herkese günanydın
ben yarın doğuma gidiyorummm çok heyecanlıyım yaaaa
bu arada çelik maşallah oğluna
geçmişi okumadım henüz doğuran var mı bir bakayım
herkese günanydın
herkese günanydın
destinacım
deryadan haber var mı? numarası sende vardı galiba, doğurdumu merak ettim valla
günaydın canlarımmm..nasılsınz? çok şükür biz iyiyiz bebişimle...akşam psikopata bağladım bi ara ağla ağla gözlerim şişti,,annemlerinde kalbini kırdım,yok yere üzdüm onları...ben burda çook yalnızım yaa...sonrada saracak adam arıyrm herhalde..
slm tatlı anneler dün girdim malum tatlı sebeplerden yazamadan çıktım inş şimdi yollayabilirim öncelikler bende ahmet mert te çok iyiyiz hoş hastanede çocuk dr olmadığından mert i muayaene ettiremedik ama yarın başka bir yere gideceğiz inanması zor ama koca ilde çocuk dr yok nefret ediyorummmm ama çok şükür herşey çok normal gözüküyo oğluşum sağlıklı ve mutlu
ilk oğlumda doğum öncesi ve doğum çok rahat geçmişti ama doğumdan sonra dikişlerimden falan çok çekmiştim hatta halada çekiyodum şimdi sancı süreci biraz uzun oldu doğumum daha zordu ama doğum sonrası daha rahatım nasıl mı oluyo derseniz doğumu yaptıran ekip çok önemli ilk oğlumda 9 ay boyunca özele gittik ( olsa yine gidrdim sağlık bizim için önemlii )ama dr cum doğuma grmediği gibi doğum sonrasıda gelmedi gıcıkkkk ebelerde öyle dikişler atmıştıki sanki içerde iğne unutmuşlar gibi batıyodu ama şimdi 4 kilo doğurmama rağmen çok rahatım herşeyimi kendim yapabilirim gibi ama annem yaptır mıo devlet hast olmasına rağmen dr özel muay olmamasına rağmen doğumama girdi ben değil önceki 4 doğumada girdi dr var dr var dedim ebeler de mükemmeldi benle de bebişle de çok uğraştılar ilgilendiler Allah razı olsun
HERKESİN DOĞUM TARİHİ yaklaşmış neredeyse. bizim daha çok var gibi geliyor bana. günler geçmek bilmiyor sanki yaw. nicko da benim gibi geçe kalanlardan. şafak sayıyorum. kaynım askerde her hafta arayıp yenge şafak kaç diyo:) 28 gün kaldı ama şu bebeğin beynındeki şişliği öğrendiğimden beri biraz daha tedirginim ve bir an önce geçsin günler istiyorum. doktor randevumuza da 2 hafta var. kendimi çaresiz hissediyorum .
kızlar eltim 18 gün önce normal doğumla 39. haftasında oğlunu dünyaya getirdi. doğunca anne karnında pislik yutmuş dediler yoğun bakıma aldılar bayramı bebeğinden ayrı bir kere bile emziremeden geçirdi. tabi herkes çok üzgün. sonra mikrop kapmış dediler biraz daha tuttular hastanede. sonra eltim ve ailesi bu böyle olmayacak demiş ve çocuğu hastaneden çıkarıp eve getirmiş bebeğe anne sütü vermişler. bebeğin birden karnı davul gibi şişmiş ve başka özel hastaneye götürmüşler. ikinci hastanedeki doktor çok kızmış bizimkilere. neden bu bebeği ilk hastaneden çıkardınız neden süt verdiniz diye. bebeğin bağırsakları normal büyüklüğünün 3 katına kadar şişmiş. buraya bebeğin bağırsakları patlamış olarak getirebilirdiniz. çocuğa zarar veriyorsunuz demiş doktor. sonra 10 gün kadar bi tedavi uyguladılar bebek iyileşmedi.
doktor bağırsak rahatsızlığı diyordu ama teşhis koyamıyorlardı. cumartesi diyarbakır ya da malatyaya sevk edeceğiz demiş bebeği ama iki şehirde de hastanede yer bulamayınca adanaya sevk etmişler. pazar günü ambulansla adanaya zor yetiştirmişler. bebek o yolculukta yine fenalaşmış. karnı şişip morarıyormuş. hiç duraksamadan direk adanaya varmışlar. şimdi pazar akşamdan beri adanada. eltimle konuştum dün. buraya geldiğimizden beri daha iyi dedi. şimdi hastalık teşhis edilmiş ve tedavi başlamış. 4 aylık olunca ameliyat olacakmış. ilk defa anne sütü verecekti dün akşam doktorlar. anneye sütünü sağ bırak demişler.
kalın bağırsak kakayı atmak için perilstaltik hareket yaparmış. bebeğin kalın bağırsağında sinir hücresi yokmuş ve bu nedenle o hareketi yapıp kakayı dışarı atamıyormuş. kasılıp gevşeme hareketi. bu nedenle doktor 2 çözüm önermiş ya bağırsağı dışarı çıkarcaz orda duracak 4 aya kadar ya da anne lavman yapmayı öğrenecek o kakasını yaptıracak demiş. Allahım ne kadar zor. bu durum bizi çok üzdü. kızlar dua edin. bebeklerimiz sağlıcakla doğsun. yeğenimiz de iyileşsin. düşündükçe ağlayasım geliyor. annesi bebeği günde 2 dk görebiliyor sadece. 18 gün çarpı 2 eder 36 dk. çok zor.
günaydın herkese henüz geçmişi okuyamadım.. doktordan geldim şimdi..
37 hafta çalışamamaz raporumu aldım sonunda.. ama ne zaman iş yerine ayrılacam allah bilir...
doktor yine çatı kontrolü yaptı.. hazırlıksızdım rezil oldum.. daha 10 gün önce yapmıştı bende yapmaz diye hazırlık yapmamıştım bu gittiğimdede ağda olayını soracaktım.. doktor için sorun değilmiş ama ben çokk utandım...:26::26:
artık her gittiğimde çatı kontrolü yapacakmış....çatım biraz darmışş.. 3500 kilıya kadar doğurursun dedi ama allah bilir.... kızım hanfendi henüz tam aşağıya inmemiş bu hafta daha aşağıda olması gerekiyormuş.. suyum gayet iyimiş.. bol bol yürüyüş yapacakmışım... magnezyumu kesti ağrıları engellediği için... idrra yolları enfeksiyonu hala devam ediyor.. yine antibiotik verdi.
nst ye girdim geçen hafta hep 8-10 çıkıyordu bu sefer 52 yi bile gördüm ama önemli değilmiş... hemşire öyle dedi... doktorumda bir sorun yok dedi.
çarşamba günü tekrar kontrole gidecem...
bu arada kızım 2880 gram olmuşşşş
bu işyeri bakalım bana ne zaman izin verecek offf sıkıldım artık...
cnm 4 olduğunu bende bilmiodum 3800 zannediyodum ilk oğlumda 3800 doğmuştu çok rahattım doğum öncesi ama şunu söylemeliyim ilk hamileliğim öncesi aerobik kursuna gidyodum deli gibi spor yapıodum ve ilk doğum ve 3800 olmasına rağmen nerdeyse hiç sancı çekmeden 3 saat içinde doğum yapmıştım ama şimdi ki hayatımın en yüksek kilosundayken ve en hantal döneminde hamile kalmıştım ve 10 saat sancı çektim doğumuda hissetti ama çok şükür şimdi iyyim bu arda 81 le hamile kaldı 92 ile doğuma gittim bugün 85 kiloydum 40 ım 1 ocak ta çıkıo oğlumdaki gibi olursa 40 ımda 79 kilo falan olurum inş çok taktım kilo olayını hedef uzun süre sonra 59 olmak çünkü oğlumu emzirmek istiyorummmmm
sağol cnm abimizden 2 gün ayrı kaldım benden normalde saat ayrı kalmazken yüzüme bile bakmadı bebek bebek deyip cnmm deyip durdu ama şimdi şimdi sıkılmaya başladı emzirerken tamammm doydu hadi kapat falan dio inş zaman ilerledikçe iyiye doğru gider
sağolun cnmmmmm iyiyiz çok şükürrr
yaaa oluyo böyle şeyler bizimdr özel muayenehanesi vardı adam bütün tahlilleri nst leri dev hast yaptırıo kendiside herşey normal deyip 100 tl yi cepe indiriodu ona rağmen ne doğuma geldi ne de doğ sonra ilgilendi kendisi dev hast doktoruydu özeline gelmeyenlerle hiç muhatap bile olmuyodu devlette sezaryan yapıodu kendisi de ayrıyaten bıçak parası alıyodu şu yeni yasa iyi oldu özeli kapandı oda gitti ve adam siyasetle başka kadın doğ gelmesine engel oluyodu hastalar özelime gelmez diye o gitti 3 tane kadın doğumcu geldi inanmak mümkün değil ama sağlığımızla oynuyolar
şimdide çocuk dr gitmiş koca ilde çocuk dr yok ya kafayı yiycem
merhaba hanımlar.. bende 2011 Aralık annesi olacağım hayırlısıyla .. (allah kısmet ederse)
herkese günanydın
Ayy canım ne mutlu,sağlıkla sıhatle al inşallah yavrunu kucağına.Çok heyecanlısındır herhalde,benim 10 gün var şimdiden bastı heyecan.
Allahım yardımcın olsun..
herkese günanydın
herkese günanydın
herkese günanydın
slm kızlar,
çelikcim Allah analı babalı büyütsün inşallah..darısı başımıza..
emvacilbihar..eltinin bebeğine çok üzüldüm..inşallah en kısa zamanda iyileşir..işte normal doğumdan korkma sebeplerimden biride bu..en temizi sezeryan..hop çıkar bebeği bitti gitti...sezeryanın zorluğu anneye..bebeğe değilki..normalin zorluğu da bebeğe..anneye değil..herşeyin hayırlısı diyorum artık..
merhaba arkadaşlar doğum yapmış arkadaşlar tebrikler bebişleriniz hayırlı olsun size de geçmiş olsun yapacaklara Rabbim kolaylık ve sağlık versin bende 30 haftalık hamileyim ve çok korkuyorum bir kızım var 4 yaşında bu da nasib olursa erkek olacak (Allah ım sen büyüksün bebişim sağlıklı olsun ) idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum 2.kez 100grlıkşeker yüklemem normal çıkmıştı ama şimdi idrarda şeker çıktı ne olacak bilemiyorum geçen ayki kontrolümde bebeğimin omur ilik sıvısının belirgin olduğunu söyledi doktorum 10 gün sonra tekrar kontröl var arkadaşlar bana da dua edin ne olur bebişim sağlıklı olsun
herkese günanydın
Amin hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına almak nasip olsun arkadaşım .merhaba arkadaşlar doğum yapmış arkadaşlar tebrikler bebişleriniz hayırlı olsun size de geçmiş olsun yapacaklara Rabbim kolaylık ve sağlık versin bende 30 haftalık hamileyim ve çok korkuyorum bir kızım var 4 yaşında bu da nasib olursa erkek olacak (Allah ım sen büyüksün bebişim sağlıklı olsun ) idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum 2.kez 100grlıkşeker yüklemem normal çıkmıştı ama şimdi idrarda şeker çıktı ne olacak bilemiyorum geçen ayki kontrolümde bebeğimin omur ilik sıvısının belirgin olduğunu söyledi doktorum 10 gün sonra tekrar kontröl var arkadaşlar bana da dua edin ne olur bebişim sağlıklı olsun
Bende senin düşünüyorum sezeryan konusunda o yüzden ilk cocugumu sezeryanla dogurmustum eee haliyle buda sezeryan olacak ama bazen keşke normal mi dogursaydım ilkini diye düşünmüyo değilim adı üstünde normal ama aksilikler olabiliyor bazen....
Süperr valla o gune dogum cok desenıze
Canım yaa senı anlayabılıyorum bende gecen gun annemı cok kırdım ustelık aptalca bır sebep yuzunden kendını cok yıpratıyor sımdıye kadar kosturmadıgı hıcbır ısım kalmadı kıyamam ben ona gecenlerde de bır bıblo vardı o kırıldı yanlıslıkla bende neden kendını boyle yıpratıosun bır dk oturmuosun fln dıe sesımı yukselttım farkında olmadan oda agladıO kadar pısman oldumkı sonradan kadın kendını harap etsın sen ona bagır Bu ara cok anı sınır cıkısları oluyor bendede
Hadi bakalım bu seferlık boyle olsun
Canımm gozun aydın sukurkı saglıklı sıhhatlı gelmıs bebısın dunyayaama su ozel dr olayına cok sınırlendım ben sımdı bende sırf drum dogumuma gırsın dıe ozel doktora gıdıyorum ya aynı seyı yaparsa sastım kaldım sımdı En basından berı dıyor gercı dogumuna ben gırıcem rahat ol fln dıe umarım benı hayal kırıklıgına ugratmaz :18::18:
Canım cok cıcı sekerlerınızzzzellerıne saglıkkk
Canım yaa cok gecmıs olsun bende cok uzuldum sımdı Allah yardımcısı olsun ınsallah bebısınde aılesınınde cok zor bır durum ınsallah en kısa zamanda saglıgına kavusurda hıc yasanmamıs gıbı olur bu gunler
eve çıkar çıkmaz en kısasürede ayrıntıları yazacam sizeayy canım ne güzel heyecanlar bunlar, yarın bebeğine kavuşacaksın, darısı bizlerin başına, bilipte gitmenin böylede bir avantajı var, tarihin belli, inşallah doğumunda çok kolay geçer canım, bizleri habersiz bırakma
bir de bana sor nasıl heyecanlıyımAyyy gunaydınnn cnmm valla okuyunca doguma gıdıyorum yazını ben bıle heyecanlandım tuylerım dıken dıken olduuuuHadi hayırlı dogumlar olsun ınsallahhh mınık kuzunu bızım yerımızede op koklaaa
darısı senin de başına artıkAyy canım ne mutlu,sağlıkla sıhatle al inşallah yavrunu kucağına.Çok heyecanlısındır herhalde,benim 10 gün var şimdiden bastı heyecan.
Allahım yardımcın olsun..
evet canım çok heyecan çok korku... dün bir an önce zaman gelsin diyordum şimdi biraz daha beklemek istiyroum acayip bişey yaniyaaaa.. haftaya bugun ben de boyle yaziyo olucam muhtemelen. biraz korku biraz panik var ama daha cok da heyecan...
herhalde sen de ayni seyleri hissediyorsundur. allah kolaylik versin canim.. agrisi az mutlulugu cok pek guzel bi dogum olsun insallah..
en son sen doğuracaksın ya canım :))) bu arada ben 12 den sonrasını bilmiyorum maşallah 11. olacam derken 15 e düşmüşüm :)))kızlar sizin günleriniz belli heyecan yapıyorsunuz benim belli deil ya sankı hıç dogurmayacakmışım gibi geliyorve daha hala ben cantamı hazırlamadımmm sanırım forumda tek hazırlamayan ben kalmışımdır..niye bu kadar rahatsam :26::26:
hadi hayırlısı cnm bugun doguran olmazsa yarın 15. annemiz sen olacaksın
Hayırlısıyla güzel haberler vermek nasip olsun tatlı anniş :))
Duruşko çok güzel şeker.
Emvacilbihar çok çok geçmiş olsunCenabı Allah yardım etsin çok üzüldüm .
Selam hanımlar araları okuyamadım umarım herkes iyidir .
Rabbim hayırlı dogumlar nasip etsin insallah Bebeğin ve sen saglıkla evinize dönersiniz insallah AYYY ne güzel haberler böylee hergün yeni bir hayat haberi alıyoruzzz
Sezeryanmıydı senin bide nerde yapacaktın dogumu
kızlar sizin günleriniz belli heyecan yapıyorsunuz benim belli deil ya sankı hıç dogurmayacakmışım gibi geliyorve daha hala ben cantamı hazırlamadımmm sanırım forumda tek hazırlamayan ben kalmışımdır..niye bu kadar rahatsam :26::26:
Destinacım ne bekliyorsun kuzum hadi artık hazırla istersen çantayı benimkiler cantada durmaktan ütüleri bozuldu nerdeyse korkumdan erken hazırladım bende sanki biraz artık bugün itibariyle 36-4 oldum cevremdeki herkes erken dogurunca heyecandan hazırlayayım kimse beceremez diye düşünmüştüm gerçi hala biberon ve emzik almadım ama bugün yarın onuda alırım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?