2011 Aralık Anneleri

Topik terkedilmiş gibi, huuuu annişler nerelerdesinizzz?
Bugün hem çok güzel hem de kötü bir gündü. Kızımı görmeye gittim. Kıpır kıpırdı sıpacık, Maşallah Meleğim 796gr olmuş, 1 hafta önden gidiyor ve biraz iri bi bebek dedi dr. Tosuncuk olacak kızım. Bi de suyu fazlaymış. Az olsa dert çok olsa dert ne edicez bilemedim...
Ayrıca şeker yüklemesi yapıldı.( kan ve idrar tahlılıde yaptırdım tekrardan) Aç gidince bi de o 1 bardak suyu içince pek fena oldum. bitene kadar sorun yoktu da artık hersey bitince hastaneden cıkmadan bi cıkarttım o suyu... Eve geldim aksama kadar 4-5 kere daha çıkarttım. Bi de açım zaten bişey de yiyemedim artık kan kusmaya başladım. Anca kendime geldim çok şükür....

mariposita , olbey ve Tanem .. nerelerdesiniz kızlar

starimucum burdayim aslinda hergun okuyorum sizi ama son zaman gelenler gidenler derken cok yogun geciyordu. sesim solugum cikmiyor ama takipteyim. iyiyim cok sukur sizin de iyilik haberlerinizle keyifleniyorum :)

dun asi oldum bugun seker yuklemesi yapildi. ama henuz sonuclari doktoruma goturmedim. hazir gitmisken kan sayimi ve idrar testi de yaptirdim. bu ara herkeste oldugu gibi benim de idrarda bol miktarda lokosit ve baktei var. enfeksiyon demek yuksek ihtimal. bakalim doktor gorunce bana ne vericek. hepinizin aklinda olsun arkadaslar bu ara ozel bolgeyi kuru tutmaya biraz daha dikkat, bol su icmeye devam...

seker yuklemesinde limit 140 benimki 145... bundan hareketle 3 saatlik ister mi bilemiyorum. bu cuma gidince bakicas durumlara ama umarim 3 saatlik istemez. 1 saatlik bile yeterince can yakiyor bir de 4 kere desilmek hic isime gelmez yawwww. neyse bebisler saglikli olsun da gerisi muhim degil...

gelelim asiya. hala olmamis olanlar icin hemen soyleyeyim derya ve demet gibi halsiz dusermiyim diye tirsa tirsa gittim. cok sukur kas agrisi disinda ne ates ne halsizlik ne sisme herhangi birsey olmadi simdilik. yalniz kritik bisey farkettim kolunuzu zorlamazsniz agri vs de az oluyor. dun dinlendim hic agri yoktu. bugun bulasik makinesini yerlestirdikten sonra sizama basladi. ne yapin yapin is yapmayin agir kaldirmayin zorlamayin. simariklik ne zaman yapcas baska arabanin kapisini bile acmayin. sahsen oyle yaptim hem duygusal hem de fiziksek olarak faydasini goruyorum

saol cnm benim yaa bilmiyorum ki yaninda baska bir yemek ve zeytinyaglilarla 1 dilim kessem yeter herhalde?

iyi akşamlar kızlar. iki gündr giremedim. şimdi de şöyle bi göz gezdirdim. hepiniz iyisiniz inşallah. dün iftardaydık yarın da 6 kişilik misafirimiz gelio, eşimin arkadaşları. menüyü yazcam fikir verirseniz sevnirim. yalnız fazla vaktim yok he ona göre.

ezme mercimek çorbası
patlıcan kebabı
iç pilav
barbunya
fırında patates
karışık salata( ay adı neyse artık, kıvırcıklı domatseli salatalıklı işte öle bişi)
hoşaf
içecek olarak ayran ve meyve suyu. tatlı olarak güllaç. yalnız çayın yanına güllaç gitmez. başka bi tatlı yaparsam da pestilim çıkacak kuru üzüm ve tuzlu çekirdek vermeyi düşündüm. ayıp olmaz di mi:S
bi de barbunya bu menüye uymuş mu?çeşit yeterli mi? ya çok uyumlu olmadı sanırsam ama napiim en ufak bi yorgunlukta belim kopuyo.bunları bulana kadar akla karayı seçtm. kusuruma bakmazlar inşalllah.
bu arada derya da yok ki antepli olarak patlıcan kebabına yorum getirsin onu eşim yapcak,yanına pilav gitmez dedi ama gelenler antepli değil nerden bilcekler:) hem de pilavsız davet mi olur

starimucummm dediğim gibi 2 gündür yoktum. bi 5 dakka kadar girdim o kadar. yarın da davet var ki abowwwww tutuştum var ya. daha hoşafı ve barbunyayı şimdiden hazırlıcam. patates püresi için de patatesleri kaynatim bari. evi pok götürii afedersiniz her zmanki gibi.
temizlikçi tutalım demiştim geçenlerde sevgili kozazima. o da sağolsun kırmadı beni, yatılı ve moldovalı ya da rus olursa neden olmasın tabi dedi hıyarto .ben de vazgeçtim napiim

ne demek çeşit yeterli mi? hamile hamile böyle menü çıkartıyosun daha noolsun..kusuruna bakacaklarsa gelmesinler canım...

kız efeee sen napiosun davete belkim hoşuma giden bişi olur kopya neyim çekerim:)

canim bende corba mercimek dusunuyorum

sehriyeli pirinc pilavi

islim kebabi

taze fasulye

firiinda patates (kabuklu-tuzot la avcarlayip zeytinyagli firina surcem elma dilimi gibi )

bide deneme olsun hemde diye portakal agacindan rulo kofteyi deneyecem

tatli muhallebili kafayif (yetermi kizlaar yaa sizce nasil bir menu :26:

ayrica menun cook guzel canim bencee soguk soguk yanina cacik eklee salatan az olsun bencee yani :)

canım çok geçmiş olsun
bu arada smear hamileyken yaptırmaya gerek var mı
ben bebekten önce yaptırmıştım ama sonrasında doktorum birşey söylemedi

canım çok geçmiş olsun
bu arada smear hamileyken yaptırmaya gerek var mı
ben bebekten önce yaptırmıştım ama sonrasında doktorum birşey söylemedi

saol cnm benim yaa bilmiyorum ki yaninda baska bir yemek ve zeytinyaglilarla 1 dilim kessem yeter herhalde?

canım islim kebabı yapıyosan dalyana gerek yok bence. zaten zeytinyağlıda yapıyosun fırın patateste. istersen islimi köfteli de yapabilirsin. öylede çok güzel oluyo

canım islim kebabı yapıyosan dalyana gerek yok bence. zaten zeytinyağlıda yapıyosun fırın patateste. istersen islimi köfteli de yapabilirsin. öylede çok güzel oluyo

Haklisin canim 2 etli agirda olur bana zahmetlide olurr kofteli islim kebabii hmmm yummm bi arastirayim baem :)

kraft asla tavsiye etmem, kızımın arabası ve taşıma koltuğu krafttı, araba kızım 1 yaşına bile gelmeden kırıldı, taşıma koltuğu çokderin, çocuk içinde iki büklüm oluyor, çok ağır ve hantal.ben taşıyamıyordum mesela elimde.dizimin yanına vura vura mosmor olmuştu.araba resmen elimizde kaldı, çok dayanıksızdı, tekerleri zor dönüyor takılıyordu. alışveriş merkezinde kırıldı araba, hemen maclaren quest baston aldık, diğerlerine göre biraz pahalı bir marka ama araba resmen kendi kendine gidiyor, tekerleri müthiş, çok hafif. bagajda az yer kaplıyor.

oğlum için de quinny zapp extra aldık, maxi cosinin taşıma koltuğuyla birlikte. o da pahalı bir marka ama kullanan herkes çok memnun. yani kraftı değil ikinci çocuğuma kullanmak, ilkini bile büyütmedi.size tavsiyem araba işini hafife almayın. biraz sıkıntıya girerek sağlam dayanıklı bir araba alıp gerektiğinde ikinci çocuğa da kullanmayı düşünün bence.şimdi kızımın baston pusetini ilerde oğlum da kullanır, öyle sağlam ama ilk arabaya ve taşıma koltuğuna verdiğim para havaya gitti.

selam kıslar

dün kendi dr.umla rutin kontrolüm vardı , güzel geçti şükür Çiko'm için " 960 gr " dedi dr. önce sonra biz " 2 gün önce 815 gr ölçmüşlerdi " dedik :44: " her usg farklı ölçer ama ortalama 900 gr diyelim " dedi .. boy sanırım yine 34 cm

ordan çıkışta güya Eminönünde karyola-yatak-uykuseti vb. bakacaktık , oğluşu uyutalım derken ben bebek şekeri malzemelerine ve kapı-oda süsü malzemelerine daldım 2-3 saat o mu olsun bu mu derken bayaa bi şeyler aldım bebek şekeri malzemelerini , odayı süslemek için tavana asmalık puset şeklinde uzayan kağıt süsler le beyaz güvercinler + tavana asılan top şeklindeki süslerden mavi emzik olanı buldum çok şeker oluyor açıldığında kapı süsü güzel ve orjinal bişii olsun istedim bu kez , bir çok yere göre yarı fiyatının da altında buldum bi leylekli-bebekli bişiii , " ben geldim " , " hoşgeldin bebek " yazılı süsler , lohusa şerbeti bardağı süsü felan derken 1-2 eksikle günü tamamladım .. şimdi resimlerini eklemeye çalışıcam sizin için , hem belki size de fikir olur , bir de beğenecek misiniz bakalım
ha bir de hastaneye gelecekler için çikolata yaptırmıycam , onun yerine puset şeklinde kurabiye kalıbı + camgöbeği mavisi-beyaz pasta şeker hamuru + gümüş renkte yenilebilir inci şekeri + gerekir belki diye kurabiye çubukları aldım

mevlüt şekerimizin demosu

kapı süsünün üstüne bi yere yapıştırılacak

kapı süsü

doğum odası yatak başı üstüne yapıştırılacak

kapıya giydireceğimiz tüller

bebk odasına asacağım ama doğum odasının tavanına da asmayı düşündüğüm emzik şeklindeki tavan süsü

lohusa şerbeti bardağı süsü

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…