2011 Aralık Anneleri

günaydın kızlar
yaaaaaa dün gece uzun aradan sonra eşimleydim
sabah çamaşırımda hafif kanlı akıntı vardı pek önemsemedim ama
sabahtan beri karnım sık sık kasılıyo taş gibi oluyo yürürkende kasıklarım fena ağrıyo yaaaa
tedirgin olmaya başladım bu ne şimdi bölee :18::18::18:
offf bidaha yatmıcam kocamın yanına

Son düzenleme:

kanlı akıntı mı:44::44::44:hayırdır inş. ya,sancılar nasıl tarif etsene,artarsa hemen dr. a git,bebiş mi geliyo yoksa,ben de tüm ağrı sancılar olduğu için,artık direkt o lekeye odaklanıyorum,yada suya,ayy heyecan yaptım şimdi,eğer nişansa 1-2 gün içinde gelebilir bebiş

iyi olmana çok sevindim deryacım bende dün ara ara girip senden haber baktım ama sanırım yazdığın sayfaya anca bugün gelebildim:)) dün çok yoğundum bakalım neler kaynatmışsınız???

hani karnın sertleşir ya bi tarafa toplanır gibi olur öle oluyo işte, içim çekiliyo sanki, kan hafifti leke gibi bidaha gelmedide kasıklarım çok ağrıyo yaa adım atamıyorum,
biraz daha beklicem bakalım sıklaşırsa gidicem doktora

ooooyyy yerim ben onu minik adam ömürlü olsun cnm 2.bebekte gelmiş haberimiz yokmuş meğer haftası kötü değil alıcaktır tabi ki kilo hiç merak etme cnm kendine de çok dikkat et onun sana çoooookkk ihtiyacı var diyelim bu arada

benim karınm hep ser gergin,dr. da dedi ne kadar gergin diye,yürürken falan özellikle alt tarafımda kafasını hissediyom,o canımı acıtıyo,sancı yapıyo,ben sancı diyom,dr. hayır ağrı bu diyo,bişey anlamadım,bel ağrın var mı peki

Doğum için ne zaman hastaneye başvurmak gereklidir?
Doğuma yukarıda ifade edildiği gibi ağrılar sıklaşıp şiddeti arttığı zaman gidilmelidir. Gerçek doğum sancıları başladığı zaman gebe bunu diğerlerinden farklı olduğunu algılayabilir.

Ağrıların başlamasıyla sümük gibi bir akıntının olması (“nişan”) adeta doğumun habercisidir.

Bazen ise hiç doğum sancıları başlamadan amniyon suyu gelebilir. Suyun gelmesi hafif hafif ama sürekli şekilde olabileceği gibi birden bacakları ıslatır tarzda da olabilir. Bu durumda da acil olarak doktorunuzu arayınız.

Kanama gebelik süresince riskli bir durumdur. Her türlü kanama dikkatlice değerlendirilmelidir. Az veya çok kanamanın olması doğumun habercisi olmakla beraber gebelikle ilgili bir problemi de ifade edebilir.

Bebeğin hareketlerinde azalma hissedilmesi durumunda da hastaneye başvurulmalıdır. Bu da bebeğin sıkıntıya girdiğinin işareti olabilir. Bu durumda genellikle NST çekilerek ve ultrason değerlendirmesi yapılarak karar verilir.

NİŞAN GELMESİ (NİŞAN KANAMASI)
Gebelik sürsince rahim ağzında oluşan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkaç olarak adlandırılır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlerden korur, enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür. Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar ve bu mukus tıkaç düşer, buna nişan gelmesi denir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür. Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir. Akıntı açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmanız gereklidir, bu nişan gelmesi değil kanama olabilir. 36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur.

Doğum ne zaman başlar?
Nişan gelmesi doğumun ilk belirtilerinden biri olmakla birlikte nişan gelmesinden ne kadar sonra doğumun başlayacağını söylemek mümkün değildir. Bazen saatler sonra, bazen günler hatta haftalar sonra doğum başlar.

gunaydın kızlar

ayyyy dun gece ruyamda oglusumu dogurmusum kucagımda uyuyordu azıcık sacları vardı emzırıyorum sagdan sut gelmıyo sola gecıyo anam ordan bır sut gelıo masallah yane benm oglanda bır yakalıo memeyo anammm nası canım yanıo:)))

sabah kalktım esıme dedım gogus kreme al bugun cabuk

herkese günaydııın...nasılsınz?? bu gece hiiç uyuyamadım ben sanırım okuduklarımdan etkilendim,noluur bidaha paylaşmayın burda,,tüm gece psikopatça oğluşun hareketlerini hissetmeye çalıştım,,içim sürekli ya bende anlamassam deyip durdu şimdi yataktan kalktım ama gözlerim börtlemiş,canım sıkkın,,nasıl okula gitcem bilmem,gerçi kafamda dağılır okulda inşallah yaa..öpüyrm hepinizi...

canım üzme kendini,herşey yolunda gidecek inş.iyi düşün iyi olsun,Herşeyin iyisini Yaradan bilir,tel. lar bangır bangır söylüyo,hatay zamanında haritadan defalarca silinmiş 100 yılda bir şiddetli deprem oluyomuş,2-3 ay içinde olabilirmiş,ben de sabah hep binalara bakıyodum,eşimle diyoruz en üst kattayız kurtuluruz heralde,ama şehir yerle bir olur vs. olumsuz düşünmemek lazım,ama 4 yılım dolsun burda tayin isteyecem mutlaka,tedirgin oldum

yok cnm belim sırtım bacaklarım iyi durumda ama karnımın sertleşmesi ve kasıklarımdaki ağrı hala devam ediyo.

teşekkür ederim canım. sizinkiler daha güzel olur inşallah!!!!

canım ben ev almadan oda yapmayacam,bi de hatay da şiddetli deprem olcak diyolar iyice tırstım,bi park yatak,bi de şifonyer alırım şimdilik,4-5 yıl sonra oda yaparım diyom,hayırlısı olsun,maddi anlamda iyice düzelmeden masraf yapmayalım diyom,inş. o günleri görrüz de hepsi yavaş yavaş olur nasılsa yeterki sağlık olsun,ayyy 2 günüm kaldı cuma gidiyom antebe,iyice tırstım ya,fay hattı şehrin ortasından geçiyo Allah korusun yaa

bana iyi düşün diyene bak sen nie iyi düşünmüyosun canım?? insanın elinde değil işte maalesef..dua edelim birbirimize..Rabbim hayırlısını versin herşeyin inşallah...

yok cnm belim sırtım bacaklarım iyi durumda ama karnımın sertleşmesi ve kasıklarımdaki ağrı hala devam ediyo.

kız senin bebiş birden döndü de oraları zorladı da ondan hafif bi akıntı gelmiş te olabilir,çünkü ağrılar bu yönde olmuş,bi de bebişin tombik mi,kafasıyla ittiriyo demekki alt tarafı,bizimki de öyle yapıyo çok canım acıyo,bizimki serviks bölgesindeymiş,yani rahim ağzı oluyomuş burasıama çok şükür rahimde açılma,yumuşama vs. yokmuş zamanımız varmış daha,yavaş yavaş hazırlanıyomuşuz doğuma,rahim ağzında bi yumuşama hissettin mi,bi de ağrılar düzensiz sanırım,artarsa ara mutlaka dr.unu,git görün,en son ne zaman muayene oldun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…