BEBEĞİM BENİ DUYUYOR MU, NELER HİSSETTİĞİMİ BİLİYOR MU?
Sevgili Anneler, bebekler anne karnında yaklaşık 16. haftadan itibaren tüm sesleri duyar. Özellikle ince sesleri çok daha iyi algılayan bebeğiniz, kalın sesleri de duyar fakat algılayamaz. Bu sebeple bebek, annesinin sesini çok daha iyi algılayacaktır. 32. haftadan itibaren ise duyduğu tüm sesleri tanımaya, hatırlamaya ve anlamlandırmaya başlayacaktır.
Yani bebeğiniz sizin sesinizdeki üzüntüyü de neşeyi de anlıyor. En önemlisi de salgıladığınız hormonlar sayesinde tüm gerginliklerinizi ve mutluluklarınızı hissediyor! Bu sebeple hamilelik döneminde anne adaylarının kendilerini iyi hissetmesi gerekiyor. Doktorlar, anne adayının stresli ortamlardan uzak durmasını ve ona mutluluk verecek ortamlarda bulunmasını tavsiye ediyorlar.
ayyyy canım ya geçmek bilmez zaman allah kolaylık versin.az kalmış ama inş güzel haberler verirsin.ben dahayolun başındayım.yarın ilk muayeneyi olacam.eşimde sperm tesi vereek
kızlarrrr masallah yaa 2 gunde kac sayfa ılerlemısız yaa okumaya üsendım valla şimdi konuya gecıyorum
bugun ankarada 2 tane tup bebek merkezıne gıttım bırı maya tup bebek dıgerı genart
mayadakı ızlenımlerım : ılk olarak ultrasonla baktı ve rahımde polik var sen pcoslusun dedı onu amelıyatla alıcaz dedı daha yumurtalar ıyı tup bebek yaparken ıgne ve ılaclarla gelıstırıp alıcaz dedı
eşimde 12.8milyon sperm var hareket %40 ama morfolojı bozuk bu sekıldeyken TESE yapmaya gerek yok dedı
bıde sıze kesınle PGT onerıyorum dedı bızde hem normal hemde PGT li fıyatı sorduk duysanız dudagınız ucuklar :)
ılgı alaka güzeldi sıra beklerken ordakı kadınlarla sohbet ettım hamıle olanda var olmaya kımı 2.3. denemede kalmıs kımı hala beklıyo. fıyat ıse normal tup bebek 6000.6500 arası PGT olursa 11.800 tl ınanmayan olursa hasta kayıt formunu gosterebılırım dr ılgılıydı fakat fıyat yuksek.
daha sonra genart a gıttık drlar ılgılıydı memnun kaldık burdada muane oldum fakat polık falan yok dedı ıyıce baktı banada gosterdı hatta bıde onceden cekılmıs rahım fılmımıde gosterdım polık olsa bu fılmde de zaten cıkardı ama burdada yok dedi neysekı amelıyattan kurtuldum dedım.ürolojıde esıme yarın sabah ıcın hormon tahlılı verdı kesınlıkle sıgara yasak ıcme dedı ve aktardan KECIBOYNUZU PEKMEZI alın gunde 5 kasık mutlaka ıcsın dedı yanı ıkımızde tup bebek ıcın uygunuz suan ıcın.
benım ıcıme sınense kesınlıkle genart oldu bunu gıdıp gorunce dahada ıyı anladım aklımda anaolıa ve centrum vardı oraya gıtmeme bıle gerek kalmadı kesınlıkle GENART dıyorum ınsallah hakkımızda hayırlısı olur
arkadaslar merhaba braz hıkayemı anlatayım bende pkohastasıyım 10gun once 3.asılamam yapıldı fakat esımde morfolojı 0 cıktı nasıl olduysa anlamadım daha once bsy yoktu doktor pekte umıtsız konusmadı hareketlılık ve sayı yuksek oldugu ıcın fakat ben pek umutlu dglm bu ay olmazsa dırek tup bebege gecıcez bende tecrubelı arkadaslara sormak ıstyrm tup bebekte asmalar nasıl oluyor ve baslama yumurta toplamıydı falan embıyo transferıne kadar toplam ne kadar zamanı buluyr ben brazda korkuyrm acıkcası lutfen benı braz bılgılendrırmısız bıde bu morfolojı sorunu onemlımı yanı durumu boyle olup hamıle olan varmı
canım geçmiş olsun öncelikle tüp bebkte önce yumurtalıkları uyarıcı geliştirici ilaçlar verilir miktarı senin yumurtalıklarına göre değişir puregon gonal f adlı ilaçlar.15 gün göbüşten bu ilaçları alırsın sonra yumoşların büyür gelişir ve toplan yumoşlar spermle döllenir ve embriyolar oluşur artık embriyolar duruma göre 3. gün veya 5. gün senin rahmine yerleştirilir 12 gün sonra test yaparsın hamile olup olmadığın anlaşılır canım takribi 30 günlük bir süreç...
cnm cok tesekkur edrm once cvp verdgn ıcın yanı ben bu ay adet olunca gıdıcem eylulde baslasakta tarnsferım ekım gıbı olur dımı dogru anladım bıde tup bebekte dınlennme sresı dıkkat etme suresı nasıl oluyrekım basında kardesımın dugunu var baslamak ıstemıyrm ama doktorlar ve esım ıstyr napıcam bılmıyrm
canım tüp bebekte 2 protokol uygulanıyor 1 kısa 2 uzaun protokol kısa protokol adetin 3.günü iğnelere başlıyorsun uzunda adetin 21.günü başlıyorsun.transferin ekime sarkmaz tatlım adetin ilk hafta olsa 15 gün ilaç son hafta filan transferin olur canım transfer sonrası 1-2 gün dinleniyorsun sonra ağır işler yapmamak kaydıyla günlük yaşantına devam edebilirsin canım.stresli olmayacaksın ayrıca
arkadaslar merhaba braz hıkayemı anlatayım bende pkohastasıyım 10gun once 3.asılamam yapıldı fakat esımde morfolojı 0 cıktı nasıl olduysa anlamadım daha once bsy yoktu doktor pekte umıtsız konusmadı hareketlılık ve sayı yuksek oldugu ıcın fakat ben pek umutlu dglm bu ay olmazsa dırek tup bebege gecıcez bende tecrubelı arkadaslara sormak ıstyrm tup bebekte asmalar nasıl oluyor ve baslama yumurta toplamıydı falan embıyo transferıne kadar toplam ne kadar zamanı buluyr ben brazda korkuyrm acıkcası lutfen benı braz bılgılendrırmısız bıde bu morfolojı sorunu onemlımı yanı durumu boyle olup hamıle olan varmı
İyigeceler kızlar nasılsınz bakalımmben lucrine hala devam ediyorum bayramdan sonraki pazar günü yani 5 eylülde kontrolum var estrofeme başlayacağız.. annemler bursadan bayram için bana(izmire) gelecekler temizlikti misafirdi derken topiğe girmem biraz zorlaşacak ama kalibim sizlerle kızlar umarım döndğümde hepinizden güzel sonuçlar duyarım.. hepiiniz dualarımdasınız.. hbyiron canım seninde transferin yapılmış olur bayramda.. inşallah sorunsuz geçer transferin.. kendinize iyi bakın kızlar.. arada uğramaya çalışırım
merhaba canım eşinin değerleri kaçtı hatırlıyormusun.eğer normal değerlerdeyse hiç tüpe girişme derim harekeliliği arırıı ilaçlardan kullansın eşin bie müddet ondan sonra eğer hala düzelmezse üpe geçersiniz bence özelikle proxeed plus evicap l-arginine gibi ilaçlar var onları kullanın derim.
canım birşey sorcam benim eşimde sadece sperm sayısı düşüklüğü var 1.3 milyon bu söylediğin ilaç proxeed ne kadar yükseltir bir bilgin varmı?
merhaba canım eşinin değerleri kaçtı hatırlıyormusun.eğer normal değerlerdeyse hiç tüpe girişme derim harekeliliği arırıı ilaçlardan kullansın eşin bie müddet ondan sonra eğer hala düzelmezse üpe geçersiniz bence özelikle proxeed plus evicap l-arginine gibi ilaçlar var onları kullanın derim.
ayy stres olayı braz zor valla bıde dugunde kosturmaca cok olur ben 21.gunu baslasam daha ıyı gıbı sankı bunu bılmıyrdum ogrendıgım ıyı oldu tesekkur edrm tekrar rabbım hepımıze saglıklı hayırlı evlatlar versn inşallah
sperm sayısı yıkanmıs halı 25mılyın falandı hareketlılık %45falan ama morfolojı 0 cıkmıs bızım tek sorunum es degl benım fsh 10,8cıktı yas 24ama sınırda oldugu ıcın acele edıyrz sonra dahada ugrasmamk ıcın o yazdıgın ılaclar neye yarıyorkı ben anlamadım morfolojıyımı yukseltıyr ben morfolojı tedavısı yok dye bılıyrm ama
hormonları nnormal mi yada varikolsel falan varmı eşinde enim eşimde de herşey normal di 1. derece varikosel dediler ameliyat oldu sonra u ilaçları kullandı biraz arış oldu ona da şükür diyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?