda annesi tarafından "görücü gelecek kızım, bak .. teyzenin yeğeni ... mış, bu amcanın oğlu ... muş " gibi ifadelerini "Anne söyle evlenmeyi henüz düşünmüyormuş" diyerek reddediyordu.
LakinAŞKKK kalbe bir ok misali saplanınca , ideallerinden bazılarını es geçebilirdi Leyla.
Tanıştıktan 3 hafta sonra ...
Tutuldukları aşkın etkisiyle eve telefon ederek kendi kendini ailesinden istedi " Anne, yazın görücü gelecek , babam verir mi?" Bu sefer onlar "henüz evlendirmeyi düşünmüyoruz, düşüneceğimiz zaman da kısmetin hazır " demezler mi... Leyla ile Mecnun bu cevabı alınca , Leyla hemen sukoyverdi, "bu iş olmaz" dedi , Mecnunun gözleri doldu , " savaşırım" dedi. Bu sözün üstüne Leyla Mecnun'nun boynuna sarıldı , ağladılar ve savaş başladı. Bu savaş onları daha bir Leyla daha bir Mecnun yaptı.
Savaş 2 yıl sürdü... ( ayrıntıya girmeyeyim , neler neler yaşandı...)
Yıl : 2008
Savaşta ateşkes ilan edildi,barış bayrakları çekildi.
Çok güzel 2 düğünde yapıldı, gelinin ve damadın memleketlerinde.
Evlilikleri de aşkları gibi dolu dizgin geçiyordu , hiçbir sorun yoktu, ne güzel, demek ki doğru karardı. Mecnun kısa bir süre bekleyip, evlat sahibi olmak istiyor, Leyla ise 2 yıl kadar düşünmüyordu. Bu sebeple ortak bir karar alıp , ortada buluştular, yani 1 yıl sonra bebek çalışmaları başladı.
Yıl:2009
İlk üç denemede olumsuz sonuç alınca hemen doktora koştular...
Leyla'nın Polikistikover görünümlü yumurtalıkları vardı. Adeti sürekli gecikiyor ancak diğer pco belirtilerini taşımıyordu( kilo, kıllanma, sivilcelenme...) Doktorun bir süre daha deneyin , olmazsa yumurta takibi yapalım demesiyle 1 yıl geçti. Bu arada Mecnun'un spermiyografisi yapıldı , onda sorun olmaması endişelerini azaltmış olsa da ,
-her ay geciken adetler ,
-her ay psiklojik hamilelik belirtileri ,
-her ay prediktörü gözüne sokacak kadar yaklaştırıp şaşı bakıp tek çizgiyi çift görüp (sadece saniyeler süren ) mutluluktan uçmalar, ve tekrar gözler düzeldiğinde gördüğün tek çizgi yüzünden hayal kırıklığına uğramalar
-o tek pembe çizginin yanına aynı tonda bir kalemle çizgi çizip, hamilelik hayali kurmalar
-akranlarının , sonradan evlenenlerin bebeklerinin olması , onların olmaması ve
-ne zaman olacağını bilmemek ... vs.
ister istemez psikolojilerini oldukça etkilemişti.
Yıl : 2011 Ay:Nisan
Yapılan başarısız yumurta takiplerinin ardından Leyla'ya doktoru HSG çekti ve ne görsün , "2 tüp te yapışık , açılmıyor, hay ALLAH, tühh, boşuna denemişiz klomenler çatlatma iğneleri falan ... "
Neyse Leyla ile Mecnun doktorla fazla tartışmadı ve hemen bir profesör doktor aramaya başladılar, kısa bir araştırmadan sonra Türkiye'de ilk defa Tüp Bebek olayını başlatan Prof Dr. un oğlu Prof. Dr. Erol TAVMERGEN'e muayene oldular. "Evet" dedi doktor, "tüpler yapışık , Laparoskopi ile açmaya çalışacağız, açılmazsa hemen tüp bebek yaparız"
Tek şanslarının Tüp Bebek olduğu gerçeğiyle yüzleşen Leyla, Mecnun'un gözlerine baktı, ikisinin de gözleri doluydu ama AŞKla SEVGİyle HEYECANla MUTLULUKla... Birbirlerine sarıldılar , inandılar ve şükrettiler ALLAH 'a, ve yeni bir SAVAŞ'a yine birlikte başladılar...
Copyright © 2011 KK-MaybeBaby rumuzlu kullanıcı
maybecim çok güzel becermişim senin alıntının içine mesajımı sığdırmayı...o güzel yazıyı bozmak istemediğimdem...şerefine tekrar kopya yapıştır yapıyorum...:)))
tek kelimeyle harikasın örtmenim....:)))))...anlatımın süperdi çok güldüm...senin yetiştirdiğin çocuklarında çok şanslı olduğunu düşünüyorum......hele hele benim bi veya bir kaç veletim olsun(inşallah hepimizin) sen ol öğretmenleri olur mu?....:)))))
haydi öperim seni....
jakobi çok teşekkürler baktım e2 sonucuma 5454 çıkmış... gerçi kaç olması gerekiyor bilmiyrum ama :)
ahahaha canım super yazmışsın
sonu benimkine benziyo tupler kapalı benım gıbı eger başka bı sorun yoksa dr lar tup tutma ıhtımali yuksek dıyolar haydeee hayırlı olsun
Hiçbirey olmaz merak etme ccanım benim.. yalnız hastaneye gittiğinde 10dk geç vurduğunu mutlaka belirtmelisinArkadaşlar ne olur acil cevap verin ben çatlatma iğnesini 23:00 da vurmam lazımdı dr 5 dakka önce ve 5 dakka sonra vura bilirsin dedi amam ben acarken yanlışlıkla ilacı döktüm nb eczane bulana kadar geçti tabiki 10 dakka geç vurdum ne olur bileniniz varsa cevap versin birşey olurmu??? Acillll korkuyorum çokk yaaa
rica ederim. bende bilmiyorum e2 nasıl olmalı ilk kezmi baktılar. benim 2 güne bir kan aldılar ama e2 sonucumu yamamışlar frozen yazmışlar kanımı dondurdular heralde:))
Hiçbirey olmaz merak etme ccanım benim.. yalnız hastaneye gittiğinde 10dk geç vurduğunu mutlaka belirtmelisin
5 gün sonra muaynem var kızlarlucrine başlıyoruz bi aksilik çıkmazsa
benim yumoşlar toplanırken yanımda bi bayan vardı yarım saat geç vurmuş iğnesini unutmuşcanım ya çok teşekkür ederim içimi rahatlattınçok canım sıkılmıştı.... ama o eczaneye nasıl gittimi bir ben biliyorum birde ALLAH...
ALLAHIM çabalarımızı boşa çıkarmasın inşallah
amin canım cümlemizin inşaallah...MAYBEcim hikayen türk filmi tadında gerçektende:) sonuda güzel olsun inşşş...
:81:
Maybe aklıma ne geldi..
bütün bu yazılan hikayeleri bi başlık altında toplasak .. yani şöyle anlatayım hepsi ismileriyle alt alta olsa
5 gün sonra muaynem var kızlarlucrine başlıyoruz bi aksilik çıkmazsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?