maşallah bebişine canım. bence de ne kadar içerde durursa o kdar sağlıklı olur annesi.herkese merhaba kızlar bugün doktora gittim
kızım 2750 olmuş maşallah ona boynunda kordon vardı çözmüş sayılır artık tam dolanmış bir şekilde durmuyor belki haftaya kadar tamamen çıkarır dedi doktor
o zaman 23 kasım değil 30 kasım olacak doğum ne güzel az kaldı diye seviniyordum
bu arada lütfen fazla ayakta kalmayın ben bu hafta çok ayakta kalmıştım doktor bebiş başını iyice aşağıya eğmiş sen fazla mı ayakta kaldın dedi
böyle devam edersen hemen doğurursun yat dinlen dedi
siz de bol bol dinlenin erken gelmesin bebişler
doğum izninin doğru olmasına sevindim canım. ama sen bebişinin iyiliği için mutlaka yat. en azından kasım sonunu bulsunkızlar selam
ben de bugün kontrole gittim, doğum izni kağıdımı doğru vermişler, bunu öğrendim. senşn sat'ın yanlış olmalı dediler, bebek nerdeyse 3 hafta öndeymiş, ultrasonda 37 hafta görünüyormuş. o yüzden bebeğin tüm ultrason fotograflarını görmek istediler, haftaya perşembe gidince albümünden fotografları çıkarıp götürücem inşallah. bu arada düzenli sancılarım çıktı, hastaneye yatırıyolardı, bayram geliyo diye kabul etmedim. hala bir parmak açılmam var. her an doğum yapabilirmişim. bebekte hareketsizlik, nişan gelmesi, sancımın olması ve suyumun gelmesi durumunda acilen hastaneye gidecekmişim. benden haberler şimdilik bu kadar. her şeyin hayırlısı olsun.
iyi akşamlar kızlarrr..tekrardan dikişlerimin başına oturmadan bi sizlere bakayım dedim:)
cok teşekkürler neslihancım cok keyifli oluyor ugraşması birde kendi kızıma olunca..:=))
bu arada bugunde doktordaydım ve kızım hala yukarlarda oturuyor dönme falan hala yok inş seninkide benimkide bizimkiler gibi dönmemiş bebişlerde biran önce yol alıp dönerler :))
canım insallah dönerler. ben kasım 15te gitcem tekrar. ama midem felaket yanıyor ekşiyor. sanırım benim kız da yukarları mesken tuttudönmezlerse sezeryan mı olcaz? bir d eben doktora 34+0da gitmiş olcam. o zaman belli olur mu nasıl doğuracağım?ya da daha dur bakalım sen bi 37ye kadar mı der?:26::26:
maşallah annesi oğluşunaKızlar bugun doktora gıttık nıhayet kılomuzu ogrendık pasamızın2520 grmmıs oglusum suyu kılosu gayet guzel bacakları kafası ırı gorunuyor ırı olacak gıbı dedı pamuk sekerım bas asagıda oldugu ıcın yuzunu goremedık poposunu bırde ayacıklarını ızledık bol bol hersey yolunda gayet guzel dedı bır problem yok yanı boyuda hesaplayınca yaklasık 48cm cıkıyor anormal hıcbır durum yok cok sukur hepde boyle devam eder ınsallah koca ayaklı oglum zamanında gelsın ınsallah
ewet bu durumun olabileceğini duymuştum ama yinede insan bekliyor eşinden..ben hevesle odasını hazırlıyrm,kıyafetlerini öpüp kokluyrm,tekme atınca vs tebessüm ederk oğlumla konuşyrm..eşim bönbön bakıyo :)) ne kadar odunsun diyrm bazen ne yapayım senin hissettiklerini anlayamıyrm elimden sadece doğacağı günü beklemek geliyor diyo..odun işte odun,odunbazen gelip göbeğimin yanına konuşuyo mesela o zamanda bana yapmacık geliyo çok,,sanki sırf beni mutlu etmek için zorluyomş gbi..hatta ilk tekmeleri hissetmeye başladım elini karnıma tutyrm hee ewet falan gbi tepkiler veriyo bnm odun,,yaklaşık iki ay sonra fakandı sanırım bikez daha böyle elini karnıma koydu tekme anında,,gözleri pörtledi anaa hisseettim walla dedi..meğer benmki iki aydır bişicik hissetmiyomuş
evet kıskanıyolar benceEn duyarlı olanı bile bzm hissettiklerimizi hissedemez kızlar...bnm eşim de çok düşkündür çocuklara, 4 gözle bekliyo, çok hevesli ama bnm hissettiklerimi hissedemediğinin farkında ve yakınıo bzn, senin içinde sen daha yakınsın ne kadar şanslısın falan diyo...kıskanıyo mu acep
maşallahcanim masaallah oglusuna, bugun bende ultrasona gittim 2.700 gr dediler ama sekerim var benim. cok az bisey yukarda dedi kilosu.. benim de moralim bozuldu..
aynı sorun bizde de var. hala isimde net bir karar vermiş değiliz. ilk isim belli. eşimin isteği üzerine babasının adını koyacağız. ikinci isimide bana bıraktı kocişim. ilk isim mehmet, bende cantuğ,göktuğ ve eymen arasında gidip geliyorum. sizce hangisi daha güzel ??
kızlar hepinizin ve miniklerinizin bayramını kutluyorum, insallah her gelen gün bir öncekinden daha mutlu huzurlu ve sağlıklı gelir.
Kızlar bugun doktora gıttık nıhayet kılomuzu ogrendık pasamızın2520 grmmıs oglusum suyu kılosu gayet guzel bacakları kafası ırı gorunuyor ırı olacak gıbı dedı pamuk sekerım bas asagıda oldugu ıcın yuzunu goremedık poposunu bırde ayacıklarını ızledık bol bol hersey yolunda gayet guzel dedı bır problem yok yanı boyuda hesaplayınca yaklasık 48cm cıkıyor anormal hıcbır durum yok cok sukur hepde boyle devam eder ınsallah koca ayaklı oglum zamanında gelsın ınsallah
evet bence de semihler yakışıklı ve efendi oluyor. ama dediğiniz gibi insan ister istemez etkileniyor çevresinden. bir de gördüğüm kadarıyla bazı isimlerin değişmez etkileri oluyor insan üzerinde. o yüzden bazılarının, "gördüğüm semihler hep mal" söylemi canımı sıktı.
aslında en başta selim ismi çok hoşuma gidiyordu ama babannemin babasının katili selim diye biriymiş.o dedi yok ille selim olmaz diye. büyüktür ayıp olmasın diye tamam dedik.ama böyle de kimseyi memnun edemiyosun ki canım. her kafadan bi ses çıkıyo bunaldım artık. birininm beğendiğini biri beğenmiyo. hayır sadece zevk meselesi olsa umrumda olmaz ama işte yok semihler mal olur yok erenler yaramaz olur.böyle duyunca etkileniyorum.
aynı sorun bizde de var. hala isimde net bir karar vermiş değiliz. ilk isim belli. eşimin isteği üzerine babasının adını koyacağız. ikinci isimide bana bıraktı kocişim. ilk isim mehmet, bende cantuğ,göktuğ ve eymen arasında gidip geliyorum. sizce hangisi daha güzel ??
birde annemlere yine sorucam artık bebeğin adını koyacam yaa.. aralığı beklemez gelirse paşam isim sıkıntısı yaşamak istemiyorum. bu arada zeynep ve elif kızlarda favori isilerim arasında. çok beğendim ismini prensesinin canım..
cnm sütün olur merak etme ama belki miktarı değişebilir..benim kızımda da cok buyumuştu gögüslerim ve cok fazla sütüm vardı kendiliğinden akardı hep ama oglumda nedense bir türlü okadar cok sütüm olmadı kızımı zorla emzirdim sevmezdi emmeyi ama süt coktu oglumda ise sütüm cok deildi ama oda emmeyi cok severdi 2bucuk yaşına kadar emzirdim:)
yani birazda bebeğin kısmeti sanırım rızkı ne kadarsa okadar oluyor..oglumda ne yaptımsa hiç öyle kızımda ki kadar sütüm olmadı..
MEHMET EYMENİ ÇOK BEĞENDİM. ÇOK YAKIN BİR ARKADAŞIM EYMEN KOYDU . O KOYMASAYDI BEN DE EYMEN İSTYİYORDUM GÜZEL İSİM. büyük harfle yazmışım şimdi fark ettim kusura bakmayın.aynı sorun bizde de var. hala isimde net bir karar vermiş değiliz. ilk isim belli. eşimin isteği üzerine babasının adını koyacağız. ikinci isimide bana bıraktı kocişim. ilk isim mehmet, bende cantuğ,göktuğ ve eymen arasında gidip geliyorum. sizce hangisi daha güzel ??
kızlar hepinizin ve miniklerinizin bayramını kutluyorum, insallah her gelen gün bir öncekinden daha mutlu huzurlu ve sağlıklı gelir.
gunaydın kızlarrrrrrr nasılsınızz..geçmişi okumadan yazdım hemen..dışarısı soğuk ama guneşlı ınsanın evde durası gelmıyo.:)) yarın bayrammm bıır yandan sevınıyorum bıryandanda uzuluyorum okadar hayvan kesılcek dıye ama allahın taktırı,onlar olmasaydı daha kotuymuiş..neyse hayırlsı..bu aralar ağrılarım dahada bı arttı benım nerdeyse hiç oturamıyorum habıre uzancam yatıcam 2 dk oturuyum dıyorum sırt ağrım başlıyo hemen ,son ay yandık :)
ah sorma.. dün gece resmen kabustu...
sırt üstü yatamıyorum, nefesim kesiliyor, hem de bebeğe zararlı. sağa yatamıyorum. oğlumun sırtı eziliyor sanki, hemen vurmaya başlıyor. hep sola yatmam lazım, kokum uyuşuyor, kalbim sıkışıyor...
annemlerin ev kaloriferli... Allahım ne kadar yakıyorlar öyle... tavan yapan progesteron hormonum yüzünden terliyorum, ateş basıyor, günde 5 kere duş alsam da pis kokuyorum, sıcaktan nefes alamıyorum. cam açsam üşütüyorum...
dün 1,5 saat dışarda gezdim diye tüm gece ayaklarım, kasıklarım zonkladı durdu.
her gece mütemadiyen gelen depresyon nöbetlerim yüzünden uyuyacağım var sa da ağlayıp uyuyamıyorum.
yine de...
oğlum benimle, mutluyum...
sırt ustu nıye zararlı canım??????
sağa yatınca da, sırt üstü yatınca da bebeğe kan götüren, onu besleyen damarlara baskı yapmış oluyoruz. düşün ki karnımızdaki kilolarca ağırlık o damarlara biniyor. doktorum söylemişti.
evet bence de semihler yakışıklı ve efendi oluyor. ama dediğiniz gibi insan ister istemez etkileniyor çevresinden. bir de gördüğüm kadarıyla bazı isimlerin değişmez etkileri oluyor insan üzerinde. o yüzden bazılarının, "gördüğüm semihler hep mal" söylemi canımı sıktı.
aslında en başta selim ismi çok hoşuma gidiyordu ama babannemin babasının katili selim diye biriymiş.o dedi yok ille selim olmaz diye. büyüktür ayıp olmasın diye tamam dedik.ama böyle de kimseyi memnun edemiyosun ki canım. her kafadan bi ses çıkıyo bunaldım artık. birininm beğendiğini biri beğenmiyo. hayır sadece zevk meselesi olsa umrumda olmaz ama işte yok semihler mal olur yok erenler yaramaz olur.böyle duyunca etkileniyorum.
sana da selam tanem
herkesin bayramı şimdiden kutlu olsun
ya daha erken ama en azında 2 hafta sonra doğursam diyorum
sonra kendi kendime kızıyorum
ya Allah günah yazmasın ama ben cok sıkıldım
zayıflamak istiyorum artık. bu ağrılar bitsin(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?