- 21 Şubat 2011
- 1.058
- 27
- 158
canım sen 32. haftandasın yıka ütülediklerini hurca kaldır ve bir an önce hastane çantanı hazırla derim. sakın erteleme. benim de 1 makine bebek kıyafetleri, 1 makine de battaniyeleri 2 makinede bitti. ama henüz nevresimi falan yok onları da ayrı yıkıycam. kendi geceliklerimi de normal çamaşırlarla yıkamıştım. benkıyafet olayını abartmadım en temel şeyleri aldım.
ütü konusunda da bir fikrim yok canım. buharlı olmayan ama en kaiteli olan ütüyü alsan olmaz mı, hem kullanımı rahat olur hem de az yer kaplar..
pazar günü biraz baktık ama bi viscoleks diye bişey var bir de sünger tarzı bişey var ama ikisi de ince karar veremediminternetten araştırdığım kadarıyla yarı ortopedik olması gerekiyormuş ne çok yumuşak ne çok sert zaten genelde böyle satılıyormuş yine de dışarda bikaç yere sormakta fayda var
canım benm park yatak değil büyüyen beşiklerden ama şöyle aldık biz,öyle pek pahalı ortapedik falan değil,normal lalitede ..üzerine yünden yorganımsı bişey koycam,yünün çok sağlıklı olması böyle karar vermeme sebep oldu,,böylece hem yumuşak olur hem sağlıklı :))
pazar günü biraz baktık ama bi viscoleks diye bişey var bir de sünger tarzı bişey var ama ikisi de ince karar veremedim
bir de yataklar arasında o kadar fiyat farkı varki kararsız kalıyorum sağlıklı olsun istiyorum ama fiyatı da abartı olmasın istiyorum
o zaman sende benm gbi yap şekerim :)) bi yorgancıyla konuş yatak büyüklüğünde yünden şilte yaptır,yatağınıda kendi bütçene göre al..tamamdır :))
bizdede 2 hafta cnm idarecilik sınavına girmiştim hsonu bi aksilik olmazsa kazanırım inş yerleşirsem şubat ta başlarım süt izni falan 3 saat ayrı kalırım ama olmazsa öğrencilerle falan uğraşamam izne ayrılırım seninde iyi denk gelmiş bayram tatili arada kaynamışen erken sen almışsın 2 hafta zaten şubat tatili siz de değil mi,oğlunla vakit geçir bari,izni almışsın zaten önemli olan sizin iyi olmanız,ben 1 ay sonra gidecem tam,bayram tatili benim için süper oluyo,tatilden sonraki pazt. başlıyo idari iznim
cnm bana kalsa gönderme kreşe madem evdesin biraz beraber vakıt gecırın bır daha böyle fırsatın olmaz..o da daha cok kucukmuş sana daha cok ıhtıyacı var bu dönemde hemde bebek gelmedenbıraz senle olsun derim ben
demetcım benım ılk dogumumda annem yanımdaydı ama dogumdan sonra bır daha sakın bana haber vermeyın bıttıkten sonra söyleyin dedi zor dayanmışoglumda hastaneye gıttıgımden haberı oldu mecburen kızımı ona bıraktım cunku ama özellıkle gelmedı dogum yapınca bıttı dıye haber verdık öyle geldı yanıma..şimdi bunda yıne sanırım herşey bıtınce gelır zaten öncesinde bu sefer ıkı cocuk bırakıp gıdecem onlara baksın yeter benım icin anne yureği dayanmıyor işte evladını öyle görmege
hayırdır nicko noldu yine
canım benm park yatak değil büyüyen beşiklerden ama şöyle aldık biz,öyle pek pahalı ortapedik falan değil,normal lalitede ..üzerine yünden yorganımsı bişey koycam,yünün çok sağlıklı olması böyle karar vermeme sebep oldu,,böylece hem yumuşak olur hem sağlıklı :))
ben park yatak alacağım içine de visco yatak alacağım fiyatı 65 tl .. tezgahtar bayan visco öneriyoruz dedi
bende park yatak almayı dusunuyordum ama kullananlar pek tavsıye etmedı ıyı sallanmıyor falan dedıler suan mobılya besıklere bakıyorum;belkı marka marka fark edıyordur ama.
bende tam aksi kime sorsam çok kullanışlı diyorlar çok memnunlar..ayrıca deli gibi sallanmasına gerek yok hafiften sallanması yeterli uzmanlarda öyle söylüyor zaten cnm benim alacağım babylife die bi maRka çok kaliteli sağlam eşimle biz çok araştırdık fiyatı 215 tl bilgin olsun isteddim
dünyanın en güzel anneleri ve en sevimli bebeklerine hayırlı sabahlar :) bu gece rüyamda çok sevimli 4 aylık kadar bir bebek gördüm benim bebeğimmiş. banyoda küvette yıkıyormuşum bana doğru dönükken biraz suyu sıcak gelmiş göbeği morarrmış gb olmuş bende kolumun üstünde tersine çevirdim sırtındanda durulayayım diye birde çeşmeyi açtım ayaklarına su gelsin diye küçük ayaklarına su soğuk gelmiş diye birbiri üstüne toplayım ayaklarını karnına doğru çekti Allahım o tatlı ayaklarını öyle yapması o kadar sevimli geldiki tebessümle baktım sonra beyaz bir havluya sardım.yatırdım biyere bu arada da kızım yıkanmaya ( mi ) der annne bebek mi diyor bana hemde izliyor yıkamamı. bebek ağlamaya başladı oğluma emziğini ver annem heralde çıkmış diyorum öyle derken uyandım ne kadar da etkisinde kaldıM uzun süre uyuyamadım.çok gerçekçiydi rüyam. inşllh şu 2 ayda hayırlısıyla geçse en hazır olduğumuz anda zamanında bebeklerimiz sağlıkla gelseler doyunca sarılıp koklasak o minik minik ellerini ayaklarını öpsek Allahım isteyen herkese tatttırsın bu güzel duyguyu inşllh
herkese ii akşamlar... ben sağ salim geldim annemlere... çok yoruldum valla... yarın aranıza katılırım yeniden inşallah...
kızlar bugün çok kötü bi gün geçirdim. bugün diyorum ama saat 12'yi geçmiş dün oluyor :) ayın 8'inde 32 haftalık olunca izne ayrılacağım ama ben bu haftayı da rpor alarak geçireyim dedim, okulda öğrencilerle pek bişey yapamıyorum gidicem diye 12. sınıfları vermişler bana, okula gidip gelmek zulüm geliyordu. rapor için sabah doktora uğradık ameliyatta olduğu için görüşemedik ama hemşiresi yazdı raporumu. bende 1-2 haftadır kasıklarımda bacağıma bi sızı oluyor ve bazen yürüyemiyorum. onu soracaktım doktora ama 11'de biter işi diince hemşire, belki uğrarım o zaman dedim. bikaç iş halledip tekrar döndük 11'de. anlattım şikayetimi hemen bi bakalım, nst'ye alalım dedi. ben de açıkça çok abarttı diye geçirdim içimden. bebeğe baktı, normal görünüyor ama nst'ye girmen lazım dedi. yarım saat sürdü nst ve hemşire demez mi "e senin düzenli sancın var" ama ben hissetmiyorum. apar topar yatış yaptı doktor ve serum taktılar. eğer azalmazsa sancı şiddeti, alttan kontrol edicem açıklık var mı diye dedi. e ben şoktayım. öylesine rapor için çıktığım için evde hiç hazırlık yok! hele ki alttan muayeneye hiç hazır deilim. çok rezil bir durum. neyse 2 saat serum sonrası tekrar nst bakıldı. ama bu süre zarfında neler neler geçti aklımda. daha 31 haftalık... bari bi 34-35 olsaydım...böyle bi duruma hiç hazır deilim açıkcası!!! allahtan, çok şükür sancı şiddeti azalmıştı, muayeneyi de yaptı... bi ilaç verdi şimdi 1 hafta kullanmak için. sancıyı kesiyormuş. o da bi baş ağrısı yaptı ki!!! kafamı ya ondankaldıramıyorum ya da bugünkü stresten...
geçmişi falan okumadan hemen olanları yazayım dedim. inşallah herkesin durumu iyidir. ama yine de en ufak bi sıkıntıyı es geçmeyin derim. hemen bi kontrol ettirim. baksanıza sancım başlamış, farkında deilim. ve en tehlikelisi de sancın olup da hissetmemekmiş. haberiniz olsunbol bol dinlenmemi ve bol sıvı almamı tavsiye etti doktor. sizler de kendinizi sakın ola çok yormayın. hiç farketmiyor insan!.....
görüşmek üzere.....
derya ve özgedoruk
benim annem biz küçükken bizim okumamız için elinden geleni yaptı. yapmadı diyemem. babamın hatalarına göz yumdu. ortalığı dengelemeye çalıştı hep. ama şimdi bizi umursamayan bir kadın oldu. zamanla yıprandı herhalde. tabi bizim iyiliğimizi istiyordur ama bunu hep yanlış şekillerde yaptığı için sonuçları kötü oluyor. şu son günlerde en çok zoruma giden konu: annemin emeklilik sigortası var ödeyemiyorum dedi. ben de hesap numaranı söle otomatik ödeme ile benödeyeyim dedim. çok sevindi. gönderdi hesap numarasını. ben de o gün ilgilenemedim. 3 defa aradı hallettinn mi diye. halledemedim. sonraki gün de vaktim olmnadı derken birkaç gün sonra hallettim ama annem o sırada beni defalarca defalarca aradı. çok sıcak konuşuyor. ama amaç ödeme talimatını vermem. verdiğimi söyledim ve o günden sonra arayan soran YOK. işte bunu hazmedemiyorum. bu arada babam çalışıyor. aslında paraya ihtiyacı yok ama diğer kız kardeşimden de para alır gerekli gereksiz. iki kız kardeş de ev aldık borç altında eziliyoruz ama onlar bilseler de manevi olarak bile destek olmuyorlar. annemi anlayamıyorum. evlendiğim zamandan beri hep kayınvalidem annem gibi annem de kaynanam gibi davrandı bana.
sizlerin annelerine özeniyorum. sizin annenizin yaptığı patikleri işlemeleri hırka yelekleri yorganları nevresimleri benim oğluma annem değil kayınvalidem yaptı hep. BU İKİNCİ BEBEĞE DE İLKİ GİBİ YAPIYORDUR GİZLİ GİZLİ EMİNİM. doğuma da kayınvalidem gelecek zaten. önce eltimin doğumuna gidecek sonra da abana gelecek. evime gelince her işimiş yapar. yemeği hazırlar. ben okuldan gelince hemen önüme sofra kurar. sen çalışıyorsun açıkmışsındır diye. annem de bana gelince misafir gibi oturup yemek temizlik yapmnamı bekler. fıtrat böyle herhalde. bahane de ben başkasının evinde iş yapamıyorum elim ayağım dolanıyor.
bu saatten sonra yapabileceğim en güzel şey 2 oğluma iyi bir anne olmak. annemi eleştirmek ya da yargılamak hiç bişeyi düzeltmiyor.bazen güzellikle anlattım bazen sitem ederek ama bişey değişmedi. bıraktım. ben kendime bakıyorum artık. yaz tatilinde Allah ömür verirse gelecekte miras bırakamam öğretmen maaşımla ama evlerini alır mıyız acaba diye hayal ederken buldum kendimi. belki benim ailem de benim için bu hayali kurmuştur bir zamanlar.
çocuklarımı çok güzel yetiştirmek istiyorum. saygılı beyefendi delikanlılar olsunlar istiyorum. inşallah hepimiz hayırlı evlatlar yetiştiririz.
Kızlar selam tekrar ya bi sıkıntım var paylasmak ıstıyorum..
Büyük tuvalete cıkarken cok canım acıyo bıse kesıyomus gıbı bı hıs oluyor ve zorlanıyorum(
Ne yapmam lazım?
Hemeroid mi bu nedir anlamadım?
Basur olayı mı oluyor...Off yaaaa
o zaman sende benm gbi yap şekerim :)) bi yorgancıyla konuş yatak büyüklüğünde yünden şilte yaptır,yatağınıda kendi bütçene göre al..tamamdır :))
slm kızlar...az b, geçmişe baktım da herkeste bi gerginlik var sanki,,yalnız olmadığıma sewindm ne yalan söyleyeyim..öğrencilere bile durduk yere abartı tepkiler verebiliyrm,,eşim alıştı zaten bu halime..doğursanda kurtulsak diyo :)) bu sinirlilk hali bizi ve bebişlerimizi mahvetmeden gelsin mucizelerimz inşallah..herkes başlamış bu arada yıkama ütüleme işne,,ben daha başlamadım,,1bilemedin 2 makine anca zaten.sizin mi eşyanız çok benim mi az bilemedm yani...önümüzdeki haftadan snra başlarım bende inşallah...
bide ben ütü alıcam yeni inş..şu buhar kazanlı olanlardan düşünüyrm da,varmı aranızda kullanan??önerilerinizi beklyrm,bu maaşla onu halletmeliyim ama karar veremedm marka ve model konusunda:44:
Bende tefalin Pro Express Anti-Kireç Autoclean GV9460 modelinden var.Çok memnunum ütüye harcadığım vakit yarı yarıya azaldı.Hiçbirşeyin tersini ütülemiyorum,çarşafları2 kat 3 kat ütülüyorum.Kardeşim esse den delongi marka aldı 1 senede çürüğe ayrıldı makina.Şimdi oda tefal aldı.Piyasadakı ürünlerden pahalı ama hepsinden de kaliteli bence.Ütü işi zor iştir,sana kolay gelsin canım.
ben de ütü peşindeyim mağaza da tanıdık biri bana philips 4870 model ütüyü önerdi fiyatı 355 ama internette 250 civarı. ben de alacağım taksitle kart devretsin diye bekliyorum:)slm kızlar...az b, geçmişe baktım da herkeste bi gerginlik var sanki,,yalnız olmadığıma sewindm ne yalan söyleyeyim..öğrencilere bile durduk yere abartı tepkiler verebiliyrm,,eşim alıştı zaten bu halime..doğursanda kurtulsak diyo :)) bu sinirlilk hali bizi ve bebişlerimizi mahvetmeden gelsin mucizelerimz inşallah..herkes başlamış bu arada yıkama ütüleme işne,,ben daha başlamadım,,1bilemedin 2 makine anca zaten.sizin mi eşyanız çok benim mi az bilemedm yani...önümüzdeki haftadan snra başlarım bende inşallah...
bide ben ütü alıcam yeni inş..şu buhar kazanlı olanlardan düşünüyrm da,varmı aranızda kullanan??önerilerinizi beklyrm,bu maaşla onu halletmeliyim ama karar veremedm marka ve model konusunda:44:
ben de ütü peşindeyim mağaza da tanıdık biri bana philips 4870 model ütüyü önerdi fiyatı 355 ama internette 250 civarı. ben de alacağım taksitle kart devretsin diye bekliyorum:)
bende park yatak almayı dusunuyordum ama kullananlar pek tavsıye etmedı ıyı sallanmıyor falan dedıler suan mobılya besıklere bakıyorum;belkı marka marka fark edıyordur ama.
bende tam aksi kime sorsam çok kullanışlı diyorlar çok memnunlar..ayrıca deli gibi sallanmasına gerek yok hafiften sallanması yeterli uzmanlarda öyle söylüyor zaten cnm benim alacağım babylife die bi maRka çok kaliteli sağlam eşimle biz çok araştırdık fiyatı 215 tl bilgin olsun isteddim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?